Biblija

Elessar:
Alo,za par godina bice rat Amerike i Iraka,a posle nastaju godine u kojima vlada sotona.....iako je to mozda vec sada...

Mozda je doslo do greske... Mislio si na rat SAD-a i IraNa. Taj se rat sprema uveliko. Rat u Iraku je gotov. On je posluzio svojoj svrsi.

Elem, ono sto sam u par predhodnih postova pominjao, vezano za ono sta Biblija govori o poslednjim vremenima, u samo jednom kratkom svom delu (u knjizi pr. Jezekilja 38, 39) sada cu dati link od teme, pa ko hoce da vidi...

http://forum.krstarica.com/threads/135842&page=1&pp=25

...Tema je bila postavljena u februaru, tako da probajte da malo obratite paznju na ono sto se desilo u ovoh zadnjih par meseci, pogotovo sto se Rusije tice. Da li su vam izrazi kao sto su, novi hladni rat, nova trka u naoruzanju i td. poznati... ili mozda odgovor Rusije na americki raketni stit... tenzije u Pakistanu, pretnje Sirije koja nagomilava vojsku na Golanskoj visoravni... da li vam to sve deluje samo kao slucajnost !!!!

Kada dođe
Kraj sveta
nemoj da mi šalješ brodove
ne vodi me na Gore
jer Drveće su pojeli odavno
Tužno je
Ušuškaj me u onu moju posteljinu
sa ljubičicama
ispričaj mi još jedared
bajku o Zaljubljenom Svinjaru
I pokloni mi
Dug poljubac
za laku noć
Jer jutro
brzo stiže

Vode kada se dignu
a Ti reci
Ja znam da plivam
naučio me tata
Groznica kada Te obori
neko drag nek skuva čaj
od kamilice
Nemoj nikome da kažeš
ali još uvek ima Meda
i drvenih kašika od kedrovine
A kada se zaljulja luster
i mamin porcelan se smrvi
Reci im
da se u parku
pored crkve
Voda još pije
iz sastavljenih šaka
I uvek se isplači na groblju
do mile volje
A onda sa osmehom isprati
Cigane
sa ukradenim buketom cveća
I ne brini
Ovo samo Tebi kažem
šapnuto mi je
noćas
pred spavanje
Dugo ćemo Mi
još trčati do kraja
A noge su nam još brze
i jetra i srce i krv
su nam još uvek zdravi
Ta ne bi se Laste
neobaveštene
vraćale

marjaki:
Meni se svidja "Beseda na gori"...tu ima bash puno finih i pouchnih stvari...ali se uopshte ne slazem sa samaricanskim moralom koji knjiga propoveda,tipa ako ti neko udari shamar ti mu okreni i drugi obraz....ili kako vec rechenica ide-ne znam tachno...A i malo mi je...pa,previshe nauchne fantastike za doba pre nove ere...nekako mi je skroz apstraktno...Sve u svemu,ono "Otkrovenje" mi je skroz glupavo,mislim skakavci i sve to...jahachi apokalipse...I samo neka mi neko kaze...zashto je 666 djavoljev broj....To je iz Otkrovenja,ali ja ni jedno logichno objashnjenje tamo nisam pronashla....

Jedna stvar je jasna,ništa ti nije jasno kao većini na ovom podforumu.razumevanje Biblije je potpuno individualna stvar.Ni ja ne mogu da verujem u neke stvari iz nje jer mi deluju previše epske i po malo "našminkane" da bi se svidela publici.U pitanju je veoma jednostavna stvar - treba čitati izmedju redova a ne shvatati sve bukvalno.Oni koji su pisali dela iz biblije nisu bili toliko učeni ljudi da bi našem društvu i mentalitetu udovoljili.Pisali su onako kako su umeli i znali.To sa Otkrovenjem je veoma diskutabilna tema čemu svedoče sve ove izmišljene priče i trećerazredni filmovi koji kvare suštinu svega toga.Naročito u otkrovenju se kriju verbalne cake koje u mnogome liče na bajku ali sa moje tačke gledišta sve što je tamo navedeno može da se obistini.Skakavci - što da ne?Dovoljno su velike štetočine.Možda i nisu skakavci već neka vrsta koju jovan nije poznavao.Jahači apokalipse - to je valjda jasno pta je.Ako neko očekuje četiri konjanika kako optrčavaju Zemlju čineći haos,taj se grdno prevario.Onaj ko poznaje hrišćanstvo trebalo bi da zna šta ta četiri jahača predstavljaju.
I da, - 666.I to ljudi bukvalno shvataju.Ko zna šta je Jovan video tada.Možda je taj broj zbir ili proizvod brojeva na kodu mikročipa koji će nam, za nekoliko godina biti ugradjen pod kožu i služiti nam kao lična karta i li zdravstvena knjižica.Previše naivno shvatate sve to.
Joiš nešto,hrišćanska religija propoveda istinske moralnme vrline koje nedostaju mnogima pa i nekim ljudima na ovom podforumu.Zato je tako veličanstvena i nije ekstremna poput ostalih.
I,ljudi,daj prestanite da iše polemišete o tom Sudnjem danu,Novom svetskom poretku ili silasku djavola i njegovoj dominaciji.To je budućnost.Osvrnite se na sadašnjost i na sebe i sagledajte svoje biće u celini.Onda sudite!

Citam Jevandjelja-po Mateji. i prvu, drugu, peu knjigu Mojsijevu, kao psalme Davidove.
A tu je, naravno, i Pesma nad pesmama... :) prepuna je simbola i to mi se jako svidja. Moze da se tumaci na mnogo nacina. :)

PJESMA NAD PJESMAMA

Zaklinjem vas, kćeri Jerusalimske,
srnama i košutama poljskim,
ne budite ljubavi moje,
ne budite je dok joj ne bude volja.

Glas dragoga mojega;
evo ga, ide skačući preko gora,
poskakujući preko humova.

Dragi je moj kao srna ili kao jelenče;
evo ga, stoji iza našega zida,
gleda kroz prozor,
viri kroz rešetku.

Progovori dragi moj i reče mi:
ustani, draga moja,
ljepotice moja,
i hodi.

Jer gle, zima prođe,
minuše daždi,
otiđoše.

Cvijeće se vidi po zemlji,
dođe vrijeme pjevanju,
i glas grličin čuje se u našoj zemlji...

Pohvatajte nam lisice,
male lisice, što kvare vinograde,
jer naši vinogradi cvatu.

Moj je dragi moj, i ja sam njegova,
on pase među ljiljanima.

Dok zahladi dan i sjenke otidu,
vrati se, budi kao srna, dragi moj,
ili kao jelenče po gorama razdijeljenijem...

Na postelji svojoj noću
tražih onoga koga ljubi duša moja,
tražih ga, ali ga ne nađoh.

Sada ću ustati,
pa idem po gradu,
po trgovina i po ulicama
tražiću onoga koga ljubi duša moja.
Tražih ga ali ga ne nađoh.

Nađoše me stražari,
koji obilaze po gradu.
Vidjeste li onoga koga ljubi duša moja?

Malo ih zaminuh,