Biciklizam inovacija

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Ljudi pronaso sam tehniku kako da se okrecu pedale i da stedite ogromno energiju a pri tome idete skoro maksimalnom brzinom. Nije zajebasncija ozbiljan sam. Imam jednog poznanika koji se bavi biciklizmom i upucen je u tehnike neke i u principu kaze da i nema nikakve tehnike neke specijalne za okretanje pedala i kao samo ima dve vrste kad se jednom nogo i gura a drugom vuces ali kaze tako moze za kraci sprint ali za duze staze nema sanse mnogo odvlaci energije. A drugi kao nacin mada to nije nacin to je prirodno da jednom guras drugu odmaras i to je sve.

Medjutim ja sam pronaso nacin da se pedalira sa jakio malo potrosnje energije i trkali smo se 20Km. Ja sam bukvalno bez kondicije a on po par puta vozi biciklu svake nedelje znaci u top formi i nije mogo da me Prati. On se zabazeknuo i nije poverovao da nisam trenirao ili tako nesto.

Pa me sad zanima da li mogu nekako da patentiram to pa da se obogatim jer ovako kad razmisljam malo je nelogicno jer ne moze da se kontrolise niko kako pedalira. A stvarno ne bih objavio taj pronalazak za dzabe.

Naravno u patentnom zavodu , mnogo lakse i brze ide kao "mali patent".Ali nijedan patent ne stiti proizvod u celom svetu
zato oni koji patentiraju uvek sakriju glavnu caku a pomocnu bez koje ne moze glavna registruju sa drugacijim objasnjenjem.
.........................................................................................................................................................................................................................
Samo da ti kazem da postoje bicikle sa sa ovalnim glavnim zupcanikom umesto okruglog i bicikle gde su pedale izvedene van centra
njihove osovine , i bicikle kod kojih pedale menjaju geometriju i krak kako se obrcu.

ja sam isto to mislio ali posle ima da se procuje brzo i nema vajde . Nego sam mislio da kontaktiram nekako ove ekipe sto se trkaju za pare sto prenose na eurosport. Znaci na primer plate 1 000 000 dolara i ja samo jednoj ekipi kazem i ima da osvoje tu sezonu bez problema ubedljivo a i naredne par sezobne dok se ne procuje a procuce se kad tad ali do tada ima da im je sigurica osvajanje par sezona.

Да, само што нема шансе да ти дају паре унапред. Евентуално да се опет тркаш са неким од њихових најбољих, па да га засениш да би те озбиљно схватили.

ja sam isto to mislio ali posle ima da se procuje brzo i nema vajde . Nego sam mislio da kontaktiram nekako ove ekipe sto se trkaju za pare sto prenose na eurosport. Znaci na primer plate 1 000 000 dolara i ja samo jednoj ekipi kazem i ima da osvoje tu sezonu bez problema ubedljivo a i naredne par sezobne dok se ne procuje a procuce se kad tad ali do tada ima da im je sigurica osvajanje par sezona.
To nije moguce,zato sto postoje odredjena pravila koja moraju svi da postuju,kao sto je slucaj u formuli,moto gp i ostalim sportovima....

Znaci ti si utripovao da si pronašao novi revolucioni način za okretanje pedala, i onda si našao lika koji par puta vozi bicikli nedeljno pa si njega ppbedio, pa bog te **** na kojim si ti drogama kada ti je tako dobro. Nego hajde ovako, jesi li uzeo u obzir koji on bicikli djira, koji mu je obim točkova, kojim gumama, koliko je star bicikli, koliko su nadu ane gume, koliko ti imaš kg a koliko on. Ja znam likove koji nedeljno predaju 200km biciklom, takvog vozača ces ostaviti onog momenta kada ti zlatna ribica ispuni tri želje...

Znaci ti si utripovao da si pronašao novi revolucioni način za okretanje pedala, i onda si našao lika koji par puta vozi bicikli nedeljno pa si njega ppbedio, pa bog te **** na kojim si ti drogama kada ti je tako dobro. Nego hajde ovako, jesi li uzeo u obzir koji on bicikli djira, koji mu je obim točkova, kojim gumama, koliko je star bicikli, koliko su nadu ane gume, koliko ti imaš kg a koliko on. Ja znam likove koji nedeljno predaju 200km biciklom, takvog vozača ces ostaviti onog momenta kada ti zlatna ribica ispuni tri želje...

Covek celog zivota vozi biciklu, ima bajs koji je platio 2000 evra u ekstra kondiciji i pri tome i mladji od mene 5 godina.

Sprdaj se ti kolko hoces ali ova tejnika je neverovatna. Iskreno smisljao sam je prilicno dugo, pa jedno mesec dana. A zasto niko nije doso do te ideje pre mene? Pa upravo zato sto su ooogromna vecina kao ti, prosto im je nezamislivo da moze nesto da ima, neka caka ili neka teorija u okretanju pedala. Ali okretanje pedala iako je oooogromnoj vecini ljudi nesto vrlo jednostavno ipak nije. Itekako ima tu puno elemenata kako mehanickih vezano za samo okretanje tako i fizicki vezano za ljudsko telo. Da da ljudsko telo jer u okretanju ne ucestvuje samo noga ili samo taban, itd itd. I sad kad se na svakom elementu spozna idealan momenat koji stedi 2, 3 % energije puta 20 elementa karikiram dodje se do 50% pa i vise ustede energije u odnosu na obicno stihijsko refleksno okretanje pedala.

I ja sam moj platio oko 1600e nov, pa sta onda.
Pravi profi bicikli oni za Tour de France koštaju jedno 15k I više, karbonski, lakši nego tek rođena beba...

A da registrujes način okretanja pedala nema šanse, pa čak i da si sebe ubedio da si otkrio revoluciju u tome.

Covek celog zivota vozi biciklu, ima bajs koji je platio 2000 evra u ekstra kondiciji i pri tome i mladji od mene 5 godina.

Sprdaj se ti kolko hoces ali ova tejnika je neverovatna. Iskreno smisljao sam je prilicno dugo, pa jedno mesec dana. A zasto niko nije doso do te ideje pre mene? Pa upravo zato sto su ooogromna vecina kao ti, prosto im je nezamislivo da moze nesto da ima, neka caka ili neka teorija u okretanju pedala. Ali okretanje pedala iako je oooogromnoj vecini ljudi nesto vrlo jednostavno ipak nije. Itekako ima tu puno elemenata kako mehanickih vezano za samo okretanje tako i fizicki vezano za ljudsko telo. Da da ljudsko telo jer u okretanju ne ucestvuje samo noga ili samo taban, itd itd. I sad kad se na svakom elementu spozna idealan momenat koji stedi 2, 3 % energije puta 20 elementa karikiram dodje se do 50% pa i vise ustede energije u odnosu na obicno stihijsko refleksno okretanje pedala.
privatno pitanje,uz dozvolu: ti si bese zavrsio masinski fax,jel tako,ili sam pomesao... ?

Ne mastaj o velikim parama , jer znam jednog pronalazaca . Dovojno je 1 euro po bicikli ako i to prihvate. Znas i ti koliko ima bicikli na svetu.
Mali patent u Srbiji je jeftin i brz , ostalo je mnogo teze . Samo odrzavanje medjunarodnog patenta npr u Zenevi sigurno je preko pet hiljada jura
godisnje. Ako se secam , najbolja stvar je sa takvom biciklom otici na neki medjunarodni sajam npr Eureka , gde posle izlaganja imas neki period
mozda sest meseci da to i registrujes a bices i primecen . Takve stvari ne mogu da se daju samo jednoj firmi , to je iluzorno.

Ne mastaj o velikim parama , jer znam jednog pronalazaca . Dovojno je 1 euro po bicikli ako i to prihvate. Znas i ti koliko ima bicikli na svetu.
Mali patent u Srbiji je jeftin i brz , ostalo je mnogo teze . Samo odrzavanje medjunarodnog patenta npr u Zenevi sigurno je preko pet hiljada jura
godisnje. Ako se secam , najbolja stvar je sa takvom biciklom otici na neki medjunarodni sajam npr Eureka , gde posle izlaganja imas neki period
mozda sest meseci da to i registrujes a bices i primecen . Takve stvari ne mogu da se daju samo jednoj firmi , to je iluzorno.
Ma nije to bicikla spedcijalna vec tehnika okretanja pedala najuproscenije receno. Znaci mozes da vozis svaku biciklu tom tehnikom i bukvalno da se upola manje umaras nego kad okreces refleksno obicno

Back