Bez starca nema udarca

Poreska uprava odlučuje da izvrši reviziju dede i poziva ga u kancelariju poreske uprave. Revizor poreske uprave nije bio iznenađen kada se deda pojavio sa svojim advokatom.

Revizor je rekao: „Pa, gospodine, vi imate ekstravagantan način života i nemate stalno zaposlenje, što objašnjavate time da dobijate novac na kocki. Nisam siguran da Poreska uprava to smatra verovatnim."

„Ja sam odličan kockar i to mogu da dokažem“, kaže deda. "Šta kažete na demonstraciju?"

Revizor na trenutak razmisli i kaže: „U redu. Hajde."

Deda kaže: „Kladim se u hiljadu dolara da mogu da ugrizem svoje oko.

Revizor na trenutak razmisli i kaže: „Važi".

Deda vadi svoje stakleno oko i grize ga. Revizorova vilica pada.

Deda kaže: „Sad se kladim u dve hiljade dolara da mogu da ugrizem drugo oko“.

Revizor može reći da deda nije slep, pa prihvata opkladu.

Deda vadi svoju protezu i zagriza drugo oko. Začuđeni revizor sada shvata da se kockao i izgubio tri hiljade, sa dedinim advokatom kao svedokom. Njegova nelagodnost počinje da raste.

„Želite da idete duplo ili ništa?“ pita deda. „Kladim se u šest hiljada dolara da mogu da stojim na jednoj strani tvog stola, i da piškim u onu korpu za otpatke na drugoj strani, i da nigde drugde neće ni kap da padne.”

Revizor, koji je dvaput opečen, sada je oprezan, ali pažljivo gleda i odlučuje da nema šanse da bi ovaj stari momak mogao to da izvede, pa se ponovo slaže. Deda stoji pored stola i otkopčava pantalone, ali iako se silno napreže, ne može da natera mlaz do korpe za otpatke na drugoj strani, pa uglavnom mokri po celom revizorskom stolu.

Revizor skače od radosti, shvatajući da je upravo pretvorio veliki gubitak u ogromnu pobedu. Ali dedin advokat stenje i stavlja glavu u ruke.

"Jesi li dobro?" pita revizor.

„Ne baš“, kaže advokat. „Jutros, kada mi je deda rekao da je pozvan na reviziju, kladio se u dvadeset pet hiljada dolara da bi mogao da dođe ovamo i da vam se popiša po celom stolu i da ćete biti srećni zbog toga.

1712604025872.png

Ne petljajte se sa starim ljudima!

Back