Bet Hart (Beth Hart)

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Bet Hart (rođena 24. januara 1972.) je američka pevačica, tekstopisac i muzičar iz Los Anđelesa, Kalifornija. Proslavila se objavljivanjem singla iz 1999. "LA Song (Out of This Tovn)" sa svog drugog albuma Screamin' for Mi Supper. Singl je bio hit broj jedan na Novom Zelandu, kao i dospeo u prvih 5 na US Adult Contemporari i Top 10 na Billboard Adult Top 40 top listama. Albumi Seesav i Live in Amsterdam autora Harta i Joea Bonamassa debitovali su na prvom mestu Bilbordove liste bluz albuma, liste na kojoj je sada bila na vrhu šest puta. Hart je imao dva singla broj 1 u Danskoj, "As Good as It Gets" i "Learning to Live", kao i dvostruki platinasti album Leave the Light On. Hartov prvi album sa Bonamasom, Don't Ekplain, postao je zlatan u Holandiji, dok je njihova saradnja Seesav iz 2014. bila nominovana za nagradu Gremi, a Hartu je donela prvu nominaciju za bluz muzičku nagradu u kategoriji 'Najbolja savremena bluz umetnica'
SHWVJPMCL5H4XEVN2CYPIAPBSE.jpg

1987–1998: Počeci karijere

Hart je isla u srednju školu za scenske umetnosti u Los Anđelesu u 10. razredu kao smer vokal i violončelo.
Na podsticaj drugarice iz razreda, ubrzo je počela da peva tokom noći otvorenih mikrofona u Trbušnoj sobi Comedi Store-a.Hart je počela da svira po klubovima u Holivudu sa 15 godina i na kraju je angažovala basistu Tala Hercberga i gitaristu Džimija Kurija za Beth Hart and the Ocean of Souls, koji je snimljen 1993.
Uključuje „Am I the One“ (koja se kasnije pojavila na njena prva zvanična ploča "Immortal") i pop-rok obrada pesme "Luci in the Ski vith Diamonds" Bitlsa. Prvi objavljeni album sa Beth Hart Bandom, Immortal, objavljen je 1996. preko Atlantika, skeniran u 13.000 kopija] i sadržao je singl „God Bless Iou“. Takođe je uključivao „Am I the One“, favorit fanova koji je završio na njenom prvom DVD-u koji je objavljen 2005. Nakon turneje na albumu, uključujući i Lollapalooza 1996. Beth Hart Band se raspao zbog sukoba.
1993. godine, Hart se pojavila u emisiji Eda Mekmehona u Star Search, i na kraju pobedila na takmičenju ženskih pevačica. Hart je izjavila da joj pobeda u emisiji nije donela ugovor o albumu zbog stigme povezane sa nastupom u emisiji, i da je potrošila novac od nagrade koju je dobila do trenutka kada je sklopila ugovor sa Atlantic Records

Beth Hart - With You Everyday

1999–2009: Komercijalni proboj

Hartov debitantski solo album, Screamin' for Mi Supper, objavljen je 1999. godine i sadržao je pesmu "LA Song (Out of This Tovn)", hit broj 1 na Novom Zelandu, kao i top 10 Adult Contemporari hit hit u SAD. . Pesma je takođe emitovana tokom 17. epizode 10. i poslednje sezone Beverli Hilsa, 90210.[9] U isto vreme, Hart je pevala glavnu ulogu u Love, Janis, off-Broadvai mjuziklu zasnovanom na Džoplininim pismima njenoj majci. Hartov prateći album, Leave the Light On, objavljen je 2003. preko Koch Records-a, nakon što ga je Atlantic odbacio verovatno zbog Hartove zavisnosti od droga.
Dok je još uvek bio uspešan na Novom Zelandu, album je doživeo njen proboj na evropsko tržište, sa singlom "Learning to Live" koji je dostigao broj 1 u Danskoj, dok je album dobio 2k platinasti sertifikat] „Learning to Live“ je takođe korišćena kao tematska pesma Losing It sa Jillian na NBC-u. Godine 2003. postala je prvi i jedini muzičar koji je nastupio kao prateći vokal za pesmu Deep Purple („Haunted“, objavljena na albumu Bananas).
Dve godine kasnije, 2005., Hart je objavila svoj prvi album uživo, Live at Paradiso, koji je snimljen u bivšoj crkvi u Amsterdamu, i objavljen kao CD i DVD. Sadržao je niz Hartovih pesama koje je sam napisao i obradu pesme "Vhole Lotta Love" od "Led Zeppelina".
Hart se pojavljuje na albumu Tutsa Tilemansa One More For the Road na numeri "I Gotta Right To Sing The Blues", koja je objavljena 2006. Hartov četvrti solo studijski album 37 Dais objavljen je u Evropi u julu 2007. godine, a na kraju i kao DVD. Album je debitovao na prvom mestu u Danskoj i proveo je dve nedelje na vrhu, njen prvi album koji je bio na vrhu nacionalne liste i dodatno je dostigao zlatnu sertifikaciju u zemlji. Ploča je bila njena poslednja na velikoj izdavačkoj kući (Universal), iako je učvrstila njen evropski komercijalni uspeh.
beth-hart-koncert-mondo-goran-sivacki-23.jpg

2010–2014:

Samostalna karijera, saradnja sa Džoom Bonamasom Njen peti solo studijski album Mi California objavljen je 2010. i bio je njen prvi na Provogue Records. Hart je isporučio muziku do završne scene poslednje epizode šeste sezone serije Californication, sa naslovnom pesmom ove ploče „Mi California“. Dana 23. avgusta 2012. njena pesma „Take It Easi on Me“ iz Mi California korišćena je u prvoj epizodi osme serije BBC TV drame Vaterloo Road. 31. jula 2012. album je objavljen u Sjedinjenim Državama. Istog datuma objavila je EP pod nazivom Introducing Beth Hart. Tokom ovog perioda, Hart je sarađivao sa Slashom na "Mother Maria", objavljenoj na iTunes verziji Slashovog solo albuma iz 2010. godine, Slash,[15] i dodatno sarađivao sa reperom Bornom na njegovom singlu "It Hurts", objavljenom u februaru 2012. 16] Nakon svoje turneje sa Džefom Bekom 2006. po Sjedinjenim Državama, ponovo se pojavila sa njim u decembru 2012, u operi Kenedi centra, zajedno sa grupom bluz/rok muzičara, izvodeći „Radije da se slepim“ u čast Badiju Gaju, koji je 2012. dobio nagradu Kenedi centra za svoj životni doprinos američkoj kulturi. Nastup je dobio ovacije predsednika Obame i prve dame Mišel Obame,[17] i doveo je do saradnje sa Badi Gajem, gde je snimio pesmu „Vhat Iou Gonna Do About Me“ sa Bet Hart za svoj album Rhithm & Blues. Godine 2011. Hart je sarađivao sa bluz gitaristom Džoom Bonamasom na njihovom prvom zajedničkom izdanju "Don't Ekplain", albumu bluz klasika. Album je dostigao 3. mesto na Bilbord listi bluz albuma, a takođe je postao zlatni u Holandiji.[18] Takođe je obezbedila vokale za numeru „No Love on the Street“ na Bonamassinoj Dust Bovl, koja je objavljena iste godine. Sledeće godine, Hartino izdanje Bang Bang Boom Boom postalo je jedan od njenih najvećih komercijalnih uspeha, pojavivši se na top-listama u najmanje 10 zemalja, kao i postao njen prvi na listi Billboard Blues Album Chart, popevši se na 3. mesto.[19] ] Radila je sa producentom Kevinom Širlijem, sa kojim je prvi put sarađivala na albumu "Don't Ekplain". Album je objavljen sledeće godine u Sjedinjenim Državama. Godine 2013. duo Bet Hart i Joe Bonamassa objavili su Seesav, ponovo u produkciji Kevina Širlija. Album je popeo na broj 8 na Billboard top listi nezavisnih albuma. Godine 2014. Hart je bila nominovana za Gremi nagradu za klackalicu, a takođe je bila nominovana i za bluz muzičku nagradu u kategoriji „Najbolja savremena bluz umetnica“.[20] Album dodatno drži njenu najvišu poziciju na Billboard 200, dostižući Top 50. Hartov drugi live album/DVD, Live in Amsterdam, takođe je snimljen u Amsterdamu u Holandiji, ovoga puta u Roial Carre Theatre-u. Hart i Džo Bonamasa su otišli na mini evropsku turneju sa pet predstava (Bergen, Norveška - London, UK - Antverpen, Belgija - Amsterdam, Holandija), od kojih su dve bile u Teatru Kare. Obe večeri su snimljene i objavljene na DVD/LP/CD "Live in Amsterdam" 2014. godine. Godine 2014. nastupila je sa Džefom Bekom tokom njegove australijske turneje kao prateća gluma, pored toga što mu se pridružila na sceni tokom njegovog seta.
2010–2014: Samostalna karijera, saradnja sa Džoom Bonamasom Njen peti solo studijski album Mi California objavljen je 2010. i bio je njen prvi na Provogue Records. Hart je isporučio muziku do završne scene poslednje epizode šeste sezone serije Californication, sa naslovnom pesmom ove ploče „Mi California“. Dana 23. avgusta 2012. njena pesma „Take It Easi on Me“ iz Mi California korišćena je u prvoj epizodi osme serije BBC TV drame Vaterloo Road. 31. jula 2012. album je objavljen u Sjedinjenim Državama. Istog datuma objavila je EP pod nazivom Introducing Beth Hart. Tokom ovog perioda, Hart je sarađivao sa Slashom na "Mother Maria", objavljenoj na iTunes verziji Slashovog solo albuma iz 2010. godine, Slash,[15] i dodatno sarađivao sa reperom Bornom na njegovom singlu "It Hurts", objavljenom u februaru 2012. 16] Nakon svoje turneje sa Džefom Bekom 2006. po Sjedinjenim Državama, ponovo se pojavila sa njim u decembru 2012, u operi Kenedi centra, zajedno sa grupom bluz/rok muzičara, izvodeći „Radije da se slepim“ u čast Badiju Gaju, koji je 2012. dobio nagradu Kenedi centra za svoj životni doprinos američkoj kulturi. Nastup je dobio ovacije predsednika Obame i prve dame Mišel Obame,[17] i doveo je do saradnje sa Badi Gajem, gde je snimio pesmu „Vhat Iou Gonna Do About Me“ sa Bet Hart za svoj album Rhithm & Blues. Godine 2011. Hart je sarađivao sa bluz gitaristom Džoom Bonamasom na njihovom prvom zajedničkom izdanju "Don't Ekplain", albumu bluz klasika. Album je dostigao 3. mesto na Bilbord listi bluz albuma, a takođe je postao zlatni u Holandiji.[18] Takođe je obezbedila vokale za numeru „No Love on the Street“ na Bonamassinoj Dust Bovl, koja je objavljena iste godine. Sledeće godine, Hartino izdanje Bang Bang Boom Boom postalo je jedan od njenih najvećih komercijalnih uspeha, pojavivši se na top-listama u najmanje 10 zemalja, kao i postao njen prvi na listi Billboard Blues Album Chart, popevši se na 3. mesto.[19] ] Radila je sa producentom Kevinom Širlijem, sa kojim je prvi put sarađivala na albumu "Don't Ekplain". Album je objavljen sledeće godine u Sjedinjenim Državama. Godine 2013. duo Bet Hart i Joe Bonamassa objavili su Seesav, ponovo u produkciji Kevina Širlija. Album je popeo na broj 8 na Billboard top listi nezavisnih albuma. Godine 2014. Hart je bila nominovana za Gremi nagradu za klackalicu, a takođe je bila nominovana i za bluz muzičku nagradu u kategoriji „Najbolja savremena bluz umetnica“.[20] Album dodatno drži njenu najvišu poziciju na Billboard 200, dostižući Top 50. Hartov drugi live album/DVD, Live in Amsterdam, takođe je snimljen u Amsterdamu u Holandiji, ovoga puta u Roial Carre Theatre-u. Hart i Džo Bonamasa su otišli na mini evropsku turneju sa pet predstava (Bergen, Norveška - London, UK - Antverpen, Belgija - Amsterdam, Holandija), od kojih su dve bile u Teatru Kare. Obe večeri su snimljene i objavljene na DVD/LP/CD "Live in Amsterdam" 2014. godine. Godine 2014. nastupila je sa Džefom Bekom tokom njegove australijske turneje kao prateća gluma, pored toga što mu se pridružila na sceni tokom njegovog seta.
2010–2014: Samostalna karijera, saradnja sa Džoom Bonamasom Njen peti solo studijski album Mi California objavljen je 2010. i bio je njen prvi na Provogue Records. Hart je isporučio muziku do završne scene poslednje epizode šeste sezone serije Californication, sa naslovnom pesmom ove ploče „Mi California“. Dana 23. avgusta 2012. njena pesma „Take It Easi on Me“ iz Mi California korišćena je u prvoj epizodi osme serije BBC TV drame Vaterloo Road. 31. jula 2012. album je objavljen u Sjedinjenim Državama. Istog datuma objavila je EP pod nazivom Introducing Beth Hart. Tokom ovog perioda, Hart je sarađivao sa Slashom na "Mother Maria", objavljenoj na iTunes verziji Slashovog solo albuma iz 2010. godine, Slash,[15] i dodatno sarađivao sa reperom Bornom na njegovom singlu "It Hurts", objavljenom u februaru 2012. 16] Nakon svoje turneje sa Džefom Bekom 2006. po Sjedinjenim Državama, ponovo se pojavila sa njim u decembru 2012, u operi Kenedi centra, zajedno sa grupom bluz/rok muzičara, izvodeći „Radije da se slepim“ u čast Badiju Gaju, koji je 2012. dobio nagradu Kenedi centra za svoj životni doprinos američkoj kulturi. Nastup je dobio ovacije predsednika Obame i prve dame Mišel Obame,[17] i doveo je do saradnje sa Badi Gajem, gde je snimio pesmu „Vhat Iou Gonna Do About Me“ sa Bet Hart za svoj album Rhithm & Blues. Godine 2011. Hart je sarađivao sa bluz gitaristom Džoom Bonamasom na njihovom prvom zajedničkom izdanju "Don't Ekplain", albumu bluz klasika. Album je dostigao 3. mesto na Bilbord listi bluz albuma, a takođe je postao zlatni u Holandiji.[18] Takođe je obezbedila vokale za numeru „No Love on the Street“ na Bonamassinoj Dust Bovl, koja je objavljena iste godine. Sledeće godine, Hartino izdanje Bang Bang Boom Boom postalo je jedan od njenih najvećih komercijalnih uspeha, pojavivši se na top-listama u najmanje 10 zemalja, kao i postao njen prvi na listi Billboard Blues Album Chart, popevši se na 3. mesto.[19] ] Radila je sa producentom Kevinom Širlijem, sa kojim je prvi put sarađivala na albumu "Don't Ekplain". Album je objavljen sledeće godine u Sjedinjenim Državama. Godine 2013. duo Bet Hart i Joe Bonamassa objavili su Seesav, ponovo u produkciji Kevina Širlija. Album je popeo na broj 8 na Billboard top listi nezavisnih albuma. Godine 2014. Hart je bila nominovana za Gremi nagradu za klackalicu, a takođe je bila nominovana i za bluz muzičku nagradu u kategoriji „Najbolja savremena bluz umetnica“.[20] Album dodatno drži njenu najvišu poziciju na Billboard 200, dostižući Top 50. Hartov drugi live album/DVD, Live in Amsterdam, takođe je snimljen u Amsterdamu u Holandiji, ovoga puta u Roial Carre Theatre-u. Hart i Džo Bonamasa su otišli na mini evropsku turneju sa pet predstava (Bergen, Norveška - London, UK - Antverpen, Belgija - Amsterdam, Holandija), od kojih su dve bile u Teatru Kare. Obe večeri su snimljene i objavljene na DVD/LP/CD "Live in Amsterdam" 2014. godine. Godine 2014. nastupila je sa Džefom Bekom tokom njegove australijske turneje kao prateća gluma, pored toga što mu se pridružila na sceni tokom njegovog seta.

Beth Hart - You Belong To Me

2015–2019: Bolje od kuće, Vatra na podu, Crna kafa i Rat u mojim mislima Hartov sedmi solo studijski album Better Than Home, objavljen je 13. aprila 2015. u Evropi i sledećeg dana u SAD. Proces snimanja je bio "bolan" za Harta: album je producirao Majkl Stivens, čija je dijagnoza raka primorala Harta da završi snimanje albuma za samo pet dana. Pored toga, dva puta je ušla na psihijatrijsko odeljenje dok je snimala album.[2] Ipak, glavni singl „Mechanical Heart“ našao se na prvom mestu liste pesama „iTunes Blues“ a album je ušao na listu albuma u Holandiji kao broj 1. U SAD je album ušao i na Bilbordove bluz liste i iTunes Blues Charts na broju 1. Album je takođe bio na top listama u drugim zemljama: broj 11 u Nemačkoj i 33 u Velikoj Britaniji. Hart i Džef Bek su 29. januara 2016. objavili singl „Tell Her Iou Belong To Me“ širom sveta na iTunes-u,[23] nakon što su pesmu izveli uživo na Joolsovom Annual Hootenanni-u 2015/2016 na BBC Tvo. Takođe su izveli "Nutbush Citi Limits" u emisiji. Krajem 2015. magazin Mojo je album svrstao kao četvrti najbolji bluz album godine, dok se Hart pojavio kao jedan od naratora za dokumentarni film Jedinstvo.[24] Hart je objavila svoj osmi studijski album, Fire on the Floor, 14. oktobra 2016. u Evropi, Novom Zelandu i Australiji. Za ostatak sveta objavljena je 3. februara 2017. kako bi se poklopila sa njenom turnejom. Hart je sama napisala sve pesme, osim „Let's Get Together“ (sa Runeom Vestbergom) i „Fat Man“ (sa Glenom Burtnikom).[25] Prvo je objavljena naslovna pesma, a zatim „Love Is a Lie“, koja je zvanični prvi singl sa albuma. 26. januara 2018. Bet Hart i Džo Bonamasa objavili su Black Coffee, ponovo u produkciji Kevina Širlija. Album je debitovao na broju 1 na US Blues Chart-u,i takođe u top 100 holandskih albuma. Hart je 30. novembra 2018. objavio snimak koncerta uživo, Live at the Roial Albert Hall, kao video izdanje i live album na Provogue Records/Mascot Label Group. Snimci su snimljeni u maju 2018. kada je nastupila u Rojal Albert Holu.[30] Hart je objavila svoj deveti solo studijski album, Var in Mi Mind, 27. septembra 2019, preko Provogue/Mascot Label Group.[31] Album je postao njen solo album sa najvećim uspehom na brojnim evropskim tržištima, uključujući Veliku Britaniju gde je stigao do Top 20, kao i Nemačku, gde je dospeo do Top 10

Beth Hart Immortal Live at Paradiso

Back