Bez viza do kraja 2009?

nashao si da objashnjavash glavnim pticama kukavicama na forumu, koje konstantno svakog dana pevaju KUKU, KUKU, i slute da u Srbiji bude gore i gore, samo shto njihove gedze nisu na vlasti, a pogotovu kukaju Crnoj Gori, shto je krenula svojim putom, KUKU KUKU -shiptari ce vas srede, KUKU KUKU pala vam je cena kvadrata u Budvi, KUKU KUKU propaschete ...

:ok: :ok:

Ovim je sve receno... Svaka cast. :ok:

Kako sta s' tim!!! :dontunderstand: Pa tih 180 000 ljudi valjda ima neku rodbinu po Srbiji koju bi rado ugostili gore ali jßg, ne mogu da odu jer nemaju vizu... :thumbdown:

Budimo iskreni... Ako bi ih rado ugostili, viza nije problem... Uradi se garantno pismo i dobije se viza za par dana... A ako nece da ih ugoste, svaki izgovor je dobar...

Nisam ja protiv viza... Samo mislim da je smesno... Jer je to udarna vest od kako su demokrate na vlasti... Mi svake godine ulazimo u EU i ukidaju nam se vize... A pritom svake godine sve vise i vise ljudi je bez posla... O tome ti ja govorim...

:ok: :ok:

Ovim je sve receno... Svaka cast. :ok:

pa to su ti oni ljudi, koji se stalno zale, slute, kukaju, baju, bacaju kletve, pljuju - kad je meni loshe, nek bude i svima. Taj fazon.
Chak su im i glavni politichki aduti takvi: (srecni ste vi tamo shto nemate ovakve kreature u parlamentu)

194.jpg

pa naravno da 11 posto ima pasosh, kada sa tim pasoshem nisi mogao da mrdnesh do bugarske granice, i koji ce im takav pasosh, mogu sa njim da obrishu dupe!

ti sa tim pasosem mozes da odes gde hoecs ali ti za vecinu drzava treba - viza

drugo viza se vrlo lako dobija ako ides u bilo koju zemlju kao turista preko turisticke agencije, ili vizu u tom slucaju dobijas na granici ili saljes pasos u agenciju i oni ga nose u ambasadu na viziranje - sve u svemu ako putujes bilo gde kao turista preko turisticke agencije sanse da dozivis neku neprijatnost i ne dobijes vizu su gotovo nikakve.

problem za EU su gradjani srbije koji imaju pasos i nemaju para da putuju tamo turisticki vec bi hteli da odu u EU i uvale im se na socijalu da ih EU izdrzava i normalno je da kad je vecina u zemlji takva - da imaju prema nama vizni rezim ....

Budimo iskreni... Ako bi ih rado ugostili, viza nije problem... Uradi se garantno pismo i dobije se viza za par dana... A ako nece da ih ugoste, svaki izgovor je dobar...

Nisam ja protiv viza... Samo mislim da je smesno... Jer je to udarna vest od kako su demokrate na vlasti... Mi svake godine ulazimo u EU i ukidaju nam se vize... A pritom svake godine sve vise i vise ljudi je bez posla... O tome ti ja govorim...

upravo tako 0- obican narod iz godine u godinu zivi sve gore i gore, plate su sve manje , proizvodnja sve niza, broj ljudi bez posla sve veci - i narodu koji je besan zbog teskog zivota i siromastva bagra sa vlasti nudi nekakav spas u vidu ukidanja viza i ulasku u EU.

A glup srpski narod ne kapira da cak i da nam ukinu vize i udjemo u EU , nece moci tamo da odu da zive i rade .....

Nidzo gledaj, zivis u Presevo, star si 50-ak godina i imas sina u Minhenu, da bi otisao da ga posjetis treba dva puta da se iz Preseva lomis do Beograda da, minimum 6 sati, kao gradjanin drugoga reda dzonjas u onaj tor ispred ambasade pa tek onda da dobijes vizu.
Samo te dvije ekskurzije ce te kostat vise od 100€.

A glup srpski narod ne kapira da cak i da nam ukinu vize i udjemo u EU , nece moci tamo da odu da zive i rade .....

problem za EU su gradjani srbije koji imaju pasos i nemaju para da putuju tamo turisticki vec bi hteli da odu u EU i uvale im se na socijalu da ih EU izdrzava i normalno je da kad je vecina u zemlji takva - da imaju prema nama vizni rezim ....

Tihi ti stvarno nemas blage veze sta pises!!! :thumbdown:

Ukidanje viza je svakako korisna stvar. Nikad ne znaš gdje ti može neki posao uletit ili nešta slično. Primjer, ja sam dobio priliku da idem besplatno 7 dana u Grčku, što sam naravno i iskoristio. A da su tu bile glupe vize, to bi propalo. Vize su mi trebalo jedino za Ameriku (nju sam dobio bez problema na 5god, bio sam tamo već 2 puta) i za UAE, Dubai točnije.
Nije li lijepo kad ti je putovnica ovakva, a to su samo dvije stranice iz stare putovnice. Tu su štambilji iz Engleske,Austrije itd..Nova je tek malo popunjena.
10dfrm1.jpg

Poslednja izmena:
Meni viza nije potrebna, nego ti pricam u globalu... Treba da znas da samu u Becu ima oko 180 000 Srba...

Ni meni nije potrebna i ne bih mogao da zamislim cekanje ispred ambasada, sa sve neizvesnoscu da li cu je dobiti ili cu se tamo nekom namcorastom sluzbeniku uciniti kao potencijalni imigrant koji zeli na crno da sljaka, pa mi iz istog razloga nece dati vizu. Ne moze niko da me ubedi da je bolje ziveti pod viznim rezimom nego bez njega, ako ni zbog cega drugog, ono zbog osecaja slobode kretanja i nemaltretiranja po kojekakvim ambasadama. A i gomila mladih ce imati priliku, kad sakupi neku kinticu da prosparta Evropom i vidi jos poneku drzavu osim Madjarske, Bugarske i Rumunije. Dakle, nije ukidanje viza nikakav dogadjaj od prvorazrednog znacaja, ali ga treba pozdraviti, jer nema stete od toga, samo koristi.

Od kad smo potpisali onaj sporazum o readmisiji nasi gore nemaju kud... Mogu gore da odu i zaglave corku od 2 mjeseca pa polako nazad sa sve 10-ogodisnjom zabranom ulaska na teritoriji EU. :ok:

E, to mnogima ovde jos uvek nije jasno, jer misle da je rad na crno u EU, nesto sto se podrazumeva i ide u paketu sa ukidanjem viza, ali, ubrzo ce im se mnogo toga razjasniti i mnogi ce biti razocarani jer ce shvatiti da mogu samo da putuju turisticki, ali ne i da rade i zive u Evropi.

Ni meni nije potrebna i ne bih mogao da zamislim cekanje ispred ambasada, sa sve neizvesnoscu da li cu je dobiti ili cu se tamo nekom namcorastom sluzbeniku uciniti kao potencijalni imigrant koji zeli na crno da sljaka, pa mi iz istog razloga nece dati vizu. Ne moze niko da me ubedi da je bolje ziveti pod viznim rezimom nego bez njega, ako ni zbog cega drugog, ono zbog osecaja slobode kretanja i nemaltretiranja po kojekakvim ambasadama. A i gomila mladih ce imati priliku, kad sakupi neku kinticu da prosparta Evropom i vidi jos poneku drzavu osim Madjarske, Bugarske i Rumunije. Dakle, nije ukidanje viza nikakav dogadjaj od prvorazrednog znacaja, ali ga treba pozdraviti, jer nema stete od toga, samo koristi.

Sve ja to znam ali aj ti dokazi veselome Tihom... :thumbdown:
Sizifov posa' zar ne... :sad2:

Sve ja to znam ali aj ti dokazi veselome Tihom... :thumbdown:
Sizifov posa' zar ne... :sad2:

Pa ja sam se zapravo kroz odgovor na tvoj post Tihom i ostalima njemu slicnim i obracao, ne tebi. Shvatice i Tihi vremenom da je to povoljnost, a verujem i da vec shvata, samo on je u ratu sa trenutnom vlascu u Srbiji, a to nema nikakve veze sa tim, vlasti se menjaju, a bezvizni rezim je plus za gradjane, pre svega, a ne za trenutnu politicku garnituru na vlasti.

Naravno da nema stete... Niko nije ni rekao da ima stete... Ali, zar nismo do sada deset puta ulazili u EU i isto toliko puta nam ukidali vize... Malo mi je ta prica dosadila...

Ali, ja ponavljam da je ta prica o vizama potpuno irelevantna za preko 80% gradjana Srbije... Ja ih licno slusao pre par meseci kako ce se vize ukinuti do polovine ove godine... Evo, sada vec do kraja... Ko da vise... Hvale se nebitnom budalastinom, kao da su otkrili naftu u Sicevackoj klisuri...

Back