bijeli sum

CAMARO SS

Domaćin
Poruka
4.439
'vako jes da nije vezano za hi-fi al da isto predstavim problem ..na plazma tv-u imam bijeli sum ..(il kako se vec zove onaj snijeg :lol: ) vrlo rijedak pa me interesuje da li se to ( i kako ) moze popraviti

'vako jes da nije vezano za hi-fi al da isto predstavim problem ..na plazma tv-u imam bijeli sum ..(il kako se vec zove onaj snijeg :lol: ) vrlo rijedak pa me interesuje da li se to ( i kako ) moze popraviti

Lako...Ako je u garanciji reklamiras....ili ga poprave .....ili zamene....

A beli sum je i tonski signal koji moze da se generise posebnim oscilatornim kolom i ima terapijsku primenu.....

:lol: :lol: zanimljivi odgovori ..televizor je odnijet kod majstora (prije mjesec dana) i mora da se mijenja kompletna ploca na kojoj je kvar i to se i dalje ceka da stigne nova ploca(ako ikad stigne)

Ako je ploca uradjena u SMD tehnologiji...vrlo je tesko locirati takav kvar...jer frekv. harmonik koji generise beli sum....ima upliva u svim elektronskim kolima...ali ga ipak treba potraziti u kolu vertikalne snhronizacije slike....

Medjutim malo ko u servisima hoce da radi popravke i menja neispravne SMD komponente.....treba to znati i teba ti specijalni alat...
Zamena polce je ....najlakse resenje....

Poslednja izmena:

Back