BILD: Srbija će najbolje u Evropi proći kroz aktuelnu korona-krizu

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto imam utisak da ti ovce poistovećuješ sa ošišanom vunom? tj za tebe je bogatstvo naštampani papiri koji su poznati pod imenom novac

Da ti pojasnim

Milorad ima 100.000 ovaca onih ne šiša , već ih šiša Hans i vunu prodaje Miloradu

Sada Hans može manje da šiša vunu od Miloradovih ovaca

(ovo se ne odnosi samo na Milorada šišaju oni i razne druge "milorade", koje kude)
To je cesto u nasem narodu da misli da je mnogo pametan a glup je kao kuvac.
Tako i ti mislis da si mnogo pametna. :)

Verovatno opet nećete shvatiti ali ok ... sva ova priča oko ekonomije i nema puno veze sa vlašću, oni su se zatekli u ovom vremenu i njihovo je samo da slede procese koji možda mogu biti na našu korist, a možda su i štetni

Da li je dobro da kada svi štede svoje resurse mi ih razbacujemo , ali opet sa ovakvom propagandom ne znam, možda bi onima kojima je cilj da rastrgaju i ovu Srbijicu dobro došlo da ovu svoju medijsku pešadiju iskoriste za to da je zakopaju socijalnim i ostalim neredima

Dakle kada imaš neprijatelje kao Srbijica ništa nije dobro, a njih baš ima , što onih stvarnih, što onih debilnih koji sami sebi skaču u usta .

Da ,besan je zato što ga narod neće!

A ti to znaš na osnovu kog uzorka?

Ili tako napišeš u ime "naroda" jer je sugestivno , agitprop , beskrajno ponavljati dok ne postane istina

Ovo što sam napisala nema veze sa tvojim objektom izjave , već sa metodom.

Ne volim tu kuhinju iz koje izlaze ovakve "djakonije".

Da ti objasnim jezikom koji razumes razliku izmedju naseg pada od 2% i Nemackog naprimer od 20%.
Ti(cobanin) imas 100 ovaca.
Hans (takodje cobanin) ima milion ovaca,pored toga i krave,pilice,prasice....itd.
Ali da se zadrzimo na ovcama.
Tebi u krizi nestanu dve.ostaje ti 98.
Njemu nestane 200000.Ostaje mu 800000 (osam stotina hiljada).
Ti se radujes sto mu je crklo 200000.
A on i dalje ima (800000/98=8 163,265306122449 PUTA vise od tebe.
Ko je bogatiji?Ti sto su ti crkle samo dve ovce?
(uzeo sam ovce za primer iz ocitog razloga,mi ih imamo oko 700000).
da ti objasnim: ti kao cobanin imas 100 ovaca, cuvas ih sam. hans kao cobanin ima 1000000 ovaca, zaposlio 100 cobana ( i ti bi otisao da imas sanse) . tebi crkne 20 ovaca , ostane ti 80 i mozes i dalje da prezivljavas. hansu crkne 200000, ako ne otpusti 20 cobana , bankrotirace. plus sto tu ne ubrojah jos mnogo toga u lancu proizvodnje. sva ekonomija na zapadu je konstruisana na ekspanziji , bez ekspanzije PROPADA ( nema pozitivne nule) . PS: nemoj sada da zakljucis da i ja nebi zeleo da imas bar 1000000 ovaca, da smo svi mi bogati. nikako mi nije jasno koji ste vi talibani, poredite zapadne, kolonijalne zemlje sa zemljom koja se celu svoju istoriju bori protiv kolonizacije. nikad nemoj porediti zemlje koje slave svoje OSLOBODIOCE (heroje) sa zemljama koje slave svoje OSVAJACE (heroje?) jer tako ponizavas nase obilice, tepice, sindjelice.....ima ih bezbroj

da ti objasnim: ti kao cobanin imas 100 ovaca, cuvas ih sam. hans kao cobanin ima 1000000 ovaca, zaposlio 100 cobana ( i ti bi otisao da imas sanse) . tebi crkne 20 ovaca , ostane ti 80 i mozes i dalje da prezivljavas. hansu crkne 200000, ako ne otpusti 20 cobana , bankrotirace. plus sto tu ne ubrojah jos mnogo toga u lancu proizvodnje. sva ekonomija na zapadu je konstruisana na ekspanziji , bez ekspanzije PROPADA ( nema pozitivne nule) . PS: nemoj sada da zakljucis da i ja nebi zeleo da imas bar 1000000 ovaca, da smo svi mi bogati. nikako mi nije jasno koji ste vi talibani, poredite zapadne, kolonijalne zemlje sa zemljom koja se celu svoju istoriju bori protiv kolonizacije. nikad nemoj porediti zemlje koje slave svoje OSLOBODIOCE (heroje) sa zemljama koje slave svoje OSVAJACE (heroje?) jer tako ponizavas nase obilice, tepice, sindjelice.....ima ih bezbroj
O vece gluposti nisam odavno cuo,jos od poslednjeg izLAGANJA av-a...

Kirije jesu skupe ali niko normalan ne iznajmljuje stanove nego je kupio kuću. Mi koji smo otišli 90ih i imamo svoje kuće ne plaćajamo skoro ništa moja kamata na hipoteku je 0.91% smijurija.
ti rece da si otisao pre 20 god i da imas neto platu 4500 evrica sa nekoliko kurseva. ja i dalje tvrdim da ti to LAZES. pocnimo od hipoteka: sa 1% kamate mozes dici hipoteku koju MORAS otplatiti za PAR godina. stanovi se dizu na 20-30 godina otplate, a tu su hipoteke oko 3 %

zasto ne pokusas da prospes PAMET i objasnis mi gde lupetam?
I dalje tvrdis da je nasa ekonomija jaca od Nemacke ili Svedske?
Pa vama je zlatno doba sendvica totalno poremetilo um...Da ne pricam da nema nikakve veze herojstvo jednog Tepica sa ekonomijom i BDP.
Ti heroji na koje se pozivas se prevrnu 100 puta u grobu kad ih pomene neki tutumrak koji podrzava ******og.

I dalje tvrdis da je nasa ekonomija jaca od Nemacke ili Svedske?
Pa vama je zlatno doba sendvica totalno poremetilo um...Da ne pricam da nema nikakve veze herojstvo jednog Tepica sa ekonomijom i BDP.
Ti heroji na koje se pozivas se prevrnu 100 puta u grobu kad ih pomene neki tutumrak koji podrzava ******og.
ajde da krenemo od ******og, mozete mi popusiti i ti i on, ista ste mi gomna ( on je ipak tvoj predsednik, a ne moj) . ovo da ja TVRDIM da je nasa ekonomija jaca od nemacke i svedske moze da izjavi samo jeda duduk. opet nisi shvatio u kom kontekstu sam ubacio tepica???? nije bas lepo da se na diskusiju odgovara uvredama ?

Pad je mnogo veci od 2% ... SNS je smešan ako imas 1/4 manji budet od projektovanog znsci i da imas 25% manju naplatu haraca ...ako je projecija veca za 5% u odnosu na prošlu godinu zkaci realni pad je 25-5=20%... Sve bi to bilo lako proverljovo da vlast kao i svi ostali daju izvestaj o zavrsnom računu ... ali oni to ne daju iako im je to dužnost:)

Back