Biološki terorizam kao mnogo "efikasnija" zamena za klasični terorizam.

Biološki terorizam umesto klasičnog terorizma je buduća varijacija terorizma?

• Da.

glasova: 9 75,0%
  • Ne.

glasova: 3 25,0%

• Ukupno glasova
    12

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
TEMA za razmišljanje?!! Komentar forumaša.

Kad prođe pandemija i svet se vrati u nekakvu normalu, neko će postaviti pitanje odgovornosti za ovu katastrofu. Priče o slepom mišu i armadilju su bajke za malu decu.
Virusoloških instituta ima bezbroj, i mnogo njih se bavi i bioinženjeringom . Nastanak novih sojeva virusa je vrsta biološkog oružija, najsavršenijeg oružija za masovno uništenje ljudi. COVID-19 je mačiji kašalj u odnosu na potencijalne ili već stvorene viruse kod kojih je smrtnost preko 50 %.
Takve laboratorije mogu imati i slabo razvijene zemlje, politički nestabilne, ideološki i verski ostrašćene...Što dodatno uvećava rizik po čovečanstvo.
Virus je najsavršeniji oblik života na Zemlji.
Ova pandemija će sigurno izazvati i političke i ekonomske potrese u nizu zemalja a i globalno.

AUTORSKA .

Da, otvara se mogućnost za biološki terorizam koji je mnogo opasniji i po sijanju straha i "terorističke poruke" mnogo efikasniji od klasičnog terorizma. Biološko oružje je jednostavnije i jevtinije za izradu ali efekat je mnogo "žešći". Svet je zaista u opasnosti ako terorizam krene u tom smeru.

Poslednja izmena:
Мислим да је ова врста рада подмукла али може некада измаћи контроли и самим креаторима. Али ако имају циљну групу, онда су они изузетно на удару и добиће оно што су планирали. А нико неће знати ко је покренуо биолошко оружје.

Мислим да је ова врста рада подмукла али може некада измаћи контроли и самим креаторима. Али ако имају циљну групу, онда су они изузетно на удару и добиће оно што су планирали. А нико неће знати ко је покренуо биолошко оружје.

Može, ali luđaci su to.

Ima lepih filmskih ostvarenja u kojima se pokazuje kako prolazi ljudska ili masinska, svejedno, ideja o kladjenju na necije `savrsenstvo` (u ovom slucaju virusa), i sama ta ideja mi je ovde zapravo prva zapala za oko, a ta ostvarenja su, na primer, Matrix 1.deo (agent Smith o ljudima) ili Alien:Covenant (android koji je poverovao u ideal savrsenstva, pa krenuo da ga bioloski ovaplocuje, ne obaziruci se na njegovu grozotu ili grotesku).:think:

Ima lepih filmskih ostvarenja u kojima se pokazuje kako prolazi ljudska ili masinska, svejedno, ideja o kladjenju na necije `savrsenstvo` (u ovom slucaju virusa), i sama ta ideja mi je ovde zapravo prva pala u oko, a ta ostvarenja su, na primer, Matrix 1.deo (agent Smith o ljudima) ili Alien:Covenant (android koji je poverovao u ideal savrsenstva, pa krenuo da ga bioloski ovaplocuje, ne obaziruci se na njegovu grozotu ili grotesku).:think:

Postavi te filmove.

Pa vecina ovde zapravo zna odlicno te filmove, no hajde nije zgoreg potsetiti se, za razmisljanje:
http://filmovi.infopult.net/online-film/sa-prevodom/12-18106/Alien-Covenant-2017
https://www.filmovi.me/the-matrix-1999
onlajn gledanje, ali van you tube.;) ha,jbt,pa ne moze bas sve sa yt da se uci!!.... ne ide se u biblioteku na mandjare...:cool:
Evo naprimer film po istinitim događajima "Brisani prostor" kada je ustaška grupa htela u okolini Bugojna da potraje izvore vode.

Али ако сагледамо ствари, дефинитивно се нешто дешава у позадини. Само наиван човек то не би приметио. Како толико грипа, вируса се јавља у кратким размацима. Када се то десило у историји. Све ово мени делује као тест контроле колико могу далеко ићи када створе панику. На шта је све човек спреман у тренуцима таквих догађаја.

Да се не љуте присталице атеизма што ћу рећи да се ближи време чиповања људи као да смо животиње. Вероваћемо да је то за наше добро. У Америци изгласан закон да не можеш више тужити фармацеутску компанију ако имаш последице јер су ти желели "добро". Зар није такво ограђивање потврда да могу да раде шта хоће, а да ти не можеш ништа.

Зар нисмо свесни обавезних вакцина. Која је то глупост? Обавезују ме да се вакцинишем да би потенцијално спречили да се заразим. А ко каже да ћу се ја икада заразити од свињског грипа? Ова паника која се спроводи, иде до мере да ће људи од таквог страха веровати да чиповањем могу контролисати пандемију која се може десити у будућности. Да провере унапред да ли је неко "заражен". Па онда измисле заражен си, ти нећеш лек, па не можеш онда да купиш ништа.

Потпуна контрола над људима јер пристајемо на ропство. Ако се и спомене неко чиповање, не бих пристао никад, чак и да ме стрељају.

Али ако сагледамо ствари, дефинитивно се нешто дешава у позадини. Само наиван човек то не би приметио. Како толико грипа, вируса се јавља у кратким размацима. Када се то десило у историји. Све ово мени делује као тест контроле колико могу далеко ићи када створе панику. На шта је све човек спреман у тренуцима таквих догађаја.

Да се не љуте присталице атеизма што ћу рећи да се ближи време чиповања људи као да смо животиње. Вероваћемо да је то за наше добро. У Америци изгласан закон да не можеш више тужити фармацеутску компанију ако имаш последице јер су ти желели "добро". Зар није такво ограђивање потврда да могу да раде шта хоће, а да ти не можеш ништа.

Зар нисмо свесни обавезних вакцина. Која је то глупост? Обавезују ме да се вакцинишем да би потенцијално спречили да се заразим. А ко каже да ћу се ја икада заразити од свињског грипа? Ова паника која се спроводи, иде до мере да ће људи од таквог страха веровати да чиповањем могу контролисати пандемију која се може десити у будућности. Да провере унапред да ли је неко "заражен". Па онда измисле заражен си, ти нећеш лек, па не можеш онда да купиш ништа.

Потпуна контрола над људима јер пристајемо на ропство. Ако се и спомене неко чиповање, не бих пристао никад, чак и да ме стрељају.

Sama vakcina je "unošenje klice zaraze" ili "oslabljenog virusa". Ko garantuje da taj "oslabljeni" ne "ojača"?

Da, "žig zveri" 666 , ili bar kod.

TEMA za razmišljanje?!! Komentar forumaša.

AUTORSKA .

Da, otvara se mogućnost za biološki terorizam koji je mnogo opasniji i po sijanju straha i "terorističke poruke" mnogo efikasniji od klasičnog terorizma. Biološko oružje je jednostavnije i jevtinije za izradu ali efekat je mnogo "žešći". Svet je zaista u opasnosti ako terorizam krene u tom smeru.
ne postoji opasnost od terorizma. Teroristi su placenici od strane oficijelnih politickih grupa koje terorizmom ostvaruju legalne ciljeve.
Dolazi vreme kada ce se sukob u cilju NE OPSTANKA VEC U CILJU VLADAVINE NAD PLANETOM svesti "jedan na jednog" .................tacnije, MORACEMO SE MEDJUSOBNO UBIJATI AKO KOD DRUGE STRANE PRIMETIMO DEFORMACIJE KOJE PRETE NASOJ FIZICKOJ EGZISTENCIJI
Konkretno: moracemo ubiti svakog ko potegne da nas ubije..............TO JE ZAKON ISKONSKE PRIRODE.
i u slucaju KORONA - VIRUS tacno se zna ko pokusava da se igra nasim zivotima. Zar cemo cekati kao jaganjci pred klanje?
Zar ce vas jedan KOMSIJA, JAMI, SALIVA...........spreciti da branite zivot vase dece i svoj sopstveni?
Prosla su ta vremena. To i oni znaju......kao sto se vidi i po ovom najnovijem potezu............KOJI CE IM DOCI GLAVE.

да, али како пронаћи вирус који убија Јеврејина, а не убија муслимана? или убија шиита, а не убија сунита. то није могуће, зато се и не користи.

Vidiš postoje virusi koji su vezani za određenu vrstu životinja i načina ishrane? Konkretno "ptičija, svinjska gripa, korona virus"? Vidiš da već to teroristi rade?

Back