Bezbolni porodjaj uz pomoc hipnoze!

Htela bih da podelim sa vama svoje iskustvo i uverenje da hipnoza pomaže kada se jave trudovi odnosno kontrakcije, tog 7.7.2008.dok sam sedela u stanu sa suprugom i jeli najslađu lubenicu krenuli su porođajni bolovi i to sve jači i jači, postalo je neizdržljivo, moj suprug me je uveo u relaksacionu hipnozu i opusti me da sam se i uspavala ne zadugo ali dovoljno da malo odmorim, potom su opet krenuli bolovi, i otošla sam u bolnicu da rodim najslađu bebu. Žao mi je što nismo ranije krenuli sa hipnozom i programiranjem za bezbolni porođaj, ali nismo bili dovoljno sigurni u sebe ni on ni ja. Za drugi prođaj pripremićemo se da bude bezbolno.

Kako je lepo ovo procitati. :) Vazno je da ljudi govore o svojim iskustvima sa hipnozom, narocito o primeni za bezbolni porodjaj. Ja se zaista nadam da ce doci dan kada ce epidural biti zaboravljen i davna proslost. Hvala ti, zaista ucinila si svima veliku uslugu. Pozdrav, i nadam se da ce sledeci porodjaj biti kakav bas planirate.. sasvim prirodan i bezbolan. :D

Kako je lepo ovo procitati. :) Vazno je da ljudi govore o svojim iskustvima sa hipnozom, narocito o primeni za bezbolni porodjaj. Ja se zaista nadam da ce doci dan kada ce epidural biti zaboravljen i davna proslost. Hvala ti, zaista ucinila si svima veliku uslugu. Pozdrav, i nadam se da ce sledeci porodjaj biti kakav bas planirate.. sasvim prirodan i bezbolan. :D

I ja se u potpunosti prikljucujem!!

Zao mi je sto je ova tema zamrla, pa rekoh hajde da je ozivim.
Cula sam dosta hvale o Hypnobirthing-u, a od skora znam da i u Beogradu postoji neko ko se bavi time. S njom tek trebam da stupim u kontakt, pa vam o tome mogu i naknadno pricati. Trenutno sam u 6 mesecu trudnoce i suprug i ja smo se slozili da taj cin treba da se desi kod kuce uz hipnozu i babicu.
Trenutno tragam za svakom mogucom literaturom i savetom pa postovani Mesmer, bila bih vam i vise nego zahvalna ako bi to podelili sa nama koji su jos uvek zainteresovani za temu.

:)

Zanima me literatura koja bi mogla da me uvede u hipnobirth.
Inace sam kontaktirala sa devojkom koja se time bavi, i sa njom trebam da se nadjem tek 6 juna, jer je retko kad u Beogradu. Inace se time bavi u Londonu i Madridu.
Dakle, da bi uspela da idem u korak sa njom, i s obzirom da nece bas puno vremena provoditi u Beogradu, treba mi bilo kakva literatura, ili mozda i neki dokumentarac koji ce mi pribliznije to objasniti.
S postovanjem
Sandra

Zanima me literatura koja bi mogla da me uvede u hipnobirth.
Inace sam kontaktirala sa devojkom koja se time bavi, i sa njom trebam da se nadjem tek 6 juna, jer je retko kad u Beogradu. Inace se time bavi u Londonu i Madridu.
Dakle, da bi uspela da idem u korak sa njom, i s obzirom da nece bas puno vremena provoditi u Beogradu, treba mi bilo kakva literatura, ili mozda i neki dokumentarac koji ce mi pribliznije to objasniti.
S postovanjem
Sandra

Sandra,

Ne mogu da preporucim nikakvu literaturu nazalost, ja sam koristio, da tako kazem, udzbenik omni skole koju je pripremio profesor Jerry Kein licno. Pogledaj sta mozes da nadjes o temi na you-tube..?
Sto se tice "drzanja koraka" sa hipnoterapeutom, ne vidim da je to ikako potrebno, a i iskreno receno ne razumem na sta mislis (e, da, nadam se da ne zameras neformalno obracanje koje ja uvek forsiram i ocekujem i od druge strane).
Pre procedure hipnoterapeut (HT) treba da te upozna sa procesom i osnovama kako hipnoza radi, sta se od tebe ocekuje ili ne ocekuje, u oko 40-50 minuta razgovora, i potom krene u seansu. Postoje razni metodi koje su ljudi smislili, neki manje neki vise uspesni. Ovo je moje licno i misljenje mojih kolega iz iste skole, koja je jedna od najboljih na svetu, Omni centar: Epidural je opasan i nije prirodan, tehnike disanja ne uklanjaju bol i prakticno ne predstavljaju nikakvu pomoc.
Ono sto mi radimo je obucavanje za autohipnozu, a potom i za napredni level autohipnoze u kojoj ces ti biti u stanju da otvorenih ociju eliminises bol iz bilo kog dela tela svojom voljom na bilo koje vreme i da budes potpuno svesna sve vreme bez ikakvog osecanja neprijatnosti i da se secas celog dogadjaja kao prijatnog momenta.
U prvoj seansi se radi obuka na osnovni stepen autohipnoze, zatim ti to kuci vezbas nedelju dana, onda te obuce na napredni stepen, pa se to vezba kod kuce nedelju dana a posle toga se to vezba i sa HP-om u transu sledecih 3 seanse dok sve ne radi perfektno. Dakle potrebno je bar 5 nedelja ranije poceti pripremu.
Oni koji su obuceni ovim metodom NEMAJU TRUDOVE ILI TESKE TRUDOVE, ali imaju kontrakcije koje NISU bolne ili neprijatne. Sve se desava MNOGO BRZE ukljucujuci i porodjaj, i skoro po pravilu, od polaska ka bolnici do beba u ruke (kao kljuc u ruke..he, he..) ne prodje vise od dva-tri sata.

Znaci ceo ovaj poduhvat se vrti oko tvog treninga da naucis da upotrebis naprednu samohipnozu na sebi i time kontrolises "ugodjaj". Pogledaj ovaj video

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Filmic sam pogledala jos pre nekog vremena. Uspela sam da dodjem do knjige koja se zove Hypnobirthing (Marie Mongan) i moram priznati da mi knjiga jako prija. Ne samo sto objasnjava kako HB funkcionise, nego i na pitak nacin objasnjava istoriju bolova kod zena, i kako se i zbog cega to zlo razvijalo.
Cudi me da ovakav nacin porodjaja nije jos zaziveo u Srbiji i zao mi je sto koliko god se drustvo trudi da se modernizuje, zivalj i dalje ostaje primitivan,
Javljacu se kad krenem sa prvom seansom, i prenosicu moje utiske i ako budem imala pitanja, postavljacu ih.
Hvala na odgovoru jos jednom, a vase prisustvo na forumu je jedna velika podrska koju imam.

sandra

Ilustracija svega ovde napisanog -

Cela ova stvar mi je privukla paznju kada sam nedavno cula za tantricki porodjaj (ispravi me ako gresim).. sad da li je to zapravo isto sto i orgazmicki porodjaj, tj bezbolni porodjaj, ili postoji razlika ?
Koliko sam razumela do tog stranja uma se moze stici meditacijom, jogom.. ali sam zapravo malo informacija uspela da prikupim.. narocito iz prakticnog dela..
Sad me fascinira mogucnost da se to postigne hipnozom.

Masmer samo napred.. sto se tice napada i nerazumevanja.. treba zapravo bas to, imati razumevanja: nije lako i jednostavno odbaciti skucene poglede na svet, sigurnost onog vec znanog.. strah od svega sto je novo i drugacije.
Samo nastavi da pises.. sigurna sam da mnogi u tvojim tekstovima nailaze na istomisljenika, podrsku i inspiraciju na svom putu
.. a jos je veca sreca ako nekog iz njegove ljusture izvuces na svetlo..

Sandra,

Ne mogu da preporucim nikakvu literaturu nazalost, ja sam koristio, da tako kazem, udzbenik omni skole koju je pripremio profesor Jerry Kein licno. Pogledaj sta mozes da nadjes o temi na you-tube..?
Sto se tice "drzanja koraka" sa hipnoterapeutom, ne vidim da je to ikako potrebno, a i iskreno receno ne razumem na sta mislis (e, da, nadam se da ne zameras neformalno obracanje koje ja uvek forsiram i ocekujem i od druge strane).
Pre procedure hipnoterapeut (HT) treba da te upozna sa procesom i osnovama kako hipnoza radi, sta se od tebe ocekuje ili ne ocekuje, u oko 40-50 minuta razgovora, i potom krene u seansu. Postoje razni metodi koje su ljudi smislili, neki manje neki vise uspesni. Ovo je moje licno i misljenje mojih kolega iz iste skole, koja je jedna od najboljih na svetu, Omni centar: Epidural je opasan i nije prirodan, tehnike disanja ne uklanjaju bol i prakticno ne predstavljaju nikakvu pomoc.
Ono sto mi radimo je obucavanje za autohipnozu, a potom i za napredni level autohipnoze u kojoj ces ti biti u stanju da otvorenih ociju eliminises bol iz bilo kog dela tela svojom voljom na bilo koje vreme i da budes potpuno svesna sve vreme bez ikakvog osecanja neprijatnosti i da se secas celog dogadjaja kao prijatnog momenta.
U prvoj seansi se radi obuka na osnovni stepen autohipnoze, zatim ti to kuci vezbas nedelju dana, onda te obuce na napredni stepen, pa se to vezba kod kuce nedelju dana a posle toga se to vezba i sa HP-om u transu sledecih 3 seanse dok sve ne radi perfektno. Dakle potrebno je bar 5 nedelja ranije poceti pripremu.
Oni koji su obuceni ovim metodom NEMAJU TRUDOVE ILI TESKE TRUDOVE, ali imaju kontrakcije koje NISU bolne ili neprijatne. Sve se desava MNOGO BRZE ukljucujuci i porodjaj, i skoro po pravilu, od polaska ka bolnici do beba u ruke (kao kljuc u ruke..he, he..) ne prodje vise od dva-tri sata.

Znaci ceo ovaj poduhvat se vrti oko tvog treninga da naucis da upotrebis naprednu samohipnozu na sebi i time kontrolises "ugodjaj". Pogledaj ovaj video

Sve je to lepo.. ali kako u Srbiji pronaci valjanag hipnoterapeuta koji vlada ovom metodom ?

Imala sam iskustvo sa hipnozom u nekim drugim stvarima i mogu reci sve najbolje.Samo naravno ako covjek podusti da se hipnotise. Tako da vjerujem da je muce i ovaj problem rijesiti hipnozom. A nekako mi i logicno da porod ne bi trebao da boli. Jednom prilkom sam gledala svoju krerusu koja je okotila 6-oro kucica. Svako je sama izvukla, presjekla pupcanicu, olizala,odvojila i stavila na stranu. I tako svo 6 bez ikakvog grca i bolnog zavijanja.

Mislim da se u slucaju porodjaja zapravo radi o potpuno obrnutom slucaju. Ono sto um ocekuje da se desi se obicno i desi. Zene su tokom dugih godina toliko kondicionirane da ocekuju bol da se on skoro uvek i pojavi mada ne bi trebalo. U ovom slucaju je posao hipnotizera da ukloni pogresno verovanje - ravno hipnozi - i ubedi osobu da porodjaj zapravo ne treba da boli. U principu se ne borite protiv stvarnog bola nego ocekivanja svesnog uma da ce "strasno da boli".

To je sjajno i neverovatno efikasno!

Preporucujem! Jedino sto to treba neko da ti uradi, a ne da trudnica ide na kurs. Mene je zena u bolnici hipnotisala u poslednjoj fazi porodjaja
Moj muz je gledao u monitor kontrakcije koje su nevidjeno skakale, a ja nisam nista osetila sem mira.

Back