Bezvolja posle operacije ..i posle majke

bokazelenika

Zainteresovan član
Poruka
216
Dobar dan dobro veče

Volim forum .volim da pišem na njemuali sam došla u situaciju da nemam šta pisatiNemam zašta živeti.
Sve je počelo kada sam doživela saobraćajnu nesreću. Izlomljenu nisu hteli da me operišu zbog krvi u mozgu. Koma 25 dana. Zafrknula sam doktore koji su vikali da ću umreti Probudila se posle operacije . Odležala kući još 3 meseca.
Majka je došla iz švajcarske sa kojom nisam govorila . Nadala se da ću umreti ali nisam.
Dok sam bila u bolnici u komi ona mi je ispraznila stan podrum sve živo..Dala je oglas za prodaju stana mog jer njima ..njoj i sestriću i sestri trebaa para...
A kada sam stala na noge ..videla sam da je i podrum i sva moja dokumenta da je bacila.
Pitala sam je zašto.
Rekla je nisam ja.
Ne znam ko je.
Onda je otišla kući svojoj u inostranstvo i počela da me zove i kuka kako nemaju para jer je ona sve potrošila na mene( apsolutno ni to nije istina .ja sam sebi kupovala da jedem)
Kuka kako moram prodati stan jer oni nemaju para...
Sad .. meni se baš nekako povraća.
nije da mogu kontakt sa njoj prekinuti jer ona ima 8o godina ...ali ona je počela da okolo zove i priča kako sam ja nezahvalna.
A onda je stiglo obaveštenje njoj na moju adresu da je odbijen zahtev za sudjenje
Jer kada je bila ovde ona je predala tužbu da sam bolesna i da sam nesposobna da brinem o svom stanu...
I to je odbijeno
..Više ...ne znam šta da mislim. Umesto da mi je drago jer sam preživela sve šta sam preživela .ja još uvek čujem njene reči svako jutro kada se probudim...bolje da sam ostala mrtva u saobraćaju nego da sam ostala ovako....(to dok nisam mogla ni da ustajem ni da hodam)
Pitanje moje je...
Ja ne zaslužujem to ništa. Ja sam Baku moju presvlačila joj pelene 4 godine dok nije završila životno putovanje.
I svakom bi.
Kako majka ( ona me nije ni ocuvala nego je to moja baba radila) ..kakva je to majka koja ima takve postupke i mišljenje. Osnovno .. meni je samo u glavi da hoću da joj onemogucim da kad dodjes da bude kod mene. Ja ne želim ni da je vidim . Ne znam koliko je prirodno ovo što je izazvala u meni. Ne znam ali imam jak instikt za borbu za život i to sa njom...
Koliko su moja osećanja ova prirodna?

Jesu prirodna, jer ljudi se po uzoru na druge ljude oslanjaju na porodicu , i na roditelje..

Ali to nije dobar model...
Nije, zato sto mnogi roditelji , i na Balkanu , nisu bas roditelji , vise su osobe sa karijerom da imaju decu....znate ono kad neko uperi pistolj u vas a vi pocnete da kukate, nemoj imam decu...ili ja imam dvoje....kad neko prica o lepom dogadjaju sa svojom decom..
Slucajno , video sam zene koje nisu bile ukljucile majcinske emocije. Znaci nista ama bas nista nisu osecale prema deci...
Ali ni to nije nenormalno , desava se...
Desava se i kod macaka...i kod drugih zivotinja..
U ovim slucajevima, koje sam ja video , poverenje i moj dobar neobavezujuci savet su doneli da se zena ukljuci i kao majka i onda kasnije tu nije bilo nista cudno sto je kao i ostale majke...Samo nije bila ukljucena od pocetka...Desava se..

Ali ima osoba koje zbog nekog svog vaspitanja ili neke druge psihologike u sebi mrze ili nisu dobro sa svojom decom..
Da pojasnim sta znaci nisu dobro.....To znaci da osecaju ugrozenost, da po svim prikazima kao da mrze i zele zlo svojoj deci. Tu su projekcije i unutrasnja misljenja takvih osoba jako cudna, ali uvek je u pitanju veliki sebicluk i egoizam, a nekad i narcisoidnost...Tako da zbog odnosa SVI prema meni , takva osoba ima vrlo nakazne stavove, kodekse, a nekad i emocije prema svojoj deci, obicno prema svoj deci ,a nekad se desi da prihvate ono koje je vise nalik njima iako problematicno...dok postaju tirani prema drugima...

Ukratko da bi naucio kako je lep zivot i sve sto ti treba mudrosti i znanja u zivotu , ako si genije treba ti do 18 godine...eventualno do 20te godine...ali da bi naucio kakve sve patologije ljudi mogu da smisle i da zive i cine, treba ti ceo zivot od 90 godina....i neces stici sve da provalis kakvih idiotluka ima..

Stoga je najbolji savet i procena, da odvajanje zivota cini cuda....Nije potrebno da se desi emotivni razlaz, ili emotivni zakljucak...iako se cini svakom kad je povredjen da je potreban i emotivni zakljucak, ali nije potreban...Potrebna je jasna odluka sta je adekvatno , bas ta rec, sta je odgovarajuci izbor za nastavak zivota i kakve odnose treba uspostaviti prema svetu...a to ukljucuje i roditelje..

Dakle jasno je da ce zakljucak biti da se oseca izneverenost, i to stvara mucninu izneverenosti , ali tu je i kraj, ako znas sta da ocekujes nema vise izneverenosti...
U slucaju pokusaja pravnog preuzimanja kao sto ovde postoji , mora se resiti i neka pravna prica...neko ko ce biti ovlascena osoba za donosenje odluka dok se izneverena osoba ne moze smatrati sposobnom za donosenje odluka, znaci kod hitnih slucajeva, operacija , kome i slicno...ali i u vezi pravnog nasledja..
Pravni postupak je tu da se uvede red u okruzenje, jer to je sastavni deo stvarnonsti , da ne sirim filozofiju , nesto mora i na poverenje, svako ima nekoliko stvarnosti , pravna je jedna od njih...i to je potrebno da se regulise redovno npr na 6 meseci, jer pravo poznaje zapustenost i zna da kazni ljude zbog zapustenosti regulisanja svoje pravne stvarnosti..

Da se vratimo na emotivni i zivotni deo..
Pored izneverenosti , kao negativne, ima i pozitivnih stvari kad roditelj nije tu u blizini povredjenog koji se oporavlja ili se vec oporavio....
Sit gladnome ne veruje, i svaki roditelj, ce cak i kad nudi paznju i negu , nuditi dominantnu negu , tj nemocnik nece bas biti tutkan i nutkan bez uslova...tj svako kad cini ima i neke svoje standarde kako treba da izgleda okruzenje pa tako se i postavlja..
Narocito kad je starija osoba, ima navike, sto znaci npr da banalizujem, ako osoba koja se neguje ima visok nivo masti , a negovatelj ima naviku da krka ulja i masti u hranu , on ce realtivizovati potrebu bolesnika da se uzdrzava od koriscenja ulja i masti , jer je navikao da pravi jela sa povecanim sadrzajem ulja i masti...

Kod zacina moze i da popusti...
Ili kod uredjenja okruzenja, ili kod nekih drugih stvari , vezanih za bolest..

Tako da je nekad bolje cim nema potrebe za nekom negom, i ne zahtevati je i nemati je..

Sledeca stvar i pored osecaja izneverenosti i osecaja adekvatnog postavljanja stvari je treci cin , a to je uvodjenje pomirenja...
Pomirenje ili oprostaj je bitan da ne kvari zdravlje nas , osobe...a ne da se pokazuje drugima....
Tu je cesto vazno da neki gest, koji nategnuto moze da se tumaci kao ljudski , a dolazi od roditelja koji je problematican, uzimamo kao osnovu za floskulu kakav god da je blizi nam je od vecine ostalih....
To donosi dozu oprastanja prema blentavim i neljudskim i neverovatnim postupcima i stavovima roditelja prema svom detetu iako velikom...
To oprastanje je bitno da ne puni dushu jedom i tugom vec da ostavi stvari udaljene sto je najbolje resenje...
Cak i komunikacija na distanci moze doneti privid lepsih odnosa roditelja i deteta....svako ima svoju parohiju...nemesanje donosi postovanje...
To bi ocigledno bio slucaj i ovde, jer bacanje sape i omalovazavanje kao i utrpavanje svojih potreba prema detetu su signali kad treba odraditi sikter metodu...
Kad roditelj ne poznaje granice ponasanja koje treba da ima , pa i prema svom detetu , mora da se uci , kao da je tek poceo da hoda, naravno nedokazanim osobama ne ulazi bas lako u glavu , niti moze puno da udje, ali bar treba jasno povuci granice..

I to se desava....i resava...

Tako postavljeni odnosi , sa postavljenim granicama donose zdraviji zivot svima gde se takva situacija desi...
A daje sansu i da se primeti i okruzenje, tj drugi ljudi , dok bi povredjenost koja bi se gomilala to sprecavala..

Ne treba opravdavati roditelja, to nikako , omeksavanje uvreda i izneverenja se ne radi da bi se opravdao roditelj, nego da bi serasteretilo dete od izneverenih ocekivanja i onoga sto drustvo namece kao ocekivanje i uzor, a nije slucaj...
Odbaciti standard drustva kad vec nije prisutan je zdrava stvar...nemas i ne obazires se...pruzi se koliko ti mozes...neko se rodi sa 5 stanova i jednom kucom, a neko bez stana i kuce...ne moze od opstine ni baraku od dasaka ili kontejner da namesti negde i zivi u miru..

Sve se to desava i pametnim potezima se i resava..

Ne znam za slucajeve odricanja roditelja u kasnijem dobu zivota, obicno se desava kad je osoba mlada...ali kao sto postoji odricanje od deteta, od strane roditelja, postoji i odricanje od roditelja od strane dece...
Ne bi trebalo da bude problema oko nasilnog dolazenja, narocito posle odricanja....ili utvrdjivanja nekog opunomocnika, tj osobe koja ce biti STARATELJ, ili zakonski zastupnik, tako se to u pravu zove...

Back