RainbowWoman
Zainteresovan član
- Poruka
- 338
u Maju,prosle godine,je bila obavest kod naseg lokalnog pozorista koje ujedno funkcionise kao bioskop jer je gradic madjarski i mali,
da dolazi Djula Cserepes,madjarski glumac rodom iz Sente ako sam dobro tad shvatila,koji odrzava sirom Srbije jednu plesnu radionicu i interaktivnu predstavu Fragile, ili Torekeny
na madjarskom.Glumio je kao statista u filmu Šaulov sin,koji je osvojio Oskara,Zlatni Globus i nominovan za Hrabro Srce Sarajeva Ja sam otisla u pozoriste,prijavila se,jer smo trebali da se prijavimo ko hoce da ucestvuje,i predstava se odigravala u kasnijim popodnevnim satima. Ja sam dosla, kao sto vidite na slici ja sam tad sa kratkom crnom kosom,u crvenoj tunici,farmericama i patikama, sa desne strane dok plese sa ovom zenom. Svi smo dobili lanac oko vrata,i on se potom postepeno skidao pred nama. Tad,obmotan lancima se kretao,plesao, pricao kako je ja mislim imao audiciju za Crique du Soleil.Pitao me je nesto,na madjarskom,ja koliko sam tad govorila madjarski sam mu odgovarala,onda smo morali da setamo sa leve i sa desne strane male bine u pozoristu,kad bi nas nesto pitao,pa kao malo da plesemo,cak smo i pevali malo sa njim.
Pocetak svega toga i nas je snimila lokalna srpsko-madjarska emisija i emitovali su na srpskom i madjarskom u lokalnom tv kanalu. Cak su bile i jedne suboticke madjarske novine,koje su nas uslikali,tj ovu zenu sto plese kako drzi lanac i postavili njih dvoje u clanak,tj to je samo ta jedna fotografija. Ostale nastale fotografije gde sam i ja je lokalno pozoriste postavilo na svoj zvanican websajt.
Bio je ja mislim i u madjarskom pozoristu u Novom Sadu. Pored toga sam uspela da me lokalne televizijske stanica, zapravo ima samo jedna, i suboticki jedan kanal sve zajedno usnime nekih 30 i nesto puta. To me ne cini javnom licnoscu ali sam se ovog leta takodje pojavila u madjarskoj emisiji Urbana Dzungla na Vajdasagi RTV. Odlucila sam da u pozoristu krenem na Dzem ,to je jedna plesna radionica. Plesali smo u lokalnom pozoristu nocu, u jednom ateljeu i Suboticko Kostolany Dezo pozoriste je izdvojilo prostor za nas. Na ovoj slici su pisac filma Branke i jedan producent u Kapitalnom cirkusu u Budimpesti.