bez naslova

Banshee:
pa i ja sam krstena pa ne postujem ne spc,nego bilo koju crkvu kao instituciju - ne zanimaju me ni oni ni njihov uticaj.ionako su me krstili na prevaru.

uporedjivanje boga i vere sa politikom i biracima ne ide,jer se prvo ocigledno zasniva na dogmama cija je jedina jacina necija vera - koja moze da bude potpuno uzaludna u slucaju da bog ne postoji - ko npr za mene.

i uopste mi nije jasna poenta ove teme,a amfilohija nemam nameru da komentarisem - on to dovoljno i sam radi.
shta ocjesh, zar Chedica ne zasniva svoju politiku na lazhima i dogmama (predrasudama)? :)

izmedju loshih politichara i loshih crkvenjaka/popova/papa/patrijarha/..... nema razlike.
izmedju dobrih i loshih mozhda bi i bilo, da dobar politichar uopshte postoji. :) govorim u nekim nashim okvirima. e sad. ateista i politichki skeptik bi rekao da i politichari i popovi se.ru.... cheda i amfilohije, ma to je isti ****. prvi se.re o demokratiji a istu vid'o nije u svojoj glavi niti zna shta je, a drugi neshto o bogu, kojeg takodje nije vid'o....
no ja nisam bash ateista pa ne bih tek tako srozavao religiju na nivo poredjenja sa domacjom politikom. :)

Banshee:
uporedjivanje boga i vere sa politikom i biracima ne ide,jer se prvo ocigledno zasniva na dogmama cija je jedina jacina necija vera - koja moze da bude potpuno uzaludna u slucaju da bog ne postoji - ko npr za mene.
.

Upravo si napisala srž: u slucaju da bog ne postoji !

a shto se Amfilohija tiche, chova ochito nema politichkih predrasuda prema ljudima, i tako treba da bude. pa shta ako je krstio Chedicu. jedino shto chova mnogo pricha i bavi se politikom, a ja mislim da to nije njegov pos'o, no dobro.

a Chedica je genije... ljubio ruke patrijarhu, krstio se kod ovoga, a sad daje izjave o crkvi... znamo kakve.

Keeper:
shta ocjesh, zar Chedica ne zasniva svoju politiku na lazhima i dogmama (predrasudama)? :)

izmedju loshih politichara i loshih crkvenjaka/popova/papa/patrijarha/..... nema razlike.
izmedju dobrih i loshih mozhda bi i bilo, da dobar politichar uopshte postoji. :) govorim u nekim nashim okvirima. e sad. ateista i politichki skeptik bi rekao da i politichari i popovi se.ru.... cheda i amfilohije, ma to je isti ****. prvi se.re o demokratiji a istu vid'o nije u svojoj glavi niti zna shta je, a drugi neshto o bogu, kojeg takodje nije vid'o....
no ja nisam bash ateista pa ne bih tek tako srozavao religiju na nivo poredjenja sa domacjom politikom. :)

vish keeper ima istine...ali koliko ti znas onih koji su videli Boga? a dovoljno je da nađeš makar jednog političara koji se ponasa po demokratskim nacelima i šta cemo onda?

Ovde je priča o svinji koja pljuje po chanku... koji moj sere onda svima o veri, religiji, o spc a ovamo krsten i to jos preko veze.. :) sa mindjusicom... mogo je i u nos da je turi ko majmuni sto je nose jer time pokazuje koliko je ono za sta se izdaje. :) lustriran od mozga, kao i ceo mu partijski komitet :)

marlon:
paz sad kad na siouxsiee amfilohije baci anatemu... :) pa pređi u katolike ko ti brani. ili budi zen budista i citaj koane po ceo dan kao ja... vish kako me duhovno stimulišu.

jes i čeda je na prevaru jadan krsten i to bas trazio amfilohija :) ...

rekla sam da me ne zanima ni jedna crkva - dakleM ni katolicka.

nisam rekla da je ceda na prevaru krsten,nemoj da mi obrces reci,molicu lepo.

@keeper:nisam politicki skeptik,ali da politicari seru,seru i to mnogo,bas ko i popovi.

@fosilvaso: iseko si mi jedan deo - u slucaju da bog ne postoji - ko npr za mene.
neko moze da veruje u dogmu ( u ovom slucaju hriscansku) - bila ona istinita ili ne,a neko kao ja ne veruje.to je bila sustina.ja ne postavljam pitanje da li bog postoji ili ne - jer za mene ne postoji.uostalom ono sta je za tebe bog za mene je mozda nesto drugo,ali nemoj da me uvlacis u religijske rasprave jer nije mesto ni tema.

Ко је овде заје*ан ? Субјекат или објекат ?
Субјект је свакако одговоран за радњу . :wink:
N23418_FEPFlcnTlNGgrhU6GAIksBsdAgvQNn2ayXu.jpg

ovo je bombona tema koja raskrinkava najvecu laž do sada. sad to sto neko ne shvata ili pokusava da skrene pricom o religiji nema blage veze. prica je o najekstremnijoj laži, ne onoj tipa ako ne uspem kao ministar daću ostavku, vec o lazi tipa " ma ko 'ebe najvecu instituciju svake drzave pored vojske, to su sve satanisti i jeretici", a posle se ispostavi da je sam trcao i guzio se da bude krsten i to ni kod kog drugog vec kod mitropolita ili vladike kako ko voli, kao i sve ono ostalo sto je keeper spominjao...

Гле како пени ова Србљановићка код Оље Бећковић ... :lol:
Први пут ми се допада, хехе, само што гњави овог Крстића и дебелу црнку Лихт :lol: :lol:

fosilvaso:
Zato se i zove 'vera', inače bi bila jedna grana nauke!:)
pa to ti kazem.ti verujes za tebe postoji,ja ne verujem za mene ne postoji.
cuj ja mogu verovati i da je nebo zelene boje,mogu verovati da posedujem moc telekineze i slicno ali to ne znaci da je to zaista tako.
zato sam i rekla - ovoj diskusiji nije ovde mesto.
ja verujem onome sto vidim i onome sto je dokazano,ti opet necemu drugom...i tu se svaka diskusija zavrsava...

Banshee:
pa to ti kazem.ti verujes za tebe postoji,ja ne verujem za mene ne postoji.
cuj ja mogu verovati i da je nebo zelene boje,mogu verovati da posedujem moc telekineze i slicno ali to ne znaci da je to zaista tako.
zato sam i rekla - ovoj diskusiji nije ovde mesto.
ja verujem onome sto vidim i onome sto je dokazano,ti opet necemu drugom...i tu se svaka diskusija zavrsava...

Veruješ i u Fatamorganu!?

@marlon :):):):):):)

marlon:
pa što diskutuješ onda ?
pa kad mi odgovara i namece nesto naravno da necu da precutim.samo pokusavam na fin nacin da prekinem suludu diskusiju.
mada sa tvojom navikom obrtanja reci,menjanja smisla i nametanja necega sto niko nije rekao i ne cudi me da postavljas takvo pitanje.

marlon:
elem, da rezimiramo... cheda je vernik, kršten, pravoslavac, a ne poštuje SPC, naziva je sektom, otpadom, skupom jeretika i ko zna kakvim sve još bljuvptinama. znači kao što ne poštuje versku instituciju gde je Bog vrhovni boss, kako drage kolege ocekujete da poshtuje volju birača, Ustav, i da bude ono... kao Pošteno sa velikim P u zemaljskim stvarima, gde je više mogućnosti da sa zgreši?

Možda je prešao u budiste? Oni nemaju Boga već ga traže u sebi.
Zato se valjda i kaže ono - "videćeš ti svoga Boga kad ti dodjem"? :shock:
To su oni verski pohodi gde se upućuje čovek na spoznavanje sebe samog.
Ne razumem se puno u Budizam ali mi je nekako simpatičan.

onion_imagearticle1728.jpg

Budista-nudista :D

buddhism.jpg

Hoću i ja da budem jogi-letač! :D

buddhism.jpg

E zipa ovo - i oni imaju Irona! I TO ZLATNOG! :D

Jel zna neko nešto o tom budizmu? Baš mi se dopadoše sada...
Nije fer da stalno neko ispašta za moje grehe, komandna odgovornost rulez!
Kolika je članarina kod njih?

Iron Lord:

Ma ovaj tekst je masiranje sive mase. Ispade da je Hrišćanstvo izmislio Amfilohije Stealthfighter
Kakv Isus, deva Marija i njen tunjavi muž koji pusti ona tri mudraca da se napravi sin i sve ostalo duha Svetoga
AMFILOHIJE AMIN!

Medjutim, religija je mnogo ozbiljnija stvar. Sad to što ne shvataju vernici koji su platili dvesta Jevropskih kinti ne čudi uopšte. Malo smo protiv Jevrope kad treba žigosati stoku RFID čipom da ne zaluta u putevima čudnim a opet odgovara kada treba novac Jevropski. Čudo ne uzeše dinare. Može i zlato...

A ovo ko je veći vernik po Amfilohiju, to je zabava za retrdiranu masu koja se podjednako dobro razume u religiju koliko u astronautiku. Kao što rekoh religija je ozbiljna stvar. Ima tu puno čudnih sugestija kojih se ne pridržavaju baš oni koji sugerišu drugima da bi valjalo...
Ma ја нисам верник...Али поштујем наше обичаје,цркву и традицију.А дотичног господина(либерала,комунисту,спасиоца) не подносим,пошто ми иде на живце лагање,мување,пљување и сличне активности за нормалан рад и живот неспособних људи! Сматрам да има довољно колега политичара који су му барем равни по смислу и капацитету пљувања,па нек' се опроба у фајту с њима!А то,што је пи***,па уплиће цркву и све остале неполитичке организације говори само о његовим интелектуалним дометима. 8-)

misoni:
Ma ја нисам верник...Али поштујем наше обичаје,цркву и традицију.А дотичног господина(либерала,комунисту,спасиоца) не подносим,пошто ми иде на живце лагање,мување,пљување и сличне активности за нормалан рад и живот неспособних људи! Сматрам да има довољно колега политичара који су му барем равни по смислу и капацитету пљувања,па нек' се опроба у фајту с њима!А то,што је пи***,па уплиће цркву и све остале неполитичке организације говори само о његовим интелектуалним дометима. 8-)

Medjutim, link ka tekstu "Politike", pokazuje jednu ružnu osobinu crkve (usput spada u novije tradicije to smo analizirali na jednoj temi odavno). Naime onaj ko je krstio Čedu sad ga grdi? Mislim da je smešno. Veće uvrede su izrečene prema samom poglavaru od drugog političara.
Sad ako je crkva verski objekt a poglavar neko od krvi i mesa, onda je veoma važno razlikovati na koju adresu je upućena uvreda.

Lepo je poštovati tradiciju a još lepše je započeti novu. Generacije će pričati o nama kasnije!

Zamislite priču budućim pokolenjima:"Onda je Ironu puk'o film i otišao kod Dalaj Lame, tamo se zamonašio i postao Shang Tzung Scorpio Sub Zero Baraka" :mrgreen:

meditate.jpg

Српски скинхеад у пози за молитву пред фајт

Iron Lord:
Medjutim, link ka tekstu "Politike", pokazuje jednu ružnu osobinu crkve (usput spada u novije tradicije to smo analizirali na jednoj temi odavno). Naime onaj ko je krstio Čedu sad ga grdi? Mislim da je smešno. Veće uvrede su izrečene prema samom poglavaru od drugog političara.
Sad ako je crkva verski objekt a poglavar neko od krvi i mesa, onda je veoma važno razlikovati na koju adresu je upućena uvreda.

smrc... :( jadan cheda...grdi SPC.... al cte vi cika amfilohije mlogo gadan neki cika kad gldite cika chedu.

koji si ti smor .... pa o kom verniku SPC prica o tako :) daj samo jednog. Pricaju o moronu chedi sto ih pljuje svaki dan na najgora usta.... to bre niko ne bi trpeo pa ni crkva nece. Dobro da nismo latiini, oni imaju assasine za to...oni sto idu iza leđa i samo ti zakovrnu kamom oko vrata ili plecke. mi smo srbi i pravoslavci...verujemo u dobro u choveku.

Iron Lord:
Јесте,свако гледа личну корист,па и попови.Обични су људи,и нису изузети од лицемерја и среброљубља.

Banshee:
pa kad mi odgovara i namece nesto naravno da necu da precutim.samo pokusavam na fin nacin da prekinem suludu diskusiju.
mada sa tvojom navikom obrtanja reci,menjanja smisla i nametanja necega sto niko nije rekao i ne cudi me da postavljas takvo pitanje.

pa što onda peniš ako te ne čudi? mene je davno mnogo toga prestalo da čudi, pa viš kako sam smiren.

koan za dobro jutro povodom sinocnje diskusije... na engleskom da se bolje sfati:)

Nothing Exists

Yamaoka Tesshu, as a young student of Zen, visited one master after another. He called upon Dokuon of Shokoku.

Desiring to show his attainment, he said: "The mind, Buddha, and sentient beings, after all, do not exist. The true nature of phenomena is emptiness. There is no relaization, no delusion, no sage, no mediocrity. There is no giving and nothing to be received."

Dokuon, who was smoking quietly, said nothing. Suddenly he whacked Yamaoka with his bamboo pipe. This made the youth quite angry.

"If nothing exists," inquired Dokuon, "where did this anger come from?"

:D:D:D

Back