Биљана Цинцаревић

vučji čopor

Legenda
VIP
Poruka
69.326
Биљана Цинцаревић је свестрана ликовна уметница. Рођена 01. 07.. 1975.Необуздани зов талента је тера да из трећег разредасредње економске школе упише Акадаемију Примењених Уметности у Београду на одсеку зидног сликарства и четврту годину средње школе завршава упоредо са првом годином студија.
Тај наук зидног сликарства се осећа и када ради штафелајно сликарство у ширини и слободи потеза.
Поред штафелајног сликарства ради иу зидним техникаммозаика, мурала, зграфита и витро технике

1639999134595.jpeg

1639999160987.jpeg

1639999189264.jpeg

1639999279963.jpeg

1639999304722.jpeg

1639999331562.jpeg

Tja... Ne po mom ukusu.

Ali opet za zeričak manje loše od njene imenjakinje Vilimon.
О укусима и преферецама у уметности не треба ни расправљати нити се убеђивати, али оно што треба избегавати је доношење судова. За њено сликарство се не може да каже ни да је лоше , нити мање лоше у поређењу са другима.

Spustite loptu molim vas..ili brišem.
Dakle o Biljani..

Biljana-Cincarevic-1536x1097.png

Umetnica koja živi svoju slobodu, posvećenica duhovnosti i tradicije, takođe i nekadašnja
učesnica Survivera, Biljana Cincarević, otkrila nam je da je naučila da uživa mnogo više
nego ranije.

Veoma je važno da se životni entuzijazam nikad ne ugasi, jer je on pokretač naše
energije i kreativnosti. Danas dublje i jasnije vidim život, vidim šta je istina, a šta
taština
, kaže slikarka Biljana Cincarević

Stvorila sam životne uslove, u realnosti i unutar sebe, koji mi pomažu da se osećam zadovoljno, stabilno, radosno. Moje stvaralaštvo mi je sad mnogo jasnije, konkretnije se izražavam i kreiram. Vidim prave vrednosti, ljude – ko mi prija a ko ne, ko je visoke svesti,
a ko nije. Sa životnim iskustvom i radom na sebi dolazi i mudrost kako sebe da čuvate i sebi ugađate, kaže Biljana, između ostalog majka tinejdžerke Srne.

Ona priznaje da ima jednu veliku želju: Kada uđem u duboku starost, želim da imam osmeh
na licu, mir u duši i radost u srcu.
Da živim na imanju svoje dedovine u planini, da mi dolaze unučići i praunučići, da rado slušaju moje priče i savete, da moja iskustva cene kao putokaze
kroz život. Da moji potomci naprave legat mog stvaralaštva, nastave da slede moral, etiku,
istinu, snagu, radost, mudrost i poštuju svoje pretke, tradiciju, svoj narod i zemlju, kaže
poznata Beograđanka zanosnog osmeha koja se bavi i povezivanjem žena u takozvane
ženske krugove.
https://www.lepotaizdravlje.rs/lifestyle-4/biljana-cincarevic-sta-me-cini-srecnom/

Može da nam se sviđa ili ne.ali žena se ostvarila u životu

biljana-cincarevic-1-300x172.jpg

Od kad zna za sebe, Biljana Cincarević, slikarka, sanjala je da napravi i izgradi nešto što će je
zauvek vezati za divnu prirodu Žareva na padinama Kopaonika, gde je svaki letnji raspust
provodila kod babe i dede, ali i da donese meštanima tog sela veliki boljitak.
Dugo je razvijala ideju šta da napravi tamo, a ove jeseni uspela je u nameri da svoj san i veliku
želju pretoči u projekat „Stara škola, novo znanje”

Ово су интересантни и занимљиви подаци али ништа не говоре о њеном сликарству, а оно је разлог зашто је уопште помуњмо на овом Форуму, Када сам покренуо тему повод су ми биле слике а не аторкин профил .

Vučji..kači slike...
Samo je net granica....
I 15 minuta za nizanje postova-kobasica....
:)
Историја уметности памти људе искључиво кроз и због дела које су оставили иза себе.Ништа друго није битно. Не памтимо ми Ђуру Јакшича на пример зато што је био алкохоличар и туберан, што се тукао по кафнма( односно више што су њега тукли) него по песмама које је написао и сликама које је насликао.

1640123011063.png

Biljana Cincarević

Koliko ova slikarka ima radova uopšte?
Ne može da se nađe ..A i što se pronađe , zakatančeno je..

Историја уметности памти људе искључиво кроз и због дела које су оставили иза себе.Ништа друго није битно. Не памтимо ми Ђуру Јакшича на пример зато што је био алкохоличар и туберан, што се тукао по кафнма( односно више што су њега тукли) него по песмама које је написао и сликама које је насликао.
Jeste, ali i Poli i ja uvek nešto i napišemo o umetniku , slici....
I između toga , postavljamo i slike.....

Samo ova poslednja slika je vredna pomena..tu se vidi neka duhovnost i nešto slikarske imaginacije. Ovo sve ostalo je neki ekspresionizam i društvena kritika. Ako je kritika.
Тачно, њено сликарство се може да веже један тип плакатско - програмског сликарства и стилом је најближи соц-реализму из времена успостаљања комунистичке Југославије.

Back