Bila sam u predstavi madjarskog glumca iz Šaulovog sina (Oskar)

RainbowWoman

Zainteresovan član
Poruka
338
280634887_372908501542502_5436129300527674322_n.jpg

u Maju,prosle godine,je bila obavest kod naseg lokalnog pozorista koje ujedno funkcionise kao bioskop jer je gradic madjarski i mali,
da dolazi Djula Cserepes,madjarski glumac rodom iz Sente ako sam dobro tad shvatila,koji odrzava sirom Srbije jednu plesnu radionicu i interaktivnu predstavu Fragile, ili Torekeny
na madjarskom.Glumio je kao statista u filmu Šaulov sin,koji je osvojio Oskara,Zlatni Globus i nominovan za Hrabro Srce Sarajeva Ja sam otisla u pozoriste,prijavila se,jer smo trebali da se prijavimo ko hoce da ucestvuje,i predstava se odigravala u kasnijim popodnevnim satima. Ja sam dosla, kao sto vidite na slici ja sam tad sa kratkom crnom kosom,u crvenoj tunici,farmericama i patikama, sa desne strane dok plese sa ovom zenom. Svi smo dobili lanac oko vrata,i on se potom postepeno skidao pred nama. Tad,obmotan lancima se kretao,plesao, pricao kako je ja mislim imao audiciju za Crique du Soleil.Pitao me je nesto,na madjarskom,ja koliko sam tad govorila madjarski sam mu odgovarala,onda smo morali da setamo sa leve i sa desne strane male bine u pozoristu,kad bi nas nesto pitao,pa kao malo da plesemo,cak smo i pevali malo sa njim.
Pocetak svega toga i nas je snimila lokalna srpsko-madjarska emisija i emitovali su na srpskom i madjarskom u lokalnom tv kanalu. Cak su bile i jedne suboticke madjarske novine,koje su nas uslikali,tj ovu zenu sto plese kako drzi lanac i postavili njih dvoje u clanak,tj to je samo ta jedna fotografija. Ostale nastale fotografije gde sam i ja je lokalno pozoriste postavilo na svoj zvanican websajt.

Bio je ja mislim i u madjarskom pozoristu u Novom Sadu. Pored toga sam uspela da me lokalne televizijske stanica, zapravo ima samo jedna, i suboticki jedan kanal sve zajedno usnime nekih 30 i nesto puta. To me ne cini javnom licnoscu ali sam se ovog leta takodje pojavila u madjarskoj emisiji Urbana Dzungla na Vajdasagi RTV. Odlucila sam da u pozoristu krenem na Dzem ,to je jedna plesna radionica. Plesali smo u lokalnom pozoristu nocu, u jednom ateljeu i Suboticko Kostolany Dezo pozoriste je izdvojilo prostor za nas. Na ovoj slici su pisac filma Branke i jedan producent u Kapitalnom cirkusu u Budimpesti.

Pogledajte prilog 1437323

u Maju,prosle godine,je bila obavest kod naseg lokalnog pozorista koje ujedno funkcionise kao bioskop jer je gradic madjarski i mali,
da dolazi Djula Cserepes,madjarski glumac rodom iz Sente ako sam dobro tad shvatila,koji odrzava sirom Srbije jednu plesnu radionicu i interaktivnu predstavu Fragile, ili Torekeny
na madjarskom.Glumio je kao statista u filmu Šaulov sin,koji je osvojio Oskara,Zlatni Globus i nominovan za Hrabro Srce Sarajeva Ja sam otisla u pozoriste,prijavila se,jer smo trebali da se prijavimo ko hoce da ucestvuje,i predstava se odigravala u kasnijim popodnevnim satima. Ja sam dosla, kao sto vidite na slici ja sam tad sa kratkom crnom kosom,u crvenoj tunici,farmericama i patikama, sa desne strane dok plese sa ovom zenom. Svi smo dobili lanac oko vrata,i on se potom postepeno skidao pred nama. Tad,obmotan lancima se kretao,plesao, pricao kako je ja mislim imao audiciju za Crique du Soleil.Pitao me je nesto,na madjarskom,ja koliko sam tad govorila madjarski sam mu odgovarala,onda smo morali da setamo sa leve i sa desne strane male bine u pozoristu,kad bi nas nesto pitao,pa kao malo da plesemo,cak smo i pevali malo sa njim.
Pocetak svega toga i nas je snimila lokalna srpsko-madjarska emisija i emitovali su na srpskom i madjarskom u lokalnom tv kanalu. Cak su bile i jedne suboticke madjarske novine,koje su nas uslikali,tj ovu zenu sto plese kako drzi lanac i postavili njih dvoje u clanak,tj to je samo ta jedna fotografija. Ostale nastale fotografije gde sam i ja je lokalno pozoriste postavilo na svoj zvanican websajt.

Bio je ja mislim i u madjarskom pozoristu u Novom Sadu. Pored toga sam uspela da me lokalne televizijske stanica, zapravo ima samo jedna, i suboticki jedan kanal sve zajedno usnime nekih 30 i nesto puta. To me ne cini javnom licnoscu ali sam se ovog leta takodje pojavila u madjarskoj emisiji Urbana Dzungla na Vajdasagi RTV. Odlucila sam da u pozoristu krenem na Dzem ,to je jedna plesna radionica. Plesali smo u lokalnom pozoristu nocu, u jednom ateljeu i Suboticko Kostolany Dezo pozoriste je izdvojilo prostor za nas. Na ovoj slici su pisac filma Branke i jedan producent u Kapitalnom cirkusu u Budimpesti.
Čitala sam sada o njemu, pa vidim zašto ti je ostavio utisak. Pišu da je koreograf, ali i konceptualni umetnik (tema koju obrađuje kroz ples je prostor između u života i smrti).
Kako ti je delovao uživo?

Šta ti se najviše svidelo?

To je bila vidim neka interaktivna predstava,
gde učestvuju i glumci i publika?

Ako pogledas na njegovoj Vikiediji na madjarskom pise ''meg a Saul fiaban is szerepelt''. Odnosno da je glumio u Saulovom sinu. Jeste,prvenstveno je plesac. Pise na onom njegovom IMLB ili kako se zove ono sto glumci imaju na internetu da je glumio u tri filma, Saulov Sin, Kameleon i Sunset,odnosno kao movement artist ili plesac u ta dva,a statista u Saulovom sinu.

Čitala sam sada o njemu, pa vidim zašto ti je ostavio utisak. Pišu da je koreograf, ali i konceptualni umetnik (tema koju obrađuje kroz ples je prostor između u života i smrti).
Kako ti je delovao uživo?

Šta ti se najviše svidelo?

To je bila vidim neka interaktivna predstava,
gde učestvuju i glumci i publika?
Uzivo je bio veoma prijatan, ali je stalno pricao naravno na madjarskom,iako govori srpski.To je bila plesna radionica i predstava, i tako su postavili na internet.Ali da,plesac je. sem ako u Saulovom sinu nije glumio isto kao neki plesac, ja ga u filmu ne bih mogla prepoznati.

Dobro da sam u uvodnom postu napisala da je plesna radionica :=)takodje. Super sto si pogledala,ja sam gledala madjarsku wikipedija stranicu. Szerepel je kao, pojavio se u filmu, tako bih prevela,ili ''imao je ulogu''.

Mislim da je i rekao da je imao audiciju za Cirque du Soleil.To je bila vazna informacija,ali nisam mogla da ga razumem da li je to zaista rekao.

Postavila je nasa domaca radio stanica u varosi, da je to j predstava i plesna radionica Fragile ili predstava i plesna radionica Krhkost. Verovatno ti je iskocila i nasa predstava,vrlo moguce, tj uvod u istu samo svega par minuta je snimano,tj su nas snimali.Jedino mesto odakle sam ne bih trebala da otkrijem,posto su stavili i mesto. Mozda otkrijem,ja sam prilicno transparentna :=)

Rekao je inace da nije uspeo da se plasira u Cirque du Soleil kao plesac. Sigurna sam da je to rekao,bas sam pomno slusala.

Sa nama na slici je i jedan momak koji je bio producent produkcije Sveta Vestica u Kapitalnom Cirkusu u Budimpesti. Ja sam i pricala sa njime cak,prozborila koju,ne tom prilikom. Moja baka,pokojna je bila madjarica i kod nje u zabaviste je isao jedan clan porodice pisca filma Branka.I taj momak je tamo,on zna ko sam,rekla sam mu za baku,jer pre toga nije znao. Da li da kazem ime tog producenta u Kapitalnom Cirkusu ili ne treba?

Ima jos jedan,ali ovaj je bas glumac. Dosao je kod nas Kamaras Ivan,madjarski glumac koji je stekao svetsku slavu glumeci agenta Stila u Hellboy 2,americkom filmu koji je mislim nominovan za Oskara. Njega isto imas na Vikipediji.Bila sam u publici kada je dosao da peva,i uslikana sam i onda.Ali samo kao deo publike,ni ne vidim se,ali sam bila tamo,mislim na slici.To je izaslo u novinama,ta slika. Nabavila sam broj :strika:

Izasla sam i na RTS.Bio je kurs samoodbrane za zene u nasoj varosi pa sam ucestvovala isla tri meseca zbog diplome.Kaze nam instruktorka da mozemo da radimo kao obezbedjenje sa diplomama.Polozila sam,bilo je super,I negde drugog meseca kaze instruktorka-dolazi televizija da nas snima.U pitanju je bila madjarska televizija ali,rekli su instruktorki da smo izasli I na RTS.Pitali su me da dam intervju ali mi je madjarski bio los,pa nisam htela.

Izasla sam i na RTS.Bio je kurs samoodbrane za zene u nasoj varosi pa sam ucestvovala isla tri meseca zbog diplome.Kaze nam instruktorka da mozemo da radimo kao obezbedjenje sa diplomama.Polozila sam,bilo je super,I negde drugog meseca kaze instruktorka-dolazi televizija da nas snima.U pitanju je bila madjarska televizija ali,rekli su instruktorki da smo izasli I na RTS.Pitali su me da dam intervju ali mi je madjarski bio los,pa nisam htela.
Super!
Ti si ona u crvenoj bluzi i belim patikama...
Lepa si...

Ima li nekih pozorišnih predstava u tvojoj varošici?
Horgoš, ako se ne varam...

Tu mogu da se daju predstave i na mađarskom i na srpskom jeziku...

Imate li neko amatersko pozorište u gradiću?
Nemamo.to je pozoriste koje funkcionise kao bioskop.i vrlo retko se odrzavaju interaktivne predstave ali ima recimo Postavi pesmu na ulicu.treba da napises jednu poemu,odneses im kad je to pesnicko takmicenje I oni to postave kod pozorista.Uglavnom osnovci ucestvuju u tome ali kao srpkinja I ja sam bila dobrodosla.

Nemamo.to je pozoriste koje funkcionise kao bioskop.i vrlo retko se odrzavaju interaktivne predstave ali ima recimo Postavi pesmu na ulicu.treba da napises jednu poemu,odneses im kad je to pesnicko takmicenje I oni to postave kod pozorista.Uglavnom osnovci ucestvuju u tome ali kao srpkinja I ja sam bila dobrodosla.
Imate li neko kulturno umetničko društvo? Znam da dosta sela u Banatu imaju svoja KUD-a, pa idu na folklorna takmičenja sa drugim društvima. Znam da imaju i druge sekcije u KUD-u i da veoma paze da se održavaju u kontinuitetu već godinama.

Back