Bezvoljnost i gubitak motivacije

Dakle, kao sto naslov kaze u zadnje vreme me zestoko tuce bezvoljnost i totalna nezainteresovanost za bilo cim. Depresija znam.

Sad neki savet: sta, kuda, kako?

stanje u kom se ti nalazis nije depresija vec apatija
imam da ti predlozim samo jedan proveren recept... FIZICKA AKTIVNOST u bilo kojoj formi ( teretana, fitnes, trcanje, plivanje, voznja bicikla, sta god)
cim budes fizicki podigao nivo u kojem se nalazis, sve ce doci na svoje mesto

Dakle, kao sto naslov kaze u zadnje vreme me zestoko tuce bezvoljnost i totalna nezainteresovanost za bilo cim. Depresija znam.

Nema sta da brines jer zima mnogima donese depresiju. Sto vise fizicke aktivnosti, cak i setnja, nemas pojma koliko ona moze da pomogne. Samo stvar je u tome sto si beozovoljan za to ali nateraj sebe prva 3 dana kasnije to dolazi samo.

Gledaj da ides u krevet pre ponoci i da spavas oko 8h, nikako vise tipa 10, 12 sati.

Ниси једини, ја немам воље ни за чим, да било шта радим, да нешто планирам, све као: Ма сутра ћу, ма следеће недеље ћу, све одлажем. Једино што имам воље то је да једем и физички сам активан, то је барем добро, вежбам, а остало ништа, ленчуга тешка :mrgreen:

Могуће да је то пролазна фаза, тако се барем мени дешавало. Рецимо будем такав неко време и онда се нешто деси, нешто захебем и онда као да се пробудим, почнем да исправљам и добијем мотивацију.
Мени је пре мотивација била да увек будем први, у било чему, да будем главни, доминантан, да радим максимално и трудим се како би ме људи хвалили, рецимо тако нешто, а и како би уживао у ономе што остварим, јер чим нешто завршим одмах, чим будем први, онда одмарам док се други муче.
Проћи ће то, од зиме је.

Poslednja izmena:

Ne mora uopste da znaci da ti imas psiholoski problem. Mozda imas, nista ne tvrdim... ali ako si inace stabilna licnost mozda ti nesto fizicki fali. Tako na primer meni kada jedem gluten i secer ili puno ugljienih hidrata bude bas bezveze, nemam dovoljno energije i bas je bljak.

Inace kada se hranim pravilno volu bih rogove iscupala.. bez problema.

Ne mora uopste da znaci da ti imas psiholoski problem. Mozda imas, nista ne tvrdim... ali ako si inace stabilna licnost mozda ti nesto fizicki fali. Tako na primer meni kada jedem gluten i secer ili puno ugljienih hidrata bude bas bezveze, nemam dovoljno energije i bas je bljak.

Inace kada se hranim pravilno volu bih rogove iscupala.. bez problema.

Koju hranu preporučuješ za energiju ?

Back