Bitcoin i "rudarenje" po Internetu

Pa što lupetaš gluposti? Kratko i jasno baš me briga. Malo si napisao. Napiši jedno 100 redova.

- - - - - - - - - -

Meni je poenta da se narugam nekim separatistima, prevarantima i šarlatanima, i da ih sprečim da varaju ljude. I uspeo sam u tome. A bitcoin me uopšte ne zanima.

Al si zato otvorio temu punu autorskih gluposti.

Udario ti svinjski loj u glavu,skocio holesterol crni ti.

Al si zato otvorio temu punu autorskih gluposti.

Udario ti svinjski loj u glavu,skocio holesterol crni ti.

Evo ga forumski severnokorejac.
ngbbs48b00a5889ebd.gif

Ne konzumiram ništa osim voća i povrća. Ja sam vegan. Žuborim na svinjski loj. Valjda svinjska mast, gladni severnokorejcu. :rida:

Koju od ovih severnokorejskih frizura nosiš?

52-north-korea-haircut-options.jpg

:cepanje:

Internet koliko vidim koristiš, znači ne solidarišeš se sa svojom “braćom”. :rida:

Alo luzeru, forumski Severnokorejcu, dočekao si to da sve diktatore koje si držao na avataru Ameri ili povešaju, ili streljaju, ili potplate obrezane talibane da ih linčuju, a njihove zastave, koje si takođe držao na avataru, pogaze njihovi sopstveni građani. Koja luzerčina. :rida: Kakav poremećeni i plitki um, da podržava najgore diktatore i režime širom sveta. I da ostane bez svakog. :cepanje: Koga li će podržavati kad nestanu svinje u Severnoj Koreji? :rotf: A nestaće...

Pa što lupetaš gluposti? Kratko i jasno baš me briga. Malo si napisao. Napiši jedno 100 redova.

- - - - - - - - - -

Meni je poenta da se narugam nekim separatistima, prevarantima i šarlatanima, i da ih sprečim da varaju ljude. I uspeo sam u tome. A bitcoin me uopšte ne zanima.

A sto pises onda o BTC kada nemas pojma o cemu pises niti sta je BTC, verovatno nemas pojma ni kako se kopao ni kako se kopa sada, nemas pojma da navedes niti jednu "menjacnicu" ili berzu za trgovinu BTC, LTC, ZEC, ETH i ostalim valutama....

Toliko te ne zanima da si otvorio temu.

Opet su te tukli po glavi?

Kuš forumski severnokorejac.
mitral10.gif
Nemoj da te svinjoglavi predsednik Severne Koreje strelja. :cepanje: Ajd u ćošak.

Ali "forumski severnokorejac". :cepanje: Koji luzer. :cepanje: Svi diktatopr koje je podržavao su pokokani. :cepanje:

To vas severnokorejce redovno tuku po glavi, da vide koliko ste tvrdoglavi. Glavudžom u pesnice, kolena i laktove. Jesi mu i stopala naplavio tintarom? Tako si ga rasturio da su te jedva izneli iz ringa. Mora da si strašna faca u kick-u, kao što si dobar u štancanju novih postova. Prvo, što si glup kao racku. Drugo, što imaš muda od labuda. Treće, što si glup kao 3 kitonje u uskoj hevulji. Vele da je svaki udarac u glavu poseban udar na mozak. Tebe mora da su pleli kao vola u kupusu... a i glup si kao vo, je6o svinjoglavog vođu Severne Koreje u razdeljak. Bljak.

Alo luzeru, forumski Severnokorejcu, dočekao si to da sve diktatore koje si držao na avataru Ameri ili povešaju, ili streljaju, ili potplate obrezane talibane da ih linčuju, a njihove zastave, koje si takođe držao na avataru, pogaze njihovi sopstveni građani. Koja luzerčina. :rida: Kakav poremećeni i plitki um, da podržava najgore diktatore i režime širom sveta. I da ostane bez svakog. :cepanje: Koga li će podržavati kad nestanu svinje u Severnoj Koreji? :rotf: A nestaće...

Tipična srpska proseravanja na ovu temu.
Bitcoin nudi ogroman broj mogućnosti i povoljnosti, najpre to što ne postoji šansa krađe kao što se banka može ukrasti, jer on postoji samo na internetu i preko "peer to peer" mreže. Takođe, dok banke uzimaju i preko 3% za proviziju od usluga koje nude svojim karticama, bitcoin to radi sa fiksnim jednim procentom.
Naravno da mnogi ovo povezuju sa deep webom (iako zapravo misle dark web koji je onaj poslednji sloj, gde su se nalazili silkroad i ostali sajtovi), to je zato što on nudi potpunu anonimnost i slabašnu šansu praćenja podataka. Kao takav isto ima težinu, za razliku od svega što bankovni sistem nudi.

Širom sveta se mogu platiti stvari putem bitcoina, čak i wordpress i reddit nude tu mogućnost za plaćanja njihovih usluga ili donacija. Samo Srbe bole 'rac i gledaju da li ili ne može da se zaradi.

Što se zarade tiče, za to je potreban računar od recimo hiljadu i nešto do dve hiljade evra, ali niko ne garantuje brz povratak tog novca. Pritom je bitcoin vrlo promenljiva valuta, ali je opet globalna i ne zavisi od bilo kakvih federalnih rezervi.

ja bih voleo da se razjasni bitcoin sistem na jedan...prostiji narodni nacin...evo ti naprimer, pokazujes, ili bolje da kazem "nagovestavas" da imas neko znanje

sistem razmene ide ovako, ili je isao ovako do neke tacke u istoriji
osoba A nudi neke usluge ili dobra na trzistu, i prodaje ih osobama B C D itd.
razume se, za uzvrat dobija druga dobra, usluge, mozda srebro ili zlato, ili u novije vreme covecanstva, papirnu novcanu masu, koja predstavlja neku trzisnu vrednost tih usluga ili proizvoda i sa kojom mozes da odes i kupujes dobra, ili usluge.

dakle to je poznato da ne razglabamo o tome

ja sam osoba A, i zelim prodati neke svoje usluge i proizvode na trzistu.
osoba B mi nudi kripto valutu, u zamenu.

e sada

dakle osoba B, nije pruzila nikakve usluge, niti prodala nikakva dobra, nikome na svetu, nigde. nikada
osoba B je kupila 459 racunara, umrezila ih, zakupila hangar u singapuru, kupila neki softver, ima nekoliko persona na platnom spisku da to sve odrzava...i mreza "rudari"
znaci ta mreza ne pruza nikakvu racunarsku uslugu, nikome, nigde na svetu, nikada. ona "rudari"
i ona teorijski moze da rudari...pa vecno
dakle osoba B, neprekidno, i bez prestanka, dobija na svoj konto kripto valutu u nekom iznosu. ne pruza niti ce ikada ikome pruziti bilo kakvu uslugu. ili isporuciti kamionom neki proizvod tipa namestaj, na kucnu adresu.

dakle, verujem da ste ovde vec uocili problem, da ne zalazim dublje u tematiku
novcane valute, su nekada imale zlatnu podlogu. mogli ste recimo u staroj jugoslaviji, otici u banku, i novcanicu menjati za zlato.
onda je doslo vreme kada je novcana masa u opticaju, postala veca od likvidne imovine emitera.
i ta se razlika od pocetka povecavala, danas imamo ko zna koji balon. ali bar za neki procenat te mase, postoji pokrice.
sa druge strane..za kripto valutu bitcoin, ne postoji nikakvo pokrice.
postoji samo ona osoba B, koja "rudari"

pa saliva, rudari takodje potvrdjuju transakcije, ja mislim da skoro celo rudarenje sprovodi 5 kineza koji mlate debele pare, dakle, oni sada odlucuju koja transakcija ce brze da prodje a koja sporije, zavisi koliko uplatis fees kada saljes transakciju.dakle, transakcije su postale krupnije, jedan blok ide preko 1 megabajta i ovi rudari mogu da uspore transakcije i da te nateraju da platis vise da bi transakcija prosla brze. evo jedan novinar je posetio rudare i kaze da Chandler Guo, the co-founder of Bitbank, operates a large bitcoin mine in China and profit 50 bitcoins per day.

pa saliva, rudari takodje potvrdjuju transakcije, ja mislim da skoro celo rudarenje sprovodi 5 kineza koji mlate debele pare, dakle, oni sada odlucuju koja transakcija ce brze da prodje a koja sporije, zavisi koliko uplatis fees kada saljes transakciju.dakle, transakcije su postale krupnije, jedan blok ide preko 1 megabajta i ovi rudari mogu da uspore transakcije i da te nateraju da platis vise da bi transakcija prosla brze. evo jedan novinar je posetio rudare i kaze da Chandler Guo, the co-founder of Bitbank, operates a large bitcoin mine in China and profit 50 bitcoins per day.

mene vise zanimaju konkretne proverene informacije...a nisam ni pitao ovo sto si mi ti odgovorio, pitao sam nesto drugo

ja bih voleo da se razjasni bitcoin sistem na jedan...prostiji narodni nacin...evo ti naprimer, pokazujes, ili bolje da kazem "nagovestavas" da imas neko znanje

sistem razmene ide ovako, ili je isao ovako do neke tacke u istoriji
osoba A nudi neke usluge ili dobra na trzistu, i prodaje ih osobama B C D itd.
razume se, za uzvrat dobija druga dobra, usluge, mozda srebro ili zlato, ili u novije vreme covecanstva, papirnu novcanu masu, koja predstavlja neku trzisnu vrednost tih usluga ili proizvoda i sa kojom mozes da odes i kupujes dobra, ili usluge.

dakle to je poznato da ne razglabamo o tome

ja sam osoba A, i zelim prodati neke svoje usluge i proizvode na trzistu.
osoba B mi nudi kripto valutu, u zamenu.

e sada

dakle osoba B, nije pruzila nikakve usluge, niti prodala nikakva dobra, nikome na svetu, nigde. nikada
osoba B je kupila 459 racunara, umrezila ih, zakupila hangar u singapuru, kupila neki softver, ima nekoliko persona na platnom spisku da to sve odrzava...i mreza "rudari"
znaci ta mreza ne pruza nikakvu racunarsku uslugu, nikome, nigde na svetu, nikada. ona "rudari"
i ona teorijski moze da rudari...pa vecno
dakle osoba B, neprekidno, i bez prestanka, dobija na svoj konto kripto valutu u nekom iznosu. ne pruza niti ce ikada ikome pruziti bilo kakvu uslugu. ili isporuciti kamionom neki proizvod tipa namestaj, na kucnu adresu.

dakle, verujem da ste ovde vec uocili problem, da ne zalazim dublje u tematiku
novcane valute, su nekada imale zlatnu podlogu. mogli ste recimo u staroj jugoslaviji, otici u banku, i novcanicu menjati za zlato.
onda je doslo vreme kada je novcana masa u opticaju, postala veca od likvidne imovine emitera.
i ta se razlika od pocetka povecavala, danas imamo ko zna koji balon. ali bar za neki procenat te mase, postoji pokrice.
sa druge strane..za kripto valutu bitcoin, ne postoji nikakvo pokrice.
postoji samo ona osoba B, koja "rudari"

Pokrice BTC i ostali Crypto valuta se ogleda u ponudi i potaznji, zato se i coin-i prodaju na berzama u najvecem broju slucajeva, mada mozes i face to face ili na poverenje - nekom posaljes direktno na njegovu adresu ( wallet ). On ti placa cenu koja je na berzi ( bez troskova berze i to je to ).
Stvar sa vecinom coin-a je u tome sto se zna tacna kolicina koja ce biti mine-ovana pa samim tim nece biti inflacije usled prevelike kolicine u optivacaju, al opet kako se trgovina vrsi na berzi i zavisi od ponude i potyraznje, neko ko odluci da proda 1000 BTC ce spustiti cenu, odnosno vrednost te valute.
BTC je recimo u planu da se zavrsi sa kopanjem za nekih 100+ godina ( zaboravio sam tacnu godinu ) tada ce se poslednji BTC iskopati, posle toga vise nece biti cekanja za otvaranje blok-a ne bi li se prilikom transakcija coin-i pojavili sa jednog na drugi racun/adresu/wallet.

Pruzanje usluga se ogleda upravo u odrzavanju mreze, kopanjem BTC se pronalaze block-ovi i time omogucavaju transakcije unutar mreze i izmedju berze i kupaca itd. JEste neko moze da kupi 1000 racunara i kopa ( mada BTC se ne kopa razunarima ) i da dokle god bude kopao i racunari radili da dobija neki malu kolicinu BTC ( ili LTC, ili ETH ili bilo koje druge valute koja se kopa ). Ono sto je bitno napomenuti je to da kako raste mreza ( broj racunara koji kopaju BTC recimo ) raste i tezina.
Samim tim ako si danas kopao recimo 0.000001 BTC sa jednom masinom na dan, vrlo je moguce da ces za mesec dana kopati daleko manje. Ovo ti je samo primer, nisam msilio ozbiljno 0.000001 BTC ;) Samim ti dolazi do potrebe za ovecanjem broja racunara ( ako hoces i dalje da budes profitabilan ) i sa update-ovanjem hardware-a -- kupovinom novih i jacih grafickih a u slucajuy BTC ASIC minera.

Dakle imas ogranicenu kolicinu i u svakom momentu se zna tacna kolicina ( osim onih koiju su izgubljeni/ukradeni ili zaboravljeni da postoje ) dok drzava moze da stampa novac bez pokrica koliko to zeli. Znaci BTC kao i svako drugi coin nece moci da dozivi inflaciju jer iskljucivo zavisi od ponude i potraznje kao i iskopane kolicine.

Ti si postavio temu jer si mislio da nesto znas a ustanovio da ne znas nista.

Opet ovaj forumski severnokorejac.
ngbbs48b00a5889ebd.gif

Kasni nekoliko dana, ma više od nedelju dana. Alo luzeru, forumski Severnokorejcu, dočekao si to da sve diktatore koje si držao na avataru Ameri ili povešaju, ili streljaju, ili potplate obrezane talibane da ih linčuju, a njihove zastave, koje si takođe držao na avataru, pogaze njihovi sopstveni građani. Koja luzerčina. :rida: Kakav poremećeni i plitki um, da podržava najgore diktatore i režime širom sveta. I da ostane bez svakog. :cepanje: Koga li će podržavati kad nestanu svinje u Severnoj Koreji? :rotf: A nestaće...

Back