BIA zabranila ulazak u Srbiju ruskom antiratnom aktivisti koji živi u Beogradu

Žižoč

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.329

https://www.danas.rs/svet/bia-zabra...om-antiratnom-aktivisti-koji-zivi-u-beogradu/

BIA zabranila ulazak u Srbiju ruskom antiratnom aktivisti koji živi u Beogradu 1

Ruskom antiratnom aktivistu Peteru Nikitinu, osnivaču Ruskog demokratskog društva, nije dozvoljen ulazak u Srbiju iako ima stalno prebivalište u našoj zemlji.

Nikitin se uključio u Novi dan TV N1 sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, gde boravi otkad se noćas vratio sa godišnjeg odmora u Portugalu, gde mu živi majka.

„Vratio sam se letom preko Frankfurta, i na pasoškoj kontroli sinoć u 00.30 su mi reklid da tu sačekam. Nakon tri i po sata čekanja mi je rečeno da je BIA odlučila da me ne pušta u zemlju. Izdato mi je rešenje kojim mi se nalaže da se vratim u Frankfurt prvim avionom“, kaže Nikitin za N1.

Nemam šta da tražim u Frankfurtu, živim u Beogradu, tu je moj dom, poručuje on.

„Ja sam odbio da ispunim taj nalog, i zasad ostajem na aeordromu“, kaže ovaj ruski antiratni aktivista i ističe kako će pokušati da podigne javnost, angažuje advokate i učini sve što može da mu se omogući povratak kući.

Na pitanje šta piše u rešenju o zabrani ulaska u Srbiju, koje mu je uručeno, Nikitin kaže da stoji da mu je zabranjen ulazak u zemlju, po osnovu toga što mu je izrečena zabrana ulaksa u Srbiju.

„Znači zabranjeno je zato što je zabranjeno“, ironično primećuje Nikitin i podvlači kako u Srbiji ima stalno prebivalište, te mu se ulazak u zemlju ne može zabraniti bez prethodnog ukidanja stalnog prebivališta.

„To je apsolutno nezakonito rešenje, i ja se ne nameravam da se predam“, izričit je Nikitin.

BIA zabranila ulazak u Srbiju ruskom antiratnom aktivisti koji živi u Beogradu 2
Foto: Facebook/Peter Nikitin

Na pomoć ambasade Ruske Federacije kaže da ne računa, ali ukazuje i na to da je državljanin Holandije, i da će se obratiti diplomatskom predstavništvu te države u Srbiji.

„I inače ću javiti svima. Ovde je moj dom, činjenica da iznosim svoje stavove otvoreno, da sam protivnik politike Vladimira Putina, to nije nikakav osnov da me ne puštaju kući“, zaključuje Peter Nikitin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuline odlazi! Na čelo BIA mora doći pravi Srbin. Proruski krug udbaša oko Vulina takođe otpustiti iz službe zbog veza s ruskom tajnom policijom!

Advokat Čedomir Stojković za Danas o slučaju ruskog aktiviste kome je zabranjen ulazak u Srbiju​

S. D.danas 10:39

Advokat Čedomir Stojković za Danas o slučaju ruskog aktiviste kome je zabranjen ulazak u Srbiju 1
Foto: Medija centar

Ruskom antiratnom aktivistu Peteru Nikitinu, osnivaču Ruskog demokratskog društva, nije dozvoljen ulazak u Srbiju iako ima stalno prebivalište u našoj zemlji.

On se trenutno nalazi na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Advokat Čedomir Stojković kaže za Danas da se na slučaju Nikitina radi, ali da će o žalbi odlučivati Ministarstvo unutrašnjih poslova “a to je politički organ”.

“Treba nam medijska podrška najveća moguća jer on može ostati danima na aerodromu, odnosno biti deportovan”, ističe Stojković.

Него....кажите ви мени

да ли је Србија колонија запада

или је Србија колонија Русије

или је СРбија колонија и запада и русије?
Srbija je kolonija zapada pogotovo Amerike.

https://www.danas.rs/svet/bia-zabra...om-antiratnom-aktivisti-koji-zivi-u-beogradu/

BIA zabranila ulazak u Srbiju ruskom antiratnom aktivisti koji živi u Beogradu 1

Nikitin se uključio u Novi dan TV N1 sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, gde boravi otkad se noćas vratio sa godišnjeg odmora u Portugalu, gde mu živi majka.

„Vratio sam se letom preko Frankfurta, i na pasoškoj kontroli sinoć u 00.30 su mi reklid da tu sačekam. Nakon tri i po sata čekanja mi je rečeno da je BIA odlučila da me ne pušta u zemlju. Izdato mi je rešenje kojim mi se nalaže da se vratim u Frankfurt prvim avionom“, kaže Nikitin za N1.

„Ja sam odbio da ispunim taj nalog, i zasad ostajem na aeordromu“, kaže ovaj ruski antiratni aktivista i ističe kako će pokušati da podigne javnost, angažuje advokate i učini sve što može da mu se omogući povratak kući.

Na pitanje šta piše u rešenju o zabrani ulaska u Srbiju, koje mu je uručeno, Nikitin kaže da stoji da mu je zabranjen ulazak u zemlju, po osnovu toga što mu je izrečena zabrana ulaksa u Srbiju.

„Znači zabranjeno je zato što je zabranjeno“, ironično primećuje Nikitin i podvlači kako u Srbiji ima stalno prebivalište, te mu se ulazak u zemlju ne može zabraniti bez prethodnog ukidanja stalnog prebivališta.

„To je apsolutno nezakonito rešenje, i ja se ne nameravam da se predam“, izričit je Nikitin.

BIA zabranila ulazak u Srbiju ruskom antiratnom aktivisti koji živi u Beogradu 2

Na pomoć ambasade Ruske Federacije kaže da ne računa, ali ukazuje i na to da je državljanin Holandije, i da će se obratiti diplomatskom predstavništvu te države u Srbiji.

„I inače ću javiti svima. Ovde je moj dom, činjenica da iznosim svoje stavove otvoreno, da sam protivnik politike Vladimira Putina, to nije nikakav osnov da me ne puštaju kući“, zaključuje Peter Nikitin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuline odlazi! Na čelo BIA mora doći pravi Srbin. Proruski krug udbaša oko Vulina takođe otpustiti iz službe zbog veza s ruskom tajnom policijom!
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ima Srbija ovakvih nvo i placenika na izvoz jos im trebaju ruske nvo i drugorusijanci

Verovatno, igraju igrice.

игрице?

Ризико?

Нпр. Вулин је руски човек у Србији.

Он је шеф БИА.

Амери га оптужују да тргује дрогом, па му увели санкције,

он, да би се додворио Русима, користи државне ресурсе и задржава на граници Руса који има одобрено пребивалиште у Србији, иако није, рекло би се, прекршио законе Србије.

игрице?

Ризико?

Нпр. Вулин је руски човек у Србији.

Он је шеф БИА.

Амери га оптужују да тргује дрогом, па му увели санкције,

он, да би се додворио Русима, користи државне ресурсе и задржава на граници Руса који има одобрено пребивалиште у Србији, иако није, рекло би се, прекршио законе Србије.
Naravno sve su to politicke igrice kao sto vucic i kurti igraju.

Antiratni aktivisti: BIA maltretira Petra Nikitina samo zato što je protiv rata

VESTI Autor: N1 Beograd 13. jul 202311:52

1646575717-Image-from-iOS-4-750x563.jpg
N1

Udruženje „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“ (RUBS Protiv rata) ocenilo je da je jedini razlog zašto je Petru Nikitinu, ruskom antiratnom aktivisti koji živi u Beogradu, zabranjen ulazak u Srbiju, to što je organizovao proteste protiv rata u Ukrajini.
Udruženje „RUBS Protiv rata“ oglasilo se saopštenjem, nakon što je noćas zabranjen ulazak u Republiku Srbiju Petru Nikitinu, antiratnom aktivisti poreklom iz Rusije.

U saopštenju se podseća da Nikitin već sedam godina živi u Beogradu, da poseduje srpsko državljanstvo, i da u glavnom gradu Srbije živi i njegovo dvoje maloletne dece.

„Petar Nikitin je višegodišnji ratni aktivista, osnivač je i član više udruženja koja se bore protiv rata u Ukrajini, bio je organizator više protesta i akcija u Srbiji, i osnovano sumnjamo da je to jedini razlog njegovog maltretiranja“, ocenjuje se u saopštenju.

Upozorava se i da je reč o opasnom presedanu, jer bi od danas svakom aktivisti koji nije po meri vlasti u Srbiji, moglo da se dogodi da mu se bez pojašnjenja oduzmu ustavom i zakonima zagarantovana ljudska prava.

„Takođe, podsećamo da je Aleksandru Vulinu, direktoru Bezbednosno – informativne agencije, američka administracija uvela sankcije zbog ‘širenja malignog ruskog uticaja’. Upravo taj i takav čovek je noćas zabranio ulazak rusko – srpskog državljanina u Srbiju“, dodaje se u saopštenju.

Udruženje „RUBS Protiv rata“ od nadležnih zahteva da momentalno ukinu zabranu i Nikitina puste na slobodu.

O Vulinu je sve rekao neko ko nikada ne gresi: pas dresiran za otkrivanje droge.
Ko se malo bolje razume, kapira o cemu pricam.
Ti psi su toliko dresirani, da je teoretska sansa nula da zalaje na bilo sta drugo osim na drogu. Ali nula!
Ti psi mogu satima da stoje ispred krvavog, socnog bifteka (video svojim ocima), i da ne onjuse dok ne dobiju komandu "jedi".

Dakle, Vulin je dokazana narkomancina. Zatim, dokazan ratni huskac. Dokazan dezerter. A sada i DEA ima dokaze da je svercer droge i oruzja.
E, ta spodoba je bila ministar vojske, policije, ko zna jos cega, a sada je direktor BIA!!! Hej!

Srbija je toliko prsla da to vise nije drzava nego raspala smejurija u privatnom vlasnistvu kriminalaca na vlasti.

Back