porin50
Ističe se
- Poruka
- 2.137
Skela između Vukovara u Hrvatskoj i Vajske u Srbiji, koja odnedavno povezuje dvije države, od velike je koristio stanovnicima pograničnih mjesta s obje strane Dunava. Umjesto da putuju pedesetak kilometara udaljenim mostom kod Iloka, sada to mogu brže, jednostavnije i posve besplatno, skelom, čiji rad financira Vlada Kraljevine Nizozemske.
Na skeli, uz četvero Hrvata, rade i dvojica državljana Srbije. Jedan od njih je Mile Perišić, koji je, kaže, vrlo zadovoljan ovim poslom: 'U općini Bač mi je ponuđen ovaj posao i prihvatio sam ga. Trudit ću se da opravdam to povjerenje. Zadovoljan sam. I putnicima sam zadovoljan. Većinu putnika poznajem od ranije, a neke sada upoznajem. Mislim da će ova veza biti korisna. Ovo je pionirski projekt, ali mislim da ima perspektivu, da će za obadvije strane značiti nešto.'
Radio Slobodna Europa/T-Portal
petak, 24.8.2007.

Na skeli, uz četvero Hrvata, rade i dvojica državljana Srbije. Jedan od njih je Mile Perišić, koji je, kaže, vrlo zadovoljan ovim poslom: 'U općini Bač mi je ponuđen ovaj posao i prihvatio sam ga. Trudit ću se da opravdam to povjerenje. Zadovoljan sam. I putnicima sam zadovoljan. Većinu putnika poznajem od ranije, a neke sada upoznajem. Mislim da će ova veza biti korisna. Ovo je pionirski projekt, ali mislim da ima perspektivu, da će za obadvije strane značiti nešto.'
Radio Slobodna Europa/T-Portal
petak, 24.8.2007.