Без за*ебавања, молим!

amerika ce uvek da lesinari... ali setimo se milosevicevih govora i lozenja naroda na rat.
i pitajmo se zasto je narod tako lako i brzo pristao na isti?

ma,ko je pristao? probudiš se jednog lijepog jutra,a ono rat počeo...dobro se sjećam početaka u mom kraju i koliko smo mi srbi bili naivni i nismo imali pojma šta se dešava...i nismo uopšte vjerovali da je to moguće...ma,ne mogu da pričam ovde detalje...ali samo da ti kažem jedan lični detalj...svi muslimani iz mog razreda,a bilo ih je otprilike polovina...su bili obaviješteni o budućim događajima i šta će se desiti i pripremljeni na sve...ali to tek vidiš posle kad vratiš film...govorim,dakle,o običnim ljudima,tada srednjoškolcima,kao i ja...ne sad o nekim specijalcima tipa arkana i slično...

ma,ko je pristao? probudiš se jednog lijepog jutra,a ono rat počeo...dobro se sjećam početaka u mom kraju i koliko smo mi srbi bili naivni i nismo imali pojma šta se dešava...i nismo uopšte vjerovali da je to moguće...ma,ne mogu da pričam ovde detalje...ali samo da ti kažem jedan lični detalj...svi muslimani iz mog razreda,a bilo ih je otprilike polovina...su bili obaviješteni o budućim događajima i šta će se desiti i pripremljeni na sve...ali to tek vidiš posle kad vratiš film...govorim,dakle,o običnim ljudima,tada srednjoškolcima,kao i ja...ne sad o nekim specijalcima tipa arkana i slično...
znam ja sve to... i znam da je sve tako kako pricas...:(
ali, kako onda i dalje mozete da velicate karadzica i ostale skotove???
kako???
kako bre one koji su vas poslali na klanje. bez obavestenja.

Mislim da nisi u pravu. Cehoslovacka se razisla mirno na primer.
Ako je Slovenija htela da ide, zasto je slata vojska da ih spreci u tome? Ko je slao vojsku, SAD?
Ko je stalno isticao da brani Jugoslaviju, da sprecava raspad? Ko je bio za uvodjenje vanrednog stanja i izvlacenje vojske na ulice?
SAD i zapad su izabrali stranu koju ce da podrzavaju(iz sopstvenog interesa), kasnije su radili sta su radili ali nikako inicijalno nisu krivi za pocetak sukoba i trvenja izmedju nasih politicara.
Inace, tog nekoga je neko morao naoruzati, napaliti na rat, da moze da ubija pripadnike drugog naroda i da mu se nista lose nece desiti, vec da samo moze heroj da postane, blablabla. I ko je to radio, nasi politicari ili zapad?

heh,pa čehoslovačku je i hitler poštedio,a nas nije...pa mislim da poređenje nije baš adekvatno...tu su neki drugi interesi u pitanju...

kako???

Lako je palamuditi danas.
Ti Karadzic i Mladic kakvi god bili bili su u sukobu sa Miloshevicem i nisu dozvolili da proda RS kao shto je prodao RSK.Da je bio neko drugi Srbi iz Bosne mozda bi doziveli istu sudbinu Krajishkih Srba.
Missim prichash kao malo dete.Za rat je potrebno dvoje.Ko je naoruzavao muslimane mislish da je bio spreman na mirno reshenje?

Lako je palamuditi danas.
Ti Karadzic i Mladic kakvi god bili bili su u sukobu sa Miloshevicem i nisu dozvolili da proda RS kao shto je prodao RSK.Da je bio neko drugi Srbi iz Bosne mozda bi doziveli istu sudbinu Krajishkih Srba.
Missim prichash kao malo dete.Za rat je potrebno dvoje.Ko je naoruzavao muslimane mislish da je bio spreman na mirno reshenje?
ko govori o mirnom resenju?
ona sama kaze da srbi nisu imali pojma da se rat sprema.
ja te pitam cija je duznost da ih obavesti???
americka???
muslimanska???

ko govori o mirnom resenju?
ona sama kaze da srbi nisu imali pojma da se rat sprema.
ja te pitam cija je duznost da ih obavesti???
americka???
muslimanska???

Znachi Radovanova i Ratkova glavna krivica po tebi je u tome?
Interesantno...jer vidish to je upravo ono za shta ih i optuzuju..izmedju ostalog.
Da su organozovali bosanske Srbe na otpor koji je zapad smatrao neadekvatnim,.shto je i normalno kad su naoruzavali protivnichku stranu.

kako???

niko ne veliča karadžića,bar ne ja...i ne mislim uopšte da postoji i jedan političar koga treba veličati...jer politika je ***** i tu ne uspijevaju pošteni i fini...da karadžić ,u ovom slučaju ne predstavlja sve srbe...nije stvar u njemu kao osobi pojedinačno...
nešto ne vidjeh ni u jednim novinama,ni na jednoj tv,da neki musliman ili hrvat "kudi" da tako kažem svoga aliju ili tuđmana,ili orića i slično...e,to mi smeta...oni se svojima ponose...niko,ali baš niko ti neće reći da je orić ubica,da je ubijao...pa,dajte jednom tu demokratiju i ravnopravnost za sve...

Chehoslovachka je imala jasnu etnichku granicu izmedju dve a ne 6 nacija koje su je sachinjavale josh pre nastaka.
Taj istorijski osvrt i Chehoslovachka paralela mora da je iz iste vechernje shkole iz koje je izashla ona umotvorina da su Srbi okupirali Kosovo 1912.

Koliko znam, sve bivse republike su zadrzale svoje avnojske granice.
Bosna je podeljena, jer je i najvise bila etnicki pomesana.
A sad mi reci sledece-danas svi imaju avnojske granice samo sto se ne zivi u SRFJ nego imas 6 drzava.

Sta se dobilo ratom?:think:

Sem zrtava, stradanja, unistavanja ekonomija, propadanja, sirenja mrznje i slicno.....

Ne ne ne, hocu da kazem da je mirno razilazenje bilo bar delimicno moguce.

Evo mene bash interesuje kako ti vidish miran razlaz kad na chelu muslimana u Bosni imas choveka koji je odlezao robiju zbog"nauchnog" rada u kome tvrdi da je suzivot izmedju muslimana i hrishcana nemoguc a u Hrvatskoj je na chelu drzave chovek koji je rehabilitovao Ustashtvo i ustashku ideologiju?
U kom crtanom diznijevom filmu je miran razlaz moguc u takvim okolnostima?

Znachi Radovanova i Ratkova glavna krivica po tebi je u tome?
Interesantno...jer vidish to je upravo ono za shta ih i optuzuju..izmedju ostalog.
Da su organozovali bosanske Srbe na otpor koji je zapad smatrao neadekvatnim,.shto je i normalno kad su naoruzavali protivnichku stranu.
ti si ili nesposoban da procitas, ili zlonameran, ili nevidjeno glup.
RADOVANOVA I RATKOVA GLAVNA ODGOVORNOST JE PREMA SRBIMA.
jesu li odlucili da postanu istorijske licnosti i prekrajaju granice?
jesu.
jesu li sopstveni narod na vreme obavestili?
JOK.

jesu li onda kao nesrecnici nestali po misijim rupama?
o, daa.
je li to odlika istorijske licnosti ili nule?
nule.

Koliko znam, sve bivse republike su zadrzale svoje avnojske granice.
Bosna je podeljena, jer je i najvise bila etnicki pomesana.
A sad mi reci sledece-danas svi imaju avnojske granice samo sto se ne zivi u SRFJ nego imas 6 drzava.

Sta se dobilo ratom?:think:

Sem zrtava, stradanja, unistavanja ekonomija, propadanja, sirenja mrznje i slicno.....

Kako shta se dobilo?
Bosna,Kosovo i Makedonija su zapadnjachki protektorat,Hrvati imaju etnichki chistu drzavu a Srbi su proterani iz velikih delova bivshe nam drzave ali naravno za to je kriva"Milosheviceva politika" a ne oni koji su proterivali.:)

ti si ili nesposoban da procitas, ili zlonameran, ili nevidjeno glup.
RADOVANOVA I RATKOVA GLAVNA ODGOVORNOST JE PREMA SRBIMA.
jesu li odlucili da postanu istorijske licnosti i prekrajaju granice?
jesu.
jesu li sopstveni narod na vreme obavestili?
JOK.

jesu li onda kao nesrecnici nestali po misijim rupama?
o, daa.
je li to odlika istorijske licnosti ili nule?
nule.

ako im je glavna odgovornost prema srbima,zašto im onda srbi ne sude...a ne hag?

niko ne veliča karadžića,bar ne ja...i ne mislim uopšte da postoji i jedan političar koga treba veličati...jer politika je ***** i tu ne uspijevaju pošteni i fini...da karadžić ,u ovom slučaju ne predstavlja sve srbe...nije stvar u njemu kao osobi pojedinačno...
a meni je upravo u tome da se narod zrtvuje za pojedince, umesto pojedinci za narod (pod uslovom da treba) sustina onoga sto govorim.
mene boli uvo za karadzica i mladica.
a srce za one bezimene sto su kosti ostavili.

nije cak ni rec ni o zrtvovanju. nego o odgovornosti koju moras da preuzmes ako si politicar ili visok vojni funkcioner.
ne mozes da se igras istorije pa da nestanes.

Evo mene bash interesuje kako ti vidish miran razlaz kad na chelu muslimana u Bosni imas choveka koji je odlezao robiju zbog"nauchnog" rada u kome tvrdi da je suzivot izmedju muslimana i hrishcana nemoguc a u Hrvatskoj je na chelu drzave chovek koji je rehabilitovao Ustashtvo i ustashku ideologiju?
U kom crtanom diznijevom filmu je miran razlaz moguc u takvim okolnostima?

A u Srbiji covek koji je najpoznatiji postao po niko ne sme da vas bije, izvodjenju vojske na ulice i slicno.
O tome i pricam, za rat su krivi nasi politicari a ne zapad. Zapad se umesao kasnije.

Kako shta se dobilo?
Bosna,Kosovo i Makedonija su zapadnjachki protektorat,Hrvati imaju etnichki chistu drzavu a Srbi su proterani iz velikih delova bivshe nam drzave ali naravno za to je kriva"Milosheviceva politika" a ne oni koji su proterivali.:)

Za rat su potrebne bar 2 strane. I ne kazem da je samo Milosevic kriv, nego svi politicari iz tog vremena. Nasi politicari.

Zasto brkate dve stvari - Mladica i Karadzica stavljate u isti kos... kao prvo, Karadzic je bio politicar, Mladic vojnik - izvrsilac. Njegovo, kao svakog dobrog vojnika, nije bilo da pita zasto, nego da radi. Zato njih dvojica ne mogu ici u isti kos. Nema savesnih vojnika....savestan vojnik je mrtav vojnik (pre ili kasnije).
A mozda je i Radovanu neko celo vreme komandovao? CELO vreme...mozda Sloba? mozda neko drugi...ali ovo danas je besmisleno o tome raspravljati, mozemo samo razgovarati o njegovim delima.
Republika Srpska se danas smatra jedinim pravim delom gospodina Karadzica, njegovom zaostavstinom. Zasto je ona bitna? U stvari, bolje je pitanje kome je ona bitna? Oni koji jednostavno imaju stav da su Mladic i Karadzic i svi ostali koji su na bilo koji nacin ucestvovali u njenom stvaranju isto, stoka, zivotinje ili cudovista...nemam sta da kazem. Ali oni koji znaju kako je ostati bez krova nad glavom, kako je biti ponizen, gledati smrt oko sebe, kupati se u krvi, koju nisi zeleo da prospes, pokusavati da sacuvas svoju zemlju, SVOJU, ono gde su ti preci ziveli, sve njihove bosanske gudure, znace sta je Republika Srpska. I Hrvati i Muslimani je danas nazivaju genocidnom tvorevinom, ne gledajuci svoje drzave. Kako je nastala Hrvatska? Da nije bilo prve Jugoslavije, ko zna kada bi oni svoju drzavu dobili. Da nije bilo Oluje, pitanje je da li bi jee ikada dobili...isto je sa muslimanima..stvorise naciju, istoriju, JEZIK, ej ljudi moji, Srbi moji, JEZIK, preko noci...a da jos samo nesto!
Pitao me je AMIN kako bi 2 mil muslimana ubilo 8,5 miliona Srba..pa nisam ni mislio bukvalno. Ali rat bi presao u Srbiju...a ti vidi kako bi se to zavrsilo...samo zamisli na udaru sve preko Drine....zamisli sta bi bilo kad bi oni dosli do Sandzaka....

Back