BG vs. NS

kvalitet fakulteta nije u 2500 stranica.

Tih 2500 stranica nemaju nikakve veze sa fakultetom obicna knjiga ne znam u vezi sa cim je tvoj post...
Zapravo anita je skrenula sa teme pocevsi da prica kako je neko manje inteligentan zato sto uci nesto 4 h a ja sam samo kao kvantitet uzeo tih 2500 strana koje ucim ....

Tih 2500 stranica nemaju nikakve veze sa fakultetom obicna knjiga ne znam u vezi sa cim je tvoj post...
Zapravo anita je skrenula sa teme pocevsi da prica kako je neko manje inteligentan zato sto uci nesto 4 h a ja sam samo kao kvantitet uzeo tih 2500 strana koje ucim ....

Ti ako dnewno ucis wishe 4 h, puko si majke mi.
Ai josx owih 2 500 strana.. :roll:
uzas. Bolje ti je da budes normalan, radis nesto,nadjes nesto u ziwotu. Brate ok je uciti i biti odgoworan.. ali natji balans..

Mislim uopshteno. Kvalitet fakulteta se ne meri ako treba da naucish 2500-3000 stranica, vec koliko razvije kriticko misljenje, analitiku i fin pristup nauci. ;)

Mislim uopshteno. Kvalitet fakulteta se ne meri ako treba da naucish 2500-3000 stranica, vec koliko razvije kriticko misljenje, analitiku i fin pristup nauci. ;)
A to da :)
Ti ako dnewno ucis wishe 4 h, puko si majke mi.
Ai josx owih 2 500 strana.. :roll:
uzas. Bolje ti je da budes normalan, radis nesto,nadjes nesto u ziwotu. Brate ok je uciti i biti odgoworan.. ali natji balans..
:think:
Da, opet ti kazem nauci da citas nemoj mnogo da visi na temama koja podrzavaju hebanja zvitonja :S

Znate kako, studirajte gde ko zeli. Ja sma odabrao Bg iz nekih intimnih razloga, ali to ne znaci da je NS losh. Svaki grad nosi lepotu. Ja obozavam citavu Vojvodinu, zbog svoje tolerancije i multikulturalnosti, a isto volim Bg zbog ubrzanog zivota i velike populacije. Lepota sveta je shto smo razliciti. Kako ocekujete da iko poshtuje vashe misljenje, ako ga primoravate na vashe.

Novi Sad mi je daleko lepse grad za zivljenje, nekako priroda ne znam bio sam jednom tamo i stvarno mi je bilo predivno, u Beogradu sam bio dva ili tri puta i tamo mi je bilo lepo ali mi je Bg nekako urbaniji i sve. Mada sam pre za studiranje u Bg iz ociglednih razloga .

Izvinjavam se sto dizem temu stariju od sest meseci ali nije da otvaram novu za nekoliko dana "preko" :p

lično i subjektivno bg uvek, vojvodinu ne volim nikako, a što se tiče studiranja verovatno je isti ****** i tamo i ovde... što reče neko razlika je univerzitet u bg i univerzitet u prostini, kosovska mitrovica ili privatnici....

Ja sam zavrsio fiziku u NS.Sad radim doktorat u inostranstvu.Ipak buducim studentima savetujem Bg univerizitet koji ipak bolji.Ipak ne treba se zavaravati ni on nije evropski vrh,nazalost.

Znate kako, studirajte gde ko zeli. Ja sma odabrao Bg iz nekih intimnih razloga, ali to ne znaci da je NS losh. Svaki grad nosi lepotu. Ja obozavam citavu Vojvodinu, zbog svoje tolerancije i multikulturalnosti, a isto volim Bg zbog ubrzanog zivota i velike populacije. Lepota sveta je shto smo razliciti. Kako ocekujete da iko poshtuje vashe misljenje, ako ga primoravate na vashe.

:klap:

Ljudi manite se Beograda i Novog Sada, tu je i Subotica na univerzitetskoj mapi Srbije!
1) Imamo Ekonomski fakultet, Visoka tehnička škola, Visoka škola za obrazovanje vaspitača, Učiteljski fakultet, Građevinski fakultet, i gomilu privatnih
2) Ubedljivo najjeftinije cene školarina, smeštaja, ishrane, prevoza, generalno Subotica je jeftinija od BG i NS
3) Miran i bezbedan kraj sa preko 25 nacionalnih manjina
4) Noćni provod izuzetan (mađarice lako podvodljive)
5) Sve je na dohvat ruke
6) Jedini studentski grad u Srbiji u kojem studentski domovi nisu popunjeni
7) Izuzetna kultura, hrana, mentalitet opušten, bez tenzije i zavisti :D

Posto sam iz Subotice,moram i ja doprineti sa par komentara.Ako gledamo na cene hrane,smestaja,prevoza,Subotica je skuplja od NSa.Jos tu je ocita monotonija,i nocni provod se nalazi u Engelsovoj ulici.Za multikulturalnost i blizine svega se slazem.Samo,ekonomski faks i ne uliva nesto puno poverenja.

Zavisi o kom je fakultetu reč. Celokupno gledano, ja prednost dajem Beogradu.
Što se tiče NS, najbolje što on ima je FTN. On je dobro organizovan, ima super program, profitabilan je, odnos između profesora i studenata nije tako krut kao na većini Bg faksova. Možeš da ga upišeš čak i ako nisi genije za matm, fiziku, programiranje itd. Stoga je pristupačan svakome ko je zainteresovan za te tehničke nauke, a ne želi da se drnda sa ekonomijom na FON, ili ekstra teškim etf. ili mašinskim u Bg.
Pravni u NS je nula u poređenju sa Beogradskim. Imam dosta primera u okolini i sa jednog i sa drugog, i smešno je koliko u NS malo rade i kakve sve to budale završe u roku.
Takođe Beogradu dajem prednost kada su u pitanju društvene nauke kao što su ist, soc, fzf. Dobija se šire obrazovanje iz ovih oblasti što je neophodno ako ne želiš da budeš baš profa u školama, za šta uglavnom u Novom Sadu učiš.
Jedino gde su ova dva univerziteta izjednačena su možda jezici. Mislim da je bolji program za jezike u Bgu, ali su oni zbog loše organizacije katedri na lošem glasu, stoga je možda bolje upisati jezike u NS.

Back