Biološki sat

Nigde nisam napisala i
Pa naravno da nisi napisala. U tom nedostajućem "i" ogleda se i sva besmislenost tvoje insistirajuće priče da je žena "najpogodnija" između 20-te i 30-te i ni makac dalje, jer božemoj, seksa se jednom godišnje, pa ako preskoči plodan mesec (znamo da nije svaki plodan) propada joj i preostalih 11..... da ne pričam da su doktori iza sedam gora i dolina, a žena nema konje kako bi dojašila do doktora koji bi joj medicinski pomogao ukoliko je potrebno.
--------------

pa nista, ajmo mi u zezanje, sinpa si :rumenko:
Kokiška i dječaci? :zper:

kakve sad ima veze raniji pubertet sa reproduktivnim dobom zene
zensko kad se rodi, znaci beba devojcica, ima vec tacno odredjen broj jajnih celija u sebi
nista se tu ne povecava u toku zivota
kad udje u pubertet i dodje prva meca, samo pocnu da jajne celije da sazrevaju i da 'odlaze'
jedna po jedna
the end, cista matematika....

- - - - - - - - - -

U čemu je problem?
Žena ima svoje jajne ćelije koje se potpuno razviju pre rođenja i reproduktivna je sve dok ih ne ispuca. Sa druge strane, sperma muškarca je ta koja se proizvodi svakodnevno i koja je samim tim podložna većem uticaju načina života i raznoraznih agenasa. Ostaje jedino pitanje da li je žena u starijoj životnoj dobi u većoj ili manjoj mogućnosti da iznese trudnoću bez problema po svoje zdravlje - to pitanje imalo bi smisla u vreme naših prababa koje su kopale njivu po kiši i snegu i gledale kako da prežive upalu krajnika jer je do prvog doktora trebalo tri dana jahati na konjima, no danas je granica znatno pomerena.

Priča o "idealnom vremenu za rađanje od 20-30-te" odavno je postale besmislica i važila je možda za te naše babe i prababe; ako je danas žena zdrava, normalna i pod nadzorom savremene medicine i prenatalne dijagnostike, šta koga briga da li će ona biti mama u 30-toj, 35-toj, 40-toj ili kasnije... njena stvar. Oh da, i seoska... da ima čime selo da se zanima, i to oni seoski znalci koji znaju sve i razumeju se u sve, od začeća i genetike do najnovijih tehnologija u izgradnji svemirskog broda.
e bas to, slazem se :)

ne znam odakle sad teorija da ako ranije udjes u puberte, bices duze plodan :mrgreen:

opa, surprise :lol: sacekusa u pokusaju
zato volim matematiku, egzaktna nauka, nema proizvoljnih zakljucaka izvedenih na osnovu vadjenja iz konteksta i izvrtanja tudjih reci, al ono, nekog i to uveseljava, a ako je tako onda go for it
:)

Pa naravno da nisi napisala. U tom nedostajućem "i" ogleda se i sva besmislenost tvoje insistirajuće priče da je žena "najpogodnija" između 20-te i 30-te i ni makac dalje, jer božemoj, seksa se jednom godišnje, pa ako preskoči plodan mesec (znamo da nije svaki plodan) propada joj i preostalih 11..... da ne pričam da su doktori iza sedam gora i dolina, a žena nema konje kako bi dojašila do doktora koji bi joj medicinski pomogao ukoliko je potrebno.
--------------

Kokiška i dječaci? :zper:

plave noci u satenu i mleko od kokosa :per:

Odmah na početku moram da napomenem, da se tema tiče isključivo vašeg poimanja. Dakle, bez ubeđivanja ostalih kolega da je to sa toliko i toliko godina, da im je sat otkucao ili samo što nije, pa da požure i slične stvari :D

E, ovako, uz vašeg ugla:
1. Kada sat počinje da okucava (oko koje godine)?
2. Da li ste u nekom trenutku počeli da brinete da je vaš počeo da otkucava?
3. Kad biste sebi rekli - ok, ne mogu više da rađam u ovim godinama
4. Da li vam nekad prođe kroz glavu da će vam, dok pozavršavate škole, naganjate posao i karijeru, proputujete itd, sat zaista otkucati?

Kuca on stalno, od kad se rodiš, samo ga ti ne čuješ. Kako sam napunila 40-tu, sve se promenilo i ja sam svoj sat sasvim glasno čula...I ne samo da kuca no čini mi se i da žuri...

Totalno degradirajuca tema za raspravu i bezveze sto rece neko rodi ako hoces ako neces nemoj,i kraj price.Mislim da je polemisanje oko toga privlacenje paznje koju ta doticna nema pa ono.....

Back