sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
BISTRO
Ustah pre 5. Ma nemam nikakvu obavezu.....jednostavno sam otvorila oči i zazeleneše se u njima borovi. Bistar, jasan pogled...ni malo snen i krmeljav....naprotiv, potpuno je budan. Časna reč, borovi se osmehnuše i mahnuše......osmeh Izvor se protegnu preko mog lica i polete pravo ka zelenim vrhovima. Znam kad se ovako probudim od daljeg spavanja nema ništa. Zato tiho ustajem i silazim. Naravno.....moje krznene prikolice me dočekuju zbunjeno jer znaju da gledaju na sat hahahaah Pomazim svaku kereću glavu, kažem "na spavanje" ....i stavljam kafu. Dok sam je zakuvala na plinu sve tri moje krznene ljubavi su rasute po sobi tiho spavkale. Preko spavaćice navlačim prsluk i iznosim kafu na trem i naravno, moj čuvar, tromo ustaje i kreće za mnom.....taman posla da mu mama krene negde sama hahahaah Kakvo divno jutro.. kristalno. Oko ruža vijori cvrkut ptica...zavije medju žbunove....cmokne svaki cvet i nestane vrag u komšiluku. Vetrić mi pomilova bosa stopala...tek da kaže "dobro jutro" a osmeh Izvor mu otpozdravi nemo. Zalivena trava miriše rosom...pogledah u krušku....pričali smo juče o njoj....ona julska lepotica ili kraljica, nisam sigurna za tačan naziv....žuta kao dukat sa tankom korom, sočna i slatka...med kruška.....takve prodavah kao dete na pijaci....eh....opskao je Maca pre dve nedelje....učini mi se izdaleka ....ma ustah da pridjem da vidim list....ustaje i moj pratilac....šape u rosi....stopala u papičama na kaišiće mi okupaše kapi....brrr....ipak prija....devojka je dobro samo mi se učinilo da je list kovrdžav. Vratih se na trem..Meš se izvali kraj mojih nogu...završavam kafu u ovo prelepo kristalno jutro.....Šta sad? Ne mogu ništa da radim, probudiću ostale....ma....da zapišem ja ovu bistrinu....trebaće nekad da pročitam da razbistrim neko moje mutno jutro....ili tudje....u svakom slučaju, vajda je....a onda da skuvam još jednu kafu i da krenemo u dan.
PS Dobro vam jutro blogeri....ajmo u bistar dan...ko zna, možda bude i radostan....osmeh Izvor nemojte da zaboravire