Bezbolna smrt

maslesa89

Zainteresovan član
Poruka
116
Samo bih hteo da pitam za savet. Imam kucnog ljubimca misa koji ima tumor i ne jede i ne pije vodu. Veterinar kaze da ne moze da se izleci.Kako da ga ubijem najbezbolnije moguce posto umire u patnjama.

Pa da li mogu i ja da ga uspavam kao veterinara posto ne bih da dajem pare. Sta mi treba? Mislio sam da mu sipam par bensedina u vodu mada ne znam da li bi pio zbog ukusa koji moze ali i ne mora da bude gorak

Veterinari su jedini zakonom ovlašćeni da izvrše eutanaziju i jedini opremljeni da to urade. Eutanazija počinje uvođenjem u totalnu anesteziju a onda postoji nekoliko varijanti. Svakako da su barbiturati u velikoj dozi najhumaniji, tako sam pre 8 meseci uspavala svog psa (imao je tumor na mozgu), ima još par varijanti od kojih je jedino T61 vredan pomena, ostale nisu baš srećna rešenja i primenjuju se kad nema drugog izbora, u smisu ograničenog budžeta ili teško dostupnih medikamenata... A koliko skupa može da bude eutanazija jednog maleckog glodara? Ako ne želiš da pati, spremi novac i problem rešen.

Poslednja izmena:
U svakom slučaju, većina lekova koji se koriste u ovu svrhu nisu dostupni u slobodnoj prodaji, zbog mogućih zloupotreba. Tako poslušaj savet, ako želiš da ti kuca stvarno ne pati i uradi ranije pomenutu varijantu sa anestezijom i ljudskim sredstvima za eutanaziju kod ovlašćenog veterinara.

Ja sam nedavno uspavala svoju neku kuju. ( U srbiji). Troskovi nisu zaista vredni pomena, valjda je bilo jeftinije i od vakcine.

To je jedini nacin da pas ( ili macka,ili bilo koji kucni ljubimac) zavrsi svoj zivot na iole human nacin.

Ja svojeg psa nisam dala uspavati iako je bila stara 12 godina i imala rak maternice.
Operacija je uspjela i vrlo brzo se oporavila.

Iako je uginula par mjeseci kasnije od srca, bar je otišla u miru, bez bolova i poživjela je još malo sa nama.

Ne bi si mogla oprostiti da sam digla ruke i umjesto operacije i liječenja odabrala eutanaziju.

Ovo je moralna dilema u kojoj ne postoji ispravna i pogrešna odluka.

Devojka mog brata je imala psa starog oko 15 god, tako isto je bio bolestan,
operisali su ga, puno novca je otišlo za lekove, mučio se oko godinu dana, koliko ja znam
iako je veterinar govorio da je bolja eutanazija, eto, nisu ga poslušali,
uginuo je kad mu je došlo vreme.

Back