"Bez suza kad jednom odem"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.070
Pesma sa stihovima „Bez suza kad jednom odem“ naći će se na albumu Riblje čorbe koji će se uskoro pojaviti na tržištu, a koji Bora Đorđević nažalost nije dočekao.
Sada se u javnosti pojavio deo jedne pesme, koja će se naći na pomenutom albumu „Riblje čorbe“.

„I kada nestanem, naći ću način,
kad vidim da si pala u krizu,
u tvom životu da budem začin,
da ti se nađem, da budem blizu.

Pogledaj u oči našeg malog psa,
duboko u njima, sakriću se ja,
pogledaj u oči našeg malog psa.

Moram na jedan poduži izlet,
vraćam se sigurno, to nije problem,
ma to je rastanak samo na izlet,
zato bez suza kad jednom odem“

Nije se sada pojavio taj tekst, egzistira ta pesma već neko vreme, izveli su je više puta na koncertima (ja sam je čuo na Tašu na koncertu u Mišinu čast 16. avgusta 2021.), ali će tek sad izaći zvanična studijska verzija.

“Rastanak je za ljubav ono što je vetar za vatru, malu gasi, veliku još više raspali. Lepo zvuči, ali nije tačno. Na žalost! Rastanak nije dobar, nije koristan ni za najveću ljubav. Ljubav živi od iluzije potpunog slaganja, savršene identičnosti dveju ličnosti. Mi zamišljamo da voljeno biće ne samo misli i govori u istom pravcu i smislu sa nama nego i da diše i hoda u istom ritmu sa nama. Dok smo zajedno, ta se iluzija održava rečima, osmejcima, fizičkim dodirom. Disonancije su retke i lako se popravljaju. Ali čim otputujemo i rastanemo se, mi počinjemo sve češće i sve oštrije da osećamo da stvorenje koje volimo ima svoj život, svoje puteve i potrebe, koji naravno nisu jednaki sa našima, nego često i potpuno oprečni. Dopisivanje ne ublažava tu oprečnost, nego je samo potvrđuje, često i povecava.”

Ivo Andric

Back