BIA i u spavaćim sobama!?

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Betty:
ne grešiš nigde, bez brige ;)

izvini, ovo pitanje je bilo lordu u vezi prethodnog post-a, nisam ga sFatio najbolje pa sam trazio objasnjenje...

Betty:
jedini razlog za, recimo, prisluškivanje mene, a koji ja mogu da smislim pri ovoj pameti je - da se zaposlim u BIA-i ili u Upravi za borbu protivu kriminala ili u Ministarstvu unutr.posl. (znači . nikad! 8) ) i da me ondaK, službeno, nadgledaju.
Zašto inače? Ne razumem. Jel im raste cena ako dojave prijateljima za svoju FOBIJU da ih neko prati?
A kako ima presretanja mnogo, otkud ti to znaš? Kapiarm za intenret, ali u ovo ostalo ne verujem :) Jel to ono kad ti se pojavljuju nemački i holandski brojevi telefona na displeju, a da ti nisi okretao taj broj niti je zvonio telefon? Meni se to dešavalo često. Ali mislim da je to do telekoma, nešto su ...hehehehee.....ja nisam stručnjak - POGREŠNO SU SPOJILI vezu :P

dobro, i mene kad bi bas prisluskivali ne bi nasli nesto "VELIKO" ;-) a voleo bi da me prisluskuju, da malo trose lovu (i vreme - vreme je lova).
da, raste im cena. evo ti primer: imas nekog politickog luzera koji je na krilima velike koalicije doleteo na vlast, imao znacajnu ulogu u, recimo, pravosuđu, pa promenom vlasti pao na maleckog marginalca i sada kako se blize izbori on vidi da nema ni sada sanse da se proslavi, jer revolucionarni zanos je prosao 5.oktobra one godine i sada na izborima ne moze proci bas sve sto iznese Sava il' Dunav, pa on pocne svaki događa u drustvu javno komentarisati, a pri tom jednostavno ubaci: "i mene hapse i mene prisluskuju..." i po starom oprobano receptu kad laz ponovis dovoljno puta ona postaje istina i takav luzer se nada da ce skupiti dovoljno poena da na sledecim izborima ponovo uzjasi na grbacu naroda. (svaka slicnost sa bilo kime iz SZ potpuno slucajna).

sa danasnjom tehnikom ti to ne mozes osetiti skoro nikako, toliko je to otislo daleko. Ranije se obicno culo krckanje u slusalicama, ali su danaske to znatno opravili :-)

tamo gde sam ranije ziveo i radio u radnji sam imao bezicni telefon. i jednom slucajno, podigavsi slusalicu zacujem zanimljiv razgovor o srpskim oficircugama, koljacima i sl. normalno, kao pripadnik tog naroda sam se malo zaiteresovao, obzirom da sam znao da vec bojojvnici dele naoruzanje, pa sam "malo" odslusao u nekoliko navrata te razgovore (bilo mnogo interesantno) i dosao do toga da taj zenski glas pripada zeni koja radi u vojnom restoranu u tom mestu gde sam radEo. primer ti je: ja koji nemam veze sos to, bez neke posebne opreme (standardni bezicni) sam biJo u stanju da neometano "skinem" neke veoma interesantne razgovore. e sad, zamisli sta se sve mEre sa ovolikom tehnikom :-(

ima presretanja, prikace se "mocne" makine na linije, zadaju im se kriterijumi i oni umesto da ubace ****** umesto *******, snime taj razgovorcic i ti pojma nemas da si snimita.

jomini:
Mislite da će se nešto desiti ako neko ovde izvali da zna gde je Ratko Mladić?

ne bi u principu, ali ne zato sto neko budno ne prati ovo, nego sto oni i vrse analizu i cene da smo ovde skupina "laprdala" koja krate vreme postujuci i prepucavajuci se oko (uglavnom) gluposti. Mislim (bez uvrede) njihovi analiticari ne daju tome tezinu..

jomini:
Kad se nešto pita, a nije zlonamerno ili provokativno, onda se ne kaže ''prosvetli me''.

zavisi kako se uzme, nikad to nisam smatrao da bi moglo nekog da povredi jer u mom kraju to koriste kao normalnu komunikaciju, e sad, lord-e izvini ako je to bilo uvredljivo. No, samo, ako se sme primetiti, to sto bi moglo biti uvredljivo je upotrebljeno na prethodni post, znaci, ako ima neke logike, ja sam "morao" ranije nekoga uvrediti da bi dobijo opomenu (sem ako opomena nije bila unapred poslata ?! nemam nista protivu i da me odstranis, ali mim radi zastite autoriteta bar reci zasto me opominjes, kaznjavas itd...

L.1:
Zakon o krivičnom postupku daje veća ovlašćenja policiji
BIA i u spavaćim sobama!?
Među novinama u prikupljanju dokaza jeste i snimanje osumnjičenog, angažovanje ubačenog agenta, sklapanje lažnih pravnih poslova...
BEOGRAD - Pred poslanicima Skupštine Srbije nalazi se novi zakon o krivičnom postupku koji uvodi niz novina koje, prema rečima ministra Zorana Stojkovića, treba da ubrzaju sudski postupak, učine ga efikasnijim i jeftinijim. Uloga javnog tužioca se odvaja od sudstva i postaje organ gonjenja, koji prikuplja dokaze i podiže optužnicu. Tužilac, a ne istražni sudija, prikuplja dokaze o nekom delu u pretkrivičnom postupku, naravno, u saradnji s policijom, i zatim pokreće postupak. U toj fazi osumnjičeni bi imao pravo na advokata, ali se zakonom uvodi obavezno video-snimanje iskaza kako bi se otklonili prigovori na postupanje policije i istražnog tužioca. Pritvor bi i ubuduće određivao sud.
Među novinama u prikupljanju dokaza jeste i snimanje osumnjičenog, angažovanje ubačenog agenta, sklapanje simulativnih pravnih poslova... Uvodi se mogućnost zaplene imovine stečene krivičnim delom, kako osumnjičeni ne bi mogao da je otuđi pre okončanja sudskog postupka. Predviđa se mogućnost nagodbe tužioca sa okrivljenim, braniocima i oštećenima (abolicija ili ublažavanje kazne čak do polovine) kad je u pitanju delo za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine.
Zakonikom se definiše organizovani kriminal i tehnike koje se primenjuju kod složenih krivičnih postupaka. Šef organizovane kriminalne grupe neće moći da bude zaštićeni svedok i neće moći da bude oslobođen krivičnog gonjenja, a kazna može da bude smanjena.
Protiv predloženog novog zakona glasaće samo poslanici Srpske radikalne stranke, a poslanici DS, koji ne učestvuju u radu Skupštine, ipak ukazuju da je ovaj tekst zakona u suprotnosti s Ustavom i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima. Milan Marković je na konferenciji za štampu upozorio da će policija, odnosno BIA, moći tajno da ulazi u privatne stanove "sumnjivih" i da u njih postavlja uređaje za prisluškivanje i snimanje, što predstavlja rigorozno kršenje i ugrožavanje prava građana na privatnost. Do sada je, inače, policija mogla samo da pretresa nečiji stan, ali po odluci suda i uz prisustvo dva svedoka

Пренето из Гласа јавности
И ништа ми није јасно.
Куда идеш Србијо???

Треба да им из магацина поделе кожне мантиле и звезде петокраке па да буду као
она КОМУНИСТИЧКА БАНДА звана ОЗНА,КОС,УДБА,ДБ...Примили се педери на филмове о шпијунима а ови неспособни посланици гласају за законе који ће прво њима доћи главе.Или мисле да је народ стока па да нас могу опет затварати на голе отоке а ми да се смејемо!
БИА = Банда Идиотских Аматера

Iron Lord:
Ma kakvi!
Ja sve čujem šta komšije pričaju!

Em stara zgrada em bežični telefon "hvataš" na 37-om kanalu TV aparata...

Ja komšijine tel.razgovore jednom 'vatala preko kanala Studija B, ili, kako bi se isti izrazio, Studio bea! Nego, sve mi se čini da će, kad krene prisluškivanje spavaći(je)h soba biti više bruke i sramote za one iz njih nego pikanterija! :lol:

Mae:
Ja komšijine tel.razgovore jednom 'vatala preko kanala Studija B, ili, kako bi se isti izrazio, Studio bea! Nego, sve mi se čini da će, kad krene prisluškivanje spavaći(je)h soba biti više bruke i sramote za one iz njih nego pikanterija! :lol:
Ja imam prve komsije toliko gluve(sto mene da zapadnu) da cujem svaki njhov razgovor telefonom, s kim god da pricaju :razz:
Jedan "komsija" je zensko, nije ni staro, pa sta da vam kazem :shock:
Za vreme bombardovanja, jedan dan secam se, ubi s Cera, ajoj od ranog jutra, trese tlo pod nogama,a ona mene pita negde oko podneva: Jesu li svirale sirene, oce li poceti da gadjaju :confused:
Ja sam se prekrstila, posto mi je to jedino preostalo, a ona je razumela ovako: Dabogda, i ja kazem :shock:
E, sad sta bi BIA mogla cuti iz njene spavace sobe, ne smem ni da zamislim. Jadan komsija ;-)

Plava Bilja:
Ja imam prve komsije toliko gluve(sto mene da zapadnu) da cujem svaki njhov razgovor telefonom, s kim god da pricaju :razz:
Jedan "komsija" je zensko, nije ni staro, pa sta da vam kazem :shock:
Za vreme bombardovanja, jedan dan secam se, ubi s Cera, ajoj od ranog jutra, trese tlo pod nogama,a ona mene pita negde oko podneva: Jesu li svirale sirene, oce li poceti da gadjaju :confused:
Ja sam se prekrstila, posto mi je to jedino preostalo, a ona je razumela ovako: Dabogda, i ja kazem :shock:
E, sad sta bi BIA mogla cuti iz njene spavace sobe, ne smem ni da zamislim. Jadan komsija ;-)

Što će reći- nagluvima je bombardovanje prošlo k'o da nije ni bilo! :lol:

Back