Sandra,
Ne mogu da preporucim nikakvu literaturu nazalost, ja sam koristio, da tako kazem, udzbenik omni skole koju je pripremio profesor Jerry Kein licno. Pogledaj sta mozes da nadjes o temi na you-tube..?
Sto se tice "drzanja koraka" sa hipnoterapeutom, ne vidim da je to ikako potrebno, a i iskreno receno ne razumem na sta mislis (e, da, nadam se da ne zameras neformalno obracanje koje ja uvek forsiram i ocekujem i od druge strane).
Pre procedure hipnoterapeut (HT) treba da te upozna sa procesom i osnovama kako hipnoza radi, sta se od tebe ocekuje ili ne ocekuje, u oko 40-50 minuta razgovora, i potom krene u seansu. Postoje razni metodi koje su ljudi smislili, neki manje neki vise uspesni. Ovo je moje licno i misljenje mojih kolega iz iste skole, koja je jedna od najboljih na svetu, Omni centar: Epidural je opasan i nije prirodan, tehnike disanja ne uklanjaju bol i prakticno ne predstavljaju nikakvu pomoc.
Ono sto mi radimo je obucavanje za autohipnozu, a potom i za napredni level autohipnoze u kojoj ces ti biti u stanju da otvorenih ociju eliminises bol iz bilo kog dela tela svojom voljom na bilo koje vreme i da budes potpuno svesna sve vreme bez ikakvog osecanja neprijatnosti i da se secas celog dogadjaja kao prijatnog momenta.
U prvoj seansi se radi obuka na osnovni stepen autohipnoze, zatim ti to kuci vezbas nedelju dana, onda te obuce na napredni stepen, pa se to vezba kod kuce nedelju dana a posle toga se to vezba i sa HP-om u transu sledecih 3 seanse dok sve ne radi perfektno. Dakle potrebno je bar 5 nedelja ranije poceti pripremu.
Oni koji su obuceni ovim metodom NEMAJU TRUDOVE ILI TESKE TRUDOVE, ali imaju kontrakcije koje NISU bolne ili neprijatne. Sve se desava MNOGO BRZE ukljucujuci i porodjaj, i skoro po pravilu, od polaska ka bolnici do beba u ruke (kao kljuc u ruke..he, he..) ne prodje vise od dva-tri sata.
Znaci ceo ovaj poduhvat se vrti oko tvog treninga da naucis da upotrebis naprednu samohipnozu na sebi i time kontrolises "ugodjaj". Pogledaj ovaj video