БЕЗВРЕДНО УЛАГАЊЕ У СТАМБЕНИ ФОНД

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.547
како кажу .. све по закону ... направљен фонд .. уплаћујеш ... стан не добијеш .. али други добиј е.. пуј пике не важи

међутим

да ли сада они који су добили станове преко фонда треба да обештете оне који нису добили станове преко фонда ?

пошто је 'стара штедња'вражена .. па враћане су паре од Дафине и Језде ....

могуже ли је реституисати стамбени фонд ... Постоје докази како је стан .. добијен .. наслеђен .. препродан

судбина Стамбенога фонда је врло слична пензионом фонду .. стотоне хиљада су улагали а бањешвласништва пензионих фондова бам бадава распродау

2006

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:180789-Moje-pare-ne-smeju-da-zastare

2012

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=04&dd=10&nav_id=599064

Изели вуци магарице

Ovo ti je dobro nisam nikad razmisljao kako da se obestete oni koji su izdvajali a nisu ostvarili pravo.
Posto oni koji su dobili stanove , a mi gradili kuce, stalno iznose adut da su oni ulagali u fond i time to zasluzili , ovo je veoma zanimljiv predlog
( naravno da ce biti puj pike ne vazi) , da se od institucija EU zatrazi vracanje revalorizovanih para.
Pratim ovu temu zbog ideje.

Poslednja izmena:
Kim beat

Незнам шта рећи ... сваких 6 година тема испливава без ефекта

извајано је од 1964-2004 значи тачно 40 година .. колико је радни стаж .. гле чуда

многи су рецимо издвајали од '64-те до '80-те па пошто никако нису добили стан узели су кредит ... кредит одплатили ... а наставили су им узиматиза
стамбени фонд ... а цело време им је брачни сапатница-ик исто био скраћен за ОБАВЕЗНЕ уплате стамбенога фонда

'90-их је све 'пропало'

затим у становима су становали потомци који су 'наставили извајати' односно утимали су им за за стамбени фонд ....

фонда нико није мога бит одлобођењ 'ма је и има решено питање становања'

Практично су неке породице пљачкане четворостуко више ....

Poslednja izmena:
Ma ok , ova mi je ideja zanimljiva ne zbog para koje su ulagali moji dedovi i roditelji , nego zbog arogancije srecnih dobitnika.
Zamislite neki deda nezenja daje ovakav oglas : Prodajem stan od 120 kvadrata u centru da bih kupio manji. Velike su dazbine za veliki stan.
A ko je njemu , samcu, dao stan od 120 kvadrata .Ili menjam dva stana za veci. ( naravno sve drzavno drustveni stanovi.)

KB

Не би ме чудило ништа да неко изнесе података да у 'источним'републикама СФРЈ тек сваки десети улагач у стамбени фонд је 'добијао'стан ...
а у западним рапубликама је сваи други 'улагач'у станмбени фонд добијао стан ...

Те стога и практично 'би ... али је немогутје ревалоризовати реституцијом .. и тако то јелте '

јер су уствари грађани запада сума сумарум де фацто унд де јуре 'опљачкали' гражданке и гражданине истока ....

....

а уствари 'време откупа станова''90-их је бил аматеријална стисфакција када су многи успевали да 'наплате'своје

уплате у стамбени фонд .... змачи ипак долазимо до тога да је исток пљакао исток

.. ала је све ово компликовано :)

Poslednja izmena:
Ovo ti je dobro nisam nikad razmisljao kako da se obestete oni koji su izdvajali a nisu ostvarili pravo.
Posto oni koji su dobili stanove , a mi gradili kuce, stalno iznose adut da su oni ulagali u fond i time to zasluzili , ovo je veoma zanimljiv predlog
( naravno da ce biti puj pike ne vazi) , da se od institucija EU zatrazi vracanje revalorizovanih para.
Pratim ovu temu zbog ideje.

Они који су градили куће су из тог фонда узимали повољне кредите у својим фабрикама.

Узети кредит поједе инфлација.

Verujem da postoje zakonske mogucnosti da se ulaganja u stambeni fond vrate. Osnova za to je kontinuitet vlasti i to sto niko nije odovarao za kradju fondova za stanove ili stanova.

- - - - - - - - - -

Они који су градили куће су из тог фонда узимали повољне кредите у својим фабрикама.

U vreme inflacije i hiperinflacije stambeni fondovi su vec
bili prazni, a stanovi oteti. Tako da ko god nasledio takvu drzavu ima obavezu
da nadoknadi opljackano ili da optuzi pljackase.
Mnogi su gradili kuce bankarskim kreditima koji su uredno isplaceni do inflacije.

Boljarin

Они који су купили на кредит а градил еим фирме '80-их непријатно ће се изненадити кад буду проверавали електронску
катастарску регуларност па вуду видели да у периоду '75-'85 скоро 90% фирми ниј еуопште укњижавало приављивало порез .....

тако да ће сви ти , пре фамозне повуљне камање одкупа станова ...
морати да покрећу легализационе поступке .. јуре документа ....

Alter_Ego

Хмммм .... Инфлација је појела кредите од '91 - '95 - те ... а не кредите о којим аје рец у теми ...

Сви кредити како каже Бољар .. јесу до '90 те враћани ....

Poslednja izmena:
Boljarin

Они који су купили на кредит а градил еим фирме '80-их непријатно ће се изненадити кад буду проверавали електронску
катастарску регуларност па вуду видели да у периоду '75-'85 скоро 90% фирми ниј еуопште укњижавало приављивало порез .....

тако да ће сви ти , пре фамозне повуљне камање одкупа станова ...
морати да покрећу легализационе поступке .. јуре документа ....

Alter_Ego

Хмммм .... Инфлација је појела кредите од '91 - '95 - те ... а не кредите о којим аје рец у теми ...

Сви кредити како каже Бољар .. јесу до '90 те враћани ....

Инфлацију си имао и пре 90.

57150051-122c-47e8-a45f-0a570a0a0a6c-jugoslovenski-dug-previewOrg.jpg

Нпр. 1987. је била 167 %

Свакако да предузећа на узете кредите за "индивидуалну стамбену изградњу" нису урачунавале реалну цену кредита а реална цена кредита је морала да урачуна инфлацију.

Ne znam ja ko je sta uzimao , mene zanima da kada bi se skupilo dovoljno potpisa da udje u proceduru da oni koji su davali parew da im se iste vrate.

Ne znam ja ko je sta uzimao , mene zanima da kada bi se skupilo dovoljno potpisa da udje u proceduru da oni koji su davali parew da im se iste vrate.

Па теоријски све ј ебило по закону... Јесте крадја али по закону ...

Несто као акције.. сви купују акције да би паре осигурали а фирма прогласи банкрот и акциј епоједе маца ...

Back