Bezosecaj

Poruka
22.458
Šetam danas pešačkom zonom i nailazim na par promrzlih prosjaka, neki polugoli sede, neke sa decom u naručju, kume i mole. E sada, nema veze što su oni deo jednog lanca prosjacenja i organizovanog izrabljivanja, tj kriminala, ali kako možete da se ne sazalite na tu patnju? Većina njih je čak prisiljena da prosi. I gledam neke žene idu sa pijace, pune kese jabuka, pa makar da jednu daju tom detetu, al ni jednu :sad2:
Da li bi vi podelili jabuku sa prosjacima? :sad2:

Šetam danas pešačkom zonom i nailazim na par promrzlih prosjaka, neki polugoli sede, neke sa decom u naručju, kume i mole. E sada, nema veze što su oni deo jednog lanca prosjacenja i organizovanog izrabljivanja, tj kriminala, ali kako možete da se ne sazalite na tu patnju? Većina njih je čak prisiljena da prosi. I gledam neke žene idu sa pijace, pune kese jabuka, pa makar da jednu daju tom detetu, al ni jednu :sad2:

Ne bih. Mene moja majka naučila da kad vidim nekoga da se muči, da okrenem glavu na drugu stranu i da ga ne održavam u životu, već da ako ikako mogu, ubrzam mu put ka večnim lovištima. Tako i ja učim svoje dete.

ja pare dam ako stoji stari deda ili baka.a na vrata kad zvoni ciganka sa detetom dajem samo hranu,bilo sta,vocku,pastetu...ako nista uvek imam testenine u spajzu pa to dam.ovi su uvek zahvalni.i uvek imam spremnu deciju garderobu,nemam vise kome da prosledim,a kad ostavim pored kontejnera sa terase gledam kako se razvlaci po blatu

Kupio hleb,mleko,salamu,konzervu,dao svašta.Pare ne dam.
:ok:
kad im das hranu obicno kazu pih jer su teli za pljuge ,vops,dop ,cirku,dilera

:)

- - - - - - - - - -

Ne bih. Mene moja majka naučila da kad vidim nekoga da se muči, da okrenem glavu na drugu stranu i da ga ne održavam u životu, već da ako ikako mogu, ubrzam mu put ka večnim lovištima. Tako i ja učim svoje dete.

To nije lepo:(

- - - - - - - - - -

ja pare dam ako stoji stari deda ili baka.a na vrata kad zvoni ciganka sa detetom dajem samo hranu,bilo sta,vocku,pastetu...ako nista uvek imam testenine u spajzu pa to dam.ovi su uvek zahvalni.i uvek imam spremnu deciju garderobu,nemam vise kome da prosledim,a kad ostavim pored kontejnera sa terase gledam kako se razvlaci po blatu

:heart:

Dajem im onda kada imam sta simbolicne svote, iz cisto sebicnih razloga, krajnje proracunato, jer sam primetio da me bije maler u hazardnim igrama ukoliko mi se ti nesrecni ljudi pojave na putu, a nemam da im udelim. Kad nemam dovoljno ne pruzam im nista, posto sam i sam tada u ofu, a kilavo mi da trazim od njih, toliko bas nisam avangardan, nece ljudi imati za pivo.

Delim..kad sta imam
Nekad novac, nekad hranu, nnekad garderobu, nekad samo zagrljaj

dam hranu, pare ne....a ima jedna mala Valentina od 5 godinica, cigance sa prelepim zelenim ocima, koja svaki dan svraca u kafic u koji ja odlazim...e nju obozavam i uvek je posadimo s nama da sedne i popije sokic :heart:

negde sam procitala da muslimanska vera stoji na pet stubova,jedan od njih je i davanje onima koji imaju manje od nas.i da bogati izdvajaju 10% godisnje za milosrdje
ne znam koliko je to tacno.ali je lepo

jest..isto tako je lep i porez koji plaćaju oni koji nisu muslimani u muslimanskim zemljama, npr. Maleziji, jer nisu muslimani

Islam se sastoji od raznih komponenti: religijske, legalne, politicke, ekonomske, socijalne i vojne. Religijska je komponenta samo pokrice za sve druge pomenute komponente. Islamizacija pocima kada se dostigne u jednoj državi dovoljan broj muslimana za početak kampanji u korist religioznih privilegija. Kada u razvijenim demokratskim drustvima (tolerantnim i demokratskim) prívate zahtjevi muslimana u vezi njihovih religioznih privilegija, neke od ostalih komponenti odmah se nastoje infiltrirati u svakodnevnicu zemalja receptora.

To funkcionira ovako:

A.) Kad populacija muslimana u državi receptoru ne prelazi 2% oni su vidjeni od domaće vecine kao manjina ljubitelj mira i niposto kao prijetnja ostatku pucanstva. To je npr. slučaj u SAD (0,6% muslimana), Australia (1,5%), Canada (1,9%), Kina (1,8%),Italija (1,5%) itd.

B.) Kad populacija muslimana dodje između 2% i 5% , muslimani zapocimlju „propovijedanje” u cilju prigrljenja Islama među nezadovoljnim slojevima domaćeg stanovnistva, često podržavajuci ekstremne ljevicarske struje, sto je npr. slučaj u Danskoj (2% muslimana), Njemackoj (3,7%), Engleskoj (2,7%), Spanjolskoj (4%), Tajlandu (4,6%).

C.) Kad postotak muslimanskih imigranata prijedje 5%, oni vrse neproporcionalni pritisak na lokalne Vlasti i ostatak stanovnistva, npr. inzistiraju na prodajnim mjestima za „halal” hranu, pritiscima na prehrambene lance, hotelske kuce, po tom osnovu, pritiscima na barove, zone za razonodu i sl. koji prodaju alcohol, pritiscima za nosenje vela u skolama i javnim ustanovama, uz prijetnje i intimidaciju, kao i organiziranje i ucestvovanje u uličnim nemirima i neredima, bilo kakav da je razlog istima, kao sto je npr. slučaj u Francuskoj (8% muslimana), Filipinima (5%), Svedskoj (5%), Svicarskoj (4,3%) Holandiji (5,5%). Na ovoj tocki „invazije” rade na tome da im lokalne Vlasti dozvole uvodjenje Sharijatskih zakona unutar njihovih zajednica, s jasnim i deklariranim ciljem uvodjenja Sharijata po cijelom svijetu.

D.) Kad se broj muslimana priblizi 10% od ukupne populacije, raste anrhija, kao i zalbe na način zivota muslimana u zemlji receptoru. Npr. Neredi u Parizu. U ovim kontekstima, bilo kakva akcija vrijedja Islam i vodi u ustanke i prijetnje, npr. Ámsterdam nakon karikatura o Muhamedu i filmova o Islamu. To je npr. Slučaj u Guayani (10% muslimana), Indiji (13,4%), Izraelu (16,0%) Keniji (10%), Rusiji (15%).

E.) Nakon dostizanja postotka od 20% stanovnistva, države receptori mogu ocekivati velike nemire, formiranja djihadistickih milicija, ubojstva istaknutih clanova opozicije (Theo Van Gogh itd), palez crkava, sinagoga i ostalih ne-muslimanskih hramova slučaj u Etiopiji (33% muslimana), a s 50% muslimana država receptor se suocava s generaliziranim masakrima i teroristickim napadima, ratovima milicija kso sto je slučaj u Cadu (53,1 % muslimana), Libanonu (60%)….

F.) Države koje dostignu 60% populacije muslimana, dozivljavaju progone bez granica svih ateista i ostalih religija, genocidima i etnickim ciscenjima, upotrebu Sharijatskog zakona kao oruzja, te uspostavu poreza – tkzv. „Jizya” ili poreza na nevjernike kao sto je slučaj u Malasiji (60,4% muslimana), Kataru (77,5%), Sudanu (70%).

G.) Države koje dostignu 80% populacije muslimana, mogu ocekivati sve intimidacije i djihad protiv ne-muslimanske populacije, kakav oblik etnickog ciscenja pod pokricem Države, pregona i protjerivanja ostataka ne-muslimanskog stanovnistva u smislu postizanja 100 postotne muslimanske vecine, kako se u praksi dokazalo ili sto je u toku u npr. Bangladesu (83% muslimana), Egipto (90%), Pojasu Gaze ( 98,7%),Indoneziji (86,1%), Iranu (98,0%), Iraku ( 97,0%),Pakistaní (97,0%), Palestinskim teritorijima (99%), Siriji (90%), Tajikistanu (90,0%), Turskoj (99,8%), A.A.Emiratima (96,0%).

H.) Doseci 100% populacije muslimana, zapocinje „Dar el Salaam” (Raj Mira Islamskog). Ovdje se uzima za gotovo da vlada vjecni mir i ljubav, posto su svi muslimani, Madrase su jedine skole, Kuran jedina riječ, kao sto je slučaj u Afganistanu , Saudijskoj Arabiji, Jemenu, Somaliji (100% muslimana). Na nesrecu, mir se nikada ne dostize, jer oni najradikalniji uvijek rigaju mrznju i pokazuju na druge, okrecuci se njihova ira na muslimane ne-tako-radikalne među njima, po raznoraznim nacelima. „Bijah ja protiv mog brata; Ja i moj brat protiv oca nasega; Moja obitelj protiv rodjaka mojih; Nas klan protiv plemena; Pleme protiv čitavog svijeta, i svi zajedno protiv nevjernika”.. (L. Uris: The Haj)

I.) Važno je znati kako u pojedinim Državama s mnogo manje od 100% muslimanske populacije, kao u Francuskoj, muslimanska manjina živi u svojim ghetoima, u kojima vlada Sharijatski zakon. Policita niti se usudjuje uci u te četvrti. Nema sudova, niti hramova drugih vjeroispovijesti. Nitro se ne integrira niti ima namjeru za takvo nešto. Djeca samo pohadjaju Madrase, uce samo Kuran. Samo druzenje s kojim nevjernikom ravno je osudi na smrt. Danas 22% ukupne svjetske populacije su muslimani. Njihov natalitet tuce sve rekorde i mnogo je jači od ostatka svijeta. Muslimani će preci 50% svjetske populacije koncem ovog stoljeca. „Dar el Salaam” svakim danom sve je blizi.

Bravo

Ja ostatke hrane sacuvam za ulicne kucice a kvalitetnije delove spakujem u kesu pa privezem za rucku od kontiša. Neverovatno ali uvek nestane za 15-20 minuta !

Ni ja ne dam novac, više. Ako su gladni kupiću hranu mada mnogi odbiju.
Ali sam osetljova samo na decu.
Odraslima ne dam ništa. Svi mogu nešto da rade. Za stan, hranu... ako ne za novac. A pogotovo što imam predrasude prema takvima, šta ću. Pdmah pomislim kako su sve prokockali, popili, potrošili na drogu... Kako im se deca možda vuku po domovima... Kako su unesrećili neke živote i svi im okrenuli ledja... I obično je tako. Pa neka sam bezosećajna 100 puta.
Da vidim svog oca promrzlog, gladnog kako prosi... Ne bi mi bilo drago, ali ni žao. Prošla bih kao pored turskog groblja!

negde sam procitala da muslimanska vera stoji na pet stubova,jedan od njih je i davanje onima koji imaju manje od nas.i da bogati izdvajaju 10% godisnje za milosrdje

Neka je i tako ali je precutan jedan bitan deo - njihovi bogatuni nisu bogati jer nesto pametno rade i proizvode, nego sto su naftna polja njihova privatna, nasledna imovina -feud.
Prakticno ono sto je 100% narodno, uzimaju sebi a 10% vracaju pa jos glume dobrice.
Tako je u Saudi Arabiji i Emiratima a recimo u Turskoj, raditi za turskog gazdu je kao srednjevekovni kuluk. Nula prava, penziono, zdravstveno, radni sati, slobodni dani - nula

zapravo ne.. islam ne odobrava prosjačenje, on podstiče na rad i po šerijatu postoje tačno određene situacije u kojima je prosjačenje opravdano i za to treba i nešto kao potvrda dva svdoka da je zaista čovek u bezizlaznoj finansijskohj situaciji. prosjačenje kod njih nije milosrđe nego pomoć i ne sme da bude nikako omalovažavan onaj koji prosi...

zapravo ne.. islam ne odobrava prosjačenje, on podstiče na rad i po šerijatu postoje tačno određene situacije u kojima je prosjačenje opravdano i za to treba i nešto kao potvrda dva svdoka da je zaista čovek u bezizlaznoj finansijskohj situaciji. prosjačenje kod njih nije milosrđe nego pomoć i ne sme da bude nikako omalovažavan onaj koji prosi...

Uvek ova pametnica...kao da je sa decjeg obrazovnog programa RTS- a :roll:

Dajem hranu i odecu, pare nikad jer znam na sta ce da odu (ili "poslodavcu" ili na alkohol)

Back