БИТКА ЗА БЕОГРАДСКУ ПИЈАЋУ ВОДУ Седница о Макишу: Кордон унутар Сава центра раздваја грађане и одборнике!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.036
БИТКА ЗА БЕОГРАДСКУ ПИЈАЋУ ВОДУ Седница о Макишу: Кордон унутар Сава центра раздваја грађане и одборнике!

Обезбеђење Сава центра пустило је део активиста и грађана у хол, али им не дозвољавају да уђу у салу где се одржаава седнице Скупштине Београда, на којој би требало да се расправља о градњи на Макишком пољу.

Унутар Сава центра налази се кордон полиције који брани грађанима да стигну до сале у којој би требало да почне заседање градског парламента.

Грађанима је обећано да ће се ускоро појавити полицајац, који ће им пренети одлуку о томе да ли ће данашња седница бити одложена.

Окупљени нису задовољни том одлуком и даље инсистирају да их пусте да приђу сали где хи требало да буде седница.

Овом уласку у Сава центар претходио је инцидент који се десио испред тог здања, када је део окупљнеих навео да их је обезбеђење физички спречило да уђе у зграду.

Представници удружења “Битка за Кошутњак” окупили су се испред Сава центра у ишчекивању седнице Скупштине града Београда. Заседање је заказано за данас, након што је 15. децембра, упркос протесту грађана, одржана “тајна јавна расправа” о Нацрту плана детаљне регулације Макишког поља.

https://t.co/XN20r9tyq8

https://srbin.info/drustvo/kordon-unutar-sava-centra-razdvaja-gradjane-i-odbornike-video/

Коме у Београду не треба пијаћа вода , и жели да Београд доживи судбину Зрењанина нека седи кући данас. Храбри су код Сава Центра.

Zaista

Šta god se započne u Bgd da se ili gradi ili renovira tako krene silna propaganda - te ne treba , te nije dobro, te ne valja

Šta god se uradi eto kakofonije sve najgore .

Najednom je Beograd neka kasaba , ruglo, sve i svašta .. mislim šta je poenta ?

U čemu je kvaka ?

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Dakle tačno je ono što sam napisala

KOME SMETA RAZVOJ BEOGRADA?

Crna Nato, kakav razvoj ?

Razvoj nije kada klan samo zida kvadrate, da bi postali superoligarhija, razvoj je izgradnja gradske infrastrukture i poboljšanje kvaliteta urbanog života (a u selu poboljšanje kvaliteta ruralnog života)

Crna Nato, kakav razvoj ?

Razvoj nije kada klan samo zida kvadrate, da bi postali superoligarhija, razvoj je izgradnja gradske infrastrukture i poboljšanje kvaliteta urbanog života (a u selu poboljšanje kvaliteta ruralnog života)

Pročitaj moj naredni kmentar .

Zaista

Šta god se započne u Bgd da se ili gradi ili renovira tako krene silna propaganda - te ne treba , te nije dobro, te ne valja

U čemu je kvaka ?
kvaka je u tome što to nije razvoj beograda, nego njegovo nemilosrdno uništavanje od strane kruševačkog saobraćajca

kvaka je u tome što to nije razvoj beograda, nego njegovo nemilosrdno uništavanje od strane kruševačkog saobraćajca

Meni onaj Savski trg sasvim dobar odličan

Bgd/H2O i nije toliko loš

Trg je mogao biti bolji

Obilićev venac i sve ono oko njega je odlično

Ima baš dobrih poteza .

pazi kad sam znao da će tihi da otvori temu :)

izgubili smo mi osećaj, jer sva ta urbano nekulturna rugla iz godine u godinu se povećavaju, a mi gubimo kriterijum iz nekvaliteta u još veći nekvalitet - favelizacija.

Tihi možda ne razume te subkulturne procese u potpunosti, ali ih bar oseća ...

Incident ispred Sava centra: Probijen kordon milicije
M. P. 29. decembra 2020. 11:18
Incident ispred Sava centra: Probijen kordon milicije

Foto: Fleimax/pixabay.com

Podeli
Sednica Skupštine grada počela nešto posle 10 sati. Deo opozicije i udruženja građana, koji su se okupili ispred Sava Centra, upali u zgradu.
Oni pokušavaju da spreče sednicu, a nakon guranja s kordonom komunalne milicije ušli su u „predvorje“ zgrade, odnosno u prostor između dva reda vrata na ulazu u Sava Centar iz Ulice Milentija Popovića.
Oni žede da sa dnevnog reda skinu plan detaljne regulacije za Makiško polje koji, kako tvrde, ugrožava vodosnadbevanje građana.
Komunalna milicija ih je tu zaustavila i sprečila da uđu u hol, u kojem se nalazi i policijska brigada, koja nije reagovala.
Okupljeni tvrde da su u skladu da zakonom podneli zahtev da prisustvuju sednici i da „nema osnova da im se brani da uđu“.

Među okupljenima su predstavnici odborničkih grupa Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, gradske organizacije Dveri Beograda, udruženja Bitka za Košutnjak, inicijative Ne davimo Beograd…

Do incidenta je došlo tokom obraćanja predstavnika opozicije i udruženja građana, koji tvrde da je sednica Skupštine grada nelegitimna i da javna rasprava koja je nedavno održana o planu za Makiško polje uopšte nije bila javna, jer građani nisu mogli da joj prisustvuju.

ti voliš beton, a to baš nije za pohvalu

Ne volim, zato mi se Trg Republike ne dopada

Obilićev venac je sasvim pristojan .. Bgd/H2O valjda će s vremenom postati prijatniji, ne možemo očekivati tamo stabla od 30-50 godina

Žao mi je što je Bulevar bez drveća

Smatram da je komunistička vlast unakazila Bgd više od ove , Terazije su recimo masakrirali.

Kada kažem "ove" mislim na sve od 2000 na ovamo

Са изворима воде се не треба играти. Београд расте, а уништава изворе пијаће воде. Можда Београђанима одговара да пију савску воду и да финансирају изградњу још једне фабрике воде, а можда ће пити флаширану воду, њихов избор.

Neće ovo valjati. Kažu da je i Gadafi svojevremeno zapravo stradao zbog vode, a ne nafte. U budućnosti će pijaća voda postati veliko blago.
Gadafi je stradao zbog drugih stvari, ali voda jeste danas najvece
blago.

Bravo Beogradjani.
Nije jos bravo.....
Bravo ce biti kad tih 100 ljudi sto se tamo rve sa policijom bude imalo uticaj da izvede 100 000 ljudi ispred skupstine popodne jer su prema njima bili kao prema stoci...
To je onda bravo....

Zaista

U čemu je kvaka ?
imas li predstavu sta se gradi ? U pitanju je Makisko Polje gde je predvidjena gradnja novog naselja a koje je apsolutno nepotrebno.Imate li vi ljudi predstavu da svaki cetvrti stanovnik Srbije danas zivi u Beogradu?Koji murac ima Beograd da se prosiruju osim ako halapljivima na vlasti nije stalo da zarade od prodaje stanova bez obzira na posledice.Prosirivanje beogradskih opstina je nepotrebno i tom karcinomu treba stati na kraj
Umesto da ruse nelegalno podignute objekte na Savskom keju gde se nalaze reni bunari oni i dalje planiraju da "betoniraju"

Ma gluposti iz 2011 su samo jos jedan nacin demagogije....
Ja nemam nijedan zapis u policiji , ali ako je potrebno zacas ce objaviti da sam odranije poznat policiji.....sio mi ga djura....to sto znam mnogo policajaca nije zato sto sam krimos ili policajac, nego sto sam 2m i sirok a uredan i normalan, sportski orjentisan sto je dovoljno da budes simpa inspektorima koji su sportasi ili pitomcima vise policijske ili pitomkinjama...
Ali ocas posla budes od ranije poznat policiji...iz novinarskog ugla svasta sam video...
Kao da ne znamo kako funkcionise hajka na USA i GB i F nacin uradjena...

Back