bi li rade imali kanal ili portal ?

ravana3

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
269
Znam da su ulaganja u televiziju veca ali kada se vagne ulozeno sa prinosom sta je bolje imati . Kvalitetan portal je isto skup . Godisnji troskovi npr net.hr su 2 milijuna eura . Dok je s druge strane telekom srbije arenasport platio 15 dok su ulaganja u al jazeera balkans 30 u 5 godina . Dakle tri puta vise od net.hr a gledanost je mizerna . Doduse i net.hq radi sa gubitkom ali su troskovi ipak manji u cijelini .

Za običnog, malog čoveka
Internet pruža bezbroj mogućnosti za predstavljanje sebe i svojih ideja.
Besplatno.

A za firme,
gde je više ljudi udruženo
odlučno u želji da uspe i drpi neku lovu ?

Eeee ... :cool:

Ako si samo mali a hoćeš puno,
pogledaj ovog malca
ima dobre klipčiće,
gledane,
ne znam dal' ima neka kinta od toga,
al' dobar je, uspešan i lično - rado ga gledam !

Razmišljajući o tajni njegovog uspeha primećujem :

1. lepoticu iza njega
2. dečko je vrlo, vrlo talentovan ( ima šarm i neophodnu dozu drskosti )!

Srećno !

Poslednja izmena:
ja bih oba dva. iako smatram da je klasicna TV bolja od portala.

klasicna televizija ti omogucava da dopres do cele teritorije i do bilo kog dela stanovnstva. ma sta neki mislili, ipak mnogi ne koriste kompjuter da bi citali portal. dakle, TV dopire do veceg broja gledalaca.

osim toga,
gledalac gleda TV 3 sata a vala i 8 sati, dok internet portal ljudi posete dva minuta, i idu na sledeci vebsajt.
reklamiranje na vebsajtovima je glupost, iz prostog razloga sto baneri postanu sarenilo oko teme koja te zanima i cesto citas a da ne primetis o cemu se radi u reklami.
reklama na TVu je totalno drugacija, prekine se prenos filma i ide reklama. pa jos par kanala imaju reklame u isto vreme, i ne mozes da ih izbegnes. u nemackoj ide 20 minuta filma pa 6 minuta reklame, jes agresivno i dosadno ali gomila kanala imaju reklame u isto vreme, i nema ti spasa. uvek bih se radije reklamirao na TVu nego na vebsajtu. mada i jedni i drugi lazu kako su najcitaniji i najgledaniji samo da naplate reklamni prostor sto skuplje. zato im se isplati da prave lazne posete vebsajtu odnosno da ih narucuju, kao i komentare i bilo sta.

sve u svemu, portal ne moze da se poredi sa TV. i mislim da svaka TV ima veci profit od reklama nego portal.
al zato jedna kamera kosta 20 000 dolara (Canon EOS C500) a samo jedan objektiv za kameru 36 000 evra (Canon CN-E 14.5-60mm T2.6 L S).

Poslednja izmena:
Znam da su ulaganja u televiziju veca ali kada se vagne ulozeno sa prinosom sta je bolje imati . Kvalitetan portal je isto skup . Godisnji troskovi npr net.hr su 2 milijuna eura . Dok je s druge strane telekom srbije arenasport platio 15 dok su ulaganja u al jazeera balkans 30 u 5 godina . Dakle tri puta vise od net.hr a gledanost je mizerna . Doduse i net.hq radi sa gubitkom ali su troskovi ipak manji u cijelini .

nisam dobro shvatio, ti bi da budes bolji od nacionalne frekvencije? :D

Back