BILJA SE VRATILA SA ODMORA........

• Začetnik teme Začetnik teme Kohen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta si hteo reci onim "ne"?!?
Da Bilji ne puca ona stvar za one koji joj pisu hvalospeve, ali joj puca za one koji kritikuju njene stavove. Mislim da mozes ti i bolje ... ovako ispada da je Bilja mnogo ogranicenija osoba nego sto i neki njeni kriticari misle.
Da, mislilo se da je lezbaca, cak je i igrala jednu takvu u seriji Lisice. Bila mi je veoma simpaticna ta scena. Nije nebitno to sto se bogato udala. Neko ko ima mnogo love ne moze da govori iz perspektive obicnog gradjanina. A ona to kao radi. Neka ona sad raspravlja sa pariskim jet-setom. To da meni ona nesto popuje je kao kada bi ja Eskimima zamerao sto jedu skoro iskljucivo meso.

Kohen:
Najbolje ponekad dolazi i iz Srbije
Dejan Restak (30 Avgust, 2006 - 21:34)

Nemački pozorišni časopis Teatar Hojte proglasio je Biljanu Srbljanović najboljim inostranim piscem u sezoni 2005/2006. Ovo su nam preneli drugari iz JDP'a gde smo mogli da uživamo u ovoj predstavi u režiji Dejana Mijača. Žiri od 38 renomiranih kritičara nagradu je dodelio Biljani za dramu "Skakavci".

Inače radi se o jednom od najznačajnijih svetskih časopisa o pozorišnoj umetnosti.

Biljana carice, čestitam ti u ime svih kolega sa Krstarice, a lično sam izuzetno ponosan što si deo srpske kulture..

Zažmuri oslušni i čućeš aplauz hiljada čiatalaca ovih strana.

:wink:

Скар, бре, што ме сад прозиваш кад смо се већ опширно испричали на тему? Шта, рекли Немци да је Биљана "најбоља"? Брате, уметност није трчање на 1000 m с препонама, па да се деле златне медаље (многе од "најбољих" од пре 50 година више ни фамилија не памти, а неки - тадашњи - опскурни маргиналци су у међувремену постали класика, тако ти то иде у том свету). Него, ја ти, искрено, нисам неки фан позоришта (тј. уопште нисам, чисто ствар приватног сензибилитета, преспор ми је медиј и слабу интеракцију имам са том причом... movies are my life, што рече Де Нирова инсценација Ирвингa Талберга код деда-Елије Казана), па би ми за Биљану било равно до Косова све и да је у неком "националном" фазону. И немој да се фолирамо овде; то, Биљана, Мијач, Ћирилов... па та екипа иде од фестивала до фестивала (држе СВАКИ, рекло би се, јер се само они помињу) и дели награде међусобно (ово невезано за Немце и вест коју си поставио). И да је то нека "национална" екипа, одмах бисте кренули у пљувку како патриЈотски клан наставља континуитет злогмилошевићевогрежима и недамладимауевропу... BTW, иста та Биљана је код Вучеле добила брдо кинте за "Отворена врата" (иначе светлији тренутак њене каријере), УСРЕД "мрачних деведесетих", па вас не чујем да пљујете.

Да и не говорим како овде дежурна екипа (где си и ти прилично гласан), на сваки помен, рецимо, Кустурице (који је, сложићеш се, глобално мало већа фаца од Биљане - ово само констатујем, проверљиво је), крене са нацифилским и кјуклуксклановским етикетама типа "направио је од Србије циган-малу па свет мисли да смо Цигани" (што, BTW, није тачно, човек има ДВА "циганска" филма, узгред јако добра, а ја сам гледао и ирске филмове о Циганима, па не чујем да се Ирци буне - да не помињем Русе и Французе, који имају брдо филмова о Циганима, од којих су неки класика).

Ствар укуса, рећи ћеш. Наравно, тако и ја око Биљане. С тим што мислим да је полуписмена из крајње егзактних разлога; рекох већ, жена у касним тридесетим која сваку реченицу почиње или завршава неким олињалим сленгом (од пре 20 година) или псовком (обе финте видети на њеном блогу, разгледах неки дан), а све у жељи да буде "вечни тинејџер", мени звучи увек...хм... некако јадно. Не само код ње, него код свих тих жена у тим годинама које гурају ту млади-смо-луди-смо-и-у-средњем-добу-причу. Можда сам ја навикао на другу врсту изражавања код дама, а и код писаца. Мислим, ствар естетике; ако мораш да псујеш само зато да би био "оштар" и показао свој "јавни став" (а притом имаш више од 16-17 год), нешто ми ту није у реду...

Мислим, да приведемо ово крају, Биљана вероватно има и своју публику и себи блиске ауторитете у том свету, и то је све тако како и код других иде. Мој став је мој, глупо је да сад дрвимо о Биљани на Х-страна. Од мене оволико у овој теми, превише је и то.

Р.Ѕ. Честитам и ја Биљани на награди. Чисто да не испадне да је Кохен то учинио (и) у моје име а мимо моје воље :grin: ...

U Boga verujem,a crkva je BIROKRATIJA. (najblaze receno...da ne kazem da su gowna,smradovi,stoka,pedofili,ubice...itd.)
Zbog likova kao sto su Filaret,Amfilohije i onaj Pedofil ne idem u crkvu vec godinama.
"Bog je svuda oko nas,a ne samo u kucama od drveta i kamena".
SPC zajedno za SM i ostalom ekipom,najveci neprijatelj i krvnik sopstvenog naroda.
Raspustena banda...pustena s lanca posle 50 godina,pa bi sada da nadomesti sve ono sto nije mogla 50 godina.
Mrs bre stoko!

(mozete da mi popustite svi...ako vam dozvolim...da da vi svi)
:lol: :lol: :lol:

Eh kako imamo liberalni krem drustva koji za pojave u drustvu koje im se ne svidjaju koristi izraze: gowna,smradovi,stoka,pedofili,ubice.
Pa dobro, nemo' se bunite kada i vi za nekoga budete gowna,smradovi,stoka,pedofili,ubice... Si? Siiiiiiiiiii :lol:
Kad rece pedofili verovatno misli na Katolicku crkvu, no ja ne bih generalizovao. Ne valja siriti religioznu mrznju. Kod nas nijedan svestenik nije osudjen za pedofiliju, a odluka suda je "jedina relevatna istina" kako su nas ucili :wink:

Crni_gavran:
Ало, па ти вређаш СПЦ? Да ли знаш шта радиш?
DA!
Evo da ponovim ako nisi razumeo...SPC,krvopilci,ratni profiteri,ubice,lopovi,ratni huskaci...i sve u tom pravcu.
Ha ha...pa ta SPC je optuzila Vuka Stefanovica Karadjica da je svabski spijun. A to su prihvatili oni koji pisu srBski,a ne srpski...i sebe nazivaju Srbima? He he! E, Srbijo...neces ti jos dugo.

(naravno,ne mislim na one neke sitne svestenike...vec na ove glavne mudonje...ko razume shvatice. Ovi sitni gledaju da se ograbu na sahranama za malo pecenja,rakije i sl...a mozda i danavataju neku uceljenu snashu da je malo "obrade". )

:D:D:D

PLESsitnihDEMONA:
U Boga verujem,a crkva je BIROKRATIJA. (najblaze receno...da ne kazem da su gowna,smradovi,stoka,pedofili,ubice...itd.)
Zbog likova kao sto su Filaret,Amfilohije i onaj Pedofil ne idem u crkvu vec godinama.
"Bog je svuda oko nas,a ne samo u kucama od drveta i kamena".
SPC zajedno za SM i ostalom ekipom,najveci neprijatelj i krvnik sopstvenog naroda.
Raspustena banda...pustena s lanca posle 50 godina,pa bi sada da nadomesti sve ono sto nije mogla 50 godina.
Mrs bre stoko!

(mozete da mi popustite svi...ako vam dozvolim...da da vi svi)
:lol: :lol: :lol:
Ето ти вајног и бајног ДОСманлијског речника! Сачувај боже да тако пишу радикали? Сатанисти, као ова креатура немогу више да се уздрже. Њима ништа није свето осим њиховог сатане. Бог је, вероватно свуда око нас, али га у вама и вама сличним сатанским сподобама, никада бити неће. Пуна су вам уста измета, полних удова, а око вас само смрад и беда. ЈАДНИ ВИ, НЕКА ВАС БОГ ПОМИЛУЈЕ, ако још има времена, јер сте добрано загазили у поганство!

Sunchaser:
Скар, бре, што ме сад прозиваш кад смо се већ опширно испричали на тему? Шта, рекли Немци да је Биљана "најбоља"? Брате, уметност није трчање на 1000 m с препонама, па да се деле златне медаље (многе од "најбољих" од пре 50 година више ни фамилија не памти, а неки - тадашњи - опскурни маргиналци су у међувремену постали класика, тако ти то иде у том свету). Него, ја ти, искрено, нисам неки фан позоришта (тј. уопште нисам, чисто ствар приватног сензибилитета, преспор ми је медиј и слабу интеракцију имам са том причом... movies are my life, што рече Де Нирова инсценација Ирвингa Талберга код деда-Елије Казана), па би ми за Биљану било равно до Косова све и да је у неком "националном" фазону. И немој да се фолирамо овде; то, Биљана, Мијач, Ћирилов... па та екипа иде од фестивала до фестивала (држе СВАКИ, рекло би се, јер се само они помињу) и дели награде међусобно (ово невезано за Немце и вест коју си поставио). И да је то нека "национална" екипа, одмах бисте кренули у пљувку како патриЈотски клан наставља континуитет злогмилошевићевогрежима и недамладимауевропу... BTW, иста та Биљана је код Вучеле добила брдо кинте за "Отворена врата" (иначе светлији тренутак њене каријере), УСРЕД "мрачних деведесетих", па вас не чујем да пљујете.

Да и не говорим како овде дежурна екипа (где си и ти прилично гласан), на сваки помен, рецимо, Кустурице (који је, сложићеш се, глобално мало већа фаца од Биљане - ово само констатујем, проверљиво је), крене са нацифилским и кјуклуксклановским етикетама типа "направио је од Србије циган-малу па свет мисли да смо Цигани" (што, BTW, није тачно, човек има ДВА "циганска" филма, узгред јако добра, а ја сам гледао и ирске филмове о Циганима, па не чујем да се Ирци буне - да не помињем Русе и Французе, који имају брдо филмова о Циганима, од којих су неки класика).

Ствар укуса, рећи ћеш. Наравно, тако и ја око Биљане. С тим што мислим да је полуписмена из крајње егзактних разлога; рекох већ, жена у касним тридесетим која сваку реченицу почиње или завршава неким олињалим сленгом (од пре 20 година) или псовком (обе финте видети на њеном блогу, разгледах неки дан), а све у жељи да буде "вечни тинејџер", мени звучи увек...хм... некако јадно. Не само код ње, него код свих тих жена у тим годинама које гурају ту млади-смо-луди-смо-и-у-средњем-добу-причу. Можда сам ја навикао на другу врсту изражавања код дама, а и код писаца. Мислим, ствар естетике; ако мораш да псујеш само зато да би био "оштар" и показао свој "јавни став" (а притом имаш више од 16-17 год), нешто ми ту није у реду...

Мислим, да приведемо ово крају, Биљана вероватно има и своју публику и себи блиске ауторитете у том свету, и то је све тако како и код других иде. Мој став је мој, глупо је да сад дрвимо о Биљани на Х-страна. Од мене оволико у овој теми, превише је и то.

Р.Ѕ. Честитам и ја Биљани на награди. Чисто да не испадне да је Кохен то учинио (и) у моје име а мимо моје воље :grin: ...

:D :D :D :wink:

~Petar~:
biljana je extra jak lik...a i kontam da joj puca sta shabani misle o svemu tome sto pishe...
Наравно да она и не мора да брине о осећањима Србе када има резервну домовину. И многи од вас имају иста осећања. Неки се стварно тако осећају, јер су добро ушушкани у иностранству, а неки нису ни свесни где живе и наседају на приче таквих антипатриота.

paola:
Наравно да она и не мора да брине о осећањима Србе када има резервну домовину. И многи од вас имају иста осећања. Неки се стварно тако осећају, јер су добро ушушкани у иностранству, а неки нису ни свесни где живе и наседају на приче таквих антипатриота.[/QUOT Covek je pricao o shabaniji koja kao i glupost ne poznaje granice i nacije tako da ne znam kakve to ima veze sa Srbima kad takvih kao ti ima i u Hrvatskoj ,Rumuniji ,Indiji svuda.

svetolik trpkovic:
paola:
Наравно да она и не мора да брине о осећањима Србе када има резервну домовину. И многи од вас имају иста осећања. Неки се стварно тако осећају, јер су добро ушушкани у иностранству, а неки нису ни свесни где живе и наседају на приче таквих антипатриота.[/QUOT Covek je pricao o shabaniji koja kao i glupost ne poznaje granice i nacije tako da ne znam kakve to ima veze sa Srbima kad takvih kao ti ima i u Hrvatskoj ,Rumuniji ,Indiji svuda.
Ћорак! Пуцањ у празно, као и увек! Чувај то мало памети и не расипај је на ствари које не разумеш!

jedite_kod_Joa:
PLES,јел` ти уопште припадаш некој верској организацији кад овако говориш о СПЦ?

Ne!
Ne pripadam ni jednoj organizaciji bilo kakvog tipa. Srbin sam.Pravoslac.Verujem u Boga,ne verujem u crkvu.
Svi su mi u familiji cistokrvni Srbi. U Srbiji sam rodjen. Ne pusim,ne pijem,ne drogiram se...i navijam za Crvenu Zvezdu. :D:D:D:D
Ako hoces mozes da me sretnes na Marakani-Sever (kad Zvezda igra),uvek ulazim na kapiju br. 10 i uvek sam u sektoru br.5 po sredini tribine u pravcu gola...tzv. KOP.
Hvala na paznji.

:D:D:D:D

jedite_kod_Joa:
PLES,јел` ти уопште припадаш некој верској организацији кад овако говориш о СПЦ?

HareKrishna.jpeg

"Више нисам Виолета. Сада сам Бримнавани, а ово је мој супруг Говинда..."

Back