bilo bi lepo izvinuti se ...jos jednom

ајде кеве ти остави комп и википедију па почни да читаш књиге:confused::confused:
:

Što serijal ''Total War'' (Shogun, Medieval, Roma, je baš dobar i prilično je zasnovan na istorijskim činjenicama....)

To što su Japanci proslavili ime-šogun, samuraj, nindža po svetu nisam ja kriv iako možda originalno potiču iz Kine
U svakoj knjizi je to prvenstveno vezivano za Japance...

Ono o Kosovskom boju su pisali najpoznatiji srpski istoričari..pa se žali na njih...a ne meni....

Samuraji su stvorili i odrzali Japan. Samuraji, elitna ratnicka klasa, je izgubila privilegovano mesto u drustvu i formalne razlike u drustvu su izbrisane. 1873. vlast otpocinje potpunu reorganizaciju japanske vojske, primoravajuci samuraje da sluze modernu vojsku koja je postala obavezna za sve mlade muskarce i koja je trajala jedan odredjeni vremenski period. Samuraji su smatrali da se sve prebrzo menja, kao da vise nisu postojale stare, tradicionalne vrednosti u Japanu. Koriscenje vatrenog oruzja su smatrali ponizavajucim. Svoj mac su smatrali svojom dusom; mac je taj kojim su Bogovi stvorili Japan. A sada su donoseni zakoni u sluzbi pravnog Japana gde nije bilo potrebe za nosenjem maca. Odjednom nije vise bilo potrebe za onim hrabrim ljudima koji su stvorili Japan i koji su bili spremni da svoj zivot daju za cast jer je “put ratnika” u potpunosti bio u suprotnosti sa modernim Japanom. Protivnicima modernizacije se cinilo da se iza proste zelje za kontaktom sa ostatkom sveta, kriju licni interesi najvisih ljudi u vlasti-vladarevih savetnika, koji su, kako se cinilo, imali cilj da eliminisu svoje protivnike i razlicitomisljenike brzim i efikasnim nacinom putem vatrenog naoruzanja kako bi osigurali svoju vlast. Mocna zapadnjacka tehnologija je bila jedini nacin zbacivanja vladajuce klase ratnika ciji je jedini smisao bio borba. Uz to je ostojala i zelja za kompeticijom sa ostalim silama sveta. Borbene taktike i superiornije oruzje doveli su do okoncanja ere samuraja 1877. u zadnjoj Satsuma pobuni.

Чарапан па ја од самог почетка тврдим да су самураји Јапанци чак сам навео и необориве доказе Сузуки а википедија призива Кинезе

Što serijal ''Total War'' (Shogun, Medieval, Roma, je baš dobar i prilično je zasnovan na istorijskim činjenicama....)

To što su Japanci proslavili ime-šogun, samuraj, nindža po svetu nisam ja kriv iako možda originalno potiču iz Kine

Ono su pisali najpoznatiji srpski istoričari..pa se obrati njima...

ја немам потреба њима да се обраћам
и у ејџу (аге оф емпирес1.2.3) пише бизантинци уместо византинци
као и у туторијалу за игру неки погрешни историјски подаци

али стручњака је много али мало генија

ја немам потреба њима да се обраћам

али стручњака је много али мало генија

Ja sam gotovo ubedjen da potichu iz japana ali kad nadjem argumentaciju u vidu ovih mojih podataka po kojima kopam javicu se ...

... Pa ja te podrzavam :lol: ... Ne znachi da kad ti neko neshto odgovori automatski se i svadja s tobom...

далеко било од свађе али према википедији и познатим српским историчарима који уређују википедију од прекјуче ти ниси Србин него Хрват само да те обавестим
а Лазарица је постала катедрала:-x:roll:

мораће те као и Подгорица да прогласите Стипе Месића за почасног грађанина

Drugo je Age, i normalno da scenario za film, igru, seriju ......nisu istorijske činjenice...

Piše Bizantinci jer su na zapadu tako izgovara..., jer tako čitaju grčko slovo B...

Kao SimBol-SimVol, Barbar-Varvar itd...

Šoguni su uglavnom vezani za Japance, japansku vojsku i njihovo feudalno uređenje...
To što mnoge stvari u Japanu originalno potiču iz Kine je nebitno...

Za sve:
Kakve veze ima ovo sa Mesićem?

Bolje da prekinemo jer urnisasmo temu...:lol:

:lol::lol::lol:

jel to iz one igre kosovski boj I, II, i III

адем да пробаш П.Ц. игрицу Tom Cleancy Ghost Ricon Back to Kosovo
до ког нивоа дођеш јави сутра

а игрица косовски бој 123 не него је била википедија

као оне ваше форе ви и илири браћа рођена

википедија је чудо:mrgreen:

адем да пробаш П.Ц. игрицу Tom Cleancy Ghost Ricon Back to Kosovo
до ког нивоа дођеш јави сутра

а игрица косовски бој 123 не него је била википедија

као оне ваше форе ви и илири браћа рођена

википедија је чудо:mrgreen:

salim se. ne znam kakva je to igrica, ali za ove age of ... faraon, znaci "civilizacijske" i sl. sam doktor. mada davno nisam igrao

ту да пробаш обавезно само на Косово не можеш да је нађеш , вероватно је забрањена
због садржаја и тематике8-)

ne volim ratne i sl.tematike.rekoh samo civilizacijske, znaci pocinjem od nule i gradim grad, pa pokrajinu, pa republjiku pa... znaci taj "pravac".ako znas koju i gde se moze nabaviti, besplatno, reci
ps. izvini ako sam te nenamerno bilo kako uvredio

Vladimir Ćorović- Ilustrovana istorija Srba -druga knjiga strana:180
Izdanje: Politika, Narodna knjiga 2005

Da li ti je bolje kad se navede referenca...
кад одем код мојих за викенд погледаћу у библиотеци па се пишемо, а и да је тако
ко ј**е х***те не мора увек да буду главни или битни :arrow:некад је паметније и нешто прећутати.Колико они лажу ти би пао на **пе:!::twisted::twisted::twisted:

кад одем код мојих за викенд погледаћу у библиотеци па се пишемо, а и да је тако
ко ј**е х***те не мора увек да буду главни или битни :arrow:некад је паметније и нешто прећутати.Колико они лажу ти би пао на **пе:!::twisted::twisted::twisted:
:shock:
praviću se da ovo nisam pročitao

ne volim ratne i sl.tematike.rekoh samo civilizacijske, znaci pocinjem od nule i gradim grad, pa pokrajinu, pa republjiku pa... znaci taj "pravac".ako znas koju i gde se moze nabaviti, besplatno, reci
ps. izvini ako sam te nenamerno bilo kako uvredio

мене ниси ништа увредио (не извињавај се)кад будеш одигра ту игрицу све ће ти се само касти

а ако алудираш са тим извињењем на оно "шиптаротоцид" то ти је из серијала "ШОК" то сам тамо чуо ако си стварни мислио да имам зезнуо си се .

Ćorovoć uopšte nije 100% pouzdan...Mnoge stvari je pisao iz vizura jugoslovenske ideologije i treba uzimati sa ogradom, jer mu nije toliko jaka naučna metodologija već piše dosta publicistički...Dosta stvari je prevaziđeno....A ovo je samo spekulacija..

Imaš je celu na Rastku, evo ti taj deo....Ja imam ono izdanje iz šest delova što se prodavalo na kioscima..
http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/istorija/corovic/istorija/3_13_l.html

Ćorovoć uopšte nije 100% pouzdan...Mnoge stvari je pisao iz vizura jugoslovenske ideologije i treba uzimati sa ogradom, jer mu nije toliko jaka naučna metodologija već piše dosta publicistički...Dosta stvari je prevaziđeno....A ovo je samo spekulacija..

Imaš je celu na Rastku, evo ti taj deo....Ja imam ono izdanje iz šest delova što se prodavalo na kioscima..
http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/istorija/corovic/istorija/3_13_l.html

Ћоровић је у 4 тома а Јовановић у 6
макар ја тако имам

мене ниси ништа увредио (не извињавај се)кад будеш одигра ту игрицу све ће ти се само касти

а ако алудираш са тим извињењем на оно "шиптаротоцид" то ти је из серијала "ШОК" то сам тамо чуо ако си стварни мислио да имам зезнуо си се .

адеме опет си побего Шок,Индексово радио позориште,Топ листа,Фолиранти,Шовинистичка фарса су само неке српске култне хумористичке серије а с обзиром да то нон стоп гледам све су ми постови и том фазони ја не знам како другачије да ти објасним :mrgreen::mrgreen:

Back