Bioskop u kući, bašti

zavisi i koliko platno tj. koliku sliku zelis ne? da ti bude ostra
Pa platno mozda nekih 180 po vertikali. Dakle ako je 16:9 odnos za neki hd sto se dimenzija tice. Projektor bi bacao iz blizine. Sad sto se ostrine tice to je stvar koliko zelis da ulozis. Meni licno ne smeta ako nije 4k ili optika nije savrsena. Cak mi je i gust taj osecaj kao u bioskopu.
U projektore se ne razumem. Moracu da odvojim vreme jednom i vidim. Ako imas da preporucis.

Pa platno mozda nekih 180 po vertikali. Dakle ako je 16:9 odnos za neki hd sto se dimenzija tice. Projektor bi bacao iz blizine. Sad sto se ostrine tice to je stvar koliko zelis da ulozis. Meni licno ne smeta ako nije 4k ili optika nije savrsena. Cak mi je i gust taj osecaj kao u bioskopu.
U projektore se ne razumem. Moracu da odvojim vreme jednom i vidim. Ako imas da preporucis.
Verovao ili ne, juce sam razmisljala o njima.
Evo tu sam ih spominjala.
https://forum.krstarica.com/threads/travel-videos.551541/post-42277828

Nego. Mene je to zanimalo pre oko 2-3 godine...tj. da ne lazem...na svake 2-3 godine pozelim.
Donosila sam kuci projektor iz firme na vece...onaj office....nije los, meni ne smeta, al da bude ok slika, stavljala sam da bude onako 1,5 sa 1,5.
Kada sam ja gledala projektore, neki ozbiljniji su bili preko 1k evra, ali nisam ekspert za njih.
Ukoliko nadjem neki da valja recicu ti.

E da. Kapiram da ima dosta zelenila. Po meni letnja kuhinja i sl nije to ako nije u zelenilu i cvecu. Ima li neko ideju za biljke koje su tu prakticne i lepe?
Takodje mi je interesantan obican kamen, ne ukrasni i sl.
Za biljke treba da kazes koliko bi sunca imale tu gde planiras projektor, da li ima drva, polusenka, senka...da li volis zeleno ili i da cveta itd...pa mogu ponesto da preporucim..sa biljkama sam koliko toliko dobra :D

Za biljke treba da kazes koliko bi sunca imale tu gde planiras projektor, da li ima drva, polusenka, senka...da li volis zeleno ili i da cveta itd...pa mogu ponesto da preporucim..sa biljkama sam koliko toliko dobra :D
Pa tu je mozda zeznuto. Nekoliko borova u blizini, jedan deo dana po senkom, drugi vise na suncu. Generalno osuncan prostor. Volim zeleno pretezno, razne grmove, paprat, cvetajuce grmove, sto da ne. Ne bih tu sad stavljao lale, ruze i sl, nekako mi ne ide. Grmovi me asociraju na lep hlad bas kao i bor. E da, breza, brezu obozavam, prelepo susti na vetru, uspavljuje. Mada ovde se radi o dekoru, tako da biljke ne drvece. Ok je i cvece ali ako je ususkano u zelenilu. Onako ogoljeno i pod konac ne volim.

Pa tu je mozda zeznuto. Nekoliko borova u blizini, jedan deo dana po senkom, drugi vise na suncu. Generalno osuncan prostor. Volim zeleno pretezno, razne grmove, paprat, cvetajuce grmove, sto da ne. Ne bih tu sad stavljao lale, ruze i sl, nekako mi ne ide. Grmovi me asociraju na lep hlad bas kao i bor. E da, breza, brezu obozavam, prelepo susti na vetru, uspavljuje. Mada ovde se radi o dekoru, tako da biljke ne drvece. Ok je i cvece ali ako je ususkano u zelenilu. Onako ogoljeno i pod konac ne volim.
Ne volim ni ja nikako to parkovsko uredjenje.
Uvece cu ti odgovoriti koliko znam i umem, sada sam malo tu malo nisam :)

Za biljke po svom nekom izboru...a stvar je ukusa...Moje dvoriste je svo u drvecu i borovima tako da uglavnom i imam/sam imala to neko cvece za polusenke i obicno biram dugotrajnice.
Kao sto si rekao paprat bastenski, hoste (imas da biras na stotine), hortenizije, rododendrone, mocvarni hibiskus (sve nabrojano su cvetajuci grmovi), eventualno neke perane, opet po ukusu, ako volis brsljan moze i to...i kao pokrivacica tla a i kao puzavica...
Mada...ja sam pre za ladolez i to plavi...jeste da se sadi svake godine...ali raste kao korov, brzo.
Ovo je moj ladolez

hhh.jpg

Ovo je slika sa neta, to su ti razne hoste i koliko vidim nazad rododendron ( to roze, imas u vise boja)

hoste-mix1.jpg

Ovde verzija sa hortenzijama

hoste_44545.jpg

Uh hortenzija definitivno.
Sada si me primila, nisi trebala.
Provali ovo.
https://images.app.goo.gl/yuYG17fgEikw1EVD9
Kakva zemlja treba za hortenzije?
Hortenzija a i rododendron vole blago kiselo zemljiste. Licno ne volim one bele duguljaste vec okruglaste i najvise plave :)
Imam ih dosta kuci :)
Pripazi da sve i ako kupis plavu hortenziju ona ce preci u rozu. Da bi hortenzija bila plava treba je zalivati rastvorom aluminijum sulfata. Ja sam bas sada nabavila, ovo, a ima i po tim radnjama rastvora, prihrana za hortenzije.
8711969004610-a1l1-web.jpg

Inace lepe su jako i crvene...ma sve su lepe i uopste nisu zahtevne. Lako se razmnozavaju reznicama.
a46b9c122084abf8ac4c1894f46c3ed5.jpg
900448a7ce6c9600a7210d42deffee95.jpg

Back