Безобразлук,јавашлук,рекет или нешто треће

Паганини

Primećen član
Poruka
829
е,
сад,не знам да ли ова тема има везе са овим форумом али ми је овде најлакше да поделим ово...
Јутрос одем у Рајфајзен банку да платим телефон и службеница ми тражи личну карту.Питам је што ће јој,да би ми објаснила да је то ново правило од јутрос и да без лк не може да се ништа плати...
Е сада иде друга ситуација...тражи ми 80 динара провизије за 300 дин.рачуна...и ја већ изнервиран нећу да платим и одлазим у ОТП банку која је одмах поред ове...тамо ми траже 150 дин.провизије (кажу то је минимална провизија)
Одлазим и одатле до поште и плаћам рачун нормално...
Да ли су они нормални

Извините,
ја имам три предузећа код рајфајзен банке и они ми кажу нисте клијент јер немам текући рачун...а тамо нека баба са 100 динара на рачуну је клијент...е па не може
одох сад да мењам банку

Da sam na tvom mestu, ja bih se što manje i baktala s bankama.
što manje s njima, to mirnija glava ...

Meni su u nekoj banci ne secam se kojoj na 45 000 din uzeli oko 1000 din provizije, ali nisam imala ni trnuke vremena da cekam a u posti hvala bogu uvek bude red do vrata. A bilo je pitanja zivota ili smrti pa kad te muka natera sta da se radi. Inace uvek idem u postu tamo je do 2000 din cini mi se provizija 25 din, onda kako raste suma raste i provizija. Nisam znala to u intesi, imam kod njih devizni racun jel prihvataju i taj? Mislim racun je racun, da li tekuci ili devizni valjda nije bitno...

е,
сад,не знам да ли ова тема има везе са овим форумом али ми је овде најлакше да поделим ово...
Јутрос одем у Рајфајзен банку да платим телефон и службеница ми тражи личну карту.Питам је што ће јој,да би ми објаснила да је то ново правило од јутрос и да без лк не може да се ништа плати...
Е сада иде друга ситуација...тражи ми 80 динара провизије за 300 дин.рачуна...и ја већ изнервиран нећу да платим и одлазим у ОТП банку која је одмах поред ове...тамо ми траже 150 дин.провизије (кажу то је минимална провизија)
Одлазим и одатле до поште и плаћам рачун нормално...
Да ли су они нормални

У Комерцијалној банци, на 1390. динара уплате, око 50 динара провизије.

Samo da vas pitam, o kakvom placanju pricate? Za privatna lica ili za firme? Placanje racuna ili sta? Ja cesto kupujem knjige preko neta od privatnih lica, i prakticno svakog drugog dana uplacujem na njihov racun u banci, tako da sam obisao sve banke. Kada uplacujete na racun te banke, nema provizije. I ne znam sta je problem za racune. Struju platis u eps-u, vodu u vodovodu i tako redom, a to je bez provizije. E sad, ako hoces sve racune odjednom, i mrzi te da ides u 3,4 ustanove, onda i treba da se placa provizija. Ne vidim gde je tu dranje.

....za Infostan nema provizije u postama, na racun za telefon uzimaju 25 dinara, do 2.000...struju je najbolje placati u prostorijama EPS-a...bez ikakve provizije....
....jos ako neko moze da ispostuje rok za popuste...meni je svakog meseca Infostan sve jeftiniji....

....kad vec pricate o bankama, koju banku preporucujete kao najbolju, u smislu, odobrava internet karticu, koliko im kosta odrzavanje racuna, ima poslovnice u
inostranstvu...???

....za Infostan nema provizije u postama, na racun za telefon uzimaju 25 dinara, do 2.000...struju je najbolje placati u prostorijama EPS-a...bez ikakve provizije....
....jos ako neko moze da ispostuje rok za popuste...meni je svakog meseca Infostan sve jeftiniji....

....kad vec pricate o bankama, koju banku preporucujete kao najbolju, u smislu, odobrava internet karticu, koliko im kosta odrzavanje racuna, ima poslovnice u
inostranstvu...???

Intesa... Ja imam devizni kod njih i ne placam nista odrzavanje, imam internet karticu kod njih i takodje se ne placa odrzavanje...
Kod njih kad imas tekuci racun tj debitnu karticu placas samo 100 din prilikom podizanja novca, a odrzavanje je besplatno. Otvaranje kartice je 100 din to je neka vrsta depozita koju dobijas nazad kad zatvoris racun.

Intesa... Ja imam devizni kod njih i ne placam nista odrzavanje, imam internet karticu kod njih i takodje se ne placa odrzavanje...
Kod njih kad imas tekuci racun tj debitnu karticu placas samo 100 din prilikom podizanja novca, a odrzavanje je besplatno. Otvaranje kartice je 100 din to je neka vrsta depozita koju dobijas nazad kad zatvoris racun.

...aha...ja nemam redovne prihode, ne primam platu, pa tekuci racun sigurno
ne mogu otvoriti, ali mi treba devizi racun, i internet kartica..hvala...;)

Back