south railroad:
Ne izvrci reci i hipoteticki nacin govora. Nije ti ovo Sveto Pismo.
Nista ne izvrcem evo dokaza.
Na moje tvrdjenje da niko nije smeod a ubije te Srbe jer su malod rugacije evrovali, ti si odgvorio ovako:
south railroad:
Naravno da su bili stetni, ako su uopste i bili po Srbiji. Evo ti recimo, u kojoj bi se to drzavi u Evropi hteo roditi u to vreme
a da te ne proteraju, zato sto ne priznajes vlast i neces da nosis oruzje? Koja bi te drzava Evrope trpela takvog? Drugi da te brani i cuva i gine zbog tebe a ti?
Opravdao pogublenje citavih srpskih porodica?
Istoricari govore od 10 000, 50.000 pa do 200 000 od prilike.
Sve sami Srbi.
A kada sam trazio od tebe dokaza da nisu prihvatali oruzje, nikada ga nisi dao.
Citat Odgovorite
Prijavite Izmenite Izbrišite
[IMG alt="Glasnik."]https://forum.krstarica.com/data/avatars/m/266/266961.jpg?1543081530[/IMG]
Glasnik.
Elita
Poruka24.352
pre 27 minuta - Raznovrsno...
south railroad:
Dakle ti nazivas srpski narod genocidnim ( koje je znacenje reci istrebljenje?) na osnovu nemackog publiciste i istoricara??? Ovo je tvoj izvor da proglasavas Hriscane zlocincima????
Da te je sramota!!!! Pasti na jos nize grane coveku to nije moguce.
Ne pozivaj se vise da ti neko preti i ne glumi drama-queen. Niko te ne progoni i ne nastupa armagedon, vec se reaguje na tvoje podmetacine i lazi. Reci iz Zitija, koje nisi ni procitao jer da jesi, savest ti ne bi dala da pises ove nebuloze, ne govore o tome da je neko izvan Sabora u Rasu, bio progonjen. Govori se o ovim na Saboru i tu se prica zavrsava. A kad bi imao malo obraza, razmislio bi zasto to neko nije uklonio iz Zitija? Da je to bilo nesto tako strasno kako pokusavas da prikazes, a da je Sveta Hristova Crkva onakva kakvom je predstavljas, zasto nije obrisala ovo iz Zitija? Reci zasto?
Ali ni to ne mozes shvatiti, kao ni zasto su u Pismu bez ustrucavanja pomenute prepirke Ap. Pavla i Petra ili svadje Pavla i Varnave? Kad ovo iz Pisma razumes, razumeces i zasto je ovo ostavljeno u Zitijama.
Kliknite za proširenje...
Nigde ja nisam Srspki narod nazavo genocidnim pises nesitine jer zelis da me na taj ancin sprecis da pisem istinu.
Trazio sma vec cetiri puta da mi postavis gde sam to cinio, ali nista nisi postavio.
!.U bosni su za vreme ovog rata, sve tri strane praile genocide.
Ali za to nije kriv celi anrod, vec samo oni koji su cinii genocide.
Dakle, ne moze celi narod da bude otuzen za genocid, zbog nekih koji su to ucinili.
2. Govorimo o dogadjajima pre 700 do 1000 god, tako da niko ne pravi danas srpski anrod genocidnim
3. Pravis zamenu teza.
Ja a se protivim svakom ubijanju anseg naroda bez obzira sta veruje ili n,e ti si to opravdao i meni prebacujes svoju krivicu?
4. Kazes da mi niko ne preti?
Brises mi postove da ljudi ne vide moje odgvore.
I da pogledamo sledece:
south railroad:
Dok to ne pribavis,
svaki sledeci slicni post ce se smatrati kao tesko krsenje pravilnika. N
Iako sam pre ove izjave sve argumentovao, pokusao si da me zaplasis da nebi pisao istinu koju ste sami htelid a psiem a ja sam vam rekaod a ne zelim da pisem o ovoj temi.
Citat Odgovorite
[IMG alt="Glasnik."]https://forum.krstarica.com/data/avatars/m/266/266961.jpg?1543081530[/IMG]
Glasnik.
Elita
Poruka24.352
pre 24 minuta - Raznovrsno...
Богумили у Рашкој[уреди | уреди извор]
Главни чланак:
Богумили у средњовековној Србији

"Полуверци“,
фреска у
цркви светог Ахилија у
Ариљу (око
1290. године)
Богумиле су у средњовековној Србији
православна црква и немањићка држава прогониле као јеретике, називајући их бабунима (по македонској планини Бабуни).
[4] Велики жупан
Стефан Немања је
1186. године сазвао црквено-државни
сабор против богумила у Рашкој. На сабору је њихово учење осуђено као
јерес чије је помињање забрањено,
њиховом поглавару је „урезан језик у грлу његову“ и многе верске старешине су спаљене на ломачи. Након тога су уследили прогони богумила у Рашкој, током којих су многи верници кажњени разним телесним казнама и прогнани из земље, сва имовина је одузета, а њихове књиге спаљене.
[28] Ипак, и после 150 година непријатељске политике Немањића, са њима се сусрео и
Душан Силни, који доноси одредбе против њих у свом законику.
„И ко рекне бабунску реч, ако је властелин, да плати сто перпера, аколи је себар да плати дванаест перпера и да се бије штаповима.“—
Душанов законик, члан 85
Izvor:
Stefan Prvovenčani, Život Svetog Simeona”. Rastko.rs. Приступљено 8. 3. 2011.
Izvor:
Богумили, Енциклопедија лексикографског завода, Загреб 1955. I свезак. стр. 530-534.
Citat Odgovorite
Glasnik.
Elita
Poruka24.352
pre 24 minuta - Raznovrsno...
Богумили у Рашкој[уреди | уреди извор]
Главни чланак:
Богумили у средњовековној Србији

"Полуверци“,
фреска у
цркви светог Ахилија у
Ариљу (око
1290. године)
Богумиле су у средњовековној Србији православна црква и немањићка држава прогониле као јеретике, називајући их бабунима (по македонској планини Бабуни).
[4] Велики жупан
Стефан Немања је
1186. године сазвао црквено-државни
сабор против богумила у Рашкој. На сабору је њихово учење осуђено као
јерес чије је помињање забрањено,
њиховом поглавару је „урезан језик у грлу његову“ и многе верске старешине су спаљене на ломачи. Након тога су уследили прогони богумила у Рашкој, током којих су многи верници кажњени разним телесним казнама и прогнани из земље, сва имовина је одузета, а њихове књиге спаљене.
[28] Ипак, и после 150 година непријатељске политике Немањића, са њима се сусрео и
Душан Силни, који доноси одредбе против њих у свом законику.
„И ко рекне бабунску реч, ако је властелин, да плати сто перпера, аколи је себар да плати дванаест перпера и да се бије штаповима.“—
Душанов законик, члан 85
Izvor:
Stefan Prvovenčani, Život Svetog Simeona”. Rastko.rs. Приступљено 8. 3. 2011.
Izvor:
Богумили, Енциклопедија лексикографског завода, Загреб 1955. I свезак. стр. 530-534.
Citat Odgovorite
Glasnik.
Elita
Poruka24.352
pre 18 minuta - Raznovrsno...
Богумили у Далмацији[уреди | уреди извор]
Главни чланак:
Патарени у средњовековној Далмацији

Спаљивање људи које је црква прогласила јерецима.
Сматра се да богумилство у Далмацији има претече у глагољашком покрету (види:
Гргур Нински) и ћирилометодијској традицији словенског богослужења.
Патаренско, односно богумилско учење је у далматинске градове продрло током
12. века, а нарочито у
Задар,
Трогир и
Сплит. На катарском
сабору у Сен Феликсу одржаном
1167. године, помиње се и црква Далмације.
1185. је одржан метрополитански синод у Сплиту који проклиње све „секте херетика“ који „оцрњују науку“ римске цркве и тражи од власти у далматинским градовима одузимање њихове имовине, њихово изопштење и прогон. Нови сплитски надбискуп Бернард је убрзо по преузимању дужности
1196. године прогнао патарене из града, запленивши им имања. Многи прогнани су тада, почетком
1200. године, нашли уточиште под окриљем цркве босанске и бана Кулина.
Izvor:
- Josip Vrandečić, Crkva bosanska i Crkva dalmatinska: Srednjovjekovna hereza u Dalmaciji
- ^ http://www.kroraina.com/varia/kaluzh/cdhfins.pdf[
Citat Odgovorite
Glasnik.
Elita
Poruka24.352
pre 17 minuta - Raznovrsno...
Богумили у Далмацији[уреди | уреди извор]
Главни чланак:
Патарени у средњовековној Далмацији

Спаљивање људи које је црква прогласила јерецима.
Сматра се да богумилство у Далмацији има претече у глагољашком покрету (види:
Гргур Нински) и ћирилометодијској традицији словенског богослужења.
Патаренско, односно богумилско учење је у далматинске градове продрло током
12. века, а нарочито у
Задар,
Трогир и
Сплит. На катарском
сабору у Сен Феликсу одржаном
1167. године, помиње се и црква Далмације.
1185. је одржан метрополитански синод у Сплиту који проклиње све „секте херетика“ који „оцрњују науку“ римске цркве и тражи од власти у далматинским градовима одузимање њихове имовине, њихово изопштење и прогон. Нови сплитски надбискуп Бернард је убрзо по преузимању дужности
1196. године прогнао патарене из града, запленивши им имања. Многи прогнани су тада, почетком
1200. године, нашли уточиште под окриљем цркве босанске и бана Кулина.
Izvor:
- Josip Vrandečić, Crkva bosanska i Crkva dalmatinska: Srednjovjekovna hereza u Dalmaciji
- ^ http://www.kroraina.com/varia/kaluzh/cdhfins.pdf[
Citat Odgovorite
Glasnik.
Elita
Poruka24.352
pre 7 minuta - Raznovrsno...
A sve sto sam do sada napisao, na osnovu Istorijskih podataka i istrazivanja je potvrdio i poznati Milan Vidojevic,
srpski publicista i
novinar. na ovom videu:
Pocinje od 36 minuta.
On jasno govore da su to bili srbi koji su bili pobijeni i njegov zakljucak je da se je Stevan Nemanja, verovatno iz tog razloga zamonasio jer mu je posle proradila savest, jer je pobio toliko Srbe, citave porodice, decu, zene, starce, itd.
Vidimo da su se na tom saboru neki pobunili, ali nije vredelo.
Naravno da on pokusava bez ikakvog argumenta da kaze i opravda da bogumili nisu hteli da uzmu oruzje pa su ih zato pobili.
Ali takav podatak nigde nije potvrdjen.
Ono sto nalazimo, jeste zbog njihove hriscanske vere koja je bila malo drugacija.
Cak on kaze u videu da su ih drugi vladari prihvatili, one koje su svoji prognali i nisu stigli da pobiju.
Znaci, drugim vladarima su dobri a svojima ne?
Cak su na tom saboru bili neki koji su hteli da ih zastite jer su i oni bili prozeti Bogumilstvom, ali nije uspelo.
I doslo je do sukoba.
A nosili su oruzje i niko to ne navodi kao razlog protiv bogumila na saboru.
Zamislite da vide Hrista koji ne nosi oruzje i koji je protiv kao i bogumili,
I on navodi podatak da su pobijeni nekih od 10 000 do 50.000.
Neki istoricari pisu i o 200.000.