Bezobrazluk!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gepard393

Zainteresovan član
Poruka
159
Juce sam bio u domu zdravlja i rekli su mi da od 3 oktobra vise ne mogu da idem kod zubara kod kog ja hocu vec samo kod 2 zubara koja su oni odredili jer sam student pa imam sve dzabe. Neka mi neko objasni da li oni smeju tako nesto da urade. Ja valjda imam pravo da idem kod bilo kog zubara. Imam i izabranog zubara, i sad ja kao ne smem kod nje nego moram kod druge.

Juce sam bio u domu zdravlja i rekli su mi da od 3 oktobra vise ne mogu da idem kod zubara kod kog ja hocu vec samo kod 2 zubara koja su oni odredili jer sam student pa imam sve dzabe. Neka mi neko objasni da li oni smeju tako nesto da urade. Ja valjda imam pravo da idem kod bilo kog zubara. Imam i izabranog zubara, i sad ja kao ne smem kod nje nego moram kod druge.

Ništa novo. Nema više ništa za džabe ili plati ili evo ti zubar pijandura kome se ruke tresu. Zato ja i ne plaćam zdravstveno. Kad mi je potreban lekar maltretiraju me do besvesti, a čim mi je isteklo pravo na zdravstveno preko ćaletove firme, nema mesec dana mi poslali pismo iz RZO da dodjem i da regulišem to, odnosno da pljunem pare. Ma nek si j*** mater. Ni dinar ne dam, kad mi treba intervencija odem kod privatnog lekara i platim ali me bar ispoštuju kao čoveka.

Ništa novo. Nema više ništa za džabe ili plati ili evo ti zubar pijandura kome se ruke tresu. Zato ja i ne plaćam zdravstveno. Kad mi je potreban lekar maltretiraju me do besvesti, a čim mi je isteklo pravo na zdravstveno preko ćaletove firme, nema mesec dana mi poslali pismo iz RZO da dodjem i da regulišem to, odnosno da pljunem pare. Ma nek si j*** mater. Ni dinar ne dam, kad mi treba intervencija odem kod privatnog lekara i platim ali me bar ispoštuju kao čoveka.

Pa mozes i u drzavnoj ustanovi da biras i da platis.Ne razumem sta si ti neka extra retka i vazna osoba pa treba da ne placas usluge zdravstvenog fonda.Stvarno neobicno ..?

Sofija, davno sam birao zubara. Znam da sam neke papire nosio, ali sta tacno i da li sam nesto potpisao ne secam se bas najbolje!
Распитај се шта си потписао. ;)
Ако ниси одабрао зубара, могу да те преместе као белу лалу и немаш законски основ да се буниш.

Pa mozes i u drzavnoj ustanovi da biras i da platis.Ne razumem sta si ti neka extra retka i vazna osoba pa treba da ne placas usluge zdravstvenog fonda.Stvarno neobicno ..?

Šta da plaćam? To što kad zovem da zakažem kod opšte prakse da mi da jedan jebeni uput niko se ne javlja ce dan na telefon? Pa moram da odem lično. A kad odem kod opšte prakse samo što me ne pita a koj si moj sad došla? A onda kad odem kod tog specijaliste, a njemu prazna ordinacija, sedi igleda Djokovića kako mlati reketom velike pare i ispija kafu, meni sestra kaže, ček da vidim HOĆE li doktor sad da vas primi ili da vam zakažem naknadno. Je l' to da plaćam? Sva moja idenja kod lekara u državnim institucijama unazad nekoliko puta su bila čisto maltretiranje. Da plaćam njima direktno prostrli bi mi crveni tepih samo da udjem, kao što rade u privatnoj ordinaciji. Da se razumemo nisu ni oni cveće. Oderu te, a i u stanju su da ti ni za šta zakažu 2-3 intervencije da bi platio više, medjutim, danas je došlo vreme da ti sam moraš biti upućem u medicinu, pa kad vide da znaš nešto, ne mogu da te zezaju. E sad kad smo već kod zubara, zub ima ja da si izvadim s motorcangle :lol:, za to mi ne trebaju..ali za popravku ja to ne mogu i moram da idem kod njih. Ali ću platiti koliko god treba, i neću gubiti živce i vreme. Druga je priča što mi se ne svidja sistem branja lekara. Nekad ni najbolji lekar ne može sam da uvidi nešto što bi ukazao neko možda mladji i neiskusni, što da ne mogu da odem kod njih trojice i svako da mi da svoje mišljenje? Što je bio slučaj sa mnom pre skoro 20 godina kad se upala slepog creva ispoljila na neobičan način pa su dvojica rekli da je trovanje, a treći je rekao da je ovo neki upalni proces možda slepo crevo što se na kraju i ispostavilo. I tako dalje. I tako dalje. Za moje pare ima da me poštuju, a kako to u državnim institucijama ne postoji, do tad ne plaćam zdravstveno, Ende

Ne dao ti Bog da ti se desi nesto ozbiljno i da moras pod hitnu u bolnicu. Pitacu te onda da li si tako hrabra i odvazna da ceo sistem teras u PM.

Ne dao ti Bog da ti se desi nesto ozbiljno i da moras pod hitnu u bolnicu. Pitacu te onda da li si tako hrabra i odvazna da ceo sistem teras u PM.

Mislim da je nas prosecan zdravstveni radnik nadrljao zbog neznanja i poprilicne bahatosti prosecnog gradjanina :( Ovde je trend da se pljuje po zdravstvenim radnicima do 101 i nazad.Lece se svi kod kostolomca na Mirijevu i baba Simane u Kostolcu,a kad zaglave u bolnicu bez zdr.osiguranja onda lelecu sto moraju da plate...stvarno neobicno,sasvim neobicno...

Mislim da je nas prosecan zdravstveni radnik nadrljao zbog neznanja i poprilicne bahatosti prosecnog gradjanina :( Ovde je trend da se pljuje po zdravstvenim radnicima do 101 i nazad.Lece se svi kod kostolomca na Mirijevu i baba Simane u Kostolcu,a kad zaglave u bolnicu bez zdr.osiguranja onda lelecu sto moraju da plate...stvarno neobicno,sasvim neobicno...

Čisto da znaš, za isčašenja, ako hoćeš da prodješ bez posledica, a i kod preloma, ako hoćeš da ti se sve koščice slože lepo pre gipsiranja, prvo idi kod tog kostolomca, kladim se d aje dobar kao i ovaj naš. Kod mene u kraju ima jedan lik seljak čovek, bavi se stočarstvom, do sad nikog nije upropastio za razliku od ortopeda koji nemaju veze sa vezom u zdravstvenom centru. A vrhunac ironije je bio kad je poznati ortoped nakon iščašenja ramena, odveo tamo sina.
A za plaćanje se ti ne brini. Kad mu mahneš ko biku na koridi parama, sedeo bi ti pored kreveta i zabavljao te da ti ne bude dosadno, ako treba.

Već zaglavila u bolnici, ali sam tad još plaćala osiguranje. I znaš šta je bilo? Opet sam morala da platim, ovo ne pokriva osiguranje, ono nemaju, pošalji nekog da kupi i tako dalje. pa onda primi 30 dana injekciju ujutro i uveče, što u normalnim okolnostima ne bi ni došlo da doktor nije zajebao nešto. Ali naravno plati i te injekcije...O komplikacijama da ne pričam. Ali da im izdvajam mesečno da me kljucaju ne dolazi u obzir.
Imala sam pre dve godine jednu malu hirursku intevenciju u priivatnoj bolnici. Doktor se izvinjavao i klanjao do poda što je zakasnio 10 minuta. A čim je kasnio već 5min, odmah su ga zvali. E sad taj isti pošto radi i u državnoj, tamo se ne klanja nikom. Jer što ovde uzme lovu za 4 operacije, tamo neće ni za ceo mesec. Sve za pare.

Bez obzira što ste ti i terapeut zdravstveni radnici- očigleno, nema potrebe da se brecate i srdite, stanju zdravstvenom sistemu je katastrofa.To stoji.

Već zaglavila u bolnici, ali sam tad još plaćala osiguranje. I znaš šta je bilo? Opet sam morala da platim, ovo ne pokriva osiguranje, ono nemaju, pošalji nekog da kupi i tako dalje. pa onda primi 30 dana injekciju ujutro i uveče, što u normalnim okolnostima ne bi ni došlo da doktor nije zajebao nešto. Ali naravno plati i te injekcije...O komplikacijama da ne pričam. Ali da im izdvajam mesečno da me kljucaju ne dolazi u obzir.
Imala sam pre dve godine jednu malu hirursku intevenciju u priivatnoj bolnici. Doktor se izvinjavao i klanjao do poda što je zakasnio 10 minuta. A čim je kasnio već 5min, odmah su ga zvali. E sad taj isti pošto radi i u državnoj, tamo se ne klanja nikom. Jer što ovde uzme lovu za 4 operacije, tamo neće ni za ceo mesec. Sve za pare.

Bez obzira što ste ti i terapeut zdravstveni radnici- očigleno, nema potrebe da se brecate i srdite, stanju zdravstvenom sistemu je katastrofa.To stoji.

sve ti zavisi na kakvog lekara naidjes. meni je prosle zime naprso prednji ukrsteni ligament i meniskus i odem kod fizijatra i ona postavi pogresnu dijagnozu, a ova druga sto mi keva rekla da idem kod nje bila prepuna i trebalo je da cekam 2 nedelje. meni se stanje pogorsalo i ja odem privatno kod ortopeda da bi mi on postavio dijagnozu istegnuce kvadricepsa (znaci misica natkolenice) bez povrede ligamentarnog aparata. i odem na vma, jer mi je bilo sve gore, a pu medjuvremenu nasednem na nogu i shebem misic lista, tetivu i skocni zglob, i covek mi tamo kaze lezija medijalnog meniskusa i uradi magnetnu rezonancu i ja uradim i tu se ispostavi sta je u pitanju (vma i privatnik su naravno placeni). i kada sam skontala koja je povreda u pitanju ja pravo na opstu praksu i uput za ortoopeda drzavnog, jer je to moglo da bud ei operisano, a operacija je prema nekim cenovnicima bila 150 hiljada dinara. medjutim ovaj pogledao snimke i izvestaj, snimio mi skocni zglob koji je takodje u medjuvremenu povredjen (to o drzavnom trosku) uspostavi da nema preloma, a zato sto nije pukao ligament i nije doslo do pomeranja fragmenata meniskusa isla sam na fizikalne terapije. moja kuma je davno zbog kuka placala 10 evrica za jednu terapiju, a ja sam imala 3 ture puta 3 vrste terapija. dakle, iako sam bila primorana da se posvadjam na fizijatriji ustedela sam pare za teretanu naknadno, jer je deo lecenja i u teretani tj. jacanje misica, koji preuzimaju opterecenje sa ligamenta, kako bi ligament i meniskus prirodno zarasli. znaci, sve zavisi na koga naidjes od drzavnih lekara, a vala i kod privatnika. to sto ti se klanja ne znaci da zna posao i da zna da postavi dijagnozu kako treba. isto vazi i za drzavne. magnetnu sam platila da mi urade, jer se stvarno prdugo ceka. s druge strane ustedela sam na terapijama.

a da je bila potrebna operacija, pa posle operacije isto idu fizikalne terapije, pa kontrole, pa 300 cuda. znas li koliki bi bio ukupan iznos lecenja....

sto se tice fizijatrije morala sam da se posvadjam jer neki debil salteras nije hteo da me stavi na terapije, nego da cekam mesec dana, pa ako me pozovu, a janisma mogla ni da hodam, misic lista dvostruko uvecan i modar usled prekida cirkulacija, skocni zglob pod otokom, o kolenu da ne pricam. a uvalili mi fizijatra debila koji mi je rekao da posto ne moze da mi pregleda koleno mora da mi prepise terapije napamet, i to pored onolikih snimaka magnetne rezonance i izvestaja. i ja tu promenim i odem kod neke doktorke koja je bila ok. on svoju sujetu neka leci udaranjem glave o zid, a ne na mom kolenu. :mrgreen:

i jos mi taj salteras pretio da ce me tuzi jer sam opsovala. pazi molim te, ja da sma ostala invalid zar on stvarno misli da bi on prosao nekaznjeno. moji zivot onda ne bi bio vredan, i on stvarno misli da bi on i dalje imao noge. oko za oko, zub za zub. i u mojoj varijanti koleno za koleno. :manikir:

a inace dijagnoza zastareva posle neke 3 nedelje, a ja po njemu trebalo da cekam mesec dana i to ako me pozove na terapiju. nego, on hteo da ja idem privatno mozda kod nekoga koga on zna.

Kod nas ima jedan jedini ginekolog i bilo je potrebno da se registrujemo kod njega. Ja nisam uopšte znala za tu registraciju, a javljali su preko radija. Pa, ne slušaju svi radio, a niko mi nije ni rekao. Mogli su naći neki način da informišu žene. Sad one žene koje nisu registrovane, a među njima i ja, moraju da plaćaju puni pregled koji baš i nije jeftin.

a fora je sto je taj fizijatar koji je hteo da me pregleda i pored snimaka magnetne rezonance hteo da uradi onaj tupavi pregled star vekovima da mi pritiska i zavrce povredjeno koleno, a magnetna rezonanca najbolji metod snimanja i vidi se ono sto se drugim metodama snimanja ne vidi. i on meni da poturi da bez palpacije ne moze da mi prepise odgovarajucu terapiju :lol:. nego, to neki klan taj salteras, neke sestre i taj fizijatar. definitivno covek mora da se barem minimalno uputi u medicinu da bi preziveo neke lekare. ovom ortopedu sa vme npr. nije plao na pamet da mi pritiska koleno, nego je nezno pipnuo, a ovaj sa drzavne klinike nije ni pipao, nego pogledao i pogledao one snimke i posle gledao snimak skocnog zgloba koji su mi tamo uradili.

a fora je sto je taj fizijatar koji je hteo da me pregleda i pored snimaka magnetne rezonance hteo da uradi onaj tupavi pregled star vekovima da mi pritiska i zavrce povredjeno koleno, a magnetna rezonanca najbolji metod snimanja i vidi se ono sto se drugim metodama snimanja ne vidi. i on meni da poturi da bez palpacije ne moze da mi prepise odgovarajucu terapiju :lol:. nego, to neki klan taj salteras, neke sestre i taj fizijatar. definitivno covek mora da se barem minimalno uputi u medicinu da bi preziveo neke lekare.

Ovo je istina. Nekima od njih ne bih smjela ni mačku odnijeti.

a fora je sto je taj fizijatar koji je hteo da me pregleda i pored snimaka magnetne rezonance hteo da uradi onaj tupavi pregled star vekovima da mi pritiska i zavrce povredjeno koleno, a magnetna rezonanca najbolji metod snimanja i vidi se ono sto se drugim metodama snimanja ne vidi. i on meni da poturi da bez palpacije ne moze da mi prepise odgovarajucu terapiju :lol:. nego, to neki klan taj salteras, neke sestre i taj fizijatar. definitivno covek mora da se barem minimalno uputi u medicinu da bi preziveo neke lekare. ovom ortopedu sa vme npr. nije plao na pamet da mi pritiska koleno, nego je nezno pipnuo, a ovaj sa drzavne klinike nije ni pipao, nego pogledao i pogledao one snimke i posle gledao snimak skocnog zgloba koji su mi tamo uradili.

Tupavi pregled star vekovima bi vam ustedeo novac i smanjio rizik od zracenja u magnetnom polju.Da li vi stvarno mislite da u Americi svi zivi idu na MR??definitivno covek treba da bude upucen ,ali posto vama to bas ne ide od ruke,potrudite se malo bolje.

Magnetna i kiroprakticar su poslednje resenje u normalnim zemljama,mislite o tome.....

Tupavi pregled star vekovima bi vam ustedeo novac i smanjio rizik od zracenja u magnetnom polju.Da li vi stvarno mislite da u Americi svi zivi idu na MR??definitivno covek treba da bude upucen ,ali posto vama to bas ne ide od ruke,potrudite se malo bolje.

Magnetna i kiroprakticar su poslednje resenje u normalnim zemljama,mislite o tome.....

ako si pratila fabulu mogla si da uocis da je tupavi pregled vec radjen od strane jednog fizijatra i da je postavljena pogresna dijagnoza i to degenerativna artroza kolena. da bih ja zatim otisla privatno kod ortopeda, jer mi se stanje sa kolenom pogorsalao i on je utvrdio istegnuce kvadricepsa i tek je ortoped sa vma posumnjao da se radi o leziji meniskusa i on mi je rekao da uradim magnetnu rezonancu. hvala mu na tome, iako lecenje nisam nastavila tamo, vec na drzavnoj ortopediji. a posto mi je ortoped prepisao terapiju nakon snimanja i postavljanja tacne dijagnoze, otisla sam opet kod fizijatra i taj sujetni stvor je meni rekao da mora napamet da mi prepise terapiju, jer mu ne dozvoljavam pregled i to je rekao na njegovu sramotu pored onolikog snimka i izvestaja lekara koji je uradio magnetnu. snimka koji je posluzio i ortopedu sa drzavne klinike da vidi kako stoje stvari. sto je doticni fizijatar sujetan i sto nece ili ne zna da cita snimak, ne znaci da treba i onako povredjeno koleno da pritiska svom snagom, kako je pokusao, niti da ga uvrce.
inace, imam neku familiju u sloveniji. sta da ti kazem, lekari, sokirani koliko se ovde u srbiji vuklo postavljanje dijagnoze za povredu koja spada u red tezih povreda i sto mi rece ovaj ortoped iz klinike - imala si srece da nisi prosla gore sa povredom.

sta je trebalo da pustim sujetu da mi pritiska i uvrce koleno, pa da mi pomeri fragmente meniskusa. mda, ja luda pa ne znam da je mogao da procita snimak, ako uopste i zna da cita te snimke ili je malcice zaostao.

potrudila sam se ja odlicno da pored sujetnih kojima nos para nebo ne ostanem invalid. ne zalim nijednu paru datu za magnetnu rezonancu. a koliko znam ligament se moze samo tom vrstom snimanja videti. ne moze ni redgenom, ni uz.

a da ne pricam o salterasu, koji bi zaista ostao bez obe noge da mi je pravio jos problema i da sam ja ostala invalid zbog njegovog pokusaja da me navuce da privatno placam terapije.

p.s. od degenerativne artroze kolena s pocetka posta nema ni slova d na snimku magnetne rezonance. potvrdjeno od strane dva lekara \9onog koji je citao snimak i ortopeda). tako da ljudi beste od fizijatara.

Draga,ja mislim da si ti mogla sama sebi da izvadis slepo crevo viljuskom!Sto ti uopste ides kod lekara kada sve znas?Ili mozda bi trebalo da ides u Sloveniju,samo povedi i ove Slovence odavde koji minimum 6 meseci cekaju na zakazane terapije u Sloveniji,mora da oni ne znaju kakav je zdravstveni sistem tamo pa cu ih uputiti na tebe.Pozdrav draga i cuvaj se ,steta da takav nerazriškani talenat propadne zbog glupavog srpskog zdravstva u kome niko ništa ne zna! :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back