Biološki sat

schatje

Buduća legenda
Poruka
34.870
Odmah na početku moram da napomenem, da se tema tiče isključivo vašeg poimanja. Dakle, bez ubeđivanja ostalih kolega da je to sa toliko i toliko godina, da im je sat otkucao ili samo što nije, pa da požure i slične stvari :D

E, ovako, uz vašeg ugla:
1. Kada sat počinje da okucava (oko koje godine)?
2. Da li ste u nekom trenutku počeli da brinete da je vaš počeo da otkucava?
3. Kad biste sebi rekli - ok, ne mogu više da rađam u ovim godinama
4. Da li vam nekad prođe kroz glavu da će vam, dok pozavršavate škole, naganjate posao i karijeru, proputujete itd, sat zaista otkucati?

Odmah na početku moram da napomenem, da se tema tiče isključivo vašeg poimanja. Dakle, bez ubeđivanja ostalih kolega da je to sa toliko i toliko godina, da im je sat otkucao ili samo što nije, pa da požure i slične stvari :D

E, ovako, uz vašeg ugla:
4. Da li vam nekad prođe kroz glavu da će vam, dok pozavršavate škole, naganjate posao i karijeru, proputujete itd, sat zaista otkucati?

1. kad žena sa napunjenih 35 još nema decu
ona koja ima, njoj ne otkucava :mrgreen:
2. ne jer sam ja rodila "na vreme" sa 27 i 29
3. pošto sam napunila 35, to znači da---što sam rodila -rodila sam :p
4. ne, jer sam ja svoje rodila, tako da nema meni šta da otkucava (:mrgreen: :lol:)

iako si ti već napomenula, nije na odmet da napomenem još jedno
to je isključivo moje poimanje
ako neka žena oseća da može sa 35 ili više godina da rodi, neka rodi i nek joj je blagorodno
samo....biološki sat imaju i muškarci, samo to ne shavtaju :mrgreen., msm njihov biološki sat se manje ozbilno shvata

1. kad žena sa napunjenih 35 još nema decu
ona koja ima, njoj ne otkucava :mrgreen:
2. ne jer sam ja rodila "na vreme" sa 27 i 29
3. pošto sam napunila 35, to znači da---što sam rodila -rodila sam :p
4. ne, jer sam ja svoje rodila, tako da nema meni šta da otkucava (:mrgreen: :lol:)

iako si ti već napomenula, nije na odmet da napomenem još jedno
to je isključivo moje poimanje
ako neka žena oseća da može sa 35 ili više godina da rodi, neka rodi i nek joj je blagorodno
samo....biološki sat imaju i muškarci, samo to ne shavtaju :mrgreen., msm njihov biološki sat se manje ozbilno shvata

Moj je otkucavao,oko 36-e.:roll:

A nisam ni znala da ga imam.Rodila sam pre nego što se aktivirao.:lol:

Imam 26. i ne razmisljam o tome. Ali mogu reci da sam ja uporedo imala bebu i zavrsavala skolu. On je sada osnovac, a ja apsolvent. Mislim da ni to nije lose, ko ima volje i snage, jer nije ni lako. Dete mi je vec veliko i kao da imam drugu mladost, a i blizi smo godinama, komunikacija nam je odlicna. I zrelo roditeljstvo ima svoje prednosti i mane, zavisi od osobe do osobe...

Poslednja izmena:
Imam 26. i ne razmisljam o tome. Ali mogu reci da sam ja uporedo imala bebu i zavrsavala skolu. On je osnovac, a ja apsolvent. Mislim da ni to nije lose, ko ima volje i snage, jer nije ni lako. Dete mi je vec veliko i kao da imam drugu mladost, a i blizi smo godinama, komunikacija nam je odlicna. I zrelo roditeljstvo ima svoje prednosti i mane, zavisi od osobe do osobe...
Malo je falilo da otac tvog deteta bude mlađi od sopstvenog sina...

E, ovako, uz vašeg ugla:

1 Sat počinje da otkucava kada se navije
2 Ne dok nije počeo da zvoni
3 Svjestan sam da ne mogu da rađam
4 Škola šta je to

E, ovako, uz vašeg ugla:

:lol:

:cmok:

Ova tema je namenjena zenama, tako da je glupo da mi muskarci komentarisemo
Ipak, moje licno misljenje je da koliko god zena jurila druge ciljeve i prioritete, do 35. godine mora da rodi prvo dete.
Sve kasnije od toga jeste moguce, ali svake godine sanse opadaju vrlo rapidno i ne treba da veruju masovnim medijima da ladno moze da se radja i u cetrdesetim, jer prosto nije tako
To sto neka filmska zvezda rodi prvo dete u 4o tim, ......ta na racunu ima pedesetak miliona dolara i mogla je da plati milion najboljim lekarima na svetu da to obave. I ko zna koliko joj je pokusaja trebalo
Mozda to nije fer i nije pravedno, ali biologija ne moze da se promeni samo zato sto smo mi u zadnjih 100ak godina promenili nas zivotni ritam i duzinu zivota

Ipak, moje licno misljenje je da koliko god zena jurila druge ciljeve i prioritete, do 35. godine mora da rodi prvo dete.
Sve kasnije od toga jeste moguce, ali svake godine sanse opadaju vrlo rapidno i ne treba da veruju masovnim medijima da ladno moze da se radja i u cetrdesetim, jer prosto nije tako
To sto neka filmska zvezda rodi prvo dete u 4o tim, ......ta na racunu ima pedesetak miliona dolara i mogla je da plati milion najboljim lekarima na svetu da to obave. I ko zna koliko joj je pokusaja trebalo
Mozda to nije fer i nije pravedno, ali biologija ne moze da se promeni samo zato sto smo mi u zadnjih 100ak godina promenili nas zivotni ritam i duzinu zivota

i deca različito na to gledaju, jednog dana
imam dve drugarice koje su dobili prilično kasno.. jedna je uvek patila što su joj roditelji toliko stari, i rodila je prvo dete sa 19
drugu je, na neki način, bilo sramota kad joj dođe majka na roditeljski, a neko joj kaže - e, došla ti je baba (ne zlonamerno, nismo tada znali da joj je majka, žena je realno izgledala ko da joj je baba :neutral: )
:neutral:

a da, znam jednu koja je htela da bude najbolja riba na roditeljskom :hahaha:

E, ovako, uz vašeg ugla:

1. Рекла бих да је многим женама (што је погрешно) пресудна та 30.година, бар сам тако до сад приметила.
2. Још увек нисам.
3. Волела да имам двоје деце, (само једно ми је некако тужно, јер знам како је дивно имати макар једну сестру или брата) још увек немам дете, али имам момка поред себе, и никад нисам упознала бољу особу од њега, а ускоро планирамо и заједнички живот. Не оптерећујем се претерано са колико година ћу родити, али би било идеално да добијем децу до неке 35-36-те године.
4. Пролази ми то кроз главу, али већ две године радим ван струке и активно тражим посао за који сам се школовала, али ако га у скорије време не нађем, смислићу други начин да зарадим и преквалификујем се, јер сам свесна тога да се планирање породице не може до у бескрај одлагати, али не могу ни да добијем бебу у девојачкој соби, у смислу да немам ни толико новца ни неки најмањи стан да изнајмим.
Напомињем да су ово само жеље и планови, али нико не зна шта носи дан шта ноћ.

i deca različito na to gledaju, jednog dana
imam dve drugarice koje su dobili prilično kasno.. jedna je uvek patila što su joj roditelji toliko stari, i rodila je prvo dete sa 19
drugu je, na neki način, bilo sramota kad joj dođe majka na roditeljski, a neko joj kaže - e, došla ti je baba (ne zlonamerno, nismo tada znali da joj je majka, žena je realno izgledala ko da joj je baba :neutral: )
:neutral:

a da, znam jednu koja je htela da bude najbolja riba na roditeljskom :hahaha:
ja sam jednom imo takvu vrlo neprijatnu po mene situaciju kad sam pito el vam to baka, ili...?
...kad mi reče ne, majka odma sam pomislijo u sebi zemljo otvori se da propadnem da me nema...

E, ovako, uz vašeg ugla:

Sat kuca, pa kuca - pitanje je samo oko kog dela protoka "vremena" se vise sekiramo...

E, ovako, uz vašeg ugla:

Cerku sam rodila sa 24 godine. Sve vreme trudnoce sam se ubila od brige da mi je mozda rano, mozda necu umeti, mozda necu moci, mozda necu znati da cuvam i vaspitavam dete... A sve je ispalo super. Onda sam sina rodila u 31. i sve ukukala kako sam matora za decu i da necu moci sada da cuvam bebu i kako cu sad sve iz pocetka...blabla....a on mi je bio takva igracka i relaksacija, da vam ne mogu opisati. :heart:
Eto i sa iskustvom, sat kuca nepredvidivo. :)

Poslednja izmena:
Cerku sam rodila sa 24 godine. Sve vreme trudnoce sam se ubila od brige da mi je mozda rano, mozda necu umeti, mozda necu moci, mozda necu znati da cuvam i vaspitavam dete... A sve je ispalo super. Onda sam sina rodila u 31. i sve ukukala kako sam matora za decu i da necu moci sada da cuvam bebu i kako cu sad sve iz pocetka...blabla....a on mi je bio takva igracka i relaksacija, da vam ne mogu opisati. :heart:
Eto i sa iskustvom, sat kuca nepredvidivo. :)

Ti si stvarno imala velike zivotne sekiracije.

Nije fer ni pravedno, ali je istinito.

Back