БЕСПЛАТНА ВЕСТ

Dobro.Ja sam mislio da nase vladike ne smeju da imaju sex sa strane,a posto ti kazes da mogu(ti kazes svestenici,ali Amfilohije je vladika,ja sam pomenuo Amfilohija),odmah sam pomislio da su ponekad 'nevaljali'.
Nadam se da je ovo kulturnije.

P.S. Naravno da cu se sa necim glupavim i bezveznim zajebavati na vulgaran nacin,bez imalo postovanja...
Хајде цитирај мој пост где сам ја изнео те тврдње које ти овде износиш неистинито ?
Није лепо да износиш неистину.

Целиблат је код римокатолика чији је поглавар ово изјавио: „Требало би да бомбардујете Србе”.
(Папа Јован Павле Други - Речи упућене председнику Клинтону током јавног појављивања у Денверу)

А код православаца се употребљава израз девственост.

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/devstvenost_brak_ili_monastvo.htm

Poslednja izmena:
Хајде цитирај мој пост где сам ја изнео те тврдње које ти овде износиш неистинито ?
Није лепо да износиш неистину.

Целиблат је код римокатолика чији је поглавар ово изјавио: „Требало би да бомбардујете Србе”.
(Папа Јован Павле Други - Речи упућене председнику Клинтону током јавног појављивања у Денверу)

А код православаца се употребљава израз девственост.

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/devstvenost_brak_ili_monastvo.htm

Aha,znaci de..vs...kako god...Pa jesu li to sinonimi ?
P.s. i kakve veze ima sa bilo cim to sto je Papa nesto negde izjavio ?

Демократија у свом изворном облику и није била предвиђена за народ, већ само за мушкарце (који не раде физичке послове) за филозофе, политичаре, писце, племиће....
Чуди ме да и дан данас има оних који верују, да је нешто тако узвишено намњено народу.
:mrgreen:

Ovo tek sada videh...Tacno,ali ta demokratija se razlikuje od ove danas demokratije '. To je drugacija demokratija,ova nova je nastala Francuskom i Americkom Revolucijom. Starogrcka demokratija je u sustini 'ekstremnija' od ove danas demokratije.

Npr. po Aristotelu,danasnji izbor sudija ne bi bio demokratski,vec oligarhijski.Po njemu je birati sudije oligarhijski,a demokratski je imenovati ih zrebom.Atinski sudovi su se sastojali od veceg broja gradjana koji su birani zrebom,i bili su bez pravnika-gradjani su prirodno,bili podlozni uticaju govornicke vestine ili emocija stranaka.U ekstremnim demokratijama,vece gradjana bilo je iznad zakona i nezavisno odlucivalo o svakom pitanju. Nije razlika samo u tome sto je ona grcka demokratija bila neposredna,a ova danas je vecinom posredna.

Treba imati u vidu da su te dve demokratije, dva razlicita pojma...

БЕСПЛАТНА ВЕСТ

У понедељак у 20 часова у Пархијском дому Храма Светог Саве на Врачару одржаће се

промоција књиге Антоније Ђурића "ЦРВЕНА КУГА II"

о злочинима комуниста за време њихове владавине.

О књизи говоре:

- Митрополит Амфилохије Радовић,
- аутор Антоније Ђурић, и
- други.

п.с. Ову тему замислио сам као место на коме ћемо се међусобно обавештавати о разним вестима које
не можете наћи ни на интернету ни у медијима...

Kao što možemo da pročitamo na kraju uvodnog posta, ovo sitnim slovima, autor je zapravo teo da se informišemo o kultorološkim dešavanjima koji imaju neke veze sa politikom...

E pa ovako:

137796855_b5e2be21db.jpg

DANAS GOSTUJE CIRKUS KORONA (kod Hale Pionir)

Pored ostalih živuljki ima i i ovih iz porodice mačaka na koje su mnogi ovde ponosni.
Ali ne zato što liče na mačke već zato što kad naprave gluposrt oni to zataškavaju ko mačka ... jel... da se ne izražavam...

E treba videti kako ista ta mačka ume da sluše kad se malo pretuče.
Da vidiš šta sve ume!

Možda dodje i neki pop recimo Ratemije da divani o maltretiranju živuljki...

Немој ти мени синко јер сигурно сам два пута или више старији од тебе.
Друштвена предузећа нисам ни помињао а право да ти кажем била су боља него ова приватног сектора. Није било израбљивања људи као сада за неку ситну плату.А о изношењу из фирме (предузећа) скоро и да није било све до увођења демократије. Онда је настао грабеж.
Питаш, одакле паре? Па паре нису долазиле са неба већ су, за разлику данас, радила производна (понављам:производна) предузећа и паре зарађивала и државу издржавала. Данас је циљ запослити се у тзв.државним фирмама,трговини,банкама,... значи у потрошњи а производна и не постоје а и никог то и не интересује.
Мислим да си целу конструкцију засновао на нечијим причама или си био толико лош радник да си често доживљавао непријатности због личних поступака па ти ово дође као брисање рецидива прошлости.
Немо` се љутиш, али тако је!

Samo da repliciram gospodinu koji je govorio pre mene:
NE OBRA SE BOSTAN, DOK ŠLJIVE NE POPADAJU!

E pa ako je tako sa godinama onda deda izvini. Ako si dva puta stariji od mene onda sigurno čekaš pemziju u stanu od Tileta a ako si i više puta stariji od mene onda si prisustvovao krunisanju Čika Pere. Izvini što ti ne persiram – naši smo a ionako ti je svejedno kad ti preostala samo jedna stvar koju možeš da učiniš za ovo društvo – da nam rasteretiš penzioni fond ali živ ti nama bio koliko ti od Boga sudjeno. Otimačina po firmama nije počela po dolasku demokratije pošto je demokratija došla 2000 a otimačina 1989. Ti ko da si bio u vakuumu tih 11 godina? Ko je bio na vlasti i suvlasti tih 11 godina? Šta su sve privatizovali i to još prikazivali kao privredni uspeh po dnevnicima? Sigurno znaš ali namerno izostavljaš da se ta tvoja proizvodnja svodila na gubitke unutar mikroekonomije zasnovane na neprirodnim principima partije koje Karl Marks jeste lepo opisao ali nije primenio na radnicima u fabrici svog ćaće. Da ju je primenio em bi mu firma pukla za tri kvartala, em ne bi imao ni za plajvaz em bi ga ćaća skalpirao. Tako recimo firma za proizvodnju automobila sa stotinama hiljada tih tvojih proizvodjača, ko da svako pravi po neki deo za auto, svoj gubitak pokrije pozitivnim prihodom druge firme koja recimo pravi čokoladu. I to je bilo na medjurepubličkom nivou iliti saveznom. Znaš odakle su dolazile zdrave pare pored te vaše proizvodnje? Iz MMF-a, samo to nije bila glavna atrakcija za Dnevnik2 kao danas. To je bilo na medjurepubličkom nivou gde je životarilo 22 miliona stanovnika (toliko Kina ima registrovanih ping-pong igrača po klubovima) pa se i moglo. Dokaz za ovu moju tvrdnju je da su se ranije mogle čuti ping-pong izjave kako jedna republika vuče drugu inače bi crkli od gladi. Prosto čudi kako nam ide ovako kad smo sve njih izdržavali a ne možemo sami sebe? Joj bruke i sramote da ti izadje rokenrol ministar finansija te u stilu padavičara odvali: “opušteno, pozajmiću biće za svirku, ja ću ih obraditi, imam žvaku”. Pa nećeš ti nikog da smuljaš, gledamo mi i HRT pa smo čuli i videli njihovog ministra financija kad je saopćio da je MMF odobrio svim balkanskim državama kredu, jedino ako se kod našeg ministra uspeh ne zasniva na nekoj dodatnoj pozajmici? Svejedno, živelo se na kredu i kod Tileta i sada, samo se sada forsira da je uspeh kad pozajmiš. Čak je i S.M. mudro ćutao dok su mu Ameri slali poslednje pare 1996-te za tri penzije a nismo proizvodili ništa... Dalje, vidim da si proćerdao život bezveze kad nisi povezao elementarne osnove sociologije rada. U društvenim preduzećima ne opstaju sposobni već umiljati. Kad kažem umiljati mislim na različite vidove pripadnosti – od političke preko rodjačke gde je rodja uticajan funkcioner pa do ovih što su prodali obraz da “završavaju posao” šefu tako da ako ikad iko bude odgovarao to bude majmun kao izvršilac. Al opet, nema veće sreće od njegove kad mu ujutru šef naruči kafu kao primernom radniku dok ostali pokušavaju da provale šta mu je sve učinio/izneo? E takvi kao ti su dozvolili otimačine i čekali da im država sredi pa kad su dobili glogov kolac e onda rešili da kažu ko je krao i to ispred ispražnjene firme. A zašto su ćutali? Pa recimo zaposlili nekog svog mimo regularnih tokova, neko čekao stan, neko dobio kad bi mu ojačao sindikat pa se povukao da u stanu razvija strategiju, pa gde da budeš protiv šefa koji te je dovukao u firmu....Tesla se nikada ne bi zaposlio u elektordistribuciju ako nije član partije ili ako mu neki rodjak tamo nije radio. Ako imaš rodjaka onda si super radnik. Još ako ti je rodjak neko moodo onda si ti završio poso za sledećih 10 godina... Pa onda, otimačina je počela raspadom SFRJ kada je pokojni S. M. dao direktorima sva ovlašćenja, a pošto je pluralizam tek započinjao, njemu nije bilo teško da glupoj masi prikrije da su svi direktori njegovi ljudi. Baška je kontrolisao i državnu službu pa nam došao ko Tito2. Priučeni američki bankar je takodje započeo otimačinu a demokrate su nastavile. Jedino se bune ovi što su ispušili na izborima pa pujdaju tupave glasače kako demokratija ne valja a u stvari iza brega se valja da nemaju pristup transakcijama. To što smatraš da su privatne firme gora stvar nego državne samo potvrdjuje da si debelo živeo u tom neprirodnom uredjenju sa svim opisanim elementima ponašanja na koje si burno reagovao kao svaki latentać na gej paradu. Novac kao neprirodno merilo ali nužno zlo u vrednovanju civilizacije ipak opstaje ako postoji tržište a mi ozbiljno tržište nemamo i zato pucamo. Takodje o firmi se bolje brine vlasnik nego gomila poltičkih činovnika u upravnom odboru koji gle čuda nekako postaju su/vlasnici firme sem ako nije neka budžetska ili komunalna - tada je dovoljan stan i auto po četvorogodišnjem mandatu a radnici nek čekaju i 40.

Još jednom: aukumulacija kapitala počinje da se plasira kroz nove firme jer su ionako one stare bile otete predratnim privatnicima koji ako ćemo o poštenju, takodje nisu stekli svojim rukama... Znači - niko na gubitku neg se bune ovi što nisu uspeli da rebnu malo od svega. Bitno da su pare u kući sad ko ih drži trenutno nije važno. Hoću da kažem da je tema preširoka da bi ti mogao da je shvatiš. Ponosan na godine, ne vidim da ističeš pamet?

Za sve ostale ukratko: matori pokušao da nas slaže.
Tema ide u tri pravca:
1)Jedna od tri zvanične srpske religije kritikuje prastari režim jer demokratija dozvoljava slobodu izražavanja
2)Da ne bude da demokratija valja ljubitelji nekadašnjeg režima daju sve od sebe da nam dokažu da demokratija guši slobodu misli što potire prvu tačku
3)Cirkus (kao besplatna vest), pored haha efekta ipak se uklapa u tok teme.

Džaba ti mene motaš sada kada sam poznata po tome što jako dobro čitam ono na šta repliciram

ma nece,Crnogorci su najpoznatiji prevrtaci , garant je Ristu neko bio ********* ili IB-ovac
recimoneki Ristov stric ,otac Zorice Radovic Kostunicine zene je bio dugo godina sudija vrhovnog suda SFRJ za vreme Tita

E moj Mito, vidiš ti ko je taj tvoj Koštunica? Vidiš šta je našao Albundy? Zaslužan član, to se ne broji postovima i reputacijama koje sitne duše rihtaju kako im odgovara pokazujući svoju nemoć tim činom.

A opet, pored ove umiljate Zebre ima nas koji takodje čitamo pa još pribeležimo, pa ti nudim onlajn igranje masne fote! Vreme je da porasteš i baciš taj plastični pištolj sa kojim ti i tvoji ukućani gadjate moje postove. Masne fote su za velike! Šta će da pomisle forumašice o tebi kada saznaju da se besposlena konjina igra plastičnim pištoljima sa gumenim strelicama a onda kuka kako mu monitor gubi boje? Nije kompjuter za svakog.

U skidanje majice i gaćica da ću ti navesti post gde si odvalio da ti je prijatelj mame partijski komesar iako ste jel zabradjeni četnici uključujući i ženski deo, kao da nisi siguran da li monarhija uopšte treba Srbima a ovde ispisuješ grafite časne pa zlatne, pa da ti je Sloba bio bolji demokrata od svih a smetaju ti komunisti. A za zlo ti ovaj put ne uzimam onu izjavu kako ti desktop monitor švrlja boje a ti nam prikazao fotku sa laptopom, kao neku crnu pošto imaš silne mladeže kada se odradi kontrafiltracija. A to što se vezuješ za crkvu je sigurno štoi si zgrešio nešto – teo si Labusa na mastan kolac, što je onako Hrišćanski jer:
40.Ко, наиме, није против нас, за нас је 42. И ко саблазни једнога од ових малих који верују, боље би му било да се обеси магарећи жрвањ о врат његов и да буде бачен у море. Јеванђеље по Јанку... пардон, Марку 9,10

(Ovde imamo pujdanje na cementirane cipele i bacanje sa mosta što je kažnjivo, a izgleda bilo kažnjivo i onda obzirom kako je dotični završio pa ti ne savetujem da mastiš kolac)

Opa, pa ti se već skinuo... vidi ćune, prava pionirska!

Демократија у свом изворном облику и није била предвиђена за народ, већ само за мушкарце (који не раде физичке послове) за филозофе, политичаре, писце, племиће....
Чуди ме да и дан данас има оних који верују, да је нешто тако узвишено намњено народу.
:mrgreen:

Draga tetka Strelo,

umesto da kao starija, iskusnija i načitana osoba nas mladje muške podučite nekim stvarima, vi i dalje unosite zabunu? Ja misli ointeresujete se za demokratiju kad ono... ali o tome ćemo posle...

Evo ja sam pročitao stotine Alan Fordova, čitav serijal Zagora, Blek Stena je cool ali mi se nije dopao baš nešto kao ni onaj Kapetan Mark. Pa sam gledao na stotine erotskih filmova sa necenyurisanim krupnim planovima i doneo zaključak da u ovom životu postoji namera da ti neko nešto uradi i da misli da je odradio opasno dobru stvar za sebe ali sa druge strane postoje ove što im to što radiš apsolutno odgovara pa te ostave u ubedjenju da je to zbog pruženog nesumnjivog kvaliteta a ne njihovih potreba. Ne laje kuče zbog sela na kraju krajeva.

Ali stripovi kao pisano štivo su mi nekako bolji. Jer sa Alan Fordom nalazim gomilu podudarnosti u funkcionisanju tih vaših dušebrižničkih stranaka kao vid intelektualne zadruge.

A ako ćemo ozbiljno onda je serijal stripova Maxmagnus (ime glavnog protagoniste po autorima stripa) itekako najvažnije ikad objavljeno političko štivo. U dvadesetak epizoda imamo niz političkih obrta od monarhije preko republike do demokratije da bi sve to na kraju propalo i ponovo vratilo prvobitno uredjenje. Pozivanje naroda na obilazak čudotvornog jezera beše toliko učestalo u potonja dva režima da se sirotinja raja na kraju vratila prognanom monarhu. Naime čudotvorno jezero bi postojalo aktivnim jedino kada vlastodršci donose neku sudbonosnu odluku daleko od očiju naroda a da bi ih i fizički odvratili oni bi ih terali na to jezero koje u stvari nikada nije ni bilo nacrtano u stripu. Sve je to zataškavano prevrtljivim crkvenim personalom koje je uostalom i kao ministar finansija, oličenje osobe za sve režime, samo dodatno sludjivalo krezub, priglup i siromašan narod. Te slep progledao, te ćopav prohodao a narod ko narod pun svojih falinki odmah se ponada da je pravi momenat da svoje nedostatke isprave. Ali neproverena priča sa tako fantastičnim krajem naravno da pada u vodu, jer ako je postavka da je ćoav progledao a nikom se više nije desilo onda... I tako dok se razočarani vrate državna odluka ne da je doneta nego je i realizovana. Samoljubivost vlastodržaca prikazana u stripu je do te mere brutalna te se raznorazna partijska udurženja posle pompeznog nastanka podmuklo rasturaju jer je svako imao svoju ideju unutar postojeće. Na kraju je od prvobitnog jakog otpora monarhiji spala knjiga na dva slova jer su politički protivnici medjusobno potamanili odnosno izgoreli u sopstvenoj pohlepi. Iako smotan i priglup kralj jednostavno nije imao na kraju nikakav otpor, čak je oberučke prihvaćen od naroda. Čudotvorno jezero je i dalje funkcionalo iako nikada kao što rekoh nije prikazano. Nadam se da nije potrebno da vam objašnjavam da je to jezero slikoviti prikaz afera kojim se zamazuju narodu oči od svakodnevnih problema. Medjutim, kao što rekoh, izgladnelom narodu bejaše dosta i Četvorookog i Gnoka i Stila. Oni ih nisu mogli nahraniti iako su se borili za vlast dok bi pljuvali po bivšem režimu. Znači, afere ne pomažu kada je narod gladan. Jezero služi da se sitom zamažu oči a sit gladnom ne veruje.

Onda mi je Betmen bio super u stvari najbolji. Evo ti zašto: dobra osoba očekuje da će loša prestati a loša osoba očekuje da će dobra popustiti a kod betmena nema trte-mrte. On eliminiše svako zlo u pokušaju. Time postavlja filozofsko pitanje da li je ubistvo iz humanih razloga ubistvo ili pak dobro delo? Stradali su na ovom forumu raznorazni Džokeri, Žene-mačke i Pingvini pa još ne mogu da mi oproste. Recimo ja nikada ne bih pustio u etar ovu temu:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=11450105#post11450105
evo zašto:
komunistički način obaveštavanja šire javnosti: nit izvora nit dokaza, što je babi milo to joj se i snilo, verovatno je reč o lokalnoj komunističkoj partiji a znamo da Putin forsira gradjansko vaspitanje pošto se Srbi uzdaju u Ruse a Rusi u Boga a niko u rad....
Ali eto, potrebno je čudotvorno jezero.

A opet nije vama do grčke (antičke) demokratije koja je samo načelna osnova za modernu, koliko do činjenice da su tada muški odili livadama i gradovima ko od majke rodjeni. To vam je danas kažnjivo, na vašu žalos' mada je praktičnije, pa se još tretira ko psiho poremećaj tzv. egzibicionizam. A vi oćete poremećen sistem? E tetka, tetka kad ti bilo vreme a ti čuvala obraz svima u inat? Svi znaju gde je Sibir ali se nikom ne ide tamo...

Sa radošću i devstvenim nestrpljenijem
čekam Vaš zlatousti odgovor
bata Iron Lord

Draga tetka Strelo,

umesto da kao starija, iskusnija i načitana osoba nas mladje muške podučite nekim stvarima, vi i dalje unosite zabunu? Ja misli ointeresujete se za demokratiju kad ono... ali o tome ćemo posle...

Evo ja sam pročitao stotine Alan Fordova, čitav serijal Zagora, Blek Stena je cool ali mi se nije dopao baš nešto kao ni onaj Kapetan Mark. Pa sam gledao na stotine erotskih filmova sa necenyurisanim krupnim planovima i doneo zaključak da u ovom životu postoji namera da ti neko nešto uradi i da misli da je odradio opasno dobru stvar za sebe ali sa druge strane postoje ove što im to što radiš apsolutno odgovara pa te ostave u ubedjenju da je to zbog pruženog nesumnjivog kvaliteta a ne njihovih potreba. Ne laje kuče zbog sela na kraju krajeva.

Ali stripovi kao pisano štivo su mi nekako bolji. Jer sa Alan Fordom nalazim gomilu podudarnosti u funkcionisanju tih vaših dušebrižničkih stranaka kao vid intelektualne zadruge.

A ako ćemo ozbiljno onda je serijal stripova Maxmagnus (ime glavnog protagoniste po autorima stripa) itekako najvažnije ikad objavljeno političko štivo. U dvadesetak epizoda imamo niz političkih obrta od monarhije preko republike do demokratije da bi sve to na kraju propalo i ponovo vratilo prvobitno uredjenje. Pozivanje naroda na obilazak čudotvornog jezera beše toliko učestalo u potonja dva režima da se sirotinja raja na kraju vratila prognanom monarhu. Naime čudotvorno jezero bi postojalo aktivnim jedino kada vlastodršci donose neku sudbonosnu odluku daleko od očiju naroda a da bi ih i fizički odvratili oni bi ih terali na to jezero koje u stvari nikada nije ni bilo nacrtano u stripu. Sve je to zataškavano prevrtljivim crkvenim personalom koje je uostalom i kao ministar finansija, oličenje osobe za sve režime, samo dodatno sludjivalo krezub, priglup i siromašan narod. Te slep progledao, te ćopav prohodao a narod ko narod pun svojih falinki odmah se ponada da je pravi momenat da svoje nedostatke isprave. Ali neproverena priča sa tako fantastičnim krajem naravno da pada u vodu, jer ako je postavka da je ćoav progledao a nikom se više nije desilo onda... I tako dok se razočarani vrate državna odluka ne da je doneta nego je i realizovana. Samoljubivost vlastodržaca prikazana u stripu je do te mere brutalna te se raznorazna partijska udurženja posle pompeznog nastanka podmuklo rasturaju jer je svako imao svoju ideju unutar postojeće. Na kraju je od prvobitnog jakog otpora monarhiji spala knjiga na dva slova jer su politički protivnici medjusobno potamanili odnosno izgoreli u sopstvenoj pohlepi. Iako smotan i priglup kralj jednostavno nije imao na kraju nikakav otpor, čak je oberučke prihvaćen od naroda. Čudotvorno jezero je i dalje funkcionalo iako nikada kao što rekoh nije prikazano. Nadam se da nije potrebno da vam objašnjavam da je to jezero slikoviti prikaz afera kojim se zamazuju narodu oči od svakodnevnih problema. Medjutim, kao što rekoh, izgladnelom narodu bejaše dosta i Četvorookog i Gnoka i Stila. Oni ih nisu mogli nahraniti iako su se borili za vlast dok bi pljuvali po bivšem režimu. Znači, afere ne pomažu kada je narod gladan. Jezero služi da se sitom zamažu oči a sit gladnom ne veruje.

Onda mi je Betmen bio super u stvari najbolji. Evo ti zašto: dobra osoba očekuje da će loša prestati a loša osoba očekuje da će dobra popustiti a kod betmena nema trte-mrte. On eliminiše svako zlo u pokušaju. Time postavlja filozofsko pitanje da li je ubistvo iz humanih razloga ubistvo ili pak dobro delo? Stradali su na ovom forumu raznorazni Džokeri, Žene-mačke i Pingvini pa još ne mogu da mi oproste. Recimo ja nikada ne bih pustio u etar ovu temu:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=11450105#post11450105
evo zašto:
komunistički način obaveštavanja šire javnosti: nit izvora nit dokaza, što je babi milo to joj se i snilo, verovatno je reč o lokalnoj komunističkoj partiji a znamo da Putin forsira gradjansko vaspitanje pošto se Srbi uzdaju u Ruse a Rusi u Boga a niko u rad....
Ali eto, potrebno je čudotvorno jezero.

A opet nije vama do grčke (antičke) demokratije koja je samo načelna osnova za modernu, koliko do činjenice da su tada muški odili livadama i gradovima ko od majke rodjeni. To vam je danas kažnjivo, na vašu žalos' mada je praktičnije, pa se još tretira ko psiho poremećaj tzv. egzibicionizam. A vi oćete poremećen sistem? E tetka, tetka kad ti bilo vreme a ti čuvala obraz svima u inat? Svi znaju gde je Sibir ali se nikom ne ide tamo...

Sa radošću i devstvenim nestrpljenijem
čekam Vaš zlatousti odgovor
bata Iron Lord

У ал си се расписао батице, к'о да имаш логореју*.

http://www.speedyshare.com/487880843.html
"Ми се не разумемо..." :lol:

Овај део око античке Грчке сам схватила и да стварно ми је криво, што нема 'ваких по улицама, макар лети.

5effwx.jpg

*то ти је она болеС, кад се пуно прича, а мало шта каже.

Ovo tek sada videh...Tacno,ali ta demokratija se razlikuje od ove danas demokratije '. To je drugacija demokratija,ova nova je nastala Francuskom i Americkom Revolucijom. Starogrcka demokratija je u sustini 'ekstremnija' od ove danas demokratije.

Npr. po Aristotelu,danasnji izbor sudija ne bi bio demokratski,vec oligarhijski.Po njemu je birati sudije oligarhijski,a demokratski je imenovati ih zrebom.Atinski sudovi su se sastojali od veceg broja gradjana koji su birani zrebom,i bili su bez pravnika-gradjani su prirodno,bili podlozni uticaju govornicke vestine ili emocija stranaka.U ekstremnim demokratijama,vece gradjana bilo je iznad zakona i nezavisno odlucivalo o svakom pitanju. Nije razlika samo u tome sto je ona grcka demokratija bila neposredna,a ova danas je vecinom posredna.

Treba imati u vidu da su te dve demokratije, dva razlicita pojma...

А ево на делу данашње демократије и то у једној од најразвијенијих земаља на свету.

pobuna protiv nove vakcine u nemačkoj

Politika - Pre 15 minuta
BERLIN - Predsednik Nemačkog društva za opštu i porodičnu medicinu Mihael Kohen preporučio je lekarima da ne daju vakcine protiv novog virusa gripa A(H1N1), naročito ne trudnicama i deci, jer je rizik veći od koristi, prenosi nemačka štampa.
U tekstu "Pobuna protiv vakcine", nedeljnik Špigel u najnovijem broju ističe, pred početak masovne vakcinacije, da lekari i farmakolozi upozoravaju od riskantnih dodatnih supstanci koje one sadrže.
Kritičari strahuju da farmaceutska industrija namerno sprovodi ogroman farmakološki eksperiment, prenosi Dojče vele pisanje Špigla.
Savezna vlada, ministarstva i službenici višeg ranga dobiće vakcinu, koja se razlikuje od one, koja je naručena za obične građane u Nemačkoj. Njihova vakcina se bolje podnosi, nema neželjnih sporednih dejstava - jer nema bustera (supstanci koje pojačavaju dejstvo vakcine), a ni konzervansa.

List Velt komentariše da to sigurno nije ohrabrujuća vest za građanstvo, koje i onako nije sigurno da li da se vakciniše ili ne. To je opasan signal koji nam otkriva da u zemlji postoje dve klase. To nas podseća na Orvelovu Životinjsku farmu mesto gde su svi jednaki... samo neki malo više.
Pogubno je to što je naručeno 200.000 vakcina za izabrane, najviše službenike. Tako građani neće poverovati, mada ih u to stalno uveravaju, da je vakcina protiv tzv. svinjskog gripa koju treba da prime - bezazlena. I onako je zbog sumnji u vakcinu, samo četvrtina stanovništva uopšte izrazila želju da se vakciniše.
Sada je poruka jasna - ta vakcina uopšte nije tako bezazlena i zbog toga će ljudi, važni za zemlju, dobiti drugačiju, bolju vakcinu.

Back