Bijeg Adolfa Hitlera

Kako nema nijednog razloga za samoubistvo, zar nije dovoljno to sto su Rusi usli u Berlin? Generali koji postuju pravila igre se ubiju ako padnu u ruke neprijatelja. Tako je trebalo i on da uradi, nosio je vojnu uniformu.

Da sam ja bio na njegovom mestu bilo bi. Ali nisam. On je doveo Ruse u Berlin, kao što je Mira Marković naručila NATO bombardovanje 1999. da bi od Srbije posle rata napravila evropsku Severnu Koreju. Ali građani je omeli. Baš njih briga za narod, mislim političare. Po N-ti put te pitam: da li je moguće da veruješ u zvaničnu priču o Hitleru koja ide otprilike ovako - "Hitler je bio lud, mrzeo je Jevreje, hteo je da osvoji svet i izazvao je WW II"? Nemoguće da si toliko zelen. Ništa nije onako kako izgleda. Nosio je uniformu kaplara a naređivao generalima i feldmaršalima. Nijedan razlog za samoubistvo, a svi mogući za emigraciju u Argentinu.

Po tebi je logicnije da su Nemci branili ulice Berlina a on cekirao kartu na aerodromu?

- - - - - - - - - -

Doveo je Ruse u Nemacku zbog pogresne politike. Nije povukao rucnu kad je trebalo, osladilo mu se osvajanje. To ga je kasnije kostalo.

Ništa nije po meni. Po meni je ono što sam pisao na prethodnoj strani, o zaverama iza zavese, odnosno iza kulisa.

Ne možemo diskutovati, jer ti smatraš i veruješ da je Hitler radio šta je hteo. Veruješ u priču po kojoj je "Hitler bio lud, mrzeo Jevreje, hteo da osvoji svet i izazvao WW II". Tako stvari ne funkcionišu. Nijedan političar ne može da radi šta hoće. Svi su marionete tajnih vladara sveta. Čuj osladilo mu se osvajanje. Kakve nebuloze. Kakvo nezrelo razmišljanje. Po sistemu "ako na izborima pobedi ovaj biće ovako, a ako pobedi onaj biće onako". Vidiš da uopšte nije tako. Evo Vučića na vlasti već dugo vremena, pa vidiš kako se od najžešćeg patriote transformisao u najvećeg evropejca. Mnogo si zelen kolega.

Zar nije bio lud? Kako moze ako je bio normalan da se predstavlja kao vegetarijanac a jeo celog zivota telece odreske i zatvarao vegetarijanska drustva.

Nije on hteo svetski rat vec je to bila ideja bankara zarad njihovih interesa. On je samo jedan od igraca koji se uklopio u pricu.

Ne zanima me ludilo, jer se zloupotrebljava. Bio je vegetarijanac i gadio se svega životinjskog. Kakvo zatvaranje vegetarijanskih društava? Pa zatvorene su sve organizacije osim njegove partije.

Tek sad shvataš stvari. Znači nije radio šta je hteo. Ni on ni bilo koji političar. Nikada i nigde.

Au bre, samo mogu da vam preporučim knjigu, Vladimira Adamovića, Tri Diktatora, psihopolitička paralela, vrlo je jasno objašnjeno zašto se Hitler ubio, a mi ovde možemo do kraja sveta da raspravljamo o njegovom begu iz Berlina, valjda tako objašnjavamo neke neduumice iz naših života. Tipa, nismo dobili platu, to je zato što je Hitler pobegao u Patagoniju, organizovao četvrti rajh (što je potpuna besmislica), i sad smo mi pobeđeni, umesto pobednika. Lepo je rekao Patrijarh Pavle kad su ga pitali kad će Srbiji da bude bolje, onda, citiram, kad mi budemo bolji ljudi. Zar postoji veća mudrust od tih nekoliko reči.

Slazem se za tu knjigu Vladimira Adamovica. Moze i knjiga koju je pisao Lav Bezimenski "Smrt Adolfa Hitlera" gde se daje opis onog sto su Rusi zatekli u bunker kad su usli. Imam knjigu Sivi vuk, procitao sam je. Mislio sam da je to vise tacno, ali kad sam cuo za knjigu "Tri dikatatora" i knjigu Lava Bezimenskog onda sam se zamislio. Hitler je bolovao od Parkinsonove bolesti, imao je podrhtavanje ruke, kriv rukopis zbog toga, bio je prvoklasni ludak. Nije bio samo obican covek kako ga jedan od autora knjige Sivi vuk opisuje.

http://www.delfi.rs/knjige/39435_smrt_adolfa_hitlera_knjiga_delfi_knjizare.html

Back