Bezgresno zacece

da li neko veruje u koncept bezgresnog zaceca?
i na koji nacin?

meni to deluje kao operacija anunakija i vestacka oplodnja? :think:

da li je devica marija u stvari surogat majka?
možda je Zevs tu umešao prste....mnogo je smrtnica oplodio i pored ljubomorne Here.... :p

mislim da je bezgrešno začeće mit dodat kasnije...kako vreme prolazi tako se dodaju novi detalji bilo kojoj legendi...jednom kad je Isus počeo da se smatra za Boga bilo je pitanje vremena kada će neko ubaciti u priču neuobičajeni čin njegovog stvaranja....mogli su da kažu da je Jahve imao seksualni čin sa Bogorodicom ali to ne bi bilo u skladu sa jevrejskom kulturom (u Grčkoj bi bilo u skladu) jer bi ona ispala preljubnica a judejski bog neko ko krši sopstvene zakone pa je onda izmišljen koncept bezgrešnog začeća

i na koji nacin?

opet ista tema :aha:

Bog je zivot isusa Hrista koji je Bozji Sin znaci duhovno bice na nebu
preneo u telo marije da se rodi kao covek
pa i jeste nesto kao surogat majka

i na koji nacin?
Za jedne je bila slobodna od istočnog grijeha, a za druge pročišćena u trenutku Kristovog začeća.
Vidio sam da neki autori uvode tu pretpostavku, ali to nema nikakve logike. Kontekst Biblije se ne uklapa u duh zavjera...
Ne.

Priča o anunakijima štetnija je od priče o ravnoj Zemlji. Vodi u istorijski ćorsokak,
gde se nikada o početku ne može ništa spoznati kroz sebe, jer od jednog momenta
istorija pripada nečemu što nije ljudsko. Vodi u ideju da je tehnološki napredak
nešto čemu se nužno treba diviti, što je jednako kao i diviti se Vavilonu. E sad još
i da je Marija u tako nečemu učestvovala, malo je previše.. Isus kao potomak
anunakija? :lol: Pa baš ni jednu tehnološku inovaciju nije uveo nego je uvek
samo o duhovnom pričao.

Priča o anunakijima štetnija je od priče o ravnoj Zemlji. Vodi u istorijski ćorsokak,
gde se nikada o početku ne može ništa spoznati kroz sebe, jer od jednog momenta
istorija pripada nečemu što nije ljudsko. Vodi u ideju da je tehnološki napredak
nešto čemu se nužno treba diviti, što je jednako kao i diviti se Vavilonu. E sad još
i da je Marija u tako nečemu učestvovala, malo je previše.. Isus kao potomak
anunakija? :lol: Pa baš ni jednu tehnološku inovaciju nije uveo nego je uvek
samo o duhovnom pričao.
Duhovno pricao a dobio krila i poleteo

i na koji nacin?

Kako mozes da pitas da li neko veruje, gde se ti nalazis?

Pa u to veruju bar svi pravoslavni hriscani, kakvi anukiji, kave naucne fantastike koje spominjes? Zasto vredjas ovakvim olakim pristupom temi sto je za nekog svetinja?

Na stranu sto je 1000-ta po redu o toj istoj temi, jel' ti gledas sta postavljas, jel' gledas stare teme?

Ne znam, meni se cini da sto vise odmice post i sto se vise blizi Uskrs, da demoni sve zesce napadaju i "lude".

Back