AleX
Ističe se
- Poruka
- 2.502
Covek treba da ima slobodu izbora, a izbor je bolji i laksi kad postoji vece znanje umesto malog znanja ili totalnog ne znanja.
Ako neko ima pravo da siri okultna ucenja o nekim temama, onda i drugi imaju pravo da sire pravoslavna ucenja o istim tim temama, pa ce neupuceni laske da se snalaze.
A sto sam spalio knjigu o Babadjiju? Zato sto uci o nekom navodnom guru koji je doziveo prosvetljenje, pre ne znam koliko stotina godina, i ostao veciti mladic od 16 godina skriven negde u himalajama iza gomila okultnih pregrada da niko ne moze svojom voljom do njega, nego se on sam, kao, javi nekome po svojoj volji.
U svetotackoj praksi ima bezbroj takvih slucajeva kad su demoni uzimali oblik ljudi i javljali im se pricajuci im sve i svasta. I samim pravoslavnim monasima su se javljali demoni u obliku samih andjela skrecuci ih sa puta ispravnog duhovnog delanja, u koje su mnogi upadali zbog svojevoljnosti i gordosti, pa kamoli onda nece drugima ljudima van pravoslavlja koji nemaju tacna duhovna poimanja.
Al, naravno, ko zna danas za svete oce i njihovo ucenje i njihove duhovne dozivljaje, kad oni ne nude okultna znaja i tajne moci, i ko zna sta sve ne, nego pokajanje za sopstvene grehe do koga je i njima, i pre svega Bogu jedino stalo. Sveti oci nisu ni trazili duhovne darove od Boga (vidovitost, isceljivanje bolesnih, vaskrsenje mrtvih, umnozenje hlebova i sl), sto im je nekad Bog davao iz svojih prmisliteljskih razloga, nego samo dar pokajanja da bi se kroz njega sjedinili sa Bogom, sto i jeste jedini cilj covekovog zivota na zemlji.
Jeste da ovo nema direktne veze sa psihokinezom, ali ima veze sa Babadjijem i pitanjem o mom spaljivanju knjige o njemu.
A moderatora LBarbaru ne poznajem, a kamoli da joj se ulizujem.
Slazem se.