Скар, бре, што ме сад прозиваш кад смо се већ опширно испричали на тему? Шта, рекли Немци да је Биљана "најбоља"? Брате, уметност није трчање на 1000 m с препонама, па да се деле златне медаље (многе од "најбољих" од пре 50 година више ни фамилија не памти, а неки - тадашњи - опскурни маргиналци су у међувремену постали класика, тако ти то иде у том свету). Него, ја ти, искрено, нисам неки фан позоришта (тј. уопште нисам, чисто ствар приватног сензибилитета, преспор ми је медиј и слабу интеракцију имам са том причом... movies are my life, што рече Де Нирова инсценација Ирвингa Талберга код деда-Елије Казана), па би ми за Биљану било равно до Косова све и да је у неком "националном" фазону. И немој да се фолирамо овде; то, Биљана, Мијач, Ћирилов... па та екипа иде од фестивала до фестивала (држе СВАКИ, рекло би се, јер се само они помињу) и дели награде међусобно (ово невезано за Немце и вест коју си поставио). И да је то нека "национална" екипа, одмах бисте кренули у пљувку како патриЈотски клан наставља континуитет злогмилошевићевогрежима и недамладимауевропу... BTW, иста та Биљана је код Вучеле добила брдо кинте за "Отворена врата" (иначе светлији тренутак њене каријере), УСРЕД "мрачних деведесетих", па вас не чујем да пљујете.
Да и не говорим како овде дежурна екипа (где си и ти прилично гласан), на сваки помен, рецимо, Кустурице (који је, сложићеш се, глобално мало већа фаца од Биљане - ово само констатујем, проверљиво је), крене са нацифилским и кјуклуксклановским етикетама типа "направио је од Србије циган-малу па свет мисли да смо Цигани" (што, BTW, није тачно, човек има ДВА "циганска" филма, узгред јако добра, а ја сам гледао и ирске филмове о Циганима, па не чујем да се Ирци буне - да не помињем Русе и Французе, који имају брдо филмова о Циганима, од којих су неки класика).
Ствар укуса, рећи ћеш. Наравно, тако и ја око Биљане. С тим што мислим да је полуписмена из крајње егзактних разлога; рекох већ, жена у касним тридесетим која сваку реченицу почиње или завршава неким олињалим сленгом (од пре 20 година) или псовком (обе финте видети на њеном блогу, разгледах неки дан), а све у жељи да буде "вечни тинејџер", мени звучи увек...хм... некако јадно. Не само код ње, него код свих тих жена у тим годинама које гурају ту млади-смо-луди-смо-и-у-средњем-добу-причу. Можда сам ја навикао на другу врсту изражавања код дама, а и код писаца. Мислим, ствар естетике; ако мораш да псујеш само зато да би био "оштар" и показао свој "јавни став" (а притом имаш више од 16-17 год), нешто ми ту није у реду...
Мислим, да приведемо ово крају, Биљана вероватно има и своју публику и себи блиске ауторитете у том свету, и то је све тако како и код других иде. Мој став је мој, глупо је да сад дрвимо о Биљани на Х-страна. Од мене оволико у овој теми, превише је и то.
Р.Ѕ. Честитам и ја Биљани на награди. Чисто да не испадне да је Кохен то учинио (и) у моје име а мимо моје воље :grin: ...