BIĆE TU...

(ili neka moja razmišljanja inspirisana ko zna čime)​
BIĆE TU.....

Lagano........sasvim lagano otvaram oči.....pa opet sklopim......pa otvorim. Pogled snen, zamućen još uvek od sna što umom vlada. Kroz trepavice prodire zelena lelujajuća boja......borovi igraju. Ideja o budjenju polako dopire do svesti..........krči put kroz zamršeni lavirint sna.......Telo želi još da ostane u lavirintu....toplom, mekom, tihom......nema reči, zahteva, prohteva.......samo ušuškana, nežna mekoća sna.....tonem.......lepo je......još samo malo. Podsvest, taj strašni odgovorni stvor otvara mi opet oči......zašto borovi plešu...........koji je dan........nema veze, dan je.....znači, idemo dalje.....ovog jutra sasvim lagano......ipak nije san.
Polako, podižem misli.......lenje bube, neće da ustanu.....počinju da trče po glavi lupajući svojim nožicama .......kao razigrana deca jure se u svojim šarenim pidžamicama satkanim od polusna i hoću-neću jave. Krajnje je vreme da ih postrojim i obučem za stvarni život.....za rok, za vreme....vreme ne smeta borovima......oni su tu, prelepi, savršeni......biće tu i kada ne bude mog pogleda.....
Svlačim san sa sebe i oblačim zelene grane......radna garderoba što daje snagu i volju.....uvek zelena, uvek tu.......snaga za sve.......

Ovo prvo vidim kad otvorim oči

Bravo Ljiljo .Tako treba ulaziti u novi dan;uživati i proživeti svaki trenutak ,polako sve dovesti na svoje mesto ,najpre u sebi a onda skok u život.Umeš ti da živiš Lj.a učiš i druge.:bye:

magdalena48;bt80767:
Obećala si da ćeš pisati o borovima koje ugledaš kad se budiš.... i prelepo si ih opisala, kao i budjenje i postrojavanje misli.. zadovoljstvo je čitati sve što napišeš.... :zag:

Sećaš se šta sam obećala......moram slikati sada, kada nema snega.....meni to olakšava svako jutro.....pogled na nešto tako jako, stabilno, dugotrajno.
Hvala Magdalena :zag:

Vidis,mene ta dugotrajnost i plasi....Koliko god da volim borove...
Mozda ovo deluje kao nebuloza sto sam sada napisala ali je istina...
Ljikice,divno je sto imas nacina da skupis snage i sto si jaka i izdrzljiva zena.Treba te predloziti za Ginisa:)

lelavi;bt80778:
Vidis,mene ta dugotrajnost i plasi....Koliko god da volim borove...
Mozda ovo deluje kao nebuloza sto sam sada napisala ali je istina...
Ljikice,divno je sto imas nacina da skupis snage i sto si jaka i izdrzljiva zena.Treba te predloziti za Ginisa:)

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ma idi.....oni u komisiji bi odmah bili zaprepašćeni....dali bi ceo odeljak knjige :manikir:
A što te plaši? Zato što se osećaš pored te dugotrajnosti tako malena i sa kratkim rokom trajanja?Mene fascinira drvo, kamen, biljka, gvoždje, zemlja, voda....trajne stvari jer imaju u sebi snagu opstanka....interesantna tema....nije mi palo na pamet da se neko boji te snage....možeš i da napišeš nešto o tome a ja o ovome.....:zag:

LJILJA MMM;bt80781:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ma idi.....oni u komisiji bi odmah bili zaprepašćeni....dali bi ceo odeljak knjige :manikir:
A što te plaši? Zato što se osećaš pored te dugotrajnosti tako malena i sa kratkim rokom trajanja?Mene fascinira drvo, kamen, biljka, gvoždje, zemlja, voda....trajne stvari jer imaju u sebi snagu opstanka....interesantna tema....nije mi palo na pamet da se neko boji te snage....možeš i da napišeš nešto o tome a ja o ovome.....:zag:

Nije losa tema,tacno. Nemam ja snage da pisem o tome.
Nikad mi nije bilo jasno bas....Ja strasno volim i kamen i drvo i jasna ti je simbolika. Ali,tako se osecam.
Malom i sicusnom,lepo si rekla. Ma ja sam ti slucaj za konzilijum psihijatara,psihologa,neuropsihijatara, neurologa, psihoterapeuta i ostalih doktora iz struke:dash::dash::dash:
Ali,mozes ti da pises.Tebi i onako to ide mnogo bolje nego meni:):cmok2:

lelavi;bt80782:
Nikad mi nije bilo jasno bas....Ja strasno volim i kamen i drvo i jasna ti je simbolika. Ali,tako se osecam.
Malom i sicusnom,lepo si rekla. Ma ja sam ti slucaj za konzilijum psihijatara,psihologa,neuropsihijatara, neurologa, psihoterapeuta i ostalih doktora iz struke:dash::dash::dash:
Nisi ti baš takav slučaj kao što kažeš.Kad se budeš više oslonila na svoje veliko srce moći ćeš puno toga.Samo vedrije i hrabrije.I piši o tome. :)

zxy;bt80784:
Nisi ti baš takav slučaj kao što kažeš.Kad se budeš više oslonila na svoje veliko srce moći ćeš puno toga.Samo vedrije i hrabrije.I piši o tome. :)

Saglasna sa Z....niko nije slab......slabost kao i jačina se uče.....kao i filozofija življenja. neko ima sreće te ga nauče najbliži bar osnovnim stvarima, dok neko ima za učitelja život.....mada, kad bolje razmislim, oni što nas ne naučiše (a trebali su) ipak nas mnogo čemu naučiše....ko je shvatio, shvatio je :zag:

lelavi;bt80782:

Pisaću mila.....a mogla bi i ti.....bićeš iznenadjena šta sve imaš u sebi :zag:

zeljena;bt80849:
Blago tebi Ljiljo,a ujutro ne funkcionisem...ne pricam...ne razmisljam...ne znam ni kako se zovem...ni ko sam.Tek posle prve duple crne pocinjem da se prisecam...

pa sad.......da ne elaboriramo dalje zašto je to tako.....:zper:
Šalu na stanu, ne pričam ni ja...doduše znam ko sam....samo posmatram i osećam.....kad imam sreće i ustanem da mogu da osetim nešto drugo osim bola.....ali prodje, volja je čudo a tek tri čupave ljubavi koje samo čekaju da mi čuju korak.....od te bezrezervnog obožavanja zaboravim na svaki bol a i vrate me u život.....borovi mi daju snagu da ustanem a Maca i čupavci da nastavim .....do šolje kafe :zag:

LJILJA MMM;bt80865:
pa sad.......da ne elaboriramo dalje zašto je to tako.....:zper:
Šalu na stanu, ne pričam ni ja...doduše znam ko sam....samo posmatram i osećam.....kad imam sreće i ustanem da mogu da osetim nešto drugo osim bola.....ali prodje, volja je čudo a tek tri čupave ljubavi koje samo čekaju da mi čuju korak.....od te bezrezervnog obožavanja zaboravim na svaki bol a i vrate me u život.....borovi mi daju snagu da ustanem a Maca i čupavci da nastavim .....do šolje kafe :zag:
Ljiljo,meni zivot pocinje od solje kafe...ne do...:zcepanje:

Veoma lep.poetski opis budjenja..kao da sam stajala pored tvog kreveta i posmatrala te kada si iz sna dotakla javu.
Na radost asociraju tvoje misli nalik lenjim bubama ili decurliji u sarenim pizamicama..na tugu podseca pomisao da ce zelenih borova biti i kada jednom nas ne bude.
To i i jeste zivot..
Zahvaljujem ti na ovoj impresiji,Ljiljka..vece si mi ulepsala.

lejla.al.dbuni;bt83377:
Veoma lep.poetski opis budjenja..kao da sam stajala pored tvog kreveta i posmatrala te kada si iz sna dotakla javu.
Na radost asociraju tvoje misli nalik lenjim bubama ili decurliji u sarenim pizamicama..na tugu podseca pomisao da ce zelenih borova biti i kada jednom nas ne bude.
To i i jeste zivot..
Zahvaljujem ti na ovoj impresiji,Ljiljka..vece si mi ulepsala.

nije to tuga već realnost.....osnov da psiha bude zdrava i dugovečna kao i borovi.....neće biti tu moj pogled, ali će sa tog prozora gledati neke druge oči koje sam iznedrila ili oči tim očima drage......nadam se samo da će videti što i ja

LJILJA MMM;bt83384:
nije to tuga već realnost.....osnov da psiha bude zdrava i dugovečna kao i borovi.....neće biti tu moj pogled, ali će sa tog prozora gledati neke druge oči koje sam iznedrila ili oči tim očima drage......nadam se samo da će videti što i ja

Velicanstven odgovor..ostavila si me bez teksta,draga..divna si!

Back