Bilo kakav posao

JA se samo bojim da posla neće biti iako ljudi očajnički žele da rade..

Na žalost posla već nema ali ljudi hoće da rade tu si u pravu..ali kada čujem ove naše licemere kako bi da uvoze radnu snagu iz Kine ili Bugarske ili ne znam ti ni ja odakle već... to mi vređa inteligenciju..jer drugo bi bilo da su svi radno sposobni zaposleni, pa nas nema dovoljno za obavljanje nekog posla pa da uvozimo radnu snagu ali kada ti imaš situaciju da imaš sve više ne zaposlenih koji bi želeli da rade a izlaziš sa takvom izjavom, to je ravno debilizmu.

Sada dolazi period kada ističu rokovi sa stranim investitorima i počeće otpuštanja viška zaposlenih koje su morali po ugovoru da ispoštuju i da ih silom drže u firmi...i ja još uvek ne mogu da verujem da se 3 miliona stavnika ne mogu zaposliti i namestiti takvi uslovi da imaju svi, koliko toliko dobru zaradu od koje bi mogli napraviti jaku srednju klasu....šta bi bilo da imaju 30 miliona radno sposobnih kako bi njih zaposlili?:dash:

ovo ovdje je robija...

i zaista je važno imati komadić zemlje bar da znaš da možeš hranu proizvesti...opet je drukčije, bar ja tako mislim.
Ja radim od 8 do 4, a često i duže, naravno...:mrgreen:
ali na selu sijemo baštu...i slušam pojedine kako komentarišu kao ne treba njima to, to se ne isplati...kako se ne isplati????Prvo, znaš šta jedeš...drugo..ajde sve kupi, pa ne možeš ni stići od kredita i računa...:hahaha:

Poslednja izmena:
Bilo kakav posao donosi i bilo kakav zivot.

Zasto ljudi kod nas misle ako rade bilo kakav posao da ce sa tim nesto uspeti?

Ne misle da ce sa tim nesto bog zna kako uspeti, nego samo gledaju da skroje sebi sto udobniji zivot o svom trosku. Cist egzistencijalizam.

Znas, sinke, pitanje posla ne zavisi samo od tebe i tvojih kvalifikacija, znanja, interesovanja, iskustva, zelja i zeljica... To je dvosmerna odluka. Zavisi i od poslodavca i od samog trenutka u kom trazis posao, mesta i vremena. Da ne pricam o preporukama, vezama i vezicama...

Uostalom, zamisli planetu na kojoj svi rade iskljucivo ono u cemu misle da su uspesni. Pa svi bi bili ministri i fudbalski selektori... :p
Ne ide to bas tako glatko u zivotu.

Ne misle da ce sa tim nesto bog zna kako uspeti, nego samo gledaju da skroje sebi sto udobniji zivot o svom trosku. Cist egzistencijalizam.

Znas, sinke, pitanje posla ne zavisi samo od tebe i tvojih kvalifikacija, znanja, interesovanja, iskustva, zelja i zeljica... To je dvosmerna odluka. Zavisi i od poslodavca i od samog trenutka u kom trazis posao, mesta i vremena. Da ne pricam o preporukama, vezama i vezicama...

Uostalom, zamisli planetu na kojoj svi rade iskljucivo ono u cemu misle da su uspesni. Pa svi bi bili ministri i fudbalski selektori... :p
Ne ide to bas tako glatko u zivotu.

Ma jebbo ja njima mater svima.

Back