BEZ SMOLE, KATRANA I OKO 4.000 DRUGIH SAMOUBISTVENIH SASTOJAKA....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Važi za sve one koji su sa klasičnih prešli na elektronske cigarete.
Mogli bi i oni drugi, ali nemaju neophodno iskustvo.

Osim 3-5 x jevtinijeg pušenja, što je, nadam se, svakome, važna, ali ne i najvažnija stavka,
kao i meni, na pr., već se treba koncentrisati na zdravstvene efekte takve odluke,
za 10 meseci od kako sam isključivo na elektronskoj cigareti, zapažanja su sledeća :

- Nema jutarnjeg krkljanja,
- nema "kvočke" sa pilićima,
- nema večernjih i noćnih gušenja,
- nema filharmonije iz pluća,
- nema 10 koraka, pa - "Stani, more, odmori, gde si navr'o !",
- nema onog suvog, ubitačnog kašlja, po kojem me prepoznaju,
a da me direktno ne vide...
- nema teškog, ustajalog smrada u kući,
- nema pasivnog trovanja nepušača,
- nema pepeljara na svakih 1,5 m. sa pikavcima,
pepelom i ostacima nepopušenih cigareta,
- nema podosta onoga što su samo laboratorijske analize uspevale da "vide"....

Malo li je ?
Haj'mo, elektroinženjerijo !
Primedbe, pohvale, iskustva....
Budimo pioniri zdravlja nacije, kad nam, već, zdravstvo srlja u ponor !

Poslednja izmena:
Mene interesuje da li se u kafani primecuje da je elektronska. jer ako se primecuje onda si pozer, fukara, piz.da i slicno.
Gde si ti bre video Jamesa Dina sa elektronskom cigaretom.
Eto ti socio ugla gledanja, ako to prodje, ima da krenemo po skolama sa akcijom pusi elektroniku dok si mlad.
Stvarno iako vam se cini perverznim, ja bih uveo obavezno probanje elektronske cigarete, cak i nabavku iste od strane osnovaca.
Pre nego sto zagaze u Philipa M.
Em ce da vide kako je, nece biti adikti, em ce da nihilizuju po srpskom obicaju, pa onda imam manje pusaca kasnije zbog mode.

Osim 3-5 x jevtinijeg pušenja, što je, nadam se, svakome, važna, ali ne i najvažnija stavka,
kao i meni, na pr., već se treba koncentrisati na zdravstvene efekte takve odluke,
za 10 meseci od kako sam isključivo na elektronskoj cigareti, zapažanja su sledeća :

Malo li je ?

a jel mogu znati koliko dugo si pusio

Malo li je ?
mnogi su presli na hasis

a jel mogu znati koliko dugo si pusio
Evo ja cu ti odgovoriti mada nije pitanje postavljeno meni . Elektronsku cigaretu sam kupio iz znatizelje . Ranije sam bio dugogodisnji pusac .
Pusio sam po kutiju i po cigareta vise od 30 godiuna . Cigarete sam ostavio bez ikakvih pomagala i prije nego sto sam vidio elektronsku
cigaretu bio sam nepusac oko godinu dana . Nisam vise uopste imao potrebu da zapalim .
Na Skajpu sam bio sa jednim prijateljem nekoliko sati dnevno . On je pusio dve kutije dnevno i soba mu je bila u dimu . Nagovarao sam ga
da ostavi pusenje ili da smanji ali dzaba . Jednog dana vidim da je objesio oko vrata neku zajebanciju . Objasnio mi je da je to elektronska
cigareta koja ispusta paru . Taj dan nije zapalio obicnu cigaretu . Rekao mi je da mu je ovo odlicna zamjena . Jedva sam cekao da dodje drugi
dan da vidim da li ce izdrzati sa tom sklopocijom . Drugi , treci i cetvrti dan slicna slika . Mislio sam da me zajebava i da pusi cigarete kad se
iskljuci sa Skajpa . Uvjeravao me da vise uopste nema potrebe da zapali klasicnu cigaretu ali mu nisam vjerovao . Pitao sam ga gdje se to moze
nabaviti . Rekao je da je on svoju kupio u apoteci . Pitao sam ga za cijenu i model i otisao u potragu po apotekama . Kupio sam potpuno
istu jer sam htio da provjerim njegovu pricu . Sada pusim elektronsku kad sam za kompjuterom . Kad odem izvan kuce ni ne nosim je sa sobom .
Na neki nacin sam se i navikao na tu cigaretu ali bih mogao da je ostavim sa manje napora nego obicnu . Iz svog iskustva tvrdim a iz iskustva
svog kolege da okorjeli pusaci mogu ostaviti pusenje obicnih ciugareta bez ikakvih problema . To je losa vijest za proizvodjace duvana i siguran
sam da ce krenuti u zestoku kampanju . Neke njihove puline vec vidim na ovakvim temama .

Da li si, baš, mislio na puline (kerove) ?
Bas tako ! Temu si postavio da pisu oni koji imaju neka iskustva sa pusenjem elektronske cigarete . Nebitno je da li su ta iskustva pozitivna ili negativna
a javljaju se oni koji bi samo da udaraju kontru . Sumnjam da medju njima ima i onih koji imaju neki ekonomski interes . Ja nemam nikakav interes ali
bih volio da saznamo sto vise o tim cigaretama . Posebno bih volio da se jave oni koji imaju neka negativna iskustva .

Bas tako ! Temu si postavio da pisu oni koji imaju neka iskustva sa pusenjem elektronske cigarete . Nebitno je da li su ta iskustva pozitivna ili negativna
a javljaju se oni koji bi samo da udaraju kontru . Sumnjam da medju njima ima i onih koji imaju neki ekonomski interes . Ja nemam nikakav interes ali
bih volio da saznamo sto vise o tim cigaretama . Posebno bih volio da se jave oni koji imaju neka negativna iskustva .

Znam mnoge koji su probali, ali su se vratili običnim cigaretama.
Čak se ni oni ne izjašnjavaju negativno za EC.
Osnovni razlozi neuspeha sa EC im je, kako kažu, izostanak punoće i zasićenosti dima.
Znam šta je kod njih.
Stvorena zavisnost na smolu, katran, pridodate arome i ostale štetne komponente,
koje, zbog nijansirane različitosti ukusa, fabrike guraju u proizvod !
Takvi, znam ih, koriste EC, ali i obične, u smanjenoj (često prepolovljenoj) količini.

Vecinu tih cigareta proizvodi Umbrella mada ima i drugih proizvodjaca . Ja sam u pocetku koristio cigaretu
koja lici na obicnu cigaretu sa filterom . Ubrzo sam je bacio jer je preslaba i nabavio model Prestige .

http://www.e-cigarete.rs/elektronske-cigarete/prestige/prestige-energy.html

Njihov čovek, Umbrellin, iz centra u Nišu, posavetovao me o modelu i
koncentratu nikotina - 18%.
Od prvog dana sam na Prestige- energy i više sam nego zadovoljan.
Imam 3 baterije od 900 Mah i 1 od 1100 Mah.
Menjam, punim, pućkam, dimim.....

Vecinu tih cigareta proizvodi Umbrella mada ima i drugih proizvodjaca . Ja sam u pocetku koristio cigaretu
koja lici na obicnu cigaretu sa filterom . Ubrzo sam je bacio jer je preslaba i nabavio model Prestige .

Ne, ništa Umbrella ne proizvodi.
Ona je samo dobro organizovana trgovina.
Naručuje robu iz Kine i Italije.
Nemoj da te zavara logo na prstenu baterije.
Tako je naručeno od trgovca - Umbrelle !

Njihov je jedino servis za atomizer i bateriju.

Poslednja izmena:
Ne, ništa Umbrella ne proizvodi.
Ona je samo dobro organizovana trgovina.
Naručuje robu iz Kine i Italije.
Nemoj da te zavara logo na prstenu baterije.
Tako je naručeno od trgovca - Umbrelle !
Ma , znam da to proizvode Kinezi . Cijeli svijet preprodava a jedino Kinezi rade .
Sto se tice atomizera nemate potrebu da ga mijenjate posto mogu da se zamjenjuju grijaci.
Ja imace imam tri baterije i cetiri atomizera i kombinujem po potrebu . Imam desetak grijaca
u rezervi . Imam dvije vrste atomizera i mora se paziti da se nabavi odgovarajuci grijac .

Nisi mi baš skroz jasan....
U prvom postu na ovoj temi kažeš kako si snagom volje uspeo da ostaviš duvan.
Pa, nastavljaš, ono o drugaru i njegovom početku sa EC.
Malo je čudno da ti, koji si, kako kažeš, uspeo snagom volje (takvima se divim, jer su retki).
da se oslobodiš štetnog poroka - kupuješ Umbrellinu EC da bi nastavio ?
Čemu to ?
Zašto nastavljaš, a taman si postao narodni heroj !?
Makar samo u svojim očima.

Druga nelogičnost, krećeš sa najjačom - 24 % nikotina (!?)
Bez obzira na sve, ne može se tvrditi da je EC, baš, skroz bezbedna.
Makar zbog onog sintetizovanog nikotina, koje poseduju tečnosti !

Prema tome, ako nije kontradiktornost, a jeste, onda ti nisi ostavio duvan,
već ti se samo tako učinilo.

Ja koristim umbrela aroma M Vhigh . To je najslicnije marlboru a jacina je 24 mg .
Pakovanje od 10 mll kosta nesto manje od 400 dinara .
Postoji i proizvodjac Dekang a i on je vrlo slican . Nedavno sam kupio za probu aromu
Winstona i morao sam je baciti jer ima aromu kao zapaljena krpa .

Sve vrste, bez obzira na procenat i "šmek" u pakovanju od 10 ml
(drugo ne postoji),
košta 445 dinara.
Ali, na stalnoj akciji - kupiš i platiš 5, šestu ti poklanjaju !
Eto, to je priča iz Umbrelle.....
Tačno, precizno i ažurno.

Disciplinovano, k'o Turci u Dojču !

Nisi mi baš skroz jasan....
U prvom postu na ovoj temi kažeš kako si snagom volje uspeo da ostaviš duvan.
Pa, nastavljaš, ono o drugaru i njegovom početku sa EC.
Malo je čudno da ti, koji si, kako kažeš, uspeo snagom volje (takvima se divim, jer su retki).
da se oslobodiš štetnog poroka - kupuješ Umbrellinu EC da bi nastavio ?
Čemu to ?
Zašto nastavljaš, a taman si postao narodni heroj !?
Makar samo u svojim očima.

Druga nelogičnost, krećeš sa najjačom - 24 % nikotina (!?)
Bez obzira na sve, ne može se tvrditi da je EC, baš, skroz bezbedna.
Makar zbog onog sintetizovanog nikotina, koje poseduju tečnosti !

Prema tome, ako nije kontradiktornost, a jeste, onda ti nisi ostavio duvan,
već ti se samo tako učinilo.
Ne vidim gdje sam ti nelogican . Ne ostavljam ja cigarete ili neki drugi porok da bih u tudjim ili svojim ocima bio neporocan .
Cigarete sam ostavio jer sam poceo otezano disati a to mi je smetalo pri treninzima . Imam svoju teretanu i tu se oslobadjam
negativne energije .
Zasto sam poceo pusiti elektronsku cigaretu ? Iz ciste znatizelje da vidim sta je to . Za sada mi odgovara i nastavicu . Kad vidim
da mi pravi smetnje prekinucu . Isto je bilo i sa alkoholom . Kad sam vidio da prelazim neke granice presjekao sam i ostavio .
Sada ne pijem nekih dvadeset godina . Ako mi dodje zelja , nastavicu ali znam da nikada necu biti ovisnik ni prema alkoholu
a ni prema nekom drugom poroku . Kad nesto odlucim prilicno sam tvrdoglav i to je to .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back