Biblija: istina ili bajka ?

Vjerujes li u Bibliju?

Onda moras vjerovati ono sto u Bibliji pise... Tamo pise da je Bog JEDAN I DA NEMA DRUGOG BOGA OSIM BOGA! CAK I TA BIBLIJA POZIVA NA MONOTEIZAM a vi slijedite ono sto vam Crkva kaze. Vuku vas za nos...
PISE DA CE DOCI NOVI POSLANIK!!!!!!!! Kako ces znati da je Pravi poslanik?! Jednostavno ga pitaj: "JE LI ISUS MESIJA OD KRVI I MESA!?" Ako kaze DA! ON JE OD BOGA! Kaze vasa Biblija...
U SZ JE IMENOM SPOMENUT MUHAMMED! A i najavljen je Poslanik kome ce biti data Knjiga i bice mu receno CITAJ!!!! A on ce reci: "JA NE ZNAM CITATI!" (ono sto je Muhammed rekao u pecini Hira)

82:6, da.

1 Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
2 "Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
3 Sudite ubogome i siroti, onoga koga gone i ništega pravdajte.
4 Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
5 Ne poznaše, niti razumješe, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.
6 Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi.
7 Ali ćete kao ljudi pomrijeti, i kao svaki knez pašćete."
8 Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su tvoji po našljedstvu svi narodi.

Ali znas da nije u tom kontekstu.
A u kom je kontekstu ? I Isus se poziva na ovaj psalm.

Isus im odgovori: Ne stoji li napisano u zakonu vašem: Ja rekoh: bogovi ste?
(Jovan 10:34)

Karadžićev prevod.

To je prica Bog je Svemoguc, pa zasto Bog mora da bude bez pocetka?
U Vasoj Bibliji pise... Bog je Jedan! Jasno pise da Isus nije Bog! (molio se, govorio da je Otac veci od njega, da sam nista ne moze da ucini itd. itd.) Pise da smo svi Bozija djeca (metaforicno i jesmo) a Bog nije rodio niti rodjen nije i niko Mu ravan nije. Savrsenstvo! Gospodar svega sto postoji!

Yoshua Hrist je mesih Isaa. MESIH! Nista vise... I svako cudo koje je ucinio je bilo jer je Bog tako htio. Nije ni Mojsije sam razdvojio more...

Kako ja shvacam religiju i Boga, nekako mi se cini da se Bozja svemocnost i njena svrha ogledaju u Bozjoj pomoci prema coveku. Dakle, ako treba pomaknuti planinu - pomaknut ce. Ako treba razdvojiti more - razdvojice ga. Ne vidim svrhu u stvaranje kamena koji ne moze podici? Cemu to? Kome to koristi? Bogu? Coveku? I gde bi taj kamen bio?
Mozda filozofi presiroko gledaju taj pojam svemocnosti. Bog je svemocan u odnosu na coveku. I to je to.
A mozda bi filozofi mogli malo otici na predavanja iz fizike, jer bi tada znali ovo: ako Bog stvori kamen koji ne moze podici, onda je dovoljno pametan da stvori dovoljno veliku polugu i jos jedan kamen na koji ce nasloniti tu polugu kojom ce podici taj kamen. I eto filozofima odgovor : usko gledano nije podigao kamen, ire gledano - podigao je kamen. Bog je svemocan. :zper:

Back