Bitno za one koji zele da se otisnu u privatni biznis

Zanimnljivo je da nekada ni potrosaci NE znaju sta je dobro za njih i zato neki ljudi,koji zele potrosacima dobro,propadaju,a oni koji samo gledaju profit,opstaju.

Primjer--zabrana pusenja u lokalima.
Imao sam ideju jedno vreme da otvorim kafic, sa pretezno nepusackim prostorom, i sa ogranicenom konzumacijom alkohola.Sa cenzurisanom muzikom--ne bih dozvolio raznim kicevima i sundevima da mi treskaju po lokalu.

Razlog odustajanja bio je -- drzava.Korumpirani sistem i preveliki porezi.

Ali vjerujem da bi i musterije mnoge odustale na takve uslove.

Verovatno. 80% ljudi pusi i gleda Pink i grand sranja, tako da.....................

Moguce da je cifra tolika ali ja ne krivim te ljude nego drzavau.
Drzava je ta koja kroji ambijent.

Narod je tu da konzumira ono sto se propagira javno ili onako ispod zita.

Sta da se ocekuje od mladog coveka koji je neiskusan i jos uvek ne moze da rasudi sta je dobro a sta ne kad ga od malih nogu bombarduju sa smecem i nakaradnim uzorima.

Poenta price je da uopste nema alternative, znaci na svakom koraku su negativni uzori i primeri koji govore da je nakaradno normalno, pa se u toj guzvi normalan covek ne oseca normalno jer odudara od vecine koja je prihvatila principe nakaradnosti.
Principi postenja i moralnosti su baceni pod noge prevarantima i nakaradnim likovima koji se sepure i javno deklarisu svoje nakaradnosti kao nesto potpuno normalno.
Covek javno izjavi da se drogira, i nikom nista , lopuza mafijas sebe proglasava za biznismena angazuju ga za obezbedjenje politicara, ****** se hvale "podvizima" razne opajdare javno govore s kim su sve legle i ko ih je opalio s'guza.:roll:

ovako stoje stvari za otvaranje svog privatnog posla:
Imaš ideju,potreban novac i poznaješ posao kojim hoćeš da se baviš.Dok središ papire,razne dozvole,komisije ( tu treba uključiti i neke kvazi institucije) dođe ti da tvoju ideju napustiš.Naravno radi se o većem poslu.Uz put ,dok to sređuješ završavaš objekat do tančina,sa svim pratećim elementima,potrebano ti je da te neko pogura iz lokalne MZ pa onda neko iz opštine i naravno da je uz to uključena neka stranka.Za ovo je poželjno da je ta stranka na vlasti u lokalnom okviru.Za sve to moraš da izdvojiš poprilično novca,jer ti izmisle neki novi pravilnik sa lokalniom opcijom.
Zatim,dolaze ti komisije da ti objekat prime i nađu ti da nemaš priključak na lokalnoj kanalizaciji a u tom mestu ne postoji nikakva kanalizacija.Po zakonu o zaštiti životne sredine ovo moraš uraditi.Znači kreće ludilo.Iako u projektu stoji stavka i napomena o nepostojanju iste ( veštak ) a pre toga je lokalna vlast upoznata sa time i primila projekat i odobrila izgradnju istog.
Sada da ne idemo dalje u priču jer ovo je trajalo dve ipo godine i na kraju moj brat naručuje dva velika bagera i sve to ruši i vraća se u Kanadu sa gorkim ukusom Srpskog BIZNISA.Naravno stigla mu je kazna zašto je to porušio jer je objekat navodno uveden u prostorni plan toga mesta još od 1973 godine.Neverovatna stvar je da je to livada oko 2 km od tog mesta i tu nikada ništa nije bilo.
Toliko o BIZNISU u našoj milpo domovini.

Back