Bezosecaj

Такође гужва. Стојим код врата а на њих се наклатио лик обријане главе. Питам да се заменимо јер силазим на следећој. Лик се помера ка мени и нагази ме намерно из све снаге, ваљда бесан што мора да направи тај тегобни корак. Реко' - Ви то намерно радите, јел??? Пацовчина ћути и гледа кроз тамне наочаре (а мрак пао) глуми не знам шта.

Zapamti, kultura u busevima manja od NULE.

Jedino se deda sa majcine strane "prodao" jer je bio pod jorgan planinom odn. u partizanima.

- - - - - - - - - -

Od srpskih gradova priznajem samo Novi Sad. Mislim da je taj grad pravljen za gospodu i aristokratiju. Beograd? Dzungla na asfaltu, potpisujem.

Vise nije ni nas lepi Novi Sad :heart: kao sto je nekada bio :(

Kada se vec prica o busu... Kod nas se karte kupuju kod vozaca i od kada znam za sebe znam da se ulazilo samo na prednja vrata a na ostala izlazilo. Sada su ljudi totalno posandrcali.
O keju se vec ponavljam kao papagaj. Po stazi za bicikliste guraju decu u kolicima, po setalistu voze bicikl, po stazi da trcanje setaju pse...
U marketima pred kasom ti se nabiju uz zadnjicu i dahcu za vrat kao da ce tako pre stici na red :evil:
Na pokretnom stepenistu se rasire kao da je to njihova prcija umesto da se sklone u stranu i puste da cirkulisu oni koji zure...
A, cini mi se, najvise mi idu na zivce oni koji ulaze u objekat dok drugi izlaze i guraju se na vratima umesto da sacekaju da izadjes pa lepo udju ( !?!).

nisam ja napisala da su nasi ljudi svi redom posteni, ali caka je u tome sto gradjanin srbije ako ostane bez posla nece dobiti pomoc od drzave, a cigani ce dobiti. gledam pre neki dan cigansturu dosla u poresku upravu (cukarica) zbog decijeg dodatka, valjda joj treba da nema imovinu na svoje ime ili sta vec i jos potura ono derle i quqa kako je red. a mi ostali stojimo da bi uzeli neke druge potvrde za mnogo bitnije stvari ili ljudi cekaju da uzmu kolika su im dugovanja, pa da plate.

- - - - - - - - - -

jel cu ja da dobijem deciji dodatak, ako budem imala dete? :think: ocu qurac i dete i ja bi mogli da riknemo od gladi. i ja posle njima da dajem pare da ne ispadnem los covek..ma zabole me.

Mešam stalno roditeljski i dečiji dodatak, jedno primaju svi, za drugo je uslov da su mesečna primanja po članu porodice, uključujući tu i novog člana, manja od 10.000rsd, ako se ne varam.
Ono što država radi da bi pomogla romima radi da bi integrisala, ne stvarno pomogla. Počev od školovanja gde imaju privilegije pri upisu škola i fakulteta, pa se i naša deca ako zagusti izjašnjavaju kao romi, jer im je toliko potrebno da biupisali željenu školu ili fakultet, do posebnog odnosa učitelja prema romskoj deci, do programa zapošljavanja, socijalnih pomoći zbog kojih se ni ne isplati tražiti posao, čitav jedan sistem koji zapravo samo produbljuje problem umesto da ga rešava. Jer će u našoj državi uvek biti isplativije hvatati krivine.
Sve i sve, ali kad je bela tehnika dobijena u nekoj humanitarnoj pomoći, da li nakon poplava u Obrenovcu, završila na buvljaku po bagatelnim cenama. Onda vidiš kolike su razmere problema.

Mešam stalno roditeljski i dečiji dodatak, jedno primaju svi, za drugo je uslov da su mesečna primanja po članu porodice, uključujući tu i novog člana, manja od 10.000rsd, ako se ne varam.
Ono što država radi da bi pomogla romima radi da bi integrisala, ne stvarno pomogla. Počev od školovanja gde imaju privilegije pri upisu škola i fakulteta, pa se i naša deca ako zagusti izjašnjavaju kao romi, jer im je toliko potrebno da biupisali željenu školu ili fakultet, do posebnog odnosa učitelja prema romskoj deci, do programa zapošljavanja, socijalnih pomoći zbog kojih se ni ne isplati tražiti posao, čitav jedan sistem koji zapravo samo produbljuje problem umesto da ga rešava. Jer će u našoj državi uvek biti isplativije hvatati krivine.
Sve i sve, ali kad je bela tehnika dobijena u nekoj humanitarnoj pomoći, da li nakon poplava u Obrenovcu, završila na buvljaku po bagatelnim cenama. Onda vidiš kolike su razmere problema.

ja kako sam razumela u pitanju je deciji dodatak. na toj listi vezanoj za poreske potvrde postoji stavka deciji dodatak. ja stavrno ne znam, ali ne vidim da bas cigani riknjavaju od gladi i da bas toliko nemaju koliko quqaju. a drzava njima daje 3000 ovamo, 5000 onamo..nakupi se mesecno. plus sto oni ne placaju komunalije. a ni bus plus...pa ybt, udjem u autobus prema zelezniku i odjednom, na stanici kod meka na bb uzmuvali se ljudi i vidim neki izlaze, kad ono kontrola u autobusu. nasi ne placaju kartu, jer gledaju da pristede, izlaze iz autobusa i to ljudi u radnim godinama, koji se najverovatnije vracaju sa nekkavog posla, a ciganima kontrola ne trazi kartu. tacno i nasi ne placaju kartu, ali nasi strepe da ih kontrola ne uhvati, a cigani mogu ladno da se voze bez problema.
kad je drzava dovela dotle da se srpska deca izjasnjavaju kao romi radi upisivanja zeljene skole/fakulteta. na prethodnoj strani je 4umash ostavio neki text, sokirala sam se kada sam procitala da pri upisu u skolu dobijaju u startu 30 poena. pa jel to normalno? jel neko njima brani da uce? dobijaju knjige...to je njihova stvar sto ne uce.

i na sve to jos im treba davati kada prosjace okolo.

- - - - - - - - - -

evo..pa onda dajte im jos i kada prose. mda, evo trcim da im dam, ja cenim svojih 50 dinara...meni ih drzava nije poklonila.

Имају предност у свим сферама друштва: нпр. добијају 30 бодова више у старту за упис у средњу школу, без обзира на акумулирано знање; на свим факултетима су на „буџету“; добијају социјалне станове,и то право са ливаде, а ја и многи други смо ринтали деценијама ,можемо само да трчимо у круг и да њачемо

Šetam danas pešačkom zonom i nailazim na par promrzlih prosjaka, neki polugoli sede, neke sa decom u naručju, kume i mole. E sada, nema veze što su oni deo jednog lanca prosjacenja i organizovanog izrabljivanja, tj kriminala, ali kako možete da se ne sazalite na tu patnju? Većina njih je čak prisiljena da prosi. I gledam neke žene idu sa pijace, pune kese jabuka, pa makar da jednu daju tom detetu, al ni jednu :sad2:
Da li bi vi podelili jabuku sa prosjacima? :sad2:

Kod nas nema prosjaka. Sem onih ljubavnih :lol:

Back