2010–2014:
Samostalna karijera, saradnja sa Džoom Bonamasom Njen peti solo studijski album Mi California objavljen je 2010. i bio je njen prvi na Provogue Records. Hart je isporučio muziku do završne scene poslednje epizode šeste sezone serije Californication, sa naslovnom pesmom ove ploče „Mi California“. Dana 23. avgusta 2012. njena pesma „Take It Easi on Me“ iz Mi California korišćena je u prvoj epizodi osme serije BBC TV drame Vaterloo Road. 31. jula 2012. album je objavljen u Sjedinjenim Državama. Istog datuma objavila je EP pod nazivom Introducing Beth Hart. Tokom ovog perioda, Hart je sarađivao sa Slashom na "Mother Maria", objavljenoj na iTunes verziji Slashovog solo albuma iz 2010. godine, Slash,[15] i dodatno sarađivao sa reperom Bornom na njegovom singlu "It Hurts", objavljenom u februaru 2012. 16] Nakon svoje turneje sa Džefom Bekom 2006. po Sjedinjenim Državama, ponovo se pojavila sa njim u decembru 2012, u operi Kenedi centra, zajedno sa grupom bluz/rok muzičara, izvodeći „Radije da se slepim“ u čast Badiju Gaju, koji je 2012. dobio nagradu Kenedi centra za svoj životni doprinos američkoj kulturi. Nastup je dobio ovacije predsednika Obame i prve dame Mišel Obame,[17] i doveo je do saradnje sa Badi Gajem, gde je snimio pesmu „Vhat Iou Gonna Do About Me“ sa Bet Hart za svoj album Rhithm & Blues. Godine 2011. Hart je sarađivao sa bluz gitaristom Džoom Bonamasom na njihovom prvom zajedničkom izdanju "Don't Ekplain", albumu bluz klasika. Album je dostigao 3. mesto na Bilbord listi bluz albuma, a takođe je postao zlatni u Holandiji.[18] Takođe je obezbedila vokale za numeru „No Love on the Street“ na Bonamassinoj Dust Bovl, koja je objavljena iste godine. Sledeće godine, Hartino izdanje Bang Bang Boom Boom postalo je jedan od njenih najvećih komercijalnih uspeha, pojavivši se na top-listama u najmanje 10 zemalja, kao i postao njen prvi na listi Billboard Blues Album Chart, popevši se na 3. mesto.[19] ] Radila je sa producentom Kevinom Širlijem, sa kojim je prvi put sarađivala na albumu "Don't Ekplain". Album je objavljen sledeće godine u Sjedinjenim Državama. Godine 2013. duo Bet Hart i Joe Bonamassa objavili su Seesav, ponovo u produkciji Kevina Širlija. Album je popeo na broj 8 na Billboard top listi nezavisnih albuma. Godine 2014. Hart je bila nominovana za Gremi nagradu za klackalicu, a takođe je bila nominovana i za bluz muzičku nagradu u kategoriji „Najbolja savremena bluz umetnica“.[20] Album dodatno drži njenu najvišu poziciju na Billboard 200, dostižući Top 50. Hartov drugi live album/DVD, Live in Amsterdam, takođe je snimljen u Amsterdamu u Holandiji, ovoga puta u Roial Carre Theatre-u. Hart i Džo Bonamasa su otišli na mini evropsku turneju sa pet predstava (Bergen, Norveška - London, UK - Antverpen, Belgija - Amsterdam, Holandija), od kojih su dve bile u Teatru Kare. Obe večeri su snimljene i objavljene na DVD/LP/CD "Live in Amsterdam" 2014. godine. Godine 2014. nastupila je sa Džefom Bekom tokom njegove australijske turneje kao prateća gluma, pored toga što mu se pridružila na sceni tokom njegovog seta.
2010–2014: Samostalna karijera, saradnja sa Džoom Bonamasom Njen peti solo studijski album Mi California objavljen je 2010. i bio je njen prvi na Provogue Records. Hart je isporučio muziku do završne scene poslednje epizode šeste sezone serije Californication, sa naslovnom pesmom ove ploče „Mi California“. Dana 23. avgusta 2012. njena pesma „Take It Easi on Me“ iz Mi California korišćena je u prvoj epizodi osme serije BBC TV drame Vaterloo Road. 31. jula 2012. album je objavljen u Sjedinjenim Državama. Istog datuma objavila je EP pod nazivom Introducing Beth Hart. Tokom ovog perioda, Hart je sarađivao sa Slashom na "Mother Maria", objavljenoj na iTunes verziji Slashovog solo albuma iz 2010. godine, Slash,[15] i dodatno sarađivao sa reperom Bornom na njegovom singlu "It Hurts", objavljenom u februaru 2012. 16] Nakon svoje turneje sa Džefom Bekom 2006. po Sjedinjenim Državama, ponovo se pojavila sa njim u decembru 2012, u operi Kenedi centra, zajedno sa grupom bluz/rok muzičara, izvodeći „Radije da se slepim“ u čast Badiju Gaju, koji je 2012. dobio nagradu Kenedi centra za svoj životni doprinos američkoj kulturi. Nastup je dobio ovacije predsednika Obame i prve dame Mišel Obame,[17] i doveo je do saradnje sa Badi Gajem, gde je snimio pesmu „Vhat Iou Gonna Do About Me“ sa Bet Hart za svoj album Rhithm & Blues. Godine 2011. Hart je sarađivao sa bluz gitaristom Džoom Bonamasom na njihovom prvom zajedničkom izdanju "Don't Ekplain", albumu bluz klasika. Album je dostigao 3. mesto na Bilbord listi bluz albuma, a takođe je postao zlatni u Holandiji.[18] Takođe je obezbedila vokale za numeru „No Love on the Street“ na Bonamassinoj Dust Bovl, koja je objavljena iste godine. Sledeće godine, Hartino izdanje Bang Bang Boom Boom postalo je jedan od njenih najvećih komercijalnih uspeha, pojavivši se na top-listama u najmanje 10 zemalja, kao i postao njen prvi na listi Billboard Blues Album Chart, popevši se na 3. mesto.[19] ] Radila je sa producentom Kevinom Širlijem, sa kojim je prvi put sarađivala na albumu "Don't Ekplain". Album je objavljen sledeće godine u Sjedinjenim Državama. Godine 2013. duo Bet Hart i Joe Bonamassa objavili su Seesav, ponovo u produkciji Kevina Širlija. Album je popeo na broj 8 na Billboard top listi nezavisnih albuma. Godine 2014. Hart je bila nominovana za Gremi nagradu za klackalicu, a takođe je bila nominovana i za bluz muzičku nagradu u kategoriji „Najbolja savremena bluz umetnica“.[20] Album dodatno drži njenu najvišu poziciju na Billboard 200, dostižući Top 50. Hartov drugi live album/DVD, Live in Amsterdam, takođe je snimljen u Amsterdamu u Holandiji, ovoga puta u Roial Carre Theatre-u. Hart i Džo Bonamasa su otišli na mini evropsku turneju sa pet predstava (Bergen, Norveška - London, UK - Antverpen, Belgija - Amsterdam, Holandija), od kojih su dve bile u Teatru Kare. Obe večeri su snimljene i objavljene na DVD/LP/CD "Live in Amsterdam" 2014. godine. Godine 2014. nastupila je sa Džefom Bekom tokom njegove australijske turneje kao prateća gluma, pored toga što mu se pridružila na sceni tokom njegovog seta.
2010–2014: Samostalna karijera, saradnja sa Džoom Bonamasom Njen peti solo studijski album Mi California objavljen je 2010. i bio je njen prvi na Provogue Records. Hart je isporučio muziku do završne scene poslednje epizode šeste sezone serije Californication, sa naslovnom pesmom ove ploče „Mi California“. Dana 23. avgusta 2012. njena pesma „Take It Easi on Me“ iz Mi California korišćena je u prvoj epizodi osme serije BBC TV drame Vaterloo Road. 31. jula 2012. album je objavljen u Sjedinjenim Državama. Istog datuma objavila je EP pod nazivom Introducing Beth Hart. Tokom ovog perioda, Hart je sarađivao sa Slashom na "Mother Maria", objavljenoj na iTunes verziji Slashovog solo albuma iz 2010. godine, Slash,[15] i dodatno sarađivao sa reperom Bornom na njegovom singlu "It Hurts", objavljenom u februaru 2012. 16] Nakon svoje turneje sa Džefom Bekom 2006. po Sjedinjenim Državama, ponovo se pojavila sa njim u decembru 2012, u operi Kenedi centra, zajedno sa grupom bluz/rok muzičara, izvodeći „Radije da se slepim“ u čast Badiju Gaju, koji je 2012. dobio nagradu Kenedi centra za svoj životni doprinos američkoj kulturi. Nastup je dobio ovacije predsednika Obame i prve dame Mišel Obame,[17] i doveo je do saradnje sa Badi Gajem, gde je snimio pesmu „Vhat Iou Gonna Do About Me“ sa Bet Hart za svoj album Rhithm & Blues. Godine 2011. Hart je sarađivao sa bluz gitaristom Džoom Bonamasom na njihovom prvom zajedničkom izdanju "Don't Ekplain", albumu bluz klasika. Album je dostigao 3. mesto na Bilbord listi bluz albuma, a takođe je postao zlatni u Holandiji.[18] Takođe je obezbedila vokale za numeru „No Love on the Street“ na Bonamassinoj Dust Bovl, koja je objavljena iste godine. Sledeće godine, Hartino izdanje Bang Bang Boom Boom postalo je jedan od njenih najvećih komercijalnih uspeha, pojavivši se na top-listama u najmanje 10 zemalja, kao i postao njen prvi na listi Billboard Blues Album Chart, popevši se na 3. mesto.[19] ] Radila je sa producentom Kevinom Širlijem, sa kojim je prvi put sarađivala na albumu "Don't Ekplain". Album je objavljen sledeće godine u Sjedinjenim Državama. Godine 2013. duo Bet Hart i Joe Bonamassa objavili su Seesav, ponovo u produkciji Kevina Širlija. Album je popeo na broj 8 na Billboard top listi nezavisnih albuma. Godine 2014. Hart je bila nominovana za Gremi nagradu za klackalicu, a takođe je bila nominovana i za bluz muzičku nagradu u kategoriji „Najbolja savremena bluz umetnica“.[20] Album dodatno drži njenu najvišu poziciju na Billboard 200, dostižući Top 50. Hartov drugi live album/DVD, Live in Amsterdam, takođe je snimljen u Amsterdamu u Holandiji, ovoga puta u Roial Carre Theatre-u. Hart i Džo Bonamasa su otišli na mini evropsku turneju sa pet predstava (Bergen, Norveška - London, UK - Antverpen, Belgija - Amsterdam, Holandija), od kojih su dve bile u Teatru Kare. Obe večeri su snimljene i objavljene na DVD/LP/CD "Live in Amsterdam" 2014. godine. Godine 2014. nastupila je sa Džefom Bekom tokom njegove australijske turneje kao prateća gluma, pored toga što mu se pridružila na sceni tokom njegovog seta.
Beth Hart - You Belong To Me