Безобразлук,јавашлук,рекет или нешто треће

...aha...ja nemam redovne prihode, ne primam platu, pa tekuci racun sigurno
ne mogu otvoriti, ali mi treba devizi racun, i internet kartica..hvala...;)

Ma ako ti treba, mozes i tekuci da otvoris. Nemam ni ja platu niti redovna primanja al imam tekuci, samo sto ne mozes ici u minus, to je debitna kartica kliko imas toliko trosis. U slucaju da odes negde, pa da neko moze jednostavno da ti posalja tako sto ce ti uplatiti na racun... Meni uglavom za tu svrhu sluzi. Devizni kad budes otvarala trazi Visa Electron debitni devizni racun, jer ja kad sam otvorila dobila sam onu plastificiranu karticu s kojom mozes samo na salteru da podizes, i ne mozes preko neta nista da placas, onda sam isla ponovo da podnesem zahtev za Visa Electron.

banke odmah prenose sredstva na racun na koji se vrsi uplata, a posta zadrzava par dana pod izgovorom transakcije..
Ne prenese ni banka odmah, do 12h se radi knjizenje, sve sto uplatis posle 12h prelazi za naredni dan.
Za postu je istina, drzi par dana... Ali ako uplacujes s nekim pozivom na broj onda je najbolje u posti jer ti oni na uplatinici ispecatiraju i poziv na broj pa mozes da proveris da se neko slucajno nije zabunio dok je kucao.

овде се ради о лоповлуку банака и пљачки грађана...од јуче неке банке примењују нова правила игре...где је држава да заштити грађане у оваквим случајевима...
...

Ne kapiram uopšte koji je tvoj problem. Ako hoćeš da ti tamo neka banka transferiše sredstva do ED ili Infostana, ona ti tu uslugu naplati. Niko ne radi za dž. Svojim komitentima naplati manje ili nimalo.
To što je neka usluga negde i nekome skupa, nije pljačka ni lopovluk, jer je negde za dž, direkt na šalterima pomenutih institucija ili u banci gde imaš otvoren tekući.

Za LK si trebalo da je pitaš po kojem članu zakona ona tebe legitimiše, da znamo o čemu pričamo ovde uopšte :roll:

Ma ako ti treba, mozes i tekuci da otvoris. Nemam ni ja platu niti redovna primanja al imam tekuci, samo sto ne mozes ici u minus, to je debitna kartica kliko imas toliko trosis. U slucaju da odes negde, pa da neko moze jednostavno da ti posalja tako sto ce ti uplatiti na racun... Meni uglavom za tu svrhu sluzi. Devizni kad budes otvarala trazi Visa Electron debitni devizni racun, jer ja kad sam otvorila dobila sam onu plastificiranu karticu s kojom mozes samo na salteru da podizes, i ne mozes preko neta nista da placas, onda sam isla ponovo da podnesem zahtev za Visa Electron.

..vidi se da dugo nisam radila, niti imala posla sa bankama ovde...
..tekuci racun se nekada mogao otvoriti samo ako imas redovna primanja,
u drugom slicaju je mogao samo ziro-racun...
...svojevremeno sam imala tekuci kod Postanske stedionice, cekova koliko
hoces..sad je sve drugacije...prosetacu sutra do njih pa cu na licu mesta sve
da pitam...hvala...:)

Vec sam mozda pisao za intesu lopove..uplacene mi akcije na racun i podignem 2 soma..ono ostalo oko 700-800..oni su prilikom uplate skinuli 100 din sto su uvek i do tad radili..to je bilo krajem meseca..posle prvog..oni mi za odrzavanje racuna skidaju jos 100..mamu im ebem..odlazim po objasnjenje..kazu to je za odrzavanje..ja kazem..znaci skinuli ste mi 200..kazu ne to je zaduzenje od pre pa se skida prilikom prve uplate..a ovo je za odrzavanje..ja onda kazem..ali da sam podigao sve krajem proslog meseca..ne bi mogli da mi ukradete tih drugih 100..kaze da..iebem li vam mamu

Izgleda da je od skoro u mnogim bankama 150 din provizija :eek:

E, ja sam na te sumanute provizije naletala u bankama koje su blizu ili u sklopu recimo fakulteta ili opština ili mupova i sl., gde imaju milion malih uplata tokom dana, pa su se dosetili da je bolje da zavale fiksnu proviziju za sve te iznose, nego da se akaju sa procentualnom sićom. Moguće da su sad svi usvojili taj princip, ne znam, nisam u banci plaćala račune ne pamtim.

E, ja sam na te sumanute provizije naletala u bankama koje su blizu ili u sklopu recimo fakulteta ili opština ili mupova i sl., gde imaju milion malih uplata tokom dana, pa su se dosetili da je bolje da zavale fiksnu proviziju za sve te iznose, nego da se akaju sa procentualnom sićom. Moguće da su sad svi usvojili taj princip, ne znam, nisam u banci plaćala račune ne pamtim.
Ako si procitala ono sto sam citirala :lol: gore jasno ti je gde je ta banka gde nisam 'tela da platim.

Back