Bezosećajni rak, podudaranje sa horoskopskim znakovima

white_warg

Iskusan
Poruka
5.889
Rak sam u horoskopu ali nemam ni jednu jedinu osobinu koja bi me mogla okarakterisati kao raka.
Podznak mi nije pouzdan, negde ispadne da je Vodolija negde Devica.
Ali ovo za raka mi nema logike. Nisam emocionalna, ne plačem na svakom koraku, ne želim da stvorim veliku porodicu, nemam majčinski instikt još od detinjstva.
Ne pokazujem svoja osećanja svakoj osobi koju sretnem na ulici. Nisam ranjiva.
Ne bežim kada neko krene na mene nego vratim duplo.

Svi su mi rekli da bi trebalo da budem Škorpija. E sad da vas pitam, da li se vi podudarate sa vašim horoskopskim znakom?

Mnogi nemaju osobine svojih znakova.Astrolozi "naucnici" igraju dvostruku igru,posto bi to trebalo biti generalizovanje ljudi,ako osobe ne odgovaraju svom znaku,onda se vade na natalnu kartu.Ali ako je Horoskop "nauka" koja generalizuje,zasto toliko ljudi ne odgovara svom znaku,da li Natalne karte obesmisljavaju Horoskop,cemu onda sam Horoskop ako nema generalizacije.Horoskop je zabava,nista manje nista vise.Neki nepismeni bi rekli da je to ozbiljna nauka.Ali cim se takvom naukom ozbiljnije bave (uglavnom)nepismeni diletanti i dokoni ljudi,onda to govori kakva je to nauka.
A posle 30te se aktivira podznak navodno,ne 40te.

Rak sam u horoskopu ali nemam ni jednu jedinu osobinu koja bi me mogla okarakterisati kao raka.
Ali ovo za raka mi nema logike. Nisam emocionalna, ne plačem na svakom koraku, ne želim da stvorim veliku porodicu, nemam majčinski instikt još od detinjstva.

Svi su mi rekli da bi trebalo da budem Škorpija. E sad da vas pitam, da li se vi podudarate sa vašim horoskopskim znakom?
Majčinski instikt otkrivaš tek ako dobiješ dete.

Mnogi nemaju osobine svojih znakova.Astrolozi "naucnici" igraju dvostruku igru,posto bi to trebalo biti generalizovanje ljudi,ako osobe ne odgovaraju svom znaku,onda se vade na natalnu kartu.Ali ako je Horoskop "nauka" koja generalizuje,zasto toliko ljudi ne odgovara svom znaku,da li Natalne karte obesmisljavaju Horoskop,cemu onda sam Horoskop ako nema generalizacije.Horoskop je zabava,nista manje nista vise.Neki nepismeni bi rekli da je to ozbiljna nauka.Ali cim se takvom naukom ozbiljnije bave (uglavnom)nepismeni diletanti i dokoni ljudi,onda to govori kakva je to nauka.
Naravno da mnogi nemaju najizrazenije osobine svoga Sunca( znaka) kada imaju vecu dominaciju planeta, citave stelijume u drugim znakovima, pa im takvo Sunce daje samo 10 % osobina, nekada i manje, i nije isto kada se Sunce nadje u ugaonim, tj kardinalnim kucama ( 1,4,7.10) ili kucama promjenjivih znakova, tkz kadentne ili padajuce kuce(3, 6, 9 12), mnogo ce se jace izraziti to Sunce u ugaonim tj kardinalnim kucama.
Sam horoskop, sedmicno, mjesecno, godisnje itd analize koje u isti kos stavljaju 800000 osoba sa lupam Suncem u Vagi, su po meni glupost i zabavne su prirode, jer isto kao sto se te Vage razlikuju fizicki, tako se razlikuju i karakterno, voljom, egom itd, sukladno unikatosti svake natalne karte.
E sad, ako mislis da astrolozi, tj oni koji se smatraju astrolozima, mnogo lazu, sa ciljem ostvarivanja materijalne koristi, da ni blizu nemaju znanja, koliko se predstavljaju da imaju, tu si poptpuno u pravu.Tj nisu oni krivi, sto je astrologina zapravo psuedonauka, koja jednoistavno nema odgovor na sve, koja moze osobi ukazati na zivotne sklonosti, prepeke, moguce blokade, moguce zivotne sanse, ali uglavnom je na slobodnoj volji pojedinca, da li ce takve sanse i prepreke prepoznati.Astroloska simbolika ti je kao saobracjani znaci, samo te upucuje, kako bi trebalo da se " ponasas".Npr ukazuje ti da bi ti sa Suncem u 10 polju u Vagi, dobro bilo da se zanimas za pravne nauke. ali ti ne moras tako da postupis, ali ces odabrati losiji poziv za sebe.

Ascedent je 1 kuca horoskopa, boji nas identitet, licnost, odrtastanje, ono kako nas okolina vidi, manire, govor, predstavlja nasu prvu mladost, ulazak u zivot, pa je to da ascedent pojacava svoje djelovanje iza 30 godina zivota, glupost.Upravo Sunce, svijest, ego, osobi jaca vremenom.

Najposlovniji ljudi, najambiciozniji koje znam, toliko su poslovni da su dosadni, imaju Sunce u znaku Raka.
Iako cemo cesce cuti da se radoholicarstvo i ambicioznost veze za Jarca, Jarac vise ima taj filing za pravo vrijeme( Saturn) kada treba da se nadje na " pravom mjestu".Da mu sine neka ideja lucidna, ali generalno 90% Jarceva koje znam su lijencine samo takve.

Najposlovniji ljudi, najambiciozniji koje znam, toliko su poslovni da su dosadni, imaju Sunce u znaku Raka.
Iako cemo cesce cuti da se radoholicarstvo i ambicioznost veze za Jarca, Jarac vise ima taj filing za pravo vrijeme( Saturn) kada treba da se nadje na " pravom mjestu".Da mu sine neka ideja lucidna, ali generalno 90% Jarceva koje znam su lijencine samo takve.
😁

Neće biti da si u pravu, ili si se susretao samo s profanom, pučkom astrologijom. Naprotiv, kroz istoriju su se astrologijom bavili najučeniji ljudi svoga doba - jedan John Dee npr. ( potraži na Googleu), jedan Kornelijus Agripa, jedan Ptolomej. Tačno je da je uvijek bilo i biće prevaranata ali je isto tako tačno da su o astrologiji, da se prebacimo u moderno doba, pisali Jung i mnogi njegovi učenici, kojima niko normalan neće prebaciti da su nepismeni (što se dokonosti tiče, s tim se mogu složiti, za svaki duhovni rad je potrebna izvjesna dokolica). Najveći portugalski pjesnik Fernando Pesoa jedno vrijeme je želio da se profesionalno bavi izradom horoskopa,što ga je dovelo do poznanstva sa velikim Alisterom Kroulijem. Primjera je još mnogo.Što se mene tiče, nikad na astrologiju nisam gledao kao na puku zabavu već kao na studiju ljudskih karaktera. Možda ti imaš u vidu samo ove šarlatane sa raznih sumnjivih televizija ali to za mene ne postoji. Čitam ozbiljne, prave autore kakva je recimo Liz Greene, ili Max Heindel. Nisu to nimalo površni pisci, već autori koji imaju široka multidisciplinarna znanja o mitologiji, psihologiji, istoriji ljudske misli. A osoba koja kojoj se čini da se ne pronalazi u svom sunčevom znaku, pa, treba vidjeti gdje joj je ascendent, gdje je Mars, ima li stelijuma u nekom znaku itd. Uzgred, Rak zna biti vrlo svadljiv. Još ako je Mars jak neće to biti osoba koja se ne umije aktivno zauzeti za sebe.

U natalu to ima lepo objašnjeno za one koji hoće i vole da to uzmu u obzir.
Da li ti je nekad neko tumačio natalnu kartu?
Meni nije, sama sam dok sam bila u toj priči svaku planetu u svakoj kući i znaku protumačila, ali... ima tu ponešto, ako već krećeš sa stanovišta astrologije.
Baš zato što sam to sama radila, verujem da sam podsvesno napravila da se sve tako savršeno uklapa i da više nema potrebe da mozgam zašto sam ''takva i takva'', i da je vreme da se bavim malo više svetom spolja.

U natalu to ima lepo objašnjeno za one koji hoće i vole da to uzmu u obzir.
Da li ti je nekad neko tumačio natalnu kartu?
Meni nije, sama sam dok sam bila u toj priči svaku planetu u svakoj kući i znaku protumačila, ali... ima tu ponešto, ako već krećeš sa stanovišta astrologije.
Baš zato što sam to sama radila, verujem da sam podsvesno napravila da se sve tako savršeno uklapa i da više nema potrebe da mozgam zašto sam ''takva i takva'', i da je vreme da se bavim malo više svetom spolja.
Čitala mi je skoro drugarica ali nije stigla sve i nešto je nerazumno govorila.

Čitala mi je skoro drugarica ali nije stigla sve i nešto je nerazumno govorila.
Tumačenje treba da bude jasno i da se raspoznaješ u njemu, a ne nešto zbrda-zdola...
Svakako astrologija nema sve odgovore na naša pitanja, ali i te kako pomaže u procesima unutrašnje dedukcije i indukcije-bukvalno dobiješ moć da rešiš pojedine nerešive stvari i kreneš dalje.

Neće biti da si u pravu, ili si se susretao samo s profanom, pučkom astrologijom. Naprotiv, kroz istoriju su se astrologijom bavili najučeniji ljudi svoga doba - jedan John Dee npr. ( potraži na Googleu), jedan Kornelijus Agripa, jedan Ptolomej. Tačno je da je uvijek bilo i biće prevaranata ali je isto tako tačno da su o astrologiji, da se prebacimo u moderno doba, pisali Jung i mnogi njegovi učenici, kojima niko normalan neće prebaciti da su nepismeni (što se dokonosti tiče, s tim se mogu složiti, za svaki duhovni rad je potrebna izvjesna dokolica). Najveći portugalski pjesnik Fernando Pesoa jedno vrijeme je želio da se profesionalno bavi izradom horoskopa,što ga je dovelo do poznanstva sa velikim Alisterom Kroulijem. Primjera je još mnogo.Što se mene tiče, nikad na astrologiju nisam gledao kao na puku zabavu već kao na studiju ljudskih karaktera. Možda ti imaš u vidu samo ove šarlatane sa raznih sumnjivih televizija ali to za mene ne postoji. Čitam ozbiljne, prave autore kakva je recimo Liz Greene, ili Max Heindel. Nisu to nimalo površni pisci, već autori koji imaju široka multidisciplinarna znanja o mitologiji, psihologiji, istoriji ljudske misli. A osoba koja kojoj se čini da se ne pronalazi u svom sunčevom znaku, pa, treba vidjeti gdje joj je ascendent, gdje je Mars, ima li stelijuma u nekom znaku itd. Uzgred, Rak zna biti vrlo svadljiv. Još ako je Mars jak neće to biti osoba koja se ne umije aktivno zauzeti za sebe.
Vidi montenegrin, vreme o kojem pričaš, Astrologija nije služila za izučavanje ljudskih karaktera i generalizovanje već u neke druge svrhe.Uostalom svaka kultura je imala neku svoju astrologiju i svaka je bila drugačija jedna od druge(Kinezi,Kelti) . Što se tiče Alistera,on jeste bio veliki, ali ne astrolog već okultista, mistik, stari Egipat, Lima, seks magija. Sve je bio ali astrolog nije.Astrologija nije nauka nikad bila niti će biti. Okultisti se bave brojevima ne astrologijom. To nije isto.

Bavio se astrologijom i kako ga nazvase " najsistematicniji um" svih vremena Johanes Kepler, ali kako je na kraju zivota govorio, da bi uzimao novac naivnoj asristokratiji, tj da bi osigurao materijalnu sigurnost.
Zanimao se i Njutn, i mnogi drugi veliki umovi, ali to ne znaci da su uspjeli da astrologiju ucine priznatom naukom.Upravo zato sto u cjelosti jednostavno ne moze da dokaze svoje hipoteze.
Ali moze da pomogne, da uputi, da ukaze, nikako da garantuje i da predvidi.
Gledalo mi je kartu na desetine priznatih astrologa sa ovih prostora, znaci osobe koje vaze za astro autoritete, ni jedan od njih mi nije pomogao na bilo koji nacin.Sto naravno ne znaci da astrologiju ne treba istrazivati, jer moze da bude od koristi.

Bavio se astrologijom i kako ga nazvase " najsistematicniji um" svih vremena Johanes Kepler, ali kako je na kraju zivota govorio, da bi uzimao novac naivnoj asristokratiji, tj da bi osigurao materijalnu sigurnost.
Zanimao se i Njutn, i mnogi drugi veliki umovi, ali to ne znaci da su uspjeli da astrologiju ucine priznatom naukom.Upravo zato sto u cjelosti jednostavno ne moze da dokaze svoje hipoteze.
Ali moze da pomogne, da uputi, da ukaze, nikako da garantuje i da predvidi.
Gledalo mi je kartu na desetine priznatih astrologa sa ovih prostora, znaci osobe koje vaze za astro autoritete, ni jedan od njih mi nije pomogao na bilo koji nacin.Sto naravno ne znaci da astrologiju ne treba istrazivati, jer moze da bude od koristi.
Nisam ni tvrdio da je astrologija egzaktna nauka, više intuitivno umijeće. Ima slučajeva kad se natalna karta jednostavno ne podudara sa karakterom osobe, tu si potpuno u pravu. Iskreno, ne znam zašto je to tako.

Vidi montenegrin, vreme o kojem pričaš, Astrologija nije služila za izučavanje ljudskih karaktera i generalizovanje već u neke druge svrhe.Uostalom svaka kultura je imala neku svoju astrologiju i svaka je bila drugačija jedna od druge(Kinezi,Kelti) . Što se tiče Alistera,on jeste bio veliki, ali ne astrolog već okultista, mistik, stari Egipat, Lima, seks magija. Sve je bio ali astrolog nije.Astrologija nije nauka nikad bila niti će biti. Okultisti se bave brojevima ne astrologijom. To nije isto.
Nisam rekao da je Alister veliki astrolog već da je veliko ime. Napisao je jednu knjigu i o astrologiji ali se bavio samo transsaturnovskim planetama. I zapravo je prilično dobra jer je lišena mistifikacija kojima je on inače sklon. Okultisti se ne bave nužno brojevima, zavisi da li su kabalistički usmjereni. S druge strane, sve je to povezano, recimo svaka Arkana tarota ima astrološku korespondenciju a takođe se može povezati sa određenom sefirom.

uf, tri najblize osobe su mi rakovi, svi muski,
i mogu ti reci da imam losa iskustva,
svi su na isti kalup,
a kljucna rec za svu trojicu je- egoizam,
gledaju ipak iskljucivo sebe i svoje prohteve,
ono kao, oni su porodicni i slicno,..
jeste, ali da bi porodica tu bila uvek i iskljucivo za njih,
a ne oni za porodicu,
tvrdim da se bas ne mogu pohvaliti dobrim karakterom,
za zenske ne znam

Znam neke osobe sa jakom energijom raka rade i do dva posla ne znto sto moraju nego zato sto zele
Jarcevi prepoznaju sansi i umesaju se u pravo vreme

I ja sam Rak, naravno da se ne prepoznajem u svim osobinama koje se prepisuju Raku. Ali svaki znak je opisan tako da se bar negde možeš naći, psihološka varka čista. Itekako poznajem hladne Rakove, posebno muške, i šta sad, majke su ih slagale za datim rođenja 😁
A ima i toga da svaka osoba, na svoj način tumači svaki znak, što proističe iz ličnog iskustva te osobe pa sama izvuče neke "teorije". Ja npr. prevrćem očima na 90% toga što laprdaju o mom znaku.
Ježim se od osoba koje imaju predrasude o ljudima koji spomenu horoskop, ali isto tako su mi jezivi ljudi koji ga preozbiljno shvataju i idu dotle da mene ubeđuju kakva sam ja samo eto jer mi znaju horoskop, mislim se manite me debili :pop:

Poslednja izmena:

Back