билдерана

Идете ли у теретану?

• Ukupno glasova
    30
  • Anketa je zatvorena .
колико дижете из бенча?

Dizemo ili sa koliko treniramo? Pre godinu dana sam isao cvrsto da vidim koliko mogu dici iz benca.
185kg do 190kg mogu podici, a treniram sa 120-140, doduse sad u poslednje vreme, neznam sta mi je, vatam se samo za 100kg:( dobio sam par pucanja koze u predelu prsa ,pa ne zelim da se to prosiri:( a i, zavisi koliko se ubijem na zagrejavanju.
Ono na kraju, nije ni bitno koliko dizes, nego kako izgledas. Znam jednog lika isao je sa mnom u fitness, dize neke decije tezine, a brdo misica,. jos sav izdefinisan, nema gram masti na sebi, nikad nije hteo nikom reci cim se bode, a sigurno zivi na infuzijama anabolike isl zezancija:D

Sta bre 190..aj smanji malo ovde te niko ne zna;)kad sam bio u najboljem treningu mislim da sam 100tku digo..mozda sam trebao izvuci tad maximum i vise odracati paznju na ishranu i pridrzavati nekih saveta sportista ali nije mi zao sto nisam vise probao..svoju tezinu dici par puta je dovoljno..ti koji piche bendz tesko da ce uraditi 1 zgib

Sta bre 190..aj smanji malo ovde te niko ne zna;)kad sam bio u najboljem treningu mislim da sam 100tku digo..mozda sam trebao izvuci tad maximum i vise odracati paznju na ishranu i pridrzavati nekih saveta sportista ali nije mi zao sto nisam vise probao..svoju tezinu dici par puta je dovoljno..ti koji piche bendz tesko da ce uraditi 1 zgib

Brate, 100kg ja se igram sa 100kg:D pogledaj malo sta rade pravi bilderi
ja sam tad imao 115kg misica...

Dizemo ili sa koliko treniramo? Pre godinu dana sam isao cvrsto da vidim koliko mogu dici iz benca.
185kg do 190kg mogu podici, a treniram sa 120-140, doduse sad u poslednje vreme, neznam sta mi je, vatam se samo za 100kg:( dobio sam par pucanja koze u predelu prsa ,pa ne zelim da se to prosiri:( a i, zavisi koliko se ubijem na zagrejavanju.
Ono na kraju, nije ni bitno koliko dizes, nego kako izgledas. Znam jednog lika isao je sa mnom u fitness, dize neke decije tezine, a brdo misica,. jos sav izdefinisan, nema gram masti na sebi, nikad nije hteo nikom reci cim se bode, a sigurno zivi na infuzijama anabolike isl zezancija:D
ne mora da znači...
genetika je čudo...

Brate, 100kg ja se igram sa 100kg:D pogledaj malo sta rade pravi bilderi
ja sam tad imao 115kg misica...

:lol:ebiga nisam znao da si probilder..bio u teretani neki lozac..matorac i na bendzu ali one plocice..fixirane..pa ima neki balans..tipa 120kg kad izracunas tezine..ali nema sanse da osetis 80ak..i on kao izbacuje po 5 puta..kao dodaje neke tezine..vezuje kanapom..ja duplo manji od njega isto to odradim:lol:

Svaka cast ako je naravno ovo istina.
Zeleo bih da te pitam koliko dugo ides u teretanu, mislim koliko ti je trebalo da dodjes do ovog nivoa od 190 kila?
Ja sam dizao 90 kila i kazu da je sasvim ok ako mozes da izdignes svoju tezinu, a ja imam 85 kg.

BTW, krstio sam se kad sam video jednog lika da radi cucnjeve sa 180 kila, a uopste ne izgleda nesto nabildovano.

:lol:ebiga nisam znao da si probilder..bio u teretani neki lozac..matorac i na bendzu ali one plocice..fixirane..pa ima neki balans..tipa 120kg kad izracunas tezine..ali nema sanse da osetis 80ak..i on kao izbacuje po 5 puta..kao dodaje neke tezine..vezuje kanapom..ja duplo manji od njega isto to odradim:lol:

Brate nisam ja uopste bilder to je ono. Ja kad kazem bilder, za mene je to lik koji nema nista drugo u glavi sem teretane i koji 24h visi na steroidima. a ja nisam takav. Odem 1h max dnevno u fitness i to je to.
Ja dalje od proteina, creatin i amino nisam isao...a sto se tice tih tezina reci cu ti da imam kolegu isto sa mnom trenira, lik ima 80kg, a gura svoju duplu tezinu znaci 160kg. Doduse sav poplavi, ali je ipak gurne nekako. Ja imam nekih 115kg sto znaci da sam kao ovaj, trebao bi moci 230kg podicu...al' to nemogu...

E bas te htedoh pitati koliko bi mogao dici otprilike na nisi pio nista?pitam posto znam neke koji jako lose izgledaju napumpani..mislim meni se to ne dopada+neke obicne vezbe tipa propadanje..zgibovi..nema sanse da urade..nisu flexibilni..nekako drveni

Svaka cast ako je naravno ovo istina.
Zeleo bih da te pitam koliko dugo ides u teretanu, mislim koliko ti je trebalo da dodjes do ovog nivoa od 190 kila?
Ja sam dizao 90 kila i kazu da je sasvim ok ako mozes da izdignes svoju tezinu, a ja imam 85 kg.

BTW, krstio sam se kad sam video jednog lika da radi cucnjeve sa 180 kila, a uopste ne izgleda nesto nabildovano.
Ovako...
U Fitness me nagovorio stariji brat. U mojoj 15oj godini, bio sam tad prvi srednje kad sam prvi put dosao u susret sa tegovima. Pre toga sam trenirao karate, i bio sam misljenja, da je to mnogo bolje od besmislenog dizanja tezina isl...al' na zelju moga brata i njegovih kolega otisao sam jednom sa njima u fitness. Imali su po 19 godina i hvalili su se kako dizu po 60-70kg i mislili su da su Bogovi. Doduse moj brat je tad mogao podici blize 100kg. E tad sam ja legao na benc i digao sam 85kg, prvi put u mom zivotu i da naglasim znate kakvi su karatisti, mrsavi i zilavi...nisam imao vise od 65kg tad. Bio sam mrsav, priznajem.
Posle toga sam poceo redovno dolaziti i trenirati. Imam telo koje se lako navikne na promenu tezine. Prvi mesec, dva, sam se forsirao nenormalno, ako sam danas radio prsa sa 100kg, iduci put kad sam ih opet trenirao, trenirao sam ih sa 110-115. Onda se zaustavite malo na toj kilazi jedno 2 sedmice, posle mozete bez problema sa 130-140 radiit, zatim se opet zaostavite izvestan period na 140kg dok se telo ne navikne na to, posle ide 160kg i sve tako, naravno do odredjene granice, 1000kg necete dignuti sigurno:). Ja sam tako radio i nekako sam se dokopao broja 190.
Moras znati da tu tricepsi igraju OGROMNU ulogu. Ako imas slabe tricepse, nema sanse da dignes vise od 120kg, zato je bitno da imas jake i cvrste tricepse.
Sto se tice tih 90kg sto dizes, to je odlicno, da sam na tvom mestu, isao bi do max 100kg i ni kg vise. 100kg je idealno i sasvim dovoljno, da se covek lepo razvije
Ja se sa svim tim bavim od 15 god, a sad mi je 28 znaci 13god. Trenirao sam uz to i Box.

Pozdrav

PS: Nije bitno koliko dizes, nego kako izgledas;)

Poslednja izmena:
E bas te htedoh pitati koliko bi mogao dici otprilike na nisi pio nista?pitam posto znam neke koji jako lose izgledaju napumpani..mislim meni se to ne dopada+neke obicne vezbe tipa propadanje..zgibovi..nema sanse da urade..nisu flexibilni..nekako drveni

Kako da ti kazem.
Creatin, Protein, Amino nisu sad toliko grube stvari, sta vise to je samo mali dodatak ishrani, a dobra ishrana ti je 60% treninga, Ove tri stvari ne daju bas extra puno vise snage, ali da budem skroman recimo, da bas nista nikad nisam uzeo, mogao bi oko 160kg.
Poznajem i ja takve likove, pa ti ljudi nemogu navuci majicu kako treba izlome se dok je svuku ili navuku...to u krajnjem slucaju nije uopste ni lepo, biti tolika grdosija, jos su oni vecinom svi mali...ja sam od prilike 190cm visok sto i nije malo.

Koliko je bitna kilaža, isto toliko je bitan i kardio...jer težine mogu da sjebbu srce, ako nema kardio treninga...
Takođe, ovde niko nije pomenuo odmor...kad izdriluješ mišić, njemu je pored adekvatne hrane potreban i odmor da bi se obnovio i ojačao... Ako nema odmora, moš ti da podižeš i 500 kila iz benča...džabe ti...

Koliko je bitna kilaža, isto toliko je bitan i kardio...jer težine mogu da sjebbu srce, ako nema kardio treninga...
Takođe, ovde niko nije pomenuo odmor...kad izdriluješ mišić, njemu je pored adekvatne hrane potreban i odmor da bi se obnovio i ojačao... Ako nema odmora, moš ti da podižeš i 500 kila iz benča...džabe ti...
Slazem se s tobom. Ali ipak kad pogledas malo po novinama, po tim vestima, cesto nadjes slucajeve gde je recimo neki fudbaler umro u sred utakmice, ili biciklista i to bas sto im je srce stalo. Ti ljudi rade samo ili gotovo samo kardio treninge, a iskreno nisu mi poznati bas slucajevi u kojima stoji, da je neki bilder umro na treningu. Ili se o tome manje prica, ili je procentualno stvarno manji broj ovih, pa se pitam sta je stvarno bolje po srce. Ja u svojih 13 god iskustva u fitnessu nisam doziveo ni jedan slucaj da je jedan od tih bildera umro sto mu je srce stalo.
Sto se tice odmora misica, bitan je jako. Doduse nekad kad te misic "ne slusa",treba ga preforsirati. Ja sam nekad znao bicepse raditi 4 dana iza reda, jer sa normalnim treningom, ma kakav god da sam radio, osecao sam se posle kao da nisam ni uzeo teg u ruke,a posle "kaznjavanja" vrati se opet u formu i onda nastavljam dalje sa normalnim treninzima.
Svako ima svoj plan, ni jedno telo nije isto i ne funkcionise isto, tako da, svako treba znati sta je najbolje za njega

Back