BEZBURMAŠKI ŽIVOT

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

BEZBURMAŠKI ŽIVOT

E, pa sretan Dan zaljubljenih svima koji slave i momentalno su zaljubljeni.....a vala i onima koji nisu zaljubljeni želim da se zaljube jer ako se ne zaljube teško da će da nauče da vole. Voleti je jako važno u životu.......ali, prvo ide zaljubljenost i sve ludosti koje ona donosi.....Maca i ja ne slavimo......da ima dan ljubavi, e, to bi slavili.
Evo ja na primer.......juče odoh kod zlatara da mi iseče burmu.....počela desna šaka opasno da otiče i boli.....masirala me deca skroz od ramena, jedna fina ženica forumašica mi reče za neki gel te sin kupi i to. Mackala sam se sa tim gelom i nesta vatra iz šake....nekako je lakša ruka a mogu i da pišem Bogu hvala a i da kuckam.....i bol se znatno smanjio tako da sam sad u kancelariji jer mi ona opajdara sela za vrat i samo sikće. Ali burme nema.....a 27 godina mi je na ruci....stvar navike jer se sad osećam kao polugola, da izvinete. Sutra idem opet kod zlatara da mi iseče i verenički prsten koji je na drugoj ruci......pa da budem skroz gola jer Maca i direktorka kažu da nisu dobra polovična rešenja.....posebno Maca insistira na totalnoj golotinji...obe šake.....voli čovek da budem maksimalno skoncentrisana, da mi ništa ne odvlači pažnju. Voli to i ova moja direktorka ali iz sasvim drugačijih pobuda.
A taj verenički prsten je kupljen......mnogo davno. Kad sam zaprosila Macu dok smo vozom na relaciji Beograd-Niš putovali u selo, i to baš kad je voz ušao u tunel....kad izadjosmo iz tunela stvar je bila rešena....pristao je....svakako je bilo bezbolnije nego da ne pristane. I podjosmo moja buduća svekrva, Maca i ja kolima u Niš. Ispazarimo prsten i lanče sa priveskom.......insistirala je svekrva na lančiću......ja se bunila jer ne volim nakit......lepo je sve to i svakako ima žena a i muških koji vole da se kite, ali ja ne pripadam toj grupi. Htela je ona i mindjuše da mi kupi ali sam odbila da probušim uši........mislim, rupe su tamo gde treba da budu po prirodi stvari....da treba tu da budu rupe radjali bi smo se sa probušenim ušima.....te smo postigle kompromis da mi kupi taj lančić a mindjuše da zaboravi.
Posle toga, kad rešismo kad će svadba da bude, Maca i ja krenemo po burme ...kupismo i njih i od tad su ta dva prstena jedini nakit koji nosim......Imam ja svašta, nakita od moje majke, tetke, ali stoji u kutiji.....kad idemo negde okitim se......ako se setim, ali imam ćere koje me podsete.
Maca je svoju burmu skinuo ko zna pre koliko godina kada je jednom prilikom u radionici mogao prst da izgubi. Eno, je i ona deformisana u kutiji. I tako, on se godinama šeta bez burme, te je došlo vreme da i ja počnem da se istovetno šetam. I sad, kad podjemo na Savu da prošetamo kučište.....a oboje bez burmi.....k’o pre veridbe bog te....moja mala šaka nestaje u njegovoj velikoj.....Ma da smo mi živi i zdravi pa da se tako bezburmaški šetamo još 27 godina.......što od srca želimo i zaljubljenima.

PS Važna je ruka u ruci a ne šta je na ruci

.... izgovor da ode kod majstor zlatara...
hoće veću i lepšu burmu a može i verenac da se obogati brilijantima... ha:zcepanje:

3-stone-diamond-ring.jpg

eto ti sad gola, nije joj dovoljno razgolićena od burme, no dibi duz da se razodene, neka vidi Maca šta će!
Pa zna se ima da trrRRRrrči u zlataru da je ponovo okuje, malo da olabavi prstenje, (čitaj okove) :zper:da može bolje da radi...
a i zavoleo je mnogo, pa je slab na NJU.

558376rd44q06xag.gif

Sve je šala moja mala!

Jao Djurdja što me nagrdi......:zcepanje: ma neće Maca da ide kod zlatara po novo prstenje......jok,nagovarao me on dok smo bili mladi da mi kupuje prstenje i nakit a ja nisam htela.....sad, pet para ne dava.....ali zato trčiiiiiii :zper:

Draga moja OSLOBOĐENA okova, došlo je novo kićenje.
Pa prvo obavesi Macu
da mora da dođe sa buketom cveća,
smilie_love_012.gif

pa da ti se udvara
smilie_love_029.gif
na kauču,
pa tek onda ćeš da primiš, prihvatiš ponoooOoovo
verenički prsten , pa burmu, pa...
smilie_love_040.gif

Nije ni znao šta je dobio pre...
smilie_love_060.gif

E, sad zna!

Evo mu ponuda da bira šta će i sa čim će da te odburmiranu obraduje:
gold_jewelry15.jpg

Pely.......kud zapeste s tolikim prstenjem......ne davam pare za to.....a Maca počeo zadnjih godina da liči na ovu moju direktorku po naravi.......pa ne dava ni on.....a za udvaranje.....da preskočimo to, nemam vremena nego da Maca i ja predjemo na konkretne stvari.....mislim, rok je :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

gagili48;bt72686:
Ajde LJILJO sta ta burma znaci?Bas nista...ja moju izgubih u Savi a on svoju skino isto ko tvoj Maca, da ne izbubi prst...;) pre mnogo godina...:D Lepa prica...za ovaj lep dan...:klap::cmok2:

Pa to i kažem...ne znači ništa osim navike.....idemo mi dalje ovako......s rukom u ruci a bez zlata.....ionako nas naša zlata kući čekaju.....al' ja prvo da se ratosiljam ove Ljiljane :zcepanje::zag:

Ljiljo tako si neposredna i sveža e ovo nema u Evropi.A bez burmi je bolje.Jedan koga znam ppreskakao neku fabričku kapiju i zakačila mu se burma za šiljak od šipke na kapiji i odkinula mu prst.Čuvaj ti Macine ruke jer bonus ..... pax in domus.Što mislim da je tvoj slučaj (srećna podudarnost).Poz.

zxy;bt72692:
Ljiljo tako si neposredna i sveža e ovo nema u Evropi.A bez burmi je bolje.Jedan koga znam ppreskakao neku fabričku kapiju i zakačila mu se burma za šiljak od šipke na kapiji i odkinula mu prst.Čuvaj ti Macine ruke jer bonus ..... pax in domus.Što mislim da je tvoj slučaj (srećna podudarnost).Poz.

Normalno da nema u Evropi....ima ovde :) kad ta Evropa nikako da uhvati korak sa nama :zcepanje:
A Macu čuvam, kako da ne čuvam i to celog.....ne znam sad da ti odgovorim na latinskom.......pa ću reći na srpskom ....
kad se nadju dobar i dobra
pa kad se još i potrude da ostanu tako dobri
e, onda vlada mir u kući :)

sedi piročanac u vozu za niš, raširio maramice sa čvarcima na krilu, a preko puta njega djana.

piročanac: - devojče, ne me se tiče, al viditi se piče!
devojče: - ne te se tiče moje piče!
piročanac: - ne me se tiče, al na miška mi utiče, čvarci mi razmiče. :hahaha:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
zgodna ova ratnica :zcepanje:
Kad odem u penziju..e, onda na Maldive...a do tada, moram da pazim i dalje na sve redom.....takav mi je opis radnog mesta, da ne kažem ratišta.....šta ćeš....:)
A što se brenda tiče......ja poželeh svima da dožive kao i ja

Back