Bezobrazluk!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Draga,ja mislim da si ti mogla sama sebi da izvadis slepo crevo viljuskom!Sto ti uopste ides kod lekara kada sve znas?Ili mozda bi trebalo da ides u Sloveniju,samo povedi i ove Slovence odavde koji minimum 6 meseci cekaju na zakazane terapije u Sloveniji,mora da oni ne znaju kakav je zdravstveni sistem tamo pa cu ih uputiti na tebe.Pozdrav draga i cuvaj se ,steta da takav nerazriškani talenat propadne zbog glupavog srpskog zdravstva u kome niko ništa ne zna! :)

slobodno uputi slovence na mene. nemam slovenacko drzavljanstvo da bi otisla tamo.
to prvo, a drugo ja nigde nisam napisala da niko nista ne zna, sta vise navela sam i svetle primere ortopeda sa vma, ortopeda sa drzavne klinike i radiologa koji mi je uradio snimak mr. samo da je stvar na kog lekara covek naleti (mracni primer ortopeda koji je radio u privatnoj klinici), a ispade da medju fizijatrima i fizioterapeutima ima i previse onih koji nemaju pojma i nisu spremni da nauce nesto novo, a ni da prihvate tudje misljenje zbog sopstvene sujete....eto, ta tvoja preporuka da vadim sebi slepo crevo viljuskom dovoljno govori. :D

e da i selektivno citaju ono sto je napisano. :lol:

i naravno da je snimak mr superiorniji od tupave palpacije.

i da zavrsim pricu o fizijatrima i terapeutima. nakon 3-4 terapije magnetom meni se stanje pogorsalo. ubedjivali su me kako je magnet odlican i tralalalalal, dok nije uradjen jos jedan snimak na kome su ustanovljeni otoci u okolnom tkivu. posledica terapije magnetom. magnet jeste ok za lecenje, ali kod nekih ljudi izaziva probleme u vidu otoka, sto naravno nije dobro i sto znaci da terapiju treba menjati pod hitno. to je i uradjeno, ali tek kada je snimkom utvrdjeno sta je i niko nije smeo da slovce prozbori kako je magnet nesto najbolje kao terapija.

Mada me uzasno mrzi da se preganjam sa poluobavestenim pucanstvom ajde da ti odgovorim na uvrede koje si sasula ovde.
meniskus test ... i vaoala MR je potpuno nepotrebna.
Ti ako mislis da ti je ortoped ucinio uslugu sto te je poslao na MR ,grdno se varas.Covek te je jednostavno oduvao jer si konfliktna i nije hteo da se bakce sa tobom.Sta si postigla magnetnom?Ono sto si i pre znala ga ga ga ga.....
I magnetoterapija ti napravila otoke,pre ili posto je mrmot zavio cokoladu?

kako se duri terapeut. :lol:

Može da se duri koliko hoće, uklapa se u profil prosečnog srpskog lekara, po ponašanju. :lol: A i činjenice su činjinice. Činjenica je da je zdravstveni sistem loš, da većima lekara ili nema pojma ili ima ali neće da te sluša šta mu pričaš kad su simptomi u pitanju, kao i da gledaju da mnogo ne rade, ako baš ne moraju, činjenica je i da je najkorumpiraniji fakultet na primer Univerziteta u Nišu - Medicinski, pošto za ostale unverzitete ne mogu da tvrdim, nemam informacije u vezi toga. Alo bre? Medicinski? I njima sutra treba da odvedem svoje dete. I da, definitivno je došlo vreme da kad odeš kod lekara, moraš tačno da mu kažeš koju terapiju da ti da.
Mom ocu su pre nekoliko meseci hteli da operišu žuč koji nije za operaciju, operacija takoreći već bila zakazana, više iz neznanja šta mu je. To su mu rekli u državnoj. Onda je navatao jednu doktorku bukvalno na ulici koja radi privatno. Ona je pogledala snimak i rekla, da nema veze s mozgom da je ovaj žuč za operaciju i da ne ide džaba da ga seku. Nego da dodje kod nje, već mu bila i zakazala, da uradi analize. Onda je on seo i pročitao gomilu medicinsklih članaka i sam došao do zaključka da su njegovi simptom i rekacija na lek za sniženje pritiska. Što je najgore lekar ga je pitao da li pije neke lekove i od kada, ali džaba, to mu ništa nije značilo. Na kraju je on otišao lekaru da objasni šta mu je. A ovaj sleže ramenima... A 1 od 10 ljudi reaguju loše na taj lek.
Tako da, da nas bez medicinskog znanja, najeb'o si.

Može da se duri koliko hoće, uklapa se u profil prosečnog srpskog lekara, po ponašanju. :lol: A i činjenice su činjinice. Činjenica je da je zdravstveni sistem loš, da većima lekara ili nema pojma ili ima ali neće da te sluša šta mu pričaš kad su simptomi u pitanju, kao i da gledaju da mnogo ne rade, ako baš ne moraju, činjenica je i da je najkorumpiraniji fakultet na primer Univerziteta u Nišu - Medicinski, pošto za ostale unverzitete ne mogu da tvrdim, nemam informacije u vezi toga. Alo bre? Medicinski? I njima sutra treba da odvedem svoje dete. I da, definitivno je došlo vreme da kad odeš kod lekara, moraš tačno da mu kažeš koju terapiju da ti da.
Mom ocu su pre nekoliko meseci hteli da operišu žuč koji nije za operaciju, operacija takoreći već bila zakazana, više iz neznanja šta mu je. To su mu rekli u državnoj. Onda je navatao jednu doktorku bukvalno na ulici koja radi privatno. Ona je pogledala snimak i rekla, da nema veze s mozgom da je ovaj žuč za operaciju i da ne ide džaba da ga seku. Nego da dodje kod nje, već mu bila i zakazala, da uradi analize. Onda je on seo i pročitao gomilu medicinsklih članaka i sam došao do zaključka da su njegovi simptom i rekacija na lek za sniženje pritiska. Što je najgore lekar ga je pitao da li pije neke lekove i od kada, ali džaba, to mu ništa nije značilo. Na kraju je on otišao lekaru da objasni šta mu je. A ovaj sleže ramenima... A 1 od 10 ljudi reaguju loše na taj lek.
Tako da, da nas bez medicinskog znanja, najeb'o si.

Lepo ja rekoh,pored ovolikih strucnjaka medicinski fakultet treba zatvoriti!devojcice kad izadjete iz puberteta ,neke ce vam stvari biti mozda jasnije,a mozda i nece.Pozdrav za tatu i njegovu zucnu kesu!

Lepo ja rekoh,pored ovolikih strucnjaka medicinski fakultet treba zatvoriti!devojcice kad izadjete iz puberteta ,neke ce vam stvari biti mozda jasnije,a mozda i nece.Pozdrav za tatu i njegovu zucnu kesu!

A da se izljubite ti i žučna kesa i popijete rakijicu, topnete pogačom u so..po starom srpskom običaju? :lol:
Kamo sreće da sam u pubertetu i da nemam nikakve brige, samo to beše davno. Ovakav kakav je, možda bi i trebao da se zatvori pa sve ispočetka...:lol: Sve u svemu kad dovoljno sprcaš godina u dupe, da ne kažem, kad se zbabiš, možda ti postane jasno da ako si lekar nisi bogom dan.

A da se izljubite ti i žučna kesa i popijete rakijicu, topnete pogačom u so..po starom srpskom običaju? :lol:
Kamo sreće da sam u pubertetu i da nemam nikakve brige, samo to beše davno. Ovakav kakav je, možda bi i trebao da se zatvori pa sve ispočetka...:lol: Sve u svemu kad dovoljno sprcaš godina u dupe, da ne kažem, kad se zbabiš, možda ti postane jasno da ako si lekar nisi bogom dan.

Ma da ,kako da ne.Zasto uvek ti gradjani napadaju zdravstvene radnike tako generalno,kao da su svi nestrucni i nekvalifikovani za posao koji obavljaju. A ti isti koji imaju dovoljno godina sprcanih,su puni znanja iz mnogih oblasti,ne samo medicine i farmacije,vec i politike.Imam takvog slucaja u kuci,moj tata-sve zna,a ustvari,ne zna nista. Bilo bi lepo kada bi svako radio svoj posao i prestao da po kojekakvim forumima proziva tako sve zdravstvene radnike,jer veruj da ima mnogo vise onih koji su skolovani i nauceni poslu koji obavljaju,a oni "losi",koji ne znaju nista,kako vi kazete su manjina,mada i to je pitanje koga sve to opisujete za nekvalifikovanog.

Ma da ,kako da ne.Zasto uvek ti gradjani napadaju zdravstvene radnike tako generalno,kao da su svi nestrucni i nekvalifikovani za posao koji obavljaju. A ti isti koji imaju dovoljno godina sprcanih,su puni znanja iz mnogih oblasti,ne samo medicine i farmacije,vec i politike.Imam takvog slucaja u kuci,moj tata-sve zna,a ustvari,ne zna nista. Bilo bi lepo kada bi svako radio svoj posao i prestao da po kojekakvim forumima proziva tako sve zdravstvene radnike,jer veruj da ima mnogo vise onih koji su skolovani i nauceni poslu koji obavljaju,a oni "losi",koji ne znaju nista,kako vi kazete su manjina,mada i to je pitanje koga sve to opisujete za nekvalifikovanog.

Pa sad, nije generalno, ima ih i koji su zaista stručni, ali daleko više je kukolja nego žita. Ma uzmi samo i nasumično zaustavljaj ljude na ulici i anketiraj da se vidi koliko je njih izmaltretirano do maksimuma, koliko njih se susrelo sa pogršnom dijagnozom i slično. Ogromne su to brojke i generalni utisak je užasno loš. U mom okruženju 1 od 20 će ti reči da je sve bilo OK. Nije tu samo nestručnost u pitanju, ima ih i kvalifikovanih, kojima je sve preko one stvari i boli ih jednostavno uvo za pacijenta, nego gleda na sat kad će se završiti smena. I ako nećeš da te seku za džaba, da ti postavljaju pogrešne dijagnoze, ili da skikneš pre vremena od banalne stvari kao što je upala slepog creva, moraš biti upućen u medicinu i moraš sve povezivati sa svojom istorijom bolesti, što čak i lekari ne rade.Sve i da hoće da rade (a najčešće jok, gledaju samo što pre da te otkače) kako će i raditi? Moj karton je pre 10 godina izgubljen. Znate, izgubilo se...kako moglo da se izgubi? Pa prilikom selidbe iz jedne u drugu ambulantu. Pa ti vidi. Ironija je što je u jednoj od najodgovornijih profesija najgore stanje, po pitanju odgovornosti i stručnosti. Nužda te prosto tera da učiš o tome, iako bi trebalo stvarno da me baš briga...nego odem kod lekara pa on neka si bije glavu šta je...al toga nažalost nema. I da lepše bi bilo ko što ti reče da svako radi svoj posao, ali toga nema. Ili moraš da imaš široko znanje ili si propao, pusti to busanje na slavama naročito gde svi sve znaju i svi su u pravu, a kad popiju...ihaj.
Od negde mora se počne da se stvari vrate na svoje. A najbolje od onih od kojih tuđi životi zavise. E sad će ovaj terapeut da kaže: boga ti što od mene, što ne od Pere? Pa ona je birala zanimanje, položila neku zakletvu, svesna je odgovornosti...a Pera je grobar, s njega ćemo na kraju. Da l' zakovao tri eksera na sanduku, ili četiri, pokojnog Djoku će crvi kad tad da pojedu. :lol:
E da i mislim da je ovo - zarada po učinku, odlična ideja samo treba da bude još stroža. Tako ima da se postigne i kvalitet i kvantitet, naravno ako se zaoštre mere. ovo sad kako je je mnogo labavo. Ako neko misli da će otaljati pacijente za pola minuta, postiči kvotu 15-tog u mesecu i naredna 15 dana čitati novine, neće da može. Kad se pročuje ko kako otaljava, narednog meseca ima da mu ispred ordinacije sedi samo čistačica dok glanca pod, a zarada nula. Dakle dobar sistem da se odvoji žito od kukolja, samo kad bi se dobro razradio.

Mnogo toga sto si napisala je verovatno tacno.Medjutim,mnogo mi je tragikomicna tvoja konstatacija da bi trebalo da ti ne moras ama bilo sta da znas o svom organizmu. Tako se u civilizovanim zemljama ne razmislja,vec vecina njih radi na sebi i naravno da budu svestrani. ;) O ovome moze da se raspravlja dugo na stotine strana,ali sustina je da je kod nas u Srbiji problem sto ne radi svako svoj posao,i sto se svi u sve razumemo.

Mnogo toga sto si napisala je verovatno tacno.Medjutim,mnogo mi je tragikomicna tvoja konstatacija da bi trebalo da ti ne moras ama bilo sta da znas o svom organizmu. Tako se u civilizovanim zemljama ne razmislja,vec vecina njih radi na sebi i naravno da budu svestrani. ;) O ovome moze da se raspravlja dugo na stotine strana,ali sustina je da je kod nas u Srbiji problem sto ne radi svako svoj posao,i sto se svi u sve razumemo.

To je više, kako da kažem, recimo bajkovito rečeno. Ne odnosi se samo na medicinu nego na sve.Htela sma reći da bi bilo idealno da ja dodjem recimo tebi, a ti si gradjevinac i kažem ti, oću takvu i takvu kuću i da ne razmišljam više...nego čekam da u ugovorenom roku dobijem ključeve. Razumeš? Danas ako to uradiš, makar za sitnu intervenciju na kući, u 90% slučajeva imaćeš neki feler..Nego moraš stalno da im sediš nad glavom i promatraš šta se radi. Ajde eto da ne bude da ja samo po lekarima. Sve je otišlo u p.m. A najodgovrnija zanimanja u 3 p.m.

To je više, kako da kažem, recimo bajkovito rečeno. Ne odnosi se samo na medicinu nego na sve.Htela sma reći da bi bilo idealno da ja dodjem recimo tebi, a ti si gradjevinac i kažem ti, oću takvu i takvu kuću i da ne razmišljam više...nego čekam da u ugovorenom roku dobijem ključeve. Razumeš? Danas ako to uradiš, makar za sitnu intervenciju na kući, u 90% slučajeva imaćeš neki feler..Nego moraš stalno da im sediš nad glavom i promatraš šta se radi. Ajde eto da ne bude da ja samo po lekarima. Sve je otišlo u p.m. A najodgovrnija zanimanja u 3 p.m.

Razumeo sam ;) Ali ja najvise aludiram na ono prozivanje zdr.sistema,koji ce nam kad-tad nedaj Boze zatrevati,u vidu hitne pomoci,kada su sekunde bitne,koje znace zivot ili exitus letalis. Treba razmisliti da li je bas tako,kako se prica na ovoj temi u zdravstvenom sistemu,i da li se treba okrenuti iskljucivo privatnicima.Ja koliko sam informisan,a mislim da nisam lose,znam da ima mnooogoo vise smrstnih slucajeva prilikom nekih banalnih zahvata,narocito ginekoloskih :)

...jer se naročito ti zahvati obavljaju u što većoj tajnosti..:lol:

Kad smo kod Hitne pomoći, frapantna mi je činjenica da zaposleni koriste broj 94 (sad je valjda 194) za privatne razgovore jer je besplatan poziv. Pretpostavljam da taj broj ima više kanala, ali opet. Jednom prilikom, desi se, da sam trebala da svratim do Hitne da od jedne doktorke uzmem neku torbu i ponesem sa sobom njenoj ćerki u Madjarsku, pošto je slučajno ispalo da imamo zajedničkog prijatelja pa da iskoristi. I ja uzmem i pozovem je da se dogovorimo, a ona će meni: Ma daj bre što se trošiš pozovi me na 94. I ja skroz u čudu okrenem broj i porazgovaramo mi, i na kraju je pitam, dobro bre, pa kako mi tako ćaskamo 10 minuta na 94. A pa mi svi tako, besplatno je. I rekoh, šta ako nekom bude loše i zbog ovog ne može da nas dobije? A ona će rečima: Ma ko mu 'ebe mater, nije ga htela sreća...:eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back