Mnogi nemaju osobine svojih znakova.Astrolozi "naucnici" igraju dvostruku igru,posto bi to trebalo biti generalizovanje ljudi,ako osobe ne odgovaraju svom znaku,onda se vade na natalnu kartu.Ali ako je Horoskop "nauka" koja generalizuje,zasto toliko ljudi ne odgovara svom znaku,da li Natalne karte obesmisljavaju Horoskop,cemu onda sam Horoskop ako nema generalizacije.Horoskop je zabava,nista manje nista vise.Neki nepismeni bi rekli da je to ozbiljna nauka.Ali cim se takvom naukom ozbiljnije bave (uglavnom)nepismeni diletanti i dokoni ljudi,onda to govori kakva je to nauka.
A posle 30te se aktivira podznak navodno,ne 40te.
Naravno da mnogi nemaju najizrazenije osobine svoga Sunca( znaka) kada imaju vecu dominaciju planeta, citave stelijume u drugim znakovima, pa im takvo Sunce daje samo 10 % osobina, nekada i manje, i nije isto kada se Sunce nadje u ugaonim, tj kardinalnim kucama ( 1,4,7.10) ili kucama promjenjivih znakova, tkz kadentne ili padajuce kuce(3, 6, 9 12), mnogo ce se jace izraziti to Sunce u ugaonim tj kardinalnim kucama.
Sam horoskop, sedmicno, mjesecno, godisnje itd analize koje u isti kos stavljaju 800000 osoba sa lupam Suncem u Vagi, su po meni glupost i zabavne su prirode, jer isto kao sto se te Vage razlikuju fizicki, tako se razlikuju i karakterno, voljom, egom itd, sukladno unikatosti svake natalne karte.
E sad, ako mislis da astrolozi, tj oni koji se smatraju astrolozima, mnogo lazu, sa ciljem ostvarivanja materijalne koristi, da ni blizu nemaju znanja, koliko se predstavljaju da imaju, tu si poptpuno u pravu.Tj nisu oni krivi, sto je astrologina zapravo psuedonauka, koja jednoistavno nema odgovor na sve, koja moze osobi ukazati na zivotne sklonosti, prepeke, moguce blokade, moguce zivotne sanse, ali uglavnom je na slobodnoj volji pojedinca, da li ce takve sanse i prepreke prepoznati.Astroloska simbolika ti je kao saobracjani znaci, samo te upucuje, kako bi trebalo da se " ponasas".Npr ukazuje ti da bi ti sa Suncem u 10 polju u Vagi, dobro bilo da se zanimas za pravne nauke. ali ti ne moras tako da postupis, ali ces odabrati losiji poziv za sebe.
Ascedent je 1 kuca horoskopa, boji nas identitet, licnost, odrtastanje, ono kako nas okolina vidi, manire, govor, predstavlja nasu prvu mladost, ulazak u zivot, pa je to da ascedent pojacava svoje djelovanje iza 30 godina zivota, glupost.Upravo Sunce, svijest, ego, osobi jaca vremenom.